s kakšno plačo bi bil/a zadovoljen/a?

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 14. Jan. 2008 8:56

Ne jochie, gledala bom iz te perspektive, da bo tudi nekej dobro zame oziroma da ne bom trpela.Če mi bodo na enem šihtu hoteli stalno odtegovati malico, se bom sigurno poslovila.Tudi delavec ima neke pravice.
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 14. Jan. 2008 9:10

*purple* napisal/-a:Ne jochie, gledala bom iz te perspektive, da bo tudi nekej dobro zame oziroma da ne bom trpela.Če mi bodo na enem šihtu hoteli stalno odtegovati malico, se bom sigurno poslovila.Tudi delavec ima neke pravice.

se strinjam, delavec ima vse pravice, ko dobi od delodajalca 400€ ali manj... ko pa ta vsota doseže 4-mestno številko, bo pa delavec z veseljem spustil tudi malico ali dve, o tem, kdaj bo ura tri pa sploh ne bo razmišljal...

pa dober tek ti želim, upam, da zaslužiš za burek! :wink:
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 14. Jan. 2008 9:37

ne delavec ima pravico do polurne malce v osmih urah neglede na karkoli.
jst nebi spustila iz rok vsega, ker se mi zdi to izkoriščanje da ti nekdo stalno odžira malco, sori.Vsak ima pač vsoje potrebe in če jst nebi mela med šihtom pol ure prej, nebi mogla delat.

hvala jochie, in ja zaslužim za burek ja. :)
kravzlbavc
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 16. 10. 2006
Kraj: kingdom far far away

Neprebrana objavaNapisal/-a kravzlbavc » 14. Jan. 2008 10:29

Jochie napisal/-a:aloha, problem je v tem, ker se 99% osebkov v tej temi pogovarja o plači 1500-2000€ +!!!

ali so vsi takšni znanstveniki, da so sposobni to doseči (dvomim), ali pa ljudje res sanjajo...

eno so želje, drugo pa realnost...

JAO pa dajte no poglet naslov teme: S KAKO PLAČO BI BIV ZADOVOLJEN?????
zdi se mi čudno da zdaj ko še nimaš službe, otrok itd. rečeš da bi bil zadovoljen z manj kot 1000e...no če pa res realno pomisliš je drugače..sam vrjemte da ko bote meli familijo itd. bote teško zadovoljni z manj kot 1000e pa čeprav zaj vete da nemorte več pričakovat...itak je življenje tak drago da brezveze..1000e je pa vsako leto manj kot je blo prejšnje leto...
če maš ene 3otroke, pa 1000e plače, pa si še kje samohranilka, al pa je to edina plača..komaj nakupiš otrokom in sebi oblačila in šol.potrbšične, kje pa je še vse druga..in tud otroci nebojo zadovoljni če nebojo meli kavbojk neke drage znamke, pa vsak svoj računalnik itd..vedno se neki najde..pol pa ziher nebote ZADOVOLJNI...bote pa sam srečni da se prebijete skos mesec..ker lajf je krut...upam sam da bojo naredli nekaj da bo mal bolš kr trenutno ne kaže dobro...

sam Jochie, večina se strinjam vse s tabo, si res dobro napisav, edin to glede tega da je 2000+ plače veliko mi ni jasno zakaj tak??
men se to sploh ne zdi da je tak teško dosečt, še posebej če se odločiš trudit na faksu, pa tud poleg faksa itd..in če seveda študiraš v smeri kjer realno take plače niso problem.. nimajo sam znanstveniki takih plač :lol:
meni nebo problem dobit tako plačo, problem mi bo sploh dobit šiht..in tega se fuuul zavedam...zato pa se nameravam trudit, se čimbol izobraževat da bom lah sprejela delo kjerkoli itd..in ko bom naredla pripravništvo(takrat ž vnaprej vem da bo plača okoli 700e) pa bom mogoč pol mela srečo pa dobila službo ki me veseli in kjer bom mela zihr nad 1500 plače...pol se pa še s čim drugim ukvarjaš kot s službo, pa maš takoj mal več denarja...
js res delam na tem da to nebojo sam sanje...

aja pa prej ko ste že glih debatirali kdo je bol bogi, delavec al direktor...ha, res ma čisto vsak možnost da dobi službo podobno direktorju in ma isto plačo, sam eni se pač odločijo da grejo po oš al pa sš lepo delat,ker se jim pač neda učit,in pol delajo ko črne živine že od 18ega leta(no če ne prej še mal zabluzijo pa soc.vlečejo kr tk v 3dni) in pol itak da so pri 50h čist zmučeni, križ jih boli itd in pol preklinjajo direktorje kak je njim fajn ša kak nč ne delajo...tak ko je že nekdo reko-menda jocihe..nemorš vedet kak je enmu direktorju če pojma nimaš ne o ekonomiji in ne o tem kaj direktor sploh dela...
no sicer se eni ki majo sam sš znajdejo, pa jim tud pol fajn gre itd. takim pa vsaka čast..tak da nebo kdo mislo da vse v isti koš mečem...

aja pa purple, sej ok da maš svoje mnenje,sam kolk js vem je jochie napiso da je 1x enga rabo med malco, ne pa da mu jo skos odžira...in to tud vrjetno nihče ne dela tak da nehi se zaj razburjat :wink: če pa že pa ma res vrjetno vsak mesec druge delavce :roll:

lp
Zadnjič spremenil kravzlbavc, dne 14. Jan. 2008 10:38, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 14. Jan. 2008 10:33

kravzlbavc napisal/-a: jocihe..nemorš vedet kak je enmu direktorju če pojma nimaš ne o ekonomiji in ne o tem kaj direktor sploh dela...

:D :D :D

imam končano ekonomsko fakulteto in sem direktor! :D
Uporabniški avatar
ela85
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 25. 8. 2006
Kraj: na lepem

Neprebrana objavaNapisal/-a ela85 » 14. Jan. 2008 11:15

:rofl: :rofl: :lach:

sicer pa bi blo dobro, da nehate z OT. malica pripada vsakomur in če je potrebno, se ji odpove, vendar pa ne vedno in zaradi nepomembnih reči (ali pa celo nagajanja sodelavcev!). :wink:
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 14. Jan. 2008 11:19

Ni zdaj vsak, ki ne konča faksa lenoba, ki se mu ni dalo učit in je šel rajši v službo. In si je torej sam kriv, da ima majhno plačo. :?
Krivično je obsojati recimo prodajalko, da si je sama kriva, da ima majhno plačo. Koneckoncev tudi prodajalke rabimo - mi vsi. Nekdo mora to delati.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 14. Jan. 2008 12:09

Itak ni lih usak lenoba, k ma sam sredno ... Je pa res, da učas je bla končana sredna tko k je dons končan faks, cajti se pač spreminjajo, dobr jim je sledit.

Moj fotr ma končano sam sredno, kr se mu ni dal naprej študirat. Kar je sicer škoda, kr je res brihtn člouk, ampak uprašanje, če bi mu diploma kej pomagala. Kar je ustvaru, je ustvaru sam, začeu je iz nč, zdej je direktor s svojim podjetjem. Js sm tik pred diplomo, pa vem, da mi ta nau kej dost koristla, če se u lajfu nam znajdla, če se ne bom kdaj zagrebla za kej in se sama porinla naprej.
Treba je najdet pravo mero. Karikiram, en geek z doktoratom loh zabije leta za šolanje in gre use mem njega, kar pozna, je strokouna literatura njegouga področja, izven tega se sploh ne znajde, na druk stran je lahko nekdo z dokončano sredno, iznajdliu, podjeten, pogumen in nenazadne loh lih tko brihten, k bo probavu mal tle, mal tm in enkat mu bo ratal in bo lahko služu bistveno več k ta prvi dr. te in te znanosti.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 14. Jan. 2008 12:23

*purple* napisal/-a:Ne jochie, gledala bom iz te perspektive, da bo tudi nekej dobro zame oziroma da ne bom trpela.Če mi bodo na enem šihtu hoteli stalno odtegovati malico, se bom sigurno poslovila.Tudi delavec ima neke pravice.

no evo, točno v tem je fora. ti gledaš s perspektive, kaj je zate dobro, ostalo te pa itak ne briga. tvoj šef pa nosi odgovornost, ne samo zase, ampak tudi za tvoje delo. njemu tisti sendvič ni niti približno tako pomemben kot to, da bo posel laufal tako kot je treba.
ti imaš pravice, direktor ima pa sicer ugodnosti, o katerih ti lahko samo sanjaš, ima pa tudi obveznosti, ki jih ti verjetno ne bi hotela. kaj bi recimo naredila, če bi te v soboto ob 3eh popoldne, ko bi se ravno s fantom crkljala, klicali iz službe da pridi takoj delat? verjetno ne bi šla ane, ker zate to ni dobro, pa magari če se firma sesuje.
Uporabniški avatar
jolandabuh
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 29. 11. 2007
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a jolandabuh » 14. Jan. 2008 12:53

Purple na vse gleda iz perspektive delavca in socializma, Jochie pa iz perspektive direktorja in kapitalizma. Vsak ima svoje interese (kar je prav), potrebno se je pa usklajevati, kajti drugače pride do konfliktov. Če delavčeva plača (direktorjev zaslužek pa) ni odvisna od tega, ali se odreče malici, potem ni čisto fer pričakovati, da bo kazal tako razumevanje do tvojih argumentov, ane Jochie?

Ne vem zakaj se toliko spravljate na Purple.

Pa de ne boste mislili, koliko ljudi ima place nad 1500€. Komaj kdo. Je pa res, da tiste "vsi" poznamo.

BTW znanstveniki nimamo tako visoke place.
kravzlbavc
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 16. 10. 2006
Kraj: kingdom far far away

Neprebrana objavaNapisal/-a kravzlbavc » 14. Jan. 2008 12:59

Jochie napisal/-a:
kravzlbavc napisal/-a: jocihe..nemorš vedet kak je enmu direktorju če pojma nimaš ne o ekonomiji in ne o tem kaj direktor sploh dela...

:D :D :D

imam končano ekonomsko fakulteto in sem direktor! :D

eh jochie nisi vredu prebrav :D napisala sem da se mi zdi da si ti reko to da kdor nima pojma o ekonomiji..itd...no nekak v tem smislu se mi zdi da si napisav ne glih dobesedno..lah pa da sem se zmotla pa je to napiso kdo drug :)
nisem pa misla v tem smislu da ti nimaš pojma, ker sem prebrala da si direktor torej morš met ke velik pojma..s šolo al pa brez :wink:

aja pa tud tega nism napisala da so lenobe tisti ki nimajo faksa...sej niso, vsak se sam odloči kak se bo učil, kolk se bo učil in kaj ga veseli...
so pa ziher meli izbiro, da če so hotli postat direktorji bi se pač mogli učit, al pa se drugače znajt..tak pa se enim ni dalo, in so šli delat, zaj pa šimfajo direktore kak jim je fajn...
sam v bistvu tisti ki so zaj starejši si jih velika večina ni sama kriva da so mogli bit delavci navadni..moj fotr je ful pametna buča, vse kar je prebrav je pol vedo, na politiko se spozna, pozna tud druge države itd..ma pa končane 3razrede oš..če bi mev možnost študirat,al pa če bi mev dovolj denarja da bi sam kaj ustvaro, vrjamem da bi mu ratalo..tak pa ni mev...in takih je še veliko...
sam v današnjem času pa je 3x lažje it študirat, in če mamo možnost neki ustvarit v lajfu zaka pa nebi....tisti ki pa se tud na drugačne načine znajdejo,čeprav majo sam oš al pa sš nareto pa tud pravim-vsaka čast..ni za vse potreben študij..se lah tud drugač znajdeš....sej prav tak...

no pa lp

aja jolandabuh...dobro si napisala..sam za plače..a veš kolk sploh je 1500e???okrog 340tisoč! to pa niti približno ni veliko-oz nebo več veliko v tem času...glede na to kam grejo cene v nebo pa inflacija...vrjem da ko bomo mi doštudirali bojo delavci meli mal večje plače kot zaj-vsaj upam,ker bi se res mogli postavit zase..in pol bo 1000e isto kot je zaj 800e npr..
pa če te zanimajo plače tistih ki jih vsi poznamo...verjem da boš mogla 1500 pomnožit vsaj z 2...evropski poslanec npr.je že pred 4imi leti mel plače nad miljon...
veš kolk majo plače nekateri asistenti na faksih??od 700.000dalje..kolk ma pol šele profesor??je blo enkrat v eni štud.reviji, ko so raziskavo delali...navsezadnje jih ni tak malo, vrjem...
Zadnjič spremenil kravzlbavc, dne 14. Jan. 2008 13:05, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 14. Jan. 2008 13:00

jst nisem direktor pa me v soboto ali nedeljo ali celo kakšen praznik pokličejo popoldne al pa zjutrej navsezgodnje ko še slatko spim, naj pridem delat ker je gužva :wink: jst vem kako tole gre.Sicer res mogoče manjša odgovornost, ampak vseeno.Tudi navadni "smrtniki" delamo take stvari in nemalokrat se je zgodilo da sem iz fantovega objema laufala na šiht pomagat, pa bolana, pijana, zaspana, lačna, žejna, kakršnakoližepač. :wink:
in seveda da gledam iz perspektive kaj je zame dobro.v službi pač preživiš večji del življenja in se hočem tam tudi dobro počutiti.Jst mam pač take prioritete.
Uporabniški avatar
jolandabuh
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 29. 11. 2007
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a jolandabuh » 14. Jan. 2008 13:19

kravzlbavc napisal/-a:veš kolk majo plače nekateri asistenti na faksih??od 700.000dalje..kolk ma pol šele profesor??je blo enkrat v eni štud.reviji, ko so raziskavo delali...navsezadnje jih ni tak malo, vrjem...

Sicer nocem odkrivati prevec osebnih stvari ampak po tvojem naj bi jaz imela od 700.000 dalje. Jok. Dobrih 1200€ + stroski za prevoz in prehrano.
Sweet dreams.
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 14. Jan. 2008 14:01

*purple* napisal/-a:jst nisem direktor pa me v soboto ali nedeljo ali celo kakšen praznik pokličejo popoldne al pa zjutrej navsezgodnje ko še slatko spim, naj pridem delat ker je gužva :wink:

ampak ko je čas za malico v nedeljo, je čas za malico, kajne??? :D :D :D
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 14. Jan. 2008 14:20

oh Jochie, pa dej no.Pa kaj hočeš dosežt?Ja čas je definitivno za malico, ampak takrat ko se stanje umiri.vsekakor ne bom lačna.In hvalabogu da mam tak fajn šiht :)

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov