FemmeFatal napisal/-a:lili01 napisal/-a: danes se ti splača bit revež ali pa res bogat, tale srednji razred ti ne prinese nobenih olajšav!
A bejz, no. Res? Splaca se bit revez? Torej mislis, da je super zivet s 500€ za tri osebe? Aja, pa pristejmo se otroski dodatek - tam okrog 60€ ga ta revni dobijo. In seveda se stipendija! S 182 €, kolikor znasa najvisja republiska stipendija, si lahko student glih rit obrise. Starsi pa mu seveda, ko placajo vse poloznice, lahko ogromno prispevajo. In, ko proti koncu leta dobi stars kakih 50 ali 100 evrckov nazaj, si seveda druzina privosci bajne pocitnice. P***a, mate bolane tist, ki nikol niste v takem zivel. Pa ne recem, da je teb super - itak, da ni. Sam takelih pa tud ne mors vn pihat, no.
no poglejmo primer, moja mesečna je znašala 18 500 sit, soseda, ki je imela subvencionirano je imela 6 000 sit, pa 45 000 sit štipendije, več kot dost ji je ostalo. pa za mojo karto je dala mami, za njeno pa država, oz. davkoplačevalci. pa vsi, ki imajo 500 € za tri osebe so si več ali manj krivi sami. faks bi naredil starši, pa bi bilo drugače. pa ne mi govorit, da njihovi starši niso imel keša,da bi jih v šolo poslal. moj oči se sam živi že od 18 leta, staršev itak nikoli ni imel. bil je največji revež, pa se je pobral. sej tud jaz zdele pustim faks, pa grem delat za 500€ ali manj nekam, pol pa jokam kok mi je hudo. aja, otroški dodatek za mene in sestrco znaša 20€, mamina kolegica, ki je doma, pa ima 125 € za svoja otroka, pa zastonj imata morje, ker sta še v oš,pa regresirano malico in kosilo in bogve kaj vse še.
p.s.:žal mi je, ker sem pustila v tolarčkih,sam se mi ne da pretvarjat zdele.