s kakšno plačo bi bil/a zadovoljen/a?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Jochie - Cosmopsiho
- Na forumu od: 17. 9. 2005
kaj hočem doseči? vam, ki imate 400€ plače in sanjate o 4-mestni številki bi rad dal nasvet, iz katere perspektive pogledati na vse skupaj, da boste lahko začeli graditi na tem, da bo plača večja!
ampak tule je en velik problem...zid, ki me obkroža, zadevo že razume po tolikem pisanju...nekaterim vam je pa hrana še vedno prioriteta...no saj razumem primarne potrebe...
ampak tule je en velik problem...zid, ki me obkroža, zadevo že razume po tolikem pisanju...nekaterim vam je pa hrana še vedno prioriteta...no saj razumem primarne potrebe...
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
Jochie napisal/-a:kaj hočem doseči? vam, ki imate 400€ plače in sanjate o 4-mestni številki bi rad dal nasvet, iz katere perspektive pogledati na vse skupaj, da boste lahko začeli graditi na tem, da bo plača večja!
najoprej mi povej, kje sm jst tko pripričljivo sanjala o 4 mestni številki plače, potem pa govor kam naj gledam.Jochie, mogoče se ti ne zdi, ampak jst sm glede plač čist realno na tleh, ker pač vem kako je danes s tem.načeloma seveda da bi vsak imel več, tko pač je v življenju, ampak nikoli pa nisem rekla da s 700 evri nebi bla zadovoljna.sploh pa če bi imela šiht z dobrim kolektivom, dobrimi pogoji in kjer bi se fajn počutila, bi bla normalna plača čist kul in nebi rabla tistih 500 evrov, branila se jih pa seveda nebi, kakor tudi ti verjetno ne
drgač pa naj ti povem, da zdejle ne delam za neke bujne denarce, moja urna postavka ni velika, ampak vztrajam ker mam dobre pogoje in dober kolektiv, vse se da zmenit, pa še delo mi je kar všeč.In to največ šteje, da ne hodim domov vsa tečna in živčna.mam rajš manj plače in mirne živce in sem psihično spočita.
in ja jochie, nism jst noben stroj da bom delala brez pripadajoče malce.zarad mene ti lahko delaš, jaz pa žal ne bom.Iskala sem šiht, ki mi to nudi in hvalabogu sem ga našla.In tudi v prihodnje za stalno zaposlitev bom iskala tak šiht.nevem kaj bi blo tle narobe?
-
Zvezdica007 - Komunikatorka
- Na forumu od: 2. 1. 2005
- Kraj: Med zvezdicami...
Koliko približno znašajo dodatki na prehrano in prevoz v javni upravi?
-
Aloha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 9. 2005
- Kraj: Havajsko otočje
Js bi bla s 700 euri zadovolna u tem trenutku (živim doma), ne pa čez leta, s svojim stanvajnem, pripadajočimi stroški in družino.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
-
*zverinica* - Kofetarica
- Na forumu od: 10. 7. 2007
Zvezdica007 napisal/-a:Koliko približno znašajo dodatki na prehrano in prevoz v javni upravi?
prehrana: 3,30 €
prevoz: odvisno, a ti računajo avtobus (mesečna karta) al pa kilometrino..
izhodiščna plača je pa 235 €
- Tiavanna
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 29. 10. 2005
Ja bohpomagi kok ste se zdej na to malco obesli! Sej ni point v malci sami. Jochie hoče dopovedat, da če hočeš met nadpovprečno plačo, se moraš za to tut potrudit in se kdaj tut čemu odpovedat (ne nujno malci ). Če pa sam sediš 8 ur, gledaš na uro in paziš, da slučajno ne boš oddelal kakšne minutke preveč pa pač ne moreš pričakovat, da te bodo za to nadpovprečno nagrajevali.
Kar se pa moje plače tiče...no, če bi še naprej živela v tem stanovanju kot zdej, bi lahko mesec solidno preživela tut s 500€, si pa seveda želim več. Vsaj ene 800 za začetek bi mi blo super. Bo pa znalo bit iskanje zaposlitve s to mojo izobrazbo kr problem. Mi pa na srečo ni težko tut sami malo pomigat in imam tut že en par backup planov. Optimistično naprej!
Kar se pa moje plače tiče...no, če bi še naprej živela v tem stanovanju kot zdej, bi lahko mesec solidno preživela tut s 500€, si pa seveda želim več. Vsaj ene 800 za začetek bi mi blo super. Bo pa znalo bit iskanje zaposlitve s to mojo izobrazbo kr problem. Mi pa na srečo ni težko tut sami malo pomigat in imam tut že en par backup planov. Optimistično naprej!
- fun
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 15. 8. 2005
Jaz delam na tem, da bi imela plačo (na začetku) vsaj 800-1000evrov (z univerzitetno izobrazbo), kasneje, z izkušnjami in nadaljnim šolanjem pa tudi kakšen cent ali 2 več..
Glede na to da grejo diplomiranci iz nasega faksa kot sveže žemljice mislm da to ni nemogoče. Čez počitnice si pa že sedaj na začetku šolanja pridno nabiram izkušnje.
Se pa strinjam s Purple; nujno da mi o služba všeč.. Z vztrajnostjo se da marsikaj spremenit in izboljšat.
Glede na to da grejo diplomiranci iz nasega faksa kot sveže žemljice mislm da to ni nemogoče. Čez počitnice si pa že sedaj na začetku šolanja pridno nabiram izkušnje.
Se pa strinjam s Purple; nujno da mi o služba všeč.. Z vztrajnostjo se da marsikaj spremenit in izboljšat.
- *ninca*
- Sramežljivka
- Na forumu od: 18. 8. 2007
fun napisal/-a:Jaz delam na tem, da bi imela plačo (na začetku) vsaj 800-1000evrov (z univerzitetno izobrazbo), kasneje, z izkušnjami in nadaljnim šolanjem pa tudi kakšen cent ali 2 več..
Kaj pa studiras? Js bi bla tud med svežimi žemlcami po koncu studija:d
Po moje je dejansko tud dost pomebno kaj si študiral (vsaj na začetku) in ali je ta poklic zelo iskan itd
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
Tiavanna napisal/-a:Ja bohpomagi kok ste se zdej na to malco obesli! Sej ni point v malci sami. Jochie hoče dopovedat, da če hočeš met nadpovprečno plačo, se moraš za to tut potrudit in se kdaj tut čemu odpovedat (ne nujno malci ). Če pa sam sediš 8 ur, gledaš na uro in paziš, da slučajno ne boš oddelal kakšne minutke preveč pa pač ne moreš pričakovat, da te bodo za to nadpovprečno nagrajevali.
:
kdo pa je reku kej proti temu?jst sm dobro povedala kako je z mojim šihtom, pa s prejšnjimi je blo enako.vedno ostanem če je treba, vedno pridem če je treba, delam še kej dodatnega, karkoli.Sam jebeš, izkoriščanja se pa ne grem.Moj fant je prej delal pri enmu mizarju in je bil vesel če je loh malical.skos ga je naegval da se mudi da more hitr, da ne sme zgublat časa in je bolj poredko jedu malco.in je šel, ker mu pač to ne predstavlja dobre službe niti dobrih pogojev.zdej pa dela v podjetju, kjer ma model tok enih naročil za ceu let naprej, pa se udi pa nevem kaj, ampak malica je obvezna, ker delodajalec dobro ve, da prazna vreča e stoji pokonc.tud če so ob sobotah jim on prnese na svoje stroške malco/kosila/kej naroči.in rad dela, pridno dela.ne moreš pa delat delat delat, brez pogojev in nč, na konc dobit pa minimalca in tud zahvale ne, kaj šele kšne povišice/nagrade.jst sm mela tud velik slabih izkušenj glede tega, pa pršla na vse možne dneve delat, iz postle, bolana, karkoli.pa nben ni pokazu nobene hvaležnosti, ne nič.ne hvala za tazga delodajalca.
jst s prejšnji mesec dobila nagrado 100 ojrov, ker sem bla rpidna, ker sem se zavzemala, poslala največ pogodb itd...tko da me pa res noben nč ne more rečt .če delodajalc pokaže filing zame, ga tud jst pokažem za službo in zanj in to z velikim veseljem.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov