s kakšno plačo bi bil/a zadovoljen/a?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
seveda Jochie, ti si pa povsod najbolj pameten in najbolj veš o vsemu.Veš o svojih rožcah ali čimerkoližepač, ne veš pa o revščini, tko da ne pametuj neki brezveze o nekih delodajalcih, kok je pa njim težko in blablabla.Jim je težko ja, my ass!
-
Jochie - Cosmopsiho
- Na forumu od: 17. 9. 2005
draga moja, če si revna, ne sanjaj o 2.000€ plače ampak o 600€, da boš lahko imela za kruh, mleko in ostale osnovne potrebščine...
kdor z malim ni zadovoljen, velikega vreden ni!
delodajalcem je lahko, kajne??? ti si od nekje padla z glavo na beton, ko si se rodila, majkemi!
zakaj pa ti nisi delodajalec??? zakaj ne investiraš svojega denarja, znanja v posel in hkrati tvegaš, da vse izgubiš, če posel ne uspe??? najprej zato, ker verjetno nimaš sanj o tem, znanja ter jajc....
najlažje je priti na šiht, se s sodelavko pogovarjati o lulčkih ali urejevati svoj blog, ob treh iti domov, potem se pa buniti, kako si revna in uboga, ter da si zasluzis 2000€.
mimogrede iz rožic sem prešaltal na direktorsko mesto!
delodajalcem je lahko, kajne??? ti si od nekje padla z glavo na beton, ko si se rodila, majkemi!
zakaj pa ti nisi delodajalec??? zakaj ne investiraš svojega denarja, znanja v posel in hkrati tvegaš, da vse izgubiš, če posel ne uspe??? najprej zato, ker verjetno nimaš sanj o tem, znanja ter jajc....
najlažje je priti na šiht, se s sodelavko pogovarjati o lulčkih ali urejevati svoj blog, ob treh iti domov, potem se pa buniti, kako si revna in uboga, ter da si zasluzis 2000€.
mimogrede iz rožic sem prešaltal na direktorsko mesto!
- marypa
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 17. 6. 2007
S 1000 euri (kolikor toliko realno, če končaš fax in dobiš temu primerno neko službo) bi bla kar zadovoljna Mislim ne bi se pritoževala.. Pomembneje od višine plače se mi zdi da v delo opravljaš z veseljem, da ti predstavlja izziv. Definitivno jaz pomoje upam ne bom gledala samo na zaslužek Taki ljudje so mi pa res čisto mimo.
-
*purple* - Cosmopsiho
draga moja, če si revna, ne sanjaj o 2.000€ plače ampak o 600€, da boš lahko imela za kruh, mleko in ostale osnovne potrebščine...
revna nisem, nimam pa veliko in znam razumeti tiste ki nimajo.Hja, misliš da je ljudem krasno razmišljat že prvi dan ko plačo dobijo kako bodo prišli skozi mesec?zakaj tak nebi smel sanjati o več (pa verjamem da taki ne sanjajo o jahtah, ampak o žemljah namesto starega pakiranega kruha), zakaj bi moral biti nujno zadovoljen s tistim malim kar ima, če ima lahko več?No vidiš, in to je razmišljanje delodajalcev: sej ma dost za kruh.Mislm...
In kje piše da jaz nise zadovoljna s tem kar imam oziroma da tega ne cenim?
v prvi vrsti mi manjka nekaj začetnega kapitala ki ga s študentsko plačo težko dobim.firme ne morem odpret s prišparanimi 2000 evri, kajne?
poleg tega pa je veliko takih, ki so lai podedovali samo firmo, ali je firma domača, ali pa so podedovali denar, oziroma že prej imeli veliko plačo in so si lahko kaj takega privoščili.Ne meči v isti koš vseskupaj!
najlažje je priti na šiht, se s sodelavko pogovarjati o lulčkih ali urejevati svoj blog, ob treh iti domov, potem se pa buniti, kako si revna in uboga, ter da si zasluzis 2000€
res je najlažje in najboljše ja hvalabogu da mam tako srečo, je bil že čas sicer pa še enkrat, kje jambram?Ne jambram jaz, jaz sem izredni dijak (da se ne bo kdo spet ob študenta spotaknu), s svojo plačo sem zadovoljna.Nisem revna, nisem uboga, zase imam dosti.Ampak nekoč ko bo družina bo za moje potrebe tole resda premalo.Zato se bomo pa že potrudili, nič skrbet.
In sori še enkrat, nekdo ki dela cele dneve fzično, da dušo, zdravje in telo za delo, si zasluži krepko čez 2000 evrov, sam problem je v tem ker takole razmišljate.Itak poceni delovna sila, ki dela da pač zasluži za tist krug, delodajalcem in direktorjem/lastnikom firme prav pride, da njim plačajo drobiž, sebi pa v žep tlačijo mastne denarce, zato da osem ur šihta brskajo po internetu in preladajo dva tri papirje.seveda je lahko delo direktorja tudi težko, ampak se nikakor ne more primerjat s fizičnim delom v nobeni smeri!
lepo da si prešaltal, me veseli zate.zato si pa takega mišljenja, ker nikoli nisi bil na nižjem in ker ti je bilo očitno skorajda delo direktorja srečno podano, seveda z izobrazbo in izkušnjami, marljivostjo, tralala.ampak vseeno, velik bolje cenim nekoga ki davse za delo, ki dela cel dan da nahrani celo družino, kot pa direktorje
-
no angel - Cosmofrik
- Na forumu od: 2. 11. 2004
- Kraj: vzhodno od LJ
Men bi blo ze 2000€ cist super, zadovoljit se bom pa verjetn mogla na zacetku s pol manj, pol pa upam da bo ene 1500€. Same place verjetn sicer ne, ampak plus kaksne ostale "dejavnosti" (instrukcije, prevajanje ...) bi pa pol skor mogl tok nanest - vsaj upam, ker z manj bi pa res tezko shajala. No sicer bom pa najprej ze cist srecna ce bom le sluzbo dobla (pac na svojem podrocju).
Zadnjič spremenil no angel, dne 11. Jan. 2008 1:02, skupaj popravljeno 1 krat.
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
-
Damyanchyka - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 8. 4. 2007
- Kraj: Poletje
dvojn post
Zadnjič spremenil Damyanchyka, dne 11. Jan. 2008 1:00, skupaj popravljeno 1 krat.
Narava je krivična. Psi ne znajo govoriti, medtem ko nekateri ljudje odlično lajajo!
-
Damyanchyka - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 8. 4. 2007
- Kraj: Poletje
Jst bi bla zadovolna s 1000€..sicr bi shajala tut z mn,če neb blu druge..
Drgač pa ne hasne kej kuk maš izobrazbe lih..Doskat je velikveč to kuk si iznajdljiv..
Drgač pa ne hasne kej kuk maš izobrazbe lih..Doskat je velikveč to kuk si iznajdljiv..
Narava je krivična. Psi ne znajo govoriti, medtem ko nekateri ljudje odlično lajajo!
-
Aloha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 9. 2005
- Kraj: Havajsko otočje
Dej Purple, zdej ga pa nehi srat!
Ko boš enkrat na mestu direktorja, ko bodo ljudje odvisni od tebe, ko bo preživetje familije odvisno od tebe in k tvoj delounik ne bo 8 ur na cosmo forumu, ampak boš delo (ki ne bo pisanje postou!) nosila dam, mela mobitel 24/7 pržgan in se presekirala za leta unaprej ... takt prid sm postaulat neumne trditve. Do takrat lepo kelnari al karkol že počneš in pust delo drugih na mer.
Ko boš enkrat na mestu direktorja, ko bodo ljudje odvisni od tebe, ko bo preživetje familije odvisno od tebe in k tvoj delounik ne bo 8 ur na cosmo forumu, ampak boš delo (ki ne bo pisanje postou!) nosila dam, mela mobitel 24/7 pržgan in se presekirala za leta unaprej ... takt prid sm postaulat neumne trditve. Do takrat lepo kelnari al karkol že počneš in pust delo drugih na mer.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
-
metuljčica* - Cosmofrik
- Na forumu od: 23. 1. 2007
*purple* napisal/-a:velike in državne firme pa imajo denar, inče imajo denar da dajo direktorjem ki nč ne delajo
*purple* napisal/-a:direktorjem/lastnikom firme prav pride, da njim plačajo drobiž, sebi pa v žep tlačijo mastne denarce, zato da osem ur šihta brskajo po internetu in preladajo dva tri papirje
Glede na napisano sklepam, da osebno ne poznaš nikogar na direktorskem položaju.
Sicer bi vedela, da se njihov delavnik ne konča, ko stopijo iz pisarne, ampak so praktično vedno v službi, tudi doma. Da ne omenjamo odgovornost in skrbi nekoga na vodilnem položaju z odgovornostjo navadnega delavca.
Se mi zdi, da se sploh ne zavedaš, kakšne neumnosti pišeš tule gor.
-
*purple* - Cosmopsiho
no sej, sami taki pišete ki imaste očitno veliko pdo palcem oziroma družino, ki ima veliko pod palcem.ne mi kvasit o direktorjih.Je že res da imajo odgovornost, ampak mal poglejte kako je z direktorjem nekega rudnika in rudarjem, pa mi povejte razliko.Kdo trpi več in kdo vloži več, pa od zdravja in vsega?direktor a ne?
to je to, zaradi tega je tako kot je.Direktorji so bogi, delavcem pa nič ne manjka ane.
In ja poznam velik direktorjem, pa niti približno ni pri njih tako stanje kot ga tlele opisujete.Pride na šiht kadar mu paše, spije kafe, premeče par paprijev se dogovori za kakšen posel, gre domov..težko delo, precej.
to je to, zaradi tega je tako kot je.Direktorji so bogi, delavcem pa nič ne manjka ane.
In ja poznam velik direktorjem, pa niti približno ni pri njih tako stanje kot ga tlele opisujete.Pride na šiht kadar mu paše, spije kafe, premeče par paprijev se dogovori za kakšen posel, gre domov..težko delo, precej.
-
metuljčica* - Cosmofrik
Očitno ne poznaš dovolj.
Nek naš družinski prijatelj je direktor neke ustanove, dela od jutra do večera, mobitel zvoni tudi doma (službeno, seveda), kadar je doma, še ne pomeni, da je tudi fraj (ker si nosi delo tudi domov), skratka ne more odklopiti službe.
Če ni vedno v pisarni je to zato, ker ima kup obveznosti v obliki poslovnih poti in sestankov izven matične stavbe.
Sicer si pa že dokazala, da je poskus tebi dopovedati tudi drugo plat zgodbe bob ob steno
Nek naš družinski prijatelj je direktor neke ustanove, dela od jutra do večera, mobitel zvoni tudi doma (službeno, seveda), kadar je doma, še ne pomeni, da je tudi fraj (ker si nosi delo tudi domov), skratka ne more odklopiti službe.
Če ni vedno v pisarni je to zato, ker ima kup obveznosti v obliki poslovnih poti in sestankov izven matične stavbe.
Sicer si pa že dokazala, da je poskus tebi dopovedati tudi drugo plat zgodbe bob ob steno
-
*purple* - Cosmopsiho
tko kot marsikateremu od vas, metuljčica
ok če rečemo da ne bomo posploševali in imajo eni direktorji res težko delo, eni delavci tudi.In da eni direktoprji ne delajo nič, prav tako delavci ne, bi to bolj držalo?sem že v enem prejšnjih postov napisala, d ani za vse metat v isti koš, ampak še vedno mislim da se ornk fizičnega dela in direktorskega dela, nekak ne da primerjat po težavnosti, ker delo fizikalca po težavnosti zmaga.
ok če rečemo da ne bomo posploševali in imajo eni direktorji res težko delo, eni delavci tudi.In da eni direktoprji ne delajo nič, prav tako delavci ne, bi to bolj držalo?sem že v enem prejšnjih postov napisala, d ani za vse metat v isti koš, ampak še vedno mislim da se ornk fizičnega dela in direktorskega dela, nekak ne da primerjat po težavnosti, ker delo fizikalca po težavnosti zmaga.
-
metuljčica* - Cosmofrik
Zmaga po fizičnem naporu, po psihični obremenitvi se pa ne more primerjati.
Izstopam iz te brezplodne debate s tabo, ker je to OT.
Izstopam iz te brezplodne debate s tabo, ker je to OT.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov