s kakšno plačo bi bil/a zadovoljen/a?

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 19. Feb. 2007 17:15

g00fy_qa napisal/-a:In zdaj lahko samo primerjamo delo (npr.) župana in varilca ter premislimo, katero je zahtevnejše in katero bi moralo biti bolje plačano.

Erm, ne vem kaj točno hočeš povedat s tem, ampak župan je očitno lahko skoraj kdor koli, varilec pa niti ne(oz. je potrebna specifična izobrazba za to).
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a g00fy_qa » 19. Feb. 2007 17:43

purple_rain napisal/-a:
g00fy_qa napisal/-a:In zdaj lahko samo primerjamo delo (npr.) župana in varilca ter premislimo, katero je zahtevnejše in katero bi moralo biti bolje plačano.

Erm, ne vem kaj točno hočeš povedat s tem, ampak župan je očitno lahko skoraj kdor koli, varilec pa niti ne(oz. je potrebna specifična izobrazba za to).

Pravim, da poznam razmere dela pri obeh poklicih in da bi morale biti plače veliko bolj pravično razdeljene glede na zahtevnost dela.
Varilec postaneš s končano srednjo šolo, katere program res ni zahteven, župan pa rabi veliko kvalitet in zaupanja pri ljudeh in to nikakor ne more postati kar nekdo (čeprav ni posebne šole za župane).
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 19. Feb. 2007 18:38

aja, zakaj se pa noben ne vpraša kolk je razlika v tveganju varilca in tveganju župana?župan tvega zaupanje ljudi, ki ga lahko kasneje pridobi nazaj če ga izgubi, če se pa varilec zakuri, odžge roko, umre, pa ne more dobit tega nazaj...sori sam uradniške plače so samo en bulšit..manj delaš več dnarja dobiš..zakaj, samo zato da si se piflal ene bedarije ki jih nkol nouš rabu... :?
jst bi dala fizičnim delavcem več plače kot pa tistim kravatarjem...v vsakem primeru je bolj zahtevno in življensko ogroženo...
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 19. Feb. 2007 18:42

*purple bitch* napisal/-a:aja, zakaj se pa noben ne vpraša kolk je razlika v tveganju varilca in tveganju župana?župan tvega zaupanje ljudi, ki ga lahko kasneje pridobi nazaj če ga izgubi, če se pa varilec zakuri, odžge roko, umre, pa ne more dobit tega nazaj..

Sem glih hotela tole izpostavit. :?
Uporabniški avatar
*etty*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 5. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a *etty* » 19. Feb. 2007 18:53

Jst osebno se ne obremenjujem s tem, kolikšno plačo bom mela ko se zaposlim. Tud študij si nisem izbirala na podlagi tega kok je plačano. Jst se držim principa, da denar ni vse in zato raje dam v ospredje svoje želje in delo ki me veseli.

Kar se tiče denarja, mi je važno to, da mi ni treba razmišljat ali bom lahko plačala položnice... da mi ni treba gledat za vsak izdelek na ceno... skratka neko ravnovesje naj bi blo.

Jst trenutno študiram farmacijo in mi je res smešno, da je prva reakcija ljudi, ko jim povem kaj študiram. "uuu to je dobr plačano delo". Wtf... folk se samo hlasta za denarjem, noben pa dejansko ne sledi svojim željam in ambicijam.
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a g00fy_qa » 19. Feb. 2007 19:06

purple_rain napisal/-a:
*purple bitch* napisal/-a:aja, zakaj se pa noben ne vpraša kolk je razlika v tveganju varilca in tveganju župana?župan tvega zaupanje ljudi, ki ga lahko kasneje pridobi nazaj če ga izgubi, če se pa varilec zakuri, odžge roko, umre, pa ne more dobit tega nazaj..

Ni popolnoma res. Res je, da varilec veliko tvega, ker je pač fizični delavec in to sodi k njegovemu delu. Vedar vidim da imata za politike napačno mnenje glede tega kaj delajo. V tem poklicu je veliko pomembnih odločitev, ki jih je potrebno sprejeti, veliko tveganja, veliko odgovornosti do ljudi in tako dalje. Biti politik (župan) še zdaleč ni poziranje v kravatah in podpisovanje listin, ki jih tajnice pripravijo.
Uporabniški avatar
br0ken heart
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 16. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a br0ken heart » 19. Feb. 2007 22:36

Sploh se nebom spuscala v debate o politikih in zupanih ter njihovih placah..
Jaz bi bla pa zadovolna ze z 500€ na mesec.. Ne rabim cisto nic vec.. Zivim se pri starsih in na sreco mi ni treba vsak mesec zraven dat za stroske.. Samo solnina je moja in to je to..
Hello, 911. I''m on fire!
Uporabniški avatar
Bluestocking
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 10. 1. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Bluestocking » 19. Feb. 2007 23:32

br0ken heart napisal/-a:Sploh se nebom spuscala v debate o politikih in zupanih ter njihovih placah..
Jaz bi bla pa zadovolna ze z 500€ na mesec.. Ne rabim cisto nic vec.. Zivim se pri starsih in na sreco mi ni treba vsak mesec zraven dat za stroske.. Samo solnina je moja in to je to..

O ja, meni bi bilo tudi super imeti kot študentka 500 € (tole bi mi trenutno pomenilo, da sem cela Paris Hilton), ampak mislim, da tukaj teče bolj beseda za prihodnost, ko moraš sam sebe in otroke preživljati. V tem primeru pa zelo težko verjamem, da bi bila zadovoljna s 500 €, ker že samo računi nanesejo skoraj 250 eurov.
Uporabniški avatar
inchy84
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 10. 11. 2004
Kraj: Trbovlje

Neprebrana objavaNapisal/-a inchy84 » 20. Feb. 2007 8:11

br0ken heart napisal/-a:Sploh se nebom spuscala v debate o politikih in zupanih ter njihovih placah..

uf ... evo jst zaslužim prek šs okoli 500€ na mesec (včasih več včasih manj) ... prav tako živim še pri starših (ok med tednom sem v lj) ... pa mam kot študentka recimo dvolj zase ... nebi se pa nič pritoževala, če bi bilo še več :D
če pa pogledamo na to, da bi se mogla sama preživljati, plačevati položnice, najemnino,itd... se mi zdi pa teh 500€ nikoli nebi zadotščalo (amapk to je pač samo moje mnenje)
Somebody save me
I don't care how you do it
Just save, save me
Come on
I've been waiting for you
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 20. Feb. 2007 11:23

g00fy_qa napisal/-a:
purple_rain napisal/-a:

Ni popolnoma res. Res je, da varilec veliko tvega, ker je pač fizični delavec in to sodi k njegovemu delu. Vedar vidim da imata za politike napačno mnenje glede tega kaj delajo. V tem poklicu je veliko pomembnih odločitev, ki jih je potrebno sprejeti, veliko tveganja, veliko odgovornosti do ljudi in tako dalje. Biti politik (župan) še zdaleč ni poziranje v kravatah in podpisovanje listin, ki jih tajnice pripravijo.

Heh, sej mi je jasno, da je njihovo delo zelo odgovorno in frustrajoče; jz hočem poudart, da se mal premalo ceni fizično delo in kolk je dejansko velik bolj ogrožen tak delavec kot pa župan/politik v pisarni(sicer ti pa verjetno tud v pisarni lahko kej prileti v glavo:)).

Sam ok, to je že preveč OT. Kdaj drugič o tem.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 20. Feb. 2007 11:37

lahko prileti, radirka al pa kup papirja :D
nevem, dandanes so pač plače mal neumno porazdeljene...
vseeno pa bi brez župana čist komot živeli, brez kakšnega varilca, mizarja, avtomehanika pa malce težko...in tud zato bi li lahko taki poklici mal več cenjeni...poglej po stanovanju in ugotovi kaj maš od župana.praktično in teoretično nič...od mizarjev maš pa vse na čemer ritka čiča in ostalo..prav tako od varilca..če nebi blo varilcev tud tvoje centralne nebi blo v stanovanju in pa avtom recimo...
in zato mi gre na živce, ker so preveč samoumnevni poklici da bi se jih tolariralo kot boljše...
in dej prosm ne mi o delu župana...kaj pa dela župan..cel dan prečiča v pisarni, gre na par sestankov...ok sprejemajo zakone, ampak se ti ne zdi d ai zakon sprejela lahko kakor jaz in tudi ti, laične osebe...mal pretuhtaš kaj bi blo dobro in kaj ne in to je to....glede na to kolk politikov prespi na sejah, potem veš da delo ni nevem kaj :roll: vse ar oni delajo bi lahko tud vsak amater...avto sestavit in pohištvo rabiš pa že nanje na tem področju, precejšnjo znanje!
Uporabniški avatar
*Sparks*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a *Sparks* » 20. Feb. 2007 12:17

^^Če te prav zastopim trdiš da je lahko v zakonodajni veji vsakdo, ker za to ni potrebno nikakršno poznavanje sistemov, institucij in zakonov, medtem ko pa je mizar lahko samo tisti, ki nekaj zna!? Bravo za tole bistroumnost! :lol:
Pa še to o županih: zares bi veliko težje shajali brez županov (in občinskih svetov) kot nosilcev lokalne samouprave kot pa brez enega varilca (s tem pa ne trdim da niso potrebni). Že zgodovinsko gledano so se župani pojavljaji veliko prej kot obrtniki! Drugače pa župan NE sprejema zakonov, poleg tega pa še enkrat malo poglej po stanovanju - občina je tista ki ti je zrihtala vodovod, kanalizacijo, kabelsko televizijo in ves ostal luksuz.
Mi je zlo žal da sem bla OT sam tole sem mogla povedat!
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a g00fy_qa » 20. Feb. 2007 12:19

*purple bitch*: vidim da govoriš o delu župana izključno iz tega kar vidiš in slišiš o njih iz medijev. Jaz vem kako ta poklic poteka in kaj vse je tu potrebno delati. Ne bom te zdaj prepričevala in dajala primerov, ker res nima smisla, tema ni o tem. Aja, pa brez poklica župana bi se vse prej kot normalno živelo. :wink:

Konec OT z moje strani.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 20. Feb. 2007 13:54

in spet, če nebi bilo ljudi ki bi delali cevi, televizij in kablov, ti bolj malo pomaga zrihtanje le-tega s strani občine...
jst nisem rekla da je županstvo nezahteven posel, vendar sm hotla samo to povedat da na svetu obstaja še miljon drugih bolj zahtevnih poslov kateri so pomembni za samo življenje in bi lahko olj primerno temu bili tudi plačani..ne pa da se delavce take in drugačne samo ponižuje in se jih tolerira kot nekej najslabšega...sori, ampak se je lažje napiflat 300 zakonov, kot pa se naučit elektriko zvezat brez da te ob tem do smrti zruka...
Uporabniški avatar
Angel girl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 5. 12. 2006
Kraj: Izbrisana land

Neprebrana objavaNapisal/-a Angel girl » 20. Feb. 2007 14:04

A bi lahk nehal bit off topic v tej temi mogoče?

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]