s kakšno plačo bi bil/a zadovoljen/a?

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a g00fy_qa » 16. Feb. 2007 18:58

sofia83 napisal/-a:Jah, v tujini imaš sicer komot nekajkrat večjo plačo, ampak delaš res do desetih, enajstih zvečer, tudi ob sobotah, včasih še kakšno nedeljo ... Sodobno suženjstvo, res. :?

Hmm... a je res tako? :? Kje pa? - Država, poklic...
Res me zanima ker razmišljam, da bi kdaj delala tudi v tujini.
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
Uporabniški avatar
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi_M » 16. Feb. 2007 19:03

Na obisku smo imeli poslovne partnerje iz Francije in je gospa povedala, da je delavnik pri njih precej daljši kot pri nas, časa, ki ga porabijo za malico, nimajo plačanega...
Ko so nekateri z našega oddelka ob 16 odhajali domov, je bila renično presenečena, saj je ona največkrat v službi do 18, začne pa zjutraj kmalu po 7. Pa gre za eno navadno delovno mesto logista v nabavi.

resnično si ne predstavljam takega življenja, da sem cel dan okupirana samo s službo :eek:
Uporabniški avatar
ribicaX
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 9. 2. 2005
Kraj: Prelepa Dolenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a ribicaX » 16. Feb. 2007 20:15

če sm čist realna, glede na izobrazbo mislim da ne morem pričakovat več kot kakšnih 800€ plače. seveda se pa ne bi branila, če bi mela tam nekje 1500 - 2000€ neto. ampak za tako plačo maš tud precej veliko odgovornost na plečih, pa delaš cele dneve. taka je pač realnost.
noele
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 6. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a noele » 16. Feb. 2007 20:58

Definitivno si želim plače od 1000 pa do 2000 evrov. Sem pa realna in razumem, da tista zgornja cifra ne bo možna takoj (no, razen če pridem do vez :wink: ...kar pa vem, da so sanje). Zdi se mi tudi popolnoma nesprejemljivo, da bi z univerzitetno izobrazbo delalala pod 1000 evrov, ker v takem primeru je popolnoma vseeno, če šolo takoj obesim na klin in grem delat že sedaj.
Je pa dejstvo, da je o službi potrebno razmišljati že sedaj, med študijem, si pridobiti neke izkušnje. Verjemite, da smo slovenski študentje lahko zeloo veseli, ker vsaj ZAENKRAT še vedno obstaja delo preko št. servisa. Edini problem je v naši državi, ker popolnoma nič ne poskrbi za to, kje se bomo študentje znašli po študiju. Ja, dragi moji realnost zna biti kruta zato o svoji zaposlitvi razmišljajte že sedaj, da ne bo potem hudo.
Uporabniški avatar
*SweetGirl*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *SweetGirl* » 17. Feb. 2007 11:25

...
Zadnjič spremenil *SweetGirl*, dne 19. Mar. 2009 14:46, skupaj popravljeno 1 krat.
Letting him prove
how much he
loves you
is SO today
Uporabniški avatar
Bluestocking
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 10. 1. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Bluestocking » 17. Feb. 2007 15:58

kr.ena napisal/-a:Najverjetneje državna služba ... :wink:

Moja mami je v državni službi. Dobi 2.300 eurov, ampak dela od 8.30.-21.00. Domov prihaja ob 22.00., poje, z očijem na hitro kaj rečeta in gre spat. Dopusta ima veliko, a ga ne more izkoristit, ker ji ga minister ne podpiše. Tako da ne govort, da se v državni službi lenari.

Si pa dosti privošči - frizer vsak teden, masaže, kupuje same firme za oblečt, tudi meni ne gre slabo, samo meni razne Max&Com ne potegnejo.
Uporabniški avatar
Smejkica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 28. 4. 2005
Kraj: MaLo Tu, MaLo Tam

Neprebrana objavaNapisal/-a Smejkica » 17. Feb. 2007 16:46

^^
O joj :? Jst mam rajš, da mojo mami kej vidm, z njo kam skupi grem, poklepetam. Tole je zame čist prehud urnik, mam rajši kakšno stvar manj, samo da večkrat vidim svojo mami. Taki urniki so čist prehudi, ljudje bi morali imeti več časa zase, za družino ...
Pa ne vzet zdej to za osebni napad al pa karkoli, sem samo povedala mnenje, in ni nč letelo nate, da je tebi to kul.
Moja Sladka Si Razvada, Kot Pred Spanjem Čokolada.
Uporabniški avatar
Bluestocking
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 10. 1. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Bluestocking » 17. Feb. 2007 17:18

Sej meni tudi ni všeč, da je nič ne vidim. Včasih (mislim, da na dva meseca 1x) si vzameva en ženski večer in malo poklepetava, greva na večerjico, v kino, v opero.
Se je že zgodilo, da je tudi po cela dva dneva nisem videla, čeprav živimo skupaj. Zelo všeč pa so mi jutra (čeprav sovražim zgodnja vstajanja!!!), ko sva skupaj v kopalnici, se obe hecava (imava polno internih for) in takrat se tudi mimogrede kaj pomeniva.
Skrbi me zanjo, ker je skoz pod stresom in ima kar dosti srčnih napadov. Hvalabogu, zaenkrat še nič tako groznega!
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 9. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a chiqqa » 18. Feb. 2007 2:18

pa ženske, a ve veste da je 1000€ kr dost velik. recimo, da ma negdo narjeno sredno ekonomsko, ma diplomo pa še nevem kaj vse uglaunm je poslovni sekretar in ma plače like 700€ če jo ma! je pa res, da odvisn kok se gdo zavzame zate, kje si, ob katerm času in da si na pravm mestu.. to tut šteje :wink:

pol pa pogledaš vrtec pa ta shit.. res nevem kako eni shajajo kjer recimo majo mtke narjeno OŠ al pa sam sredno..
--

sam to je tut ku*rc da maš ful stresno službo in da maš zrt tega srčne napade in da ti požre OGROM žiucou.. res, da ti familija žvi lepo ampk za to rabš garat..a ni v lajfu tko da se mamo fajn, neko udobje.. da usaj mau nardiš iz sebe.. ne pa da ne spiš, ne ješ, živš za šiht, ne vidš sploh svojih dragih..ok wtf je to za en ku*rc lajf.. ja ja za keš useee
Uporabniški avatar
no angel
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 2. 11. 2004
Kraj: vzhodno od LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a no angel » 18. Feb. 2007 18:31

OK sam nekteri tule pa res pretiravate... Men se zdi že 2000€ fuuul velik, ne pa 2700€ kot je blo tud napisano... to je pa že res ogromno in morš bit res zlo sposobn in ambiciozn da prilezeš tak daleč... Sej ne rečem da je nemogoče, sam pomoje ni ravno velik takih s takšnimi plačami. Čist za primer: en kolega od mami je dr. elektrotehnike in dela v zlo priznanem podjetju kjer je na res visokem položaju, pa ful potuje, po celem svetu se udeležuje raznih seminarjev in sestankov s poslovnimi partnerji itd. in ma plačo okol 1800-1900€. Mene res zanima kje se nameravate zaposlit nektere ki sanjate o plači več kot 2000€. :roll:
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 18. Feb. 2007 19:07

Mene bolj zanimajo "očkove razvajenke" :roll: ; če sem koga užalila, mi ni čist nič žal..
Lahko rečem, da je tud moj dragi očka med tistimi, ki "višajo" povprečje slovenske plače, ampak ornk dela za to, da mi lahk udobno živimo. Ampak mi je pa tolk jasno, da men pa kaj takega ne bo kar padlo v naročje. Priznam, niti nimam predstave kolk bi blo vredno kar bi delala(zaenkrat shajam s "študentsko plačo", ker več, k sreči, zdaj še ne rabim).
Ok, lepo, da so ambiciozne in verjamejo vase in svojo prihodnost, sam mislim, da so mal previsko leteče..

*edit:
Ob upoštevanju pričakovane rasti cen življenjskih potrebščin v letu 2006 in dogovorjenih odstotkov povečanja plač v kolektivnih pogodbah za javni in zasebni sektor za leto 2006 se veljavni znesek minimalne plače za opravljeno delo od 1. avgusta 2006 do 31. julija 2007 poveča za 2% in je 125.052 tolarjev.
vir
Uporabniški avatar
petar
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 29. 1. 2007
Kraj: metropola-LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a petar » 18. Feb. 2007 20:11

Zaenkrat sem s svojo plačo zelo zadovoljen 900€. V planu za naslednjih 5 let pa imam 9. stopnjo izobrazbe in veliko trdega dela. Upam, da bom nekoč vodja skupine v zavodu, kjer delam in da bo vsota dvakrat višja od zgoraj omenjene. Jasno m je pa tudi to, da bo treba za tako plačo delat več kot samo od 7- 15.30 vsak delavnik.
going down... into the blue
Uporabniški avatar
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi_M » 18. Feb. 2007 20:31

jst sm ta mesc dobla na račun točno 1000€ in sm ful zadovoljna :D
Imam prav večjo motivacijo za varčevanje, ker si lahko kljub temu še dosti privoščim.
Uporabniški avatar
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a gaby_ » 19. Feb. 2007 16:05

višina plače je zelo odvisna od smeri. recimo službe povezane z naravoslovjem (medicina, farmacija, ..itd.) so bolje plačane. Odvisno je tudi od podjetja v katerem delaš, jasno je, da plače niso enake povsod po sloveniji. V 'državni službi' pa se po moje zasluži še največ.
seveda vsakemu prija tistih 1000, 2000, 3000€ ali kolko si že želite na svojem računu. kdo pa si ne želi (dobrega) avta, stanovnje, dobro prihodnost za svoje otroke?. ampak višja plača vedno prinese dodatne obveznosti, dodatne ure v službi, ogromno truda, dela, posledično stres, pomanjkanje prostega časa itd. ne rečem, da je v vseh primerih tako, toda dosti jih je. taki potem zapostavljajo celo družino. moje mnenje: denar ni vse (je pa res, da v današnji družbi brez denarja ne veljaš nič.). najboljša je zlata sredina, usklajenost dela s prostim časom, neka povprečna plača in zraven še lepo življenje.
“Fashion does not only exists in dresses;
fashion is in the air, it is brought in by the wind,
one feels it coming, breathes it in,
it is in the sky and on the pavement,
it depends on ideas, customs, and happenings” - Coco Chanel
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a g00fy_qa » 19. Feb. 2007 16:55

gaby_ napisal/-a:višina plače je zelo odvisna od smeri. recimo službe povezane z naravoslovjem (medicina, farmacija, ..itd.) so bolje plačane. Odvisno je tudi od podjetja v katerem delaš, jasno je, da plače niso enake povsod po sloveniji. V 'državni službi' pa se po moje zasluži še največ.

Plače v državnih ustanovah so obupno nizke. Vem zato, ker sta moja starša zaposlena v državnih službah in glede na zahtevnost dela veliko preslabo plačana. Primer: županska plača je enaka plači navadne vzogiteljice v vrtcu! Halo?! Ok, zdaj se dela na tem da se bo ta plača povišala...

Še predobro so (žal) plačane službe, ki zahtevajo poklicno izobrazbo. Primer: varilec s srednješolsko izobrazbo ima plačo 2500 evrov (vem za en primer, ne pravim da so vsi toliko plačani).

In zdaj lahko samo primerjamo delo (npr.) župana in varilca ter premislimo, katero je zahtevnejše in katero bi moralo biti bolje plačano.
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov