s kakšno plačo bi bil/a zadovoljen/a?

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 14. 6. 2005
Kraj: Sonce

Neprebrana objavaNapisal/-a ryu10kyu » 05. Maj. 2008 19:02

Jah ene za 2000€ v pojstlo ležejo, ne da vstanejo iz nje :lach:

Kaj boš pa delala jeseni...da bom vedel kam na obisk priti :D
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 05. Maj. 2008 19:38

Sej ti veš, u kere smeri se Aloha nagiba, samo psssst, dokler se ne realizirajo ideje, ne bomo nč razglašal.
Seveda so pa pričakovanja in cilji visoki, ipak mam še tok želja, da ne smem bit prehit zadovoljna :wink: .
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 05. Maj. 2008 19:42

ryu10kyu napisal/-a:
neto plača na leto:

glavni direktor: 40.000-100.000€
funkcijski direktor: 30.000-55.000€
srednji management: 30.000-45.000€
specijalisti: 25.000-35.000€

mesečna plača:
minimalna plača: 538,53€
povprečna plača: 822,68

Mater, jaz imam tudi specializacijo, pa lahko samo sanjam o zgornji cifri :D :wink:
Od kje so ti podatki?
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 14. 6. 2005
Kraj: Sonce

Neprebrana objavaNapisal/-a ryu10kyu » 05. Maj. 2008 20:02

Iz revije manager...jaz sem zadovoljen z izkupičkom...jaz bi bil bolj vesel da dobim manjše plačilo...itak se bom na minimalca dal :D Večja plača večji davki...ko jih šljivi barabe oderuške :P
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
Marcela123
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 12. 4. 2008
Kraj: Štajerska

Neprebrana objavaNapisal/-a Marcela123 » 08. Maj. 2008 7:28

tudi jaz se pridružujemi želji 1000eurčkov mesečno. SUper bi blo, v kolkor se bodo stvari še dražale, želim povišico tudi pri plači.
Always look on the bright side of your life.
Uporabniški avatar
Ashley***
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 11. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Ashley*** » 08. Maj. 2008 10:22

Uf vsaj 1500 bi mela - to je res min; pa ne mislm tiste začetne pripravniške plače, ampak pol ko bom že ene par let v službi..
Dr_House
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 26. 5. 2008
Kraj: Nova Gorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Dr_House » 29. Jun. 2008 22:28

nizke cilje imate... no sej to je mogoče dobro
jaz sanjam o 50.000 + (letno)
PiLLca
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 29. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a PiLLca » 30. Jun. 2008 0:45

Zadovoljna sem s cca. 1400€. Želela bi pa vsaj 2000€.
Ko pa bova oba z mojim zaposlena, bi bila pa zadovoljna, če bi imela skupaj 3000€, ampak ciljava na več, ker bo kmalu odpru še s.p., tako da si želiva skupaj 5000. Pač visoki ciliji, da se čim višji cilju dosežejo. :)
Uporabniški avatar
Pearl Girl
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 23. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Pearl Girl » 30. Jun. 2008 21:16

mala... napisal/-a:Ojla.Berem tale forum pa se kr za glavo držim.Če si brez službe si tud z manj zadovoljen,konec koncev si ti tisti ki prosiš d te vzamejo v službo.Mate pa zlo visoke norme,zgleda d ste sami dohtarji tle gor:)
Ja sem enakega mnenja. Tukaj pri nas je situacija pač takšna, da nekateri delajo na 3 izmene po 20 let za tistih bogih 400 EUR, pa se nč ne pritožujejo, ker bi drugače lahk izgubili službo, in bi ostali brez dohodka. Tako da njim tista plača veliko pomeni, čeprav so za tisto delo, ki ga opravljajo veliko premalo plačani. Pa v pisarnah ni situacija nč boljša..... Kljub temu da sem ciljala na to, da bi se po končanem faxu zaposlila nekje tu pri nas, me je kar minilo, ko sem zvedela, kakšna je situacija... Ja no, mal sm off topic :oops:

Za začetek bi bila dosti, če bi dobila vsaj 600 eur, čeprav se 1000 eur tud nebi branila ;)
Uporabniški avatar
mirella
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a mirella » 30. Jun. 2008 22:57

Dr_House napisal/-a:nizke cilje imate... no sej to je mogoče dobro
jaz sanjam o 50.000 + (letno)

mja stari, sanjat ni greh ;)
Life is not the amount of breaths you take,
it's the moments that take your breath away.
Uporabniški avatar
OrangeLady
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a OrangeLady » 01. Jul. 2008 10:29

dejmo roko na srce..ampk najbolšo plačo maš če si v pravmu času na tapravmu mestu :D
ja imela bi jez vsaj 1000€ plače za začetek..ampak do takrat mam še kr nekej časa
Twitch
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 30. 6. 2008
Kraj: Paradiž

Neprebrana objavaNapisal/-a Twitch » 02. Jul. 2008 0:07

Hja sam trenutno bolj lenuharim in brez dela ni jela.

Prvo kot prvo bo treba dober fax narediti, pridnost, veze ter nekaj referenc potlej se pa lahko sanja o finih plačah. Ampak do tja je še prekleto trnava pot in bom kar realen, da bi bil z plačo od začetka 1000€ presneto zadovoljen. Je pa tut nekaj - lahko zaslužiš lepe denarce a je šiht zelo naporen, stresen in tisti denar vsega tega nekako ne odtehta. Ko pa se približuješ 40, 50 si pa ves izmučen, nezdrav, živčen itd.

Pa pravijo kdor z malim zadovoljen ni, velikega vreden ni. :)
Uporabniški avatar
cirrus
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 6. 2008
Kraj: Ce - Lj - Tržič

Neprebrana objavaNapisal/-a cirrus » 02. Jul. 2008 0:15

Bi rekel, da bi bil čisto zadovoljen s plačo okoli 2000€. Vendar pa če bi imel na izbiro delo, s katerim bi bil zelo zadovoljen in bi zanj dobil npr. 500€ manj ter delo, kamor bi vsak dan hodil slabe volje, vendar bi dobil 500€ več, bi si raje izbral prvega.
Uporabniški avatar
ženska
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 4. 10. 2005
Kraj: Prelepa Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a ženska » 02. Jul. 2008 0:16

Se strinjam, tudi z zneski. :)
Uporabniški avatar
no angel
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 2. 11. 2004
Kraj: vzhodno od LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a no angel » 02. Jul. 2008 13:46

buubbika napisal/-a:
mala... napisal/-a:Ojla.Berem tale forum pa se kr za glavo držim.Če si brez službe si tud z manj zadovoljen,konec koncev si ti tisti ki prosiš d te vzamejo v službo.Mate pa zlo visoke norme,zgleda d ste sami dohtarji tle gor:)

Puža, poznam enega, ki dela v tovarni za tekočim trakom, srednjo šolo ma mehaniško al kovinsko, plače ma 700€, in ti govoriš, da mamo visoke cilje in (norme), ker si želimo met plače vsaj 1000-2000€ z nazivom dipl. xyz. Je pa seveda res, da je ful odvisno od zvez ter kaj študiraš.

Hja sam nažalost diploma in naziv (univerzitetni) diplomirani nevemkaj še nikakor ne zagotavljata nevemkakšne plače ... js bom prof. (če bo vse po sreči :D) pa na začetku zihr še 1000evrov ne bom mela, medtem ko ma en s srednjo šolo recimo 700evrov al pa še več (seveda majo v raznih tovarnah tud manj, ampak js govorim recimo o delu v kaki pisarni kjer lahk delaš s srednjo ekonomsko, al pa kelnarjih in podobno) - to se men ful ne zdi fer, ker js zdle, ko lahk nekdo mojih let že služi plačo, študiram in razn tega še lepe dnarje dajem za to, da lahk hodim na faks (stanovanje pa vse to), pol ko bom doštudirala bom pa zaslužla 100evrov več kot pa (nekteri) taki. Itak da pol ko že maš mal več delovne dobe dobiš tud višjo plačo, sam vseen mislim da to vse skup ni fer. Govorim pač za moj (bodoči) poklic.
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov