Same družboslovke ...

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Vermilion
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 16. 3. 2005
Kraj: Kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a Vermilion » 22. Apr. 2007 10:18

Maychy napisal/-a:Zato pa je skoraj na vsaki družboslovni smeri nekaj naravoslovja? Statistika, če drugega ne. In kaj imate naravoslovci družboslovnega? Mislim, da že to kaže na to, da menijo, da smo se družboslovci sposobni naučiti tudi nečesa naravoslovnega.

mamo angleščino :wink:

Maychy napisal/-a:Če se hočeš z matematiko ukvarjati, tega nekako ne moreš početi doma v fotelju, s knjigo v roki. Taka je pač narava te znanosti.

to ni čist res, ker matematika ipd... niso samo naloge... ampak obsegajo kar precej teorije, ki se jo da brat v fotelju...
maniac
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a maniac » 22. Apr. 2007 12:20

Vermilion napisal/-a:mamo angleščino :wink:

Jeziki spadajo bolj med med humanistiko :wink:. Družboslovni študiji so pa npr. pravo, politologija ...
wantyka
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a wantyka » 22. Apr. 2007 12:40

sheik napisal/-a: Seveda vpišejo družboslovje, ker za tja ne rabiš bit pretirano pameten.

evo to pa mislim da ni res....mislim da je ogromno naravoslovcev, ki niti pod razno ne bi naredil pravne fakultete in še kakega družboslovnega faksa.

In matematika ter drugi naravoslovni problemi mi ne delajo problemov, ampak je veliko ljudi, ki res grejo na družboslovni faks ker si to želijo...
moja edina želja je že od vedno pravna fakulteta, zato sem se tudi vpisala na gimnazijo.
Smetka_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Smetka_ » 22. Apr. 2007 12:51

Sheik: pusti svojo cifro, grema na kavo, ker sem po tvoji opredelitvi seksi intelektualka.

Študiram štrom, na pamet znam newtnove in keplerjeve zakone če te slučajno rajca debata na temo magnetnih vezij pa tudi nimam nič proti.

Zdaj pa resno. Nimam nič več za povedat na to temo, moti me bolj to ker nihče ne ve pri 18 kaj vse in kakšno delo prinaša študij tehnike. delaš lahko kjer faking koli. V telekomunikacijskih podjetjih, povsod kjer je karkoli povezano z elektriko...hell, še minister za gospodarstvo si lahko (trenutni je energetik, kar je smer na našem faksu)....Pri razvoju novih strojev -> Kot doštudiran bi moral znati kakršenkoli stroj ki se ti poraja v glavi spraviti na papir, nato v program in na koncu v konkretno zadevo.

Ta študij je hudičevo zanimiv. Naj povem da sta bli meni matematika in fizika v srednji za kozlat, danes pa hvalim božje stvarstvo da nisem končala na družboslovju ali medicini. Aleluja!

Pustite tiste ki študirajo družboslovje pri miro. Že vedo zakaj ga. Sicer pa, vsak tehnik manj ki se vpiše na tehnični faks pomeni eno delovno mesto na trgu več zame, sem pač egoist.
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a g00fy_qa » 22. Apr. 2007 19:00

Zadnje čase je toliko polemik o družboslovcih, ki jih je kot listja in trave in majo vsi skupaj še zmeraj nižji IQ od tistih nekaj naravoslovnih igel v senu ... :roll: In pol se vprašamo zakaj je toliko več družboslovcev? Kot najpomembnejši razlog bi jaz navedla to, da v tretjem in četrtem letniku gimnazije večina ne ve, kam bi se dala. Pol pa ugotovijo, da je pri sociologiji lažje imeti 5 kot pri matematiki in se odločijo za družboslovni faks. Simpl.

Jaz pa vem, da sem družboslovka. Obrača se mi pri urah kemije, matematika mi je nekaj povsem nelogičnega (res), itd.. Dobro se počutim pri urah sociologije, psihologije, angleščine, slovenščine. Esej mi je zabava, ulomki prekletstvo. Tako pač je. Žal pa so pol, zaradi neodločenih mladih, ki menijo, da je vse razen matematike mala malca, družboslovni faksi preveč oblegani.

Kaj moremo... Jaz zaradi takih statistik že ne bom šla študirat nekaj kar me ne veseli. Sem raje brezposelna, kot da se matram na farmaciji ali gradbeništvu. In mi je prav malo mar kaj si drugi mislijo o mojem IQ-ju na podlagi moje izbire faksa.
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
Poison Girl
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 26. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Poison Girl » 22. Apr. 2007 19:44

^^uf, enako. fizika in matematika me ubijata, kemija mi tut ne leži. za pravo vem, da bom šla študirat odkar vem zase. in ne vem zakaj bi študirala nekaj kar me sploh ne zanima in veseli, samo zato da mam 10% več možnosti za zaposlitev :roll: .
Uporabniški avatar
polly-polly
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a polly-polly » 22. Apr. 2007 19:58

Trenutno je tko, da je pač družboslovje ful bolj privlačno od naravoslovja. Jest sem sicer naravoslovka, samo mojga študija nikl ne bi uvrstila med naravoslovne. :? Tut poj najprej kar hočem iz tega delat je družboslovje.

Drgač pa o tem kdo je bolj pameten. Mislm, da za vsak faks rabš različno vrsto pameti. In se mi zdi res neumno govort, da so npr.: fdv-jevci manj pametni od matematikov. :?
Uporabniški avatar
Aphrodite
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 24. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Aphrodite » 24. Apr. 2007 6:34

sheik je pa zdaj poniknil... :lol:
evo jst študiram sociologijo in angleščino...
pri sociologiji smo imeli tut en semester ekonomije in statistike...po pravici povedano, mi predmeta nista bila všeč, ker meni matematika RES ne leži...zato pa (ne da bi se hvalila) OBVLADAM angleški jezik :D in sociologija mi je najbolj kulska veda ki obstaja! in zakaj bi zdej šla študirat nekaj, kar absolutno ne maram in mi NE gre, zato ker je pač taka situacija s službami? in od kdaj so na naravoslovnih faxih sami ''intelektualci''??? znanje Newtonovih zakonov...no če se ti to zdi znak inteligence, pol pa maš res nizke kriterije...in da za družboslovje ne rabiš bit pretirano pameten? hja, na ta fax sem prišla na tak način, da sem spala z dekanom :lol: sej ma vsak fax omejitev!!! (no razen nekaterih) nekateri višjo nekateri nižjo...neko znanje na maturi moraš pokazat...

no sheik, zdaj pa da slišimo tvoje odgovore na naše odgovore :razz:
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a g00fy_qa » 24. Apr. 2007 13:23

^^ Hehe ja, saj ponavadi ni omejitev prav na naravoslovnih faksih. Je lažje neinteligentnemu priti tja, kot na družboslovje. :D
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
Uporabniški avatar
Vermilion
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 16. 3. 2005
Kraj: Kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a Vermilion » 24. Apr. 2007 15:03

g00fy_qa napisal/-a:^^ Hehe ja, saj ponavadi ni omejitev prav na naravoslovnih faksih. Je lažje neinteligentnemu priti tja, kot na družboslovje. :D

ga je pa zato težje naredit... pa nismo vsi na teh faxih zato, ker je lažje gor pridt... jst recimo bi šla lahko skor kamerkoli drugam, ker sem mela več kot dovolj točk...
FemmeFatal
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a FemmeFatal » 24. Apr. 2007 15:19

Jao, boze! Tip pride, vrze kost, ve pa vse zagrabte in ga hitite prepricevat, da ve pa ze niste butaste. Da so druzboslovci boljsi zato, ker ... Da so naravoslovci boljsi zato, ker ... In nekateri "argumenti" so se bolj bedni od same ideje, da je nekdo vreden vec, ker se je odlocil za deficitaren poklic. Zakaj se enemu loleku na forumu sploh pustite sprovocirat?

Bottom line je se vedno, da se odlocamo zase in je pomembno le to, kaksni v resnici smo, in ne to, kaj si drugi o nas mislijo na podlagi tega, za kaksno zivljenje smo se odlocile (naj bo to studij ali kaj bolj/manj pomembnega).
munchmallow
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 18. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a munchmallow » 25. Apr. 2007 11:09

Kje so tiste prave, seksi intelektualke, ki znajo napisat brilijanten esej o praktično čemerkoli, poleg tega pa odvajajo in integrirajo kot za šalo, znajo Newtonove zakone na pamet in rešujejo kemijske zagonetke za zabavo

jaz bi te raje vprasala, kje so tisti pravi seksi intelektualci iz naravoslovnih znanosti, ki se znajo pogovarjat praktično o čemerkoli...in kar si napisal še sam...
Uporabniški avatar
J.Lo
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 12. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a J.Lo » 25. Apr. 2007 18:06

^^ Jaz bi se tudi to vprasala. :)

Drugace pa mi gre fuuul na jetra, da druzboslovce naravoslovci ponavadi zanicujejo. Ce bi kdo videl, kaj se moramo mi naucit, za primer dam lahko mojo statistiko, ki je kolegica, ki studira matematiko ni povsem razumela, potem bi vsi bli enkrat tiho.

Za povrh vsega pa se slisim komentarje kot so: Po kolokviju na FDV-ju se pocutis kot na soli za debile, po kolokviju na farmaciji pa kot debil. ??? OMG!
Lahko imam vse.
Uporabniški avatar
freaky
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a freaky » 25. Apr. 2007 18:32

Se mi zdi, da ne morš primirjat dve popolnoma različni smeri, katera je boljša. Za celotno družbo sta potrebni obe, brez naravoslovcev ne bi šlo, prav tako pa tut brez družboslovcev ne. Res da naj bi naravoslovcev primanjkovalo, ampak ne morš ti nekoga prisilt, da študira neki, kar ga ne veseli. Bolš en matematik, ki ga to veseli, kot pa dva, ki trpita v svojem delu.
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
Uporabniški avatar
gemini
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 8. 9. 2004
Kraj: notranjska

Neprebrana objavaNapisal/-a gemini » 25. Apr. 2007 19:33

J.Lo napisal/-a:
Za povrh vsega pa se slisim komentarje kot so: Po kolokviju na FDV-ju se pocutis kot na soli za debile, po kolokviju na farmaciji pa kot debil. ??? OMG!

Ej zanč sm opazala d tud na fdvju obstaja matematika. A si predstavljaš te hude intelektualke, ki znajo zračunat 2+2 pa še eseje pišejo.
:D
Ko odvržeš vso strast
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google Adsense [Bot]