s kakšno plačo bi bil/a zadovoljen/a?

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 20. Jan. 2008 17:52

*purple* napisal/-a:če delodajalc pokaže filing zame, ga tud jst pokažem za službo in zanj in to z velikim veseljem. :)
Hm. Ubistvu je ravno obratno, ane, najprej moraš ti neki veselja do dela in truda pokazat delodajalcu, da bo on teb "pokazal feeling zate". ;)
Uporabniški avatar
Sweet Princess
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 12. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Sweet Princess » 20. Jan. 2008 19:26

Ja se strinjam tudi jaz. Jaz sem so svoje zaposlitve pršla preko študenta - in kaj sem najprej delala? Same bedne stvari, ampak ok, sem jih nardila, včasih z veliko težavo, ampak sem jih. In je šlo počasi naprej, s bolj odgovornimi deli, zahtevnejšimi deli in po 1,5 leta so me zaposlil. Danes sem vodja področja in z velikim veseljem odpravjam svoje delo. In šefica to vidi. In se obrestuje.

Definitivno pa morš ti najprej pokazat dobro voljo in se izkazat na delu, da šefi to vidijo in te nagradijo za dobro opravljeno delo. Kakšne so te nagrade je pa druga štorija :D
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 20. Jan. 2008 22:11

purple_rain napisal/-a:
*purple* napisal/-a:če delodajalc pokaže filing zame, ga tud jst pokažem za službo in zanj in to z velikim veseljem. :)
Hm. Ubistvu je ravno obratno, ane, najprej moraš ti neki veselja do dela in truda pokazat delodajalcu, da bo on teb "pokazal feeling zate". ;)

hmmm.glede na dolgi rok bi to že držalo, ampak če mi že prvi dan oziroma na samem začetku pride na plano z nekimi pravili/predpisi, ki mi sploh niso všeč, potem ali se sploh ne odločim za to službo, ali pa nebi dolgo delala tam.
Ne gre se tukaj za neka normalna pravila, ki pač obstajajo na delovnih mestih, ampak za kakšna taka ki so res mal mimo (če se samo spomniva podjetja, kjer sva obe delale.Šel si scat, pa so ti odbili denar.)No tole zame definitivno ni dober pogoj.
se pa strinjam da moraš pokazat tud ti filing.ampak sej pravim, če delodajalec že v štartu s tabo ravna na najnižjem možnem nivoju, potem tudi jaz v taki službi ne more dat vse od sebe.tukej kjer delam mam vse možne pogoje in s tem tudi na vse možne kriplje delam s trudom, se učim, uspešno popravljam napake...nekje se pač tega ne da.
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 20. Jan. 2008 23:22

purple, mislim, da bi bilo zate najboljše delo naslednje:
delo v pekarni, kjer bi iz tekočega traku pakirala sveže pečene žemljice v vrečko... 2 žemljici v vrečko, eno v usta, pa spet 2 v vrečko, eno v usta...
aja, pa sedela bi na straniščni školjki ves delovni čas, tako bi lahko sproti izločala kar si prebavila ne da bi ti trgali od plače.... :wink:
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 20. Jan. 2008 23:31

jst mam že dobro službo zame, ki mi popolnoma odgovarja :)
lahko greš pa ti namesto mene :)
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica* » 21. Jan. 2008 8:04

Jochie :rofl:
Kaj pa, ko bi se naveličala žemljic? :gruebel:

Ne vem, če sem sploh odgovorila na temo...
Ker sem malo bolj ''skromna'' kot nekateri ( :D ), bi bila več kot zadovoljna ''že'' z 2000 €. Ker je pa realnost drugačna, bom v svojem bodočem poklicu (javni sektor) z nekaj leti delovne dobe in napredovanjem lahko dosegla kvečjemu 1500 €. Kot začetnica bom baje dobila 1000. :)
Uporabniški avatar
robida7
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 18. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a robida7 » 24. Jan. 2008 16:47

Heh, to je odvisno od potreb, ki pa se večajo skladno z višino plače :). Ma zadovoljen si lahko tako, da plačaš osnovne položnice, najemnino in da lahko greš kdaj v kino brez da bi prešteval, če imaš dovolj v denarnici.
marypa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 17. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a marypa » 24. Jan. 2008 17:55

ot na ot: Ti Jochie si pa že prav nesramno nesramen s temi štručkami. Dej, pojej kakšno, da te mal zaposli. In ne omenjaj več purple v vsakem postu, ker si s tem ratal že rahlo dolgočasen. in od nje si kakšno desetletje+ starejši..
Uporabniški avatar
Peony
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Peony » 24. Jan. 2008 18:42

Meni pa ne gre v račun, zakaj so se določeni osebki tako spotaknili ob purplino izjavo. Jaz se z njo strinjam; prazna vreča ne stoji pokonci in vsak ima pravico do malice. Nisem še slišala ali pa sama doživela primera, da bi me šef grdo in postrani gledal, če sem si vzela 15 minut, da se pojedla. V moji službi, kjer delam honorarno, imamo pač zmenjeno, da je malica tedaj, ko ni veliko dela. V izmeni vedno delata po dve osebi in takrat ko ni gneče, gre ena malicat, kasneje pa še druga.

To, da ne smeš imeti malice, je pač skregano z logiko.
Uporabniški avatar
GloR-Red
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 11. 2. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a GloR-Red » 30. Jan. 2008 11:31

js kot bodoča arhitektka cilam na plačo tja okol 1000€. najprej bi si nabrala izkušnje pri nekem biroju ali kašnem sevisu pol čez čas pa mam namen odpreti svojega. sicer praujo da je zdj na svoje sicer lahko prid ampk da te pol začnejo je*at z daučne in tga kar še use paše zravn...
we will see :cool:
Love yourself. Be fatal.
Uporabniški avatar
keya
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 12. 2005
Kraj: wajt krajna

Neprebrana objavaNapisal/-a keya » 30. Jan. 2008 12:00

no no GloR-Red.. prvo pridi na arhitekturo pol pa govori "kot bodoča arhitektka pričakujem".. ;) :P

da neboš tako kot ena znanka.. končala um. gimnazijo v lj (za moje pojme si tale šola nikakor ne zasluži naziva gim. :?), in že 2 leti veselo vsem razlaga kako bo ona na restavratorstvu a ne naredi sprejemcev, ne za alu ne za pedagoško (likovno pedagogiko)..

Js pa.. hja, da bo za položnice lepo plačat pa da bo še ostalo za kakšno potovanje, itd.. da nebo treba gledat na vsak cent.. sicer pa,.. že to da bom mela/dobila službo bo zakon :lach: oh ja.. :?
Uporabniški avatar
ela85
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 25. 8. 2006
Kraj: na lepem

Neprebrana objavaNapisal/-a ela85 » 30. Jan. 2008 15:59

keya napisal/-a:no no GloR-Red.. prvo pridi na arhitekturo pol pa govori "kot bodoča arhitektka pričakujem".. ;) :P

da neboš tako kot ena znanka.. končala um. gimnazijo v lj (za moje pojme si tale šola nikakor ne zasluži naziva gim. :?), in že 2 leti veselo vsem razlaga kako bo ona na restavratorstvu a ne naredi sprejemcev, ne za alu ne za pedagoško (likovno pedagogiko)..

đizs, kaj ma zdaj to veze z njo? vsak lahko reče kot bodoča/i, če ba bo res, pa bo čas pokazal. na vsako besedo se pa tudi ni treba obesiti. :roll:
Uporabniški avatar
keya
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 12. 2005
Kraj: wajt krajna

Neprebrana objavaNapisal/-a keya » 30. Jan. 2008 16:24

OT/ nevem, zame je razlika med delam na tem/želim si in bom.. tisto sm pa dala samo primer, ker sem pač takoj dobila asociacijo, o obešanju na besede pa nebi, ker pol tud ti nisi nič boljša :roll:

(čeprav je pa res, da kulk sm vidla primere.. so tisti iz oblikovne lepš in boljš znali risat itd, kot pa iz um. 'gimnazije'.. zdej kar je res na stvari pa nevem) /konc OT
Uporabniški avatar
ela85
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 25. 8. 2006
Kraj: na lepem

Neprebrana objavaNapisal/-a ela85 » 30. Jan. 2008 17:19

vprašanje je s kakšno plačo bi bili zadovoljni... se pravi, da če bi bila arhitektka, bi bla zadovoljna z 1000€...

razumem pa tudi tebe, kaj želiš povedati...

se oproščam za OT :oops:
Uporabniški avatar
Tr|n|ty
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 17. 2. 2006
Kraj: soncna dolina

Neprebrana objavaNapisal/-a Tr|n|ty » 30. Jan. 2008 17:21

Uh, jst sm ravn prebrala, da za moj bodoči poklic znaša povprečna plača 35.000$ (sicer v Ameriki), najvišje pa tja do 70.000$, tko da če bi bla moja vsaj približek temu, bi bla ful vesela :D

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov