s kakšno plačo bi bil/a zadovoljen/a?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
little bee - Komunikatorka
- Na forumu od: 19. 5. 2007
Ja no kakšnih 1500 € bi blo fajn! drgač bom pa zadovolna tud s tako plačo da se bo dal normalno shajat pa zdravn še kej pršparat...
-
polly-polly - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 31. 12. 2005
Sploh ne vem kok majo v mojem bodočem poklic kej plače... odvisno kok uspešen si. Si pa bolj kot dobro plačo, želim samo to, da bi imela priložnost delat to o čemer sanjam že ..... in da bi se temu res lahko 100% posvetila.
- nova punca
- Sramežljivka
- Na forumu od: 5. 2. 2007
- Kraj: ljubljana
eno vprašanje, pri keterm delu anaj bi imele full dobro plačo) in imam 1000 eurov plače vse skupaj - neto + malica + potni stroški za 90km v eno smer, pa da ne omenim, da sem začela s 700 euri mesečno! poleg tega, da so po statistikah plače v lj največje, za moje delo se baje dobi tako v mb kot v kp 800 eurov...
ne vem, povejte kje je 2000 eurov oziroma na katero področje se moram zamenjati...
ne vem, povejte kje je 2000 eurov oziroma na katero področje se moram zamenjati...
ljubezen boli šele takrat, ko te ljubljena oseba zavrne...
- nova punca
- Sramežljivka
mislim, da mi je mal škrat pojedel besede.... skratka delam kot računovodkinja z že zgoraj omenjeno plačo in le te naj bi imele full dobro plačo...
še vedno čakam na ponudbe... :fastfood:
še vedno čakam na ponudbe... :fastfood:
-
Smreka - Kofetarica
- Na forumu od: 16. 3. 2005
Hm... mislim da ni tolk odvisna branža kot podjetje
Jaz mam trenutno 1500 evrov (neto, malica, prevoz), pa mi je čisto ok. Ampak a je to res merilo? jaz za nobeno plačo na svetu ne želim ostati v službi in na polno delam na tem, da grem na svoje - pa mi je popolnoma jasno, da bojo začetki finančno slabi...
Jaz mam trenutno 1500 evrov (neto, malica, prevoz), pa mi je čisto ok. Ampak a je to res merilo? jaz za nobeno plačo na svetu ne želim ostati v službi in na polno delam na tem, da grem na svoje - pa mi je popolnoma jasno, da bojo začetki finančno slabi...
- nova punca
- Sramežljivka
se strinjam s tabo smreka, da je vse odvisno od podjetja... ampak žal pri nas plače niso še tako velike kot npr. v italiji in avstriji, tako, da se meni zdi 2000 eurov vseeno mal pretirano... moja teta je medicinska sestra, dela v bolnišnici, ter je triktar mesečno dežurna to pomeni od 8 zjutraj do drugi dan 8 zjutraj, s tem, da če je dežurna za vikend (enkrat mesečno) dela od petka od 8 zjutraj do ponedeljka do 8 zjutraj, ter z vsem tem tr malico in potnimi stroški (60 km v eno smer) dobi 1500 eurov...
človek se mal zamisli..pol pa gledaš trenja ali preverjeno oz. vprašaš mamo, ki dela v proizvodnji kakšna je njena plača. nakar ti odgovori ter za dokaz pokaže plačilno listo, da ma 500 eurov skupaj z malico (potnih stroškov nima, kjer me do službe manj kot 3 km), po 25 letih delovne dobe, ter z urniko dva tedna 6-14 ter 2 tedna 14-22
kje je pol tu pravica???? še dobro, da ima oče malo boljšo služba, da sta naju s sestro lahko vzgojila ter da smo bili vedno vsi oblečeni in siti...
da niti ne omenim najemnine katera je v lj minimalnih 400 eurov...
včasih se človek malo zamisli nad tem našim sistemom... pa imej družino v takšnih pogojih...
človek se mal zamisli..pol pa gledaš trenja ali preverjeno oz. vprašaš mamo, ki dela v proizvodnji kakšna je njena plača. nakar ti odgovori ter za dokaz pokaže plačilno listo, da ma 500 eurov skupaj z malico (potnih stroškov nima, kjer me do službe manj kot 3 km), po 25 letih delovne dobe, ter z urniko dva tedna 6-14 ter 2 tedna 14-22
kje je pol tu pravica???? še dobro, da ima oče malo boljšo služba, da sta naju s sestro lahko vzgojila ter da smo bili vedno vsi oblečeni in siti...
da niti ne omenim najemnine katera je v lj minimalnih 400 eurov...
včasih se človek malo zamisli nad tem našim sistemom... pa imej družino v takšnih pogojih...
-
S*c*O*r*P*i*C g*I*r*L - Kofetarica
- Na forumu od: 21. 5. 2005
- Kraj: kjerkoli kadarkoli
no če smo realni...da z povprešno slovensko plačo nikam nea prideš...
tak da jaz ciljam tam neki na 1000evrov....več se nebi branila...
tak da jaz ciljam tam neki na 1000evrov....več se nebi branila...
Ko se rodiš,so vsi veseli,
Ko umreš,so vsi žalostni,
Ko živiš,jim je VSEENO!
Ko umreš,so vsi žalostni,
Ko živiš,jim je VSEENO!
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov