s kakšno plačo bi bil/a zadovoljen/a?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
joy23 - Cosmofrik
- Na forumu od: 28. 6. 2007
^^ Načeloma se strinjam s tabo, ampak če smo že pri tem, kaj je fer in kaj ne, bi js omenla še to, kako eni bajno zaslužijo pa niti s prstom ne pomignejo, fizični delavci, ki pa se res matrajo pri delu, pa komaj zaslužijo za normalno življenje Življenje še nikol ni blo pravično.
Drugač bom pa js tud prof. če bo vse po sreči
Drugač bom pa js tud prof. če bo vse po sreči
Use your head and follow your heart.
- aco111
- Sramežljivka
- Na forumu od: 7. 5. 2008
- Kraj: Ormož/MB
Hmmm, jaz bi mel nekje 800/900€/mesec+stroški (prevoz, malica). Jaz sem pri enem privatniku delal za 2,71€/h, tak da je mesečno naneslo približno 580-640€ brez malice. Samo praktično, če bi bil denar samo zame, bi mi bilo zadosti. Jaz ne želim dragih stvari. Ne želim živeti v razkošju, s 1000m2 hiši. Jaz si želim le, da pokrijem osnovne stroške (račune, vsakdanje stroške), da si kupim kako malenkost in da vsak mesec dam po 100-200€ na stran, da si šparam, ni nujno zakaj, samo da se špara.
Tak imam namen si firmo odpreti za leto, dve, do takrat pa neko delo, seveda ki me zanima.
Uživajte, papa
Tak imam namen si firmo odpreti za leto, dve, do takrat pa neko delo, seveda ki me zanima.
Uživajte, papa
-
lesnik - Komunikatorka
- Na forumu od: 27. 6. 2007
Sam nekaj bi vprašala tle ko nisem vedelakje naj pa brez zamere za novo temo.Delam prek studenskega servisa in so mi rekli preden sem zacela delati da bom mela na uro 3,75 sem si mislila super dobro plačano ni zafrkneno delo danes so mi pa rekli da so se zmotli da mam na uro 2,65.Delam pomoč v trgovini z oblekami.Se mi splača?Začela sem 1.7.Moti me tudi da delam samo 5ur na dan
-
ryu10kyu - Cosmofrik
- Na forumu od: 14. 6. 2005
- Kraj: Sonce
lesnik napisal/-a:Sam nekaj bi vprašala tle ko nisem vedelakje naj pa brez zamere za novo temo.Delam prek studenskega servisa in so mi rekli preden sem zacela delati da bom mela na uro 3,75 sem si mislila super dobro plačano ni zafrkneno delo danes so mi pa rekli da so se zmotli da mam na uro 2,65.Delam pomoč v trgovini z oblekami.Se mi splača?Začela sem 1.7.Moti me tudi da delam samo 5ur na dan
No ja no...če si rekla za 3,75€ super plačano delo?
Za 2.65€ sploh ne vem, če še kdo dela za tako majhen denar?Še v mc donaldsu se mi zdi da imajo plačo 4€ na uro?Cel mesec boš delala, da boš potem ven dobila 300€ mogoče malo drobiža čez?
A se hecajo ali kaj?
Daj poberi se iz tam ven...reči da za ta drobiž ne boš delala in si drugje najdi za delati madonca!
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
- /\/\4t3j
- Debatorica
- Na forumu od: 2. 12. 2007
lesnik napisal/-a:Sam nekaj bi vprašala tle ko nisem vedelakje naj pa brez zamere za novo temo.Delam prek studenskega servisa in so mi rekli preden sem zacela delati da bom mela na uro 3,75 sem si mislila super dobro plačano ni zafrkneno delo danes so mi pa rekli da so se zmotli da mam na uro 2,65.Delam pomoč v trgovini z oblekami.Se mi splača?Začela sem 1.7.Moti me tudi da delam samo 5ur na dan
OMG......saj nisi v Srbiji no...
-
Ava87 - Komunikatorka
- Na forumu od: 6. 6. 2008
No, stavr je taka, da je dandanes faks, pa naj si bo to 7. ali 8. stopnja zgolj predpogoj za službo in ne zagotovilo, da boš dobil dobro službo in plačo.
Ampak zgolj vstopnica. Odskočna deska.
Roko na srce, dandanes ima že vsak drugi (če ne še celo več) faks in je glavni kriterij konkurenca!
Na žalost se za tiste ki končajo na FDV-ju, Ekonomiji, Pravu delodajalci ravno ne tepejo. Pa ne zato, ker bi bili to slabi faksi, ampak zato, ker je pač veliko ponudbe in bodo zagotovo našli nekoga ki bo hotel s 7. stopnjo ali celo magisterijem delat za 800 eur.
Znano je, da na primer pravniki po diplomi in ko še nimajo pravosodnega izpita, delajo za cca 600 eur mesečno.
Poznam pa tudi kar nekaj primerov ko delavci s 4 letno srednjo šolo dobijo več kot tisti visokoizobraženi.
Ampak zgolj vstopnica. Odskočna deska.
Roko na srce, dandanes ima že vsak drugi (če ne še celo več) faks in je glavni kriterij konkurenca!
Na žalost se za tiste ki končajo na FDV-ju, Ekonomiji, Pravu delodajalci ravno ne tepejo. Pa ne zato, ker bi bili to slabi faksi, ampak zato, ker je pač veliko ponudbe in bodo zagotovo našli nekoga ki bo hotel s 7. stopnjo ali celo magisterijem delat za 800 eur.
Znano je, da na primer pravniki po diplomi in ko še nimajo pravosodnega izpita, delajo za cca 600 eur mesečno.
Poznam pa tudi kar nekaj primerov ko delavci s 4 letno srednjo šolo dobijo več kot tisti visokoizobraženi.
-
gaby_ - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 22. 8. 2006
^to je res. še vedno gre veliko ljudi v poklicno šolo in se po končanju le te zaposlijo. seveda pri 18 letih dobivajo plačo 500€ na mesec, morda več, si kupijo lasten malo slabši avtomobil in mislijo, da so bogataši.
sicer pa je potem veliko tudi takih, ki gredo študirat. takorekoč vsi gimnazijci pa tudi nekateri iz poklicnih šol.
in statistika pove, da jih izdela samo 20%. torej od vseh tistih, ki grejo študirat naredi faks le vsaki peti.
torej jih navsezadnje vseeno ni tako dosti.
kar se pa tiče FDV-ja, ekonomije in prava: že nekaj časa je znano, da v družboslovju ni prihodnosti. pa je to zmota. recimo, če se nekdo zares trudi, bo dosegel tudi dobro službo, ki je dobro plačana. primer: mamina sestrična je hodila na pravo, govori 6 jezikov, učila se je dneve in noči, imela pretežno 10ke, takoj po faksu so jo čakale ponudbe za delo pri odvetnikih.
sestra hodi na ekonomijo, se tudi dobro uči (ima visoko povprečje), trenutno opravlja prakso pri microsoftovem partnerju in kjer bo najverjetneje tudi zaposlena.
vse se da, če se trudiš, tudi pri študijih, ki ne obljubljajo delovnega mesta ali dobre plače. vztrajnost in trdo delo.
sicer pa je potem veliko tudi takih, ki gredo študirat. takorekoč vsi gimnazijci pa tudi nekateri iz poklicnih šol.
in statistika pove, da jih izdela samo 20%. torej od vseh tistih, ki grejo študirat naredi faks le vsaki peti.
torej jih navsezadnje vseeno ni tako dosti.
kar se pa tiče FDV-ja, ekonomije in prava: že nekaj časa je znano, da v družboslovju ni prihodnosti. pa je to zmota. recimo, če se nekdo zares trudi, bo dosegel tudi dobro službo, ki je dobro plačana. primer: mamina sestrična je hodila na pravo, govori 6 jezikov, učila se je dneve in noči, imela pretežno 10ke, takoj po faksu so jo čakale ponudbe za delo pri odvetnikih.
sestra hodi na ekonomijo, se tudi dobro uči (ima visoko povprečje), trenutno opravlja prakso pri microsoftovem partnerju in kjer bo najverjetneje tudi zaposlena.
vse se da, če se trudiš, tudi pri študijih, ki ne obljubljajo delovnega mesta ali dobre plače. vztrajnost in trdo delo.
-
nanyka - Komunikatorka
- Na forumu od: 11. 9. 2006
- Kraj: 18km iz mb
aco111 napisal/-a: vsak mesec dam po 100-200€ na stran, da si šparam, ni nujno zakaj, samo da se špara.
Taki način razmišljanja mam tud jas, ko bom v službi bom dala 100 evrov dala na stran, ker mogoče jih bom pa kdaj krvavo potrebovala!
Drgač pa bom prof. in kolk čujem plače niso slabe!
When God Created Men, She Was Only Kiding!
- spermij
- Debatorica
- Na forumu od: 27. 7. 2007
gaby_ napisal/-a:vse se da, če se trudiš, tudi pri študijih, ki ne obljubljajo delovnega mesta ali dobre plače. vztrajnost in trdo delo.
Izjeme.
Vse bolj so pa iskani poklici s področja elektrotehnike, strojništva, gradbeništva, telekomunikacij in računalništva (predvsem poznavanje sistemov). Pa tudi nižji tehnični poklici (pleskar, polagalec ploščic, mizar ipd.) so vir dobrega zaslužka.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov