s kakšno plačo bi bil/a zadovoljen/a?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
kr.ena - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 9. 2005
Jochie napisal/-a:kako ocenjujete sebe? koliko ste vredni? kakšno plačo bi dali svojemu šefu, če bi svoje delo opravljal tako, kot ga opravljate vi?
Nemogoče je oceniti samega sebe brez širše primerjave v neki družbi. Veliko ljudi je, ki zaslužijo manj od mene, pa bi po mojem mnenju morali več. In veliko ljudi, ki zaslužijo več, pa si za moje pojme tega niti približno ne zaslužijo.
Tako da ostajam pri tem - glede na trenutne razmere in življenjske stroške v Sloveniji si zaslužim 2000€. Če pomislim na ljudi, ki morajo preživeti z manj kot 500€, je to mogoče pregrešna želja. Ampak če pomislim na nekatere, ki zaslužijo precej več in kaj počnejo za ta denar ... si jih pa tudi jaz zaslužim vsaj 5000.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
-
_kocka_ - Komunikatorka
- Na forumu od: 5. 2. 2006
- Kraj: Dolenjska
Jochie napisal/-a:gremo drugače vprašati:
kako ocenjujete sebe? koliko ste vredni? kakšno plačo bi dali svojemu šefu, če bi svoje delo opravljal tako, kot ga opravljate vi?
Jaz osebno zasluzim 9x manj kot moj direktor (ki je tudi lastnik firme, v kateri delam). Brez mojega dela in dela se nekaj vodilnih delavcev bi ta firma propadla, brez njega pa ne. To veliko pove.
Tako je pac v kapitalizmu.
Drgac pa realno je v sloveniji dokaj tezko met 1000 eur placo, vsaj kot zacetnik.
Življenje je potovanje, ne smer. Nosi udobne čevlje.
-
inaa - Cosmofrik
- Na forumu od: 9. 11. 2005
- Kraj: tu pa tam
en od mojih starsev ma placo 2000+ placo z VSEMI vikendi frej pa tut kar neki dopusta se nabere cez leto ....
ne mi kle flancat poj kaj ni realno pa kaj je... in NE ne ukvarja se s politiko in NE ni direktor kasnga blaznega podjetja
ne mi kle flancat poj kaj ni realno pa kaj je... in NE ne ukvarja se s politiko in NE ni direktor kasnga blaznega podjetja
Zivljenje je piskotek!
- sunny_
- Komunikatorka
- Na forumu od: 3. 7. 2006
inaa napisal/-a:en od mojih starsev ma placo 2000+ placo z VSEMI vikendi frej pa tut kar neki dopusta se nabere cez leto ....
in lahko poveš s čim pa se ukvarja...seveda če smeš?!
-
LovelyM - Komunikatorka
- Na forumu od: 10. 6. 2005
- Kraj: Ljubljana
sunny_ napisal/-a:inaa napisal/-a:en od mojih starsev ma placo 2000+ placo z VSEMI vikendi frej pa tut kar neki dopusta se nabere cez leto ....
Sej to je problem, k je najbrž kej tazga k ne sme
Hecam se
-
lili01 - Sramežljivka
sem se mal zamislila nad temi plačami. oba moja starša imata tam okoli 1000€, mami mal manj, oči mal več. sam bi se nam bolj splačal, če bi omela vsak tam 700€, ker z njuno plačo, padeš lih v ta razred, da imaš čist mal otroških dodatkov, otroci nimajo štipendije, vrtec je drag za popi...
in potem starša meni in sestri dajeta tam ene 200-250€ vsaki, da lahko normalno študirava(prevoz-ta je najdražji, hrana,kavice...), potem si morava še kaj za oblečt kupit. danes se ti splača bit revež ali pa res bogat, tale srednji razred ti ne prinese nobenih olajšav!
in potem starša meni in sestri dajeta tam ene 200-250€ vsaki, da lahko normalno študirava(prevoz-ta je najdražji, hrana,kavice...), potem si morava še kaj za oblečt kupit. danes se ti splača bit revež ali pa res bogat, tale srednji razred ti ne prinese nobenih olajšav!
- FemmeFatal
- Kofetarica
- Na forumu od: 24. 11. 2004
lili01 napisal/-a: danes se ti splača bit revež ali pa res bogat, tale srednji razred ti ne prinese nobenih olajšav!
A bejz, no. Res? Splaca se bit revez? Torej mislis, da je super zivet s 500€ za tri osebe? Aja, pa pristejmo se otroski dodatek - tam okrog 60€ ga ta revni dobijo. In seveda se stipendija! S 182 €, kolikor znasa najvisja republiska stipendija, si lahko student glih rit obrise. Starsi pa mu seveda, ko placajo vse poloznice, lahko ogromno prispevajo. In, ko proti koncu leta dobi stars kakih 50 ali 100 evrckov nazaj, si seveda druzina privosci bajne pocitnice. P***a, mate bolane tist, ki nikol niste v takem zivel. Pa ne recem, da je teb super - itak, da ni. Sam takelih pa tud ne mors vn pihat, no.
- christianni cruz
- Sramežljivka
- Na forumu od: 30. 11. 2006
pr ns pa oči dela kot varilec , pa dela povprečno 12 ur na dan , pa use vikende in praznike (ponavad) , pa še najmen 1 teden u mescu je u tujini , pa ma plačo cca. 1600€ z dodatki vred.
pa je čist lepo zaduvolen-neglede na to da prostga časa sploh nima.
pa je čist lepo zaduvolen-neglede na to da prostga časa sploh nima.
-
Mimi_M - Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: Primorska
jaz tud ne vem, če bi se odločila za službo, i ti vzame ves prosti čas, večino dneva..
Sem prav srečna, da oddelam svojih 8 urc, sem ob 16 frej, odklopim šiht in za to dobim lepo vsotico cca. jurja €.
Pa še več bo, ko bo nekaj delovnih izkušenj se nabralo, sem še čist frišna
Sem prav srečna, da oddelam svojih 8 urc, sem ob 16 frej, odklopim šiht in za to dobim lepo vsotico cca. jurja €.
Pa še več bo, ko bo nekaj delovnih izkušenj se nabralo, sem še čist frišna
-
inaa - Cosmofrik
- Na forumu od: 9. 11. 2005
- Kraj: tu pa tam
sunny_ napisal/-a:inaa napisal/-a:en od mojih starsev ma placo 2000+ placo z VSEMI vikendi frej pa tut kar neki dopusta se nabere cez leto ....
nebi lih... lah pa povem da je drzavn usluzbenc/ka (in ne ni u upravi al pa politki)
Zivljenje je piskotek!
-
lili01 - Sramežljivka
FemmeFatal napisal/-a:lili01 napisal/-a: danes se ti splača bit revež ali pa res bogat, tale srednji razred ti ne prinese nobenih olajšav!
A bejz, no. Res? Splaca se bit revez? Torej mislis, da je super zivet s 500€ za tri osebe? Aja, pa pristejmo se otroski dodatek - tam okrog 60€ ga ta revni dobijo. In seveda se stipendija! S 182 €, kolikor znasa najvisja republiska stipendija, si lahko student glih rit obrise. Starsi pa mu seveda, ko placajo vse poloznice, lahko ogromno prispevajo. In, ko proti koncu leta dobi stars kakih 50 ali 100 evrckov nazaj, si seveda druzina privosci bajne pocitnice. P***a, mate bolane tist, ki nikol niste v takem zivel. Pa ne recem, da je teb super - itak, da ni. Sam takelih pa tud ne mors vn pihat, no.
no poglejmo primer, moja mesečna je znašala 18 500 sit, soseda, ki je imela subvencionirano je imela 6 000 sit, pa 45 000 sit štipendije, več kot dost ji je ostalo. pa za mojo karto je dala mami, za njeno pa država, oz. davkoplačevalci. pa vsi, ki imajo 500 € za tri osebe so si več ali manj krivi sami. faks bi naredil starši, pa bi bilo drugače. pa ne mi govorit, da njihovi starši niso imel keša,da bi jih v šolo poslal. moj oči se sam živi že od 18 leta, staršev itak nikoli ni imel. bil je največji revež, pa se je pobral. sej tud jaz zdele pustim faks, pa grem delat za 500€ ali manj nekam, pol pa jokam kok mi je hudo. aja, otroški dodatek za mene in sestrco znaša 20€, mamina kolegica, ki je doma, pa ima 125 € za svoja otroka, pa zastonj imata morje, ker sta še v oš,pa regresirano malico in kosilo in bogve kaj vse še.
p.s.:žal mi je, ker sem pustila v tolarčkih,sam se mi ne da pretvarjat zdele.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]