s kakšno plačo bi bil/a zadovoljen/a?

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a gaby_ » 09. Jul. 2008 10:21

spermij napisal/-a:
gaby_ napisal/-a:vse se da, če se trudiš, tudi pri študijih, ki ne obljubljajo delovnega mesta ali dobre plače. vztrajnost in trdo delo. :wink:

Izjeme.

Vse bolj so pa iskani poklici s področja elektrotehnike, strojništva, gradbeništva, telekomunikacij in računalništva (predvsem poznavanje sistemov). Pa tudi nižji tehnični poklici (pleskar, polagalec ploščic, mizar ipd.) so vir dobrega zaslužka.

nisem ciljala na to, da so družboslovni poklici iskani. ker vsi dobro vemo, da niso in da je precej v ospredju naravoslovje. hotela sem poudariti, da tudi z veliko truda lahko v družbosovju nekam prilezeš. :wink:
Uporabniški avatar
anoyel
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a anoyel » 09. Jul. 2008 11:05

gaby_ napisal/-a:sicer pa je potem veliko tudi takih, ki gredo študirat. takorekoč vsi gimnazijci pa tudi nekateri iz poklicnih šol.

ločimo tri srednje šole:
1. Poklicna srednja šola
2. Strokovna srednja šola
3. Gimnazija

In tisti, ki končajo poklicno šolo gredo naprej smer +2, da imajo končano srednjo strokovno šolo. In večina, ki konča strokovno šolo gredo naprej študirat. Ali visokošolske smeri ali pa uni. bolonjske, ki zahtevajo samo en dodatni predmet na maturi, da se poklicna matura izenači z gimnazijsko. Tako, da ne gredo nekateri, ampak velika večina iz srednjih strokovnih šol naprej študirat.

Tako, da niso samo gimnazijci tisti učenjaki, ki stopajo na pot študija! :wink:
Čas je vrednota,
ne mineva,
temveč ga uporabljamo.
Uporabniški avatar
Roisin
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 3. 6. 2008
Kraj: ankaran

Neprebrana objavaNapisal/-a Roisin » 09. Jul. 2008 17:43

Mah, jaz bi bila zeeelo zadovoljna, če bi imela začetno plačo 1000 evrov neto. Sploh zdaj, ko nimam še otrok, se mi zdi, da za ta denar si pa že lahko človek privošči kako potovanje in nekaj jasno tudi prišpara. Pač ne mečeš denarja stran in ne živiš tako razsipno. Potem, ko si starejši, pa jasno, da hočeš več, ampak o začetnih 2000 evrih lahko samo sanjamo.

Moram povedat še, da se strinjam z Gaby glede tega, da ni nujno, da si brezposeln, če si družboslovec. Sploh pa jaz ekonomije in prava sploh ne bi dala pod družboslovje; pod družboslovje po mojem mnenju bolj spadajo sociologija, etnologija, politologija ipd. Študiji jezikov pa spadajo v jezikoslovje.

No, hotla sem povedat, da lahko daleč prilezeš ne glede na to, kaj si študiral. Važno je, da si ambiciozen in na začetku tudi ne moreš pričakovat take plače, da si boš že takoj lahko kupil svoje stanovanje, avto in ne vem, kaj še. Višjo plačo si izboriš kasneje, ko imaš že nekaj izkušenj in nekaj znaš.
Uporabniški avatar
Ninex_
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 12. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Ninex_ » 13. Avg. 2008 10:24

1000€ :)
ana27
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 3. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a ana27 » 01. Sep. 2008 9:28

Jaz bi bila zadovoljna, če bi imela vsaj povprečno slovensko plačo. 1000 eur bi bil pa že luksuz.
Sedaj zaslužim 700 eur, delam pa kot tajnica.
Uporabniški avatar
trepalnica
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 18. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a trepalnica » 01. Sep. 2008 9:57

1500...
cvetkaaa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 15. 5. 2008
Kraj: Postojna

Neprebrana objavaNapisal/-a cvetkaaa » 01. Sep. 2008 18:32

jaz že z 700 eur precej bolj kot sem zdaj
Uporabniški avatar
Vermilion
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 16. 3. 2005
Kraj: Kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a Vermilion » 01. Sep. 2008 19:15

recimo 1000€ za začetek... kaj čmo bojda so inžinirske plače slabe
Zadnjič spremenil Vermilion, dne 01. Sep. 2008 19:22, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Vermilion
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 16. 3. 2005
Kraj: Kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a Vermilion » 01. Sep. 2008 19:21

lesnik napisal/-a:Sam nekaj bi vprašala tle ko nisem vedelakje naj pa brez zamere za novo temo.Delam prek studenskega servisa in so mi rekli preden sem zacela delati da bom mela na uro 3,75 sem si mislila super dobro plačano ni zafrkneno delo danes so mi pa rekli da so se zmotli da mam na uro 2,65.Delam pomoč v trgovini z oblekami.Se mi splača?Začela sem 1.7.Moti me tudi da delam samo 5ur na dan

...a tud tok slabo plačana dela obstajajo :evil:, pa kako ti lahko rečejo, da so se zmotili, čist krneki... če se ti splača odvisno, če hodiš peš na šiht pol mogoče še...če pa še bencin plačuješ pa ne... verjetno bi se dal dobit kej boljšega...

jst delam za 6€ na uro in za manj kot 4 tud s prstom nebi mignila...
zvezdica81
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 13. 2. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a zvezdica81 » 01. Sep. 2008 19:22

Berem tole... visoki, visoki cilji. Živimo v Sloveniji
Smetka_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Smetka_ » 01. Sep. 2008 19:59

Jurja za začetek. Glede na to kaj bom. Ornk zadovoljna bi bla pa tm z 2000. To pa pol,k si izkušnje ša tečjae naberemo...
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 01. Sep. 2008 22:39

zvezdica81 napisal/-a:Berem tole... visoki, visoki cilji. Živimo v Sloveniji

Večina piše v tej temi o željah, ne o ciljih. :wink:
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 01. Sep. 2008 22:49

-predvidena trenutna še enkrat večja plača, kot sem jo imela do zdaj, bo čist uredu.Ubistvu superca :)
ana27
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 3. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a ana27 » 02. Sep. 2008 7:40

Vermilion napisal/-a:
lesnik napisal/-a:Sam nekaj bi vprašala tle ko nisem vedelakje naj pa brez zamere za novo temo.Delam prek studenskega servisa in so mi rekli preden sem zacela delati da bom mela na uro 3,75 sem si mislila super dobro plačano ni zafrkneno delo danes so mi pa rekli da so se zmotli da mam na uro 2,65.Delam pomoč v trgovini z oblekami.Se mi splača?Začela sem 1.7.Moti me tudi da delam samo 5ur na dan

...a tud tok slabo plačana dela obstajajo :evil:, pa kako ti lahko rečejo, da so se zmotili, čist krneki... če se ti splača odvisno, če hodiš peš na šiht pol mogoče še...če pa še bencin plačuješ pa ne... verjetno bi se dal dobit kej boljšega...

jst delam za 6€ na uro in za manj kot 4 tud s prstom nebi mignila...

Sem redno zaposlena in dobim 4eur/uro.
Sestra preko servisa dobi 2eur/uro.
matjazd
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 14. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a matjazd » 02. Sep. 2008 9:06

kr.ena napisal/-a:
zvezdica81 napisal/-a:Berem tole... visoki, visoki cilji. Živimo v Sloveniji

Večina piše v tej temi o željah, ne o ciljih. :wink:

Res je. A kako nemogoče želje imajo. Samo čudno, da vsi napišejo 1000 eur. Jaz bi imel željo 5000 eur, cilj pa mogoče res 1000 eur.
Drugače pa beremo in slišimo: IBI v stečaj, Jelovica se bliža temu, Iskra Emeco na veliko odpušča, Sava odpušča, IUV ni izplačala zadnjih plač in regresa,...
Kmalu bo nastala želja sploh dobiti plačo. Žalostno!

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov