s kakšno plačo bi bil/a zadovoljen/a?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
g00fy_qa - Cosmofrik
- Na forumu od: 22. 8. 2006
Mislim, da nikomur ni v veselje imeti regresirano prehrano in kaj jaz vem kakšne popuste pri različnih stvareh, saj to jasno nakazuje na njihovo revščino. Jaz mam že raje normalno plačo in vse plačujem tako kot ostali, kot pa da mi mora država vedno nekje pomagati.
Ne pravim da je sramotno biti reven in sprejemati podporo. Nekateri so tega resnično potrebni in prav je da imajo določene stvari ceneje. Vendar mislim, da se večina teh ljudi ne počuti prijetno, ko vidijo kako si drugi ljudje lahko privoščijo stvari, katerih si sami ne zmorejo. Pa četudi je to avtobusna karta ali šolska malica.
Ne pravim da je sramotno biti reven in sprejemati podporo. Nekateri so tega resnično potrebni in prav je da imajo določene stvari ceneje. Vendar mislim, da se večina teh ljudi ne počuti prijetno, ko vidijo kako si drugi ljudje lahko privoščijo stvari, katerih si sami ne zmorejo. Pa četudi je to avtobusna karta ali šolska malica.
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
As we think, so we become.
-
orion lady - Komunikatorka
- Na forumu od: 1. 1. 2005
lili01 napisal/-a:FemmeFatal napisal/-a:lili01 napisal/-a: danes se ti splača bit revež ali pa res bogat, tale srednji razred ti ne prinese nobenih olajšav!
A bejz, no. Res? Splaca se bit revez? Torej mislis, da je super zivet s 500€ za tri osebe? Aja, pa pristejmo se otroski dodatek - tam okrog 60€ ga ta revni dobijo. In seveda se stipendija! S 182 €, kolikor znasa najvisja republiska stipendija, si lahko student glih rit obrise. Starsi pa mu seveda, ko placajo vse poloznice, lahko ogromno prispevajo. In, ko proti koncu leta dobi stars kakih 50 ali 100 evrckov nazaj, si seveda druzina privosci bajne pocitnice. P***a, mate bolane tist, ki nikol niste v takem zivel. Pa ne recem, da je teb super - itak, da ni. Sam takelih pa tud ne mors vn pihat, no.
no poglejmo primer, moja mesečna je znašala 18 500 sit, soseda, ki je imela subvencionirano je imela 6 000 sit, pa 45 000 sit štipendije, več kot dost ji je ostalo. pa za mojo karto je dala mami, za njeno pa država, oz. davkoplačevalci. pa vsi, ki imajo 500 € za tri osebe so si več ali manj krivi sami. faks bi naredil starši, pa bi bilo drugače. pa ne mi govorit, da njihovi starši niso imel keša,da bi jih v šolo poslal. moj oči se sam živi že od 18 leta, staršev itak nikoli ni imel. bil je največji revež, pa se je pobral. sej tud jaz zdele pustim faks, pa grem delat za 500€ ali manj nekam, pol pa jokam kok mi je hudo. aja, otroški dodatek za mene in sestrco znaša 20€, mamina kolegica, ki je doma, pa ima 125 € za svoja otroka, pa zastonj imata morje, ker sta še v oš,pa regresirano malico in kosilo in bogve kaj vse še.
p.s.:žal mi je, ker sem pustila v tolarčkih,sam se mi ne da pretvarjat zdele.
Pa a ti sploh veš kaj govoriš? Nobeden ki je v revščini si ni sam kriv, še najmanj zato ker starši nebi imeli fax-a končanga al pa kej podobnega.
Verjemi ni lahko biti revež, hodit okol po sociali,...Lahko ti samo rečem da ti želim da ti tega res nikoli nebi bilo treba.
Pa ne bit fouš sosedi ker so bili na slabšem k vi in je imela določene stvari subvenicionirane, ker je še vedno imela manj kot ti in tvoja sestrica.
...Naj bo vsak do sebe plemenit
Čist in brez okov...
Čist in brez okov...
- FemmeFatal
- Kofetarica
- Na forumu od: 24. 11. 2004
Orion lady, sej nima smisla. Ves, v nasih krajih pravijo, da je s polno pizdo lahko srat.
Sicer smo pa ze mocno OT in, konc koncev, lahko iz tega nastane samo se en bezvezn strajt.
Sicer smo pa ze mocno OT in, konc koncev, lahko iz tega nastane samo se en bezvezn strajt.
- FemmeFatal
- Kofetarica
- Na forumu od: 24. 11. 2004
Pa ne v nasih krajih.
No, pa se vseeno popravljam: S polno zadnjico je lahko kakat.
No, pa se vseeno popravljam: S polno zadnjico je lahko kakat.
-
Mimi_M - Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: Primorska
lili01 napisal/-a:...aja, otroški dodatek za mene in sestrco znaša 20€,
mamina kolegica, ki je doma, pa ima 125 € za svoja otroka, pa zastonj imata morje, ker sta še v oš, pa regresirano malico in kosilo in bogve kaj vse še.
p.s.:žal mi je, ker sem pustila v tolarčkih,sam se mi ne da pretvarjat zdele.
Dej preberi še enkrat, kaj si napisala, no...
tvoja starša imata vsak po cca. 1000 € in teb se zdi, da se ima od mami kolegica, ki je BREZPOSELNA (če je doma) boljše, ker imajo otroci določene olajšave, ampak halooo, ona nima 1000 evrov, kot jih ima vsak od tvojih staršev??
ja, res se ji bolj splača...
-
pikovita - Komunikatorka
- Na forumu od: 14. 8. 2005
jst računam tam nek na 1000€+.....no sam k bom jst doštuderala, bo verjetno mal višji standard in bojo do takrat upam dojel, da so tud plače loh mal boljše
če se da, si bi izbrala neko srednjo plačo in proste vikende pa dopoldanski delovni čas - ne da sm do 8 zvečer na delovnem mestu...
še zmer mislem, da če maš sam velik denarja in (pre)mal časa zase in za družino nisi zadovoljen...
če se da, si bi izbrala neko srednjo plačo in proste vikende pa dopoldanski delovni čas - ne da sm do 8 zvečer na delovnem mestu...
še zmer mislem, da če maš sam velik denarja in (pre)mal časa zase in za družino nisi zadovoljen...
...ples je izziv, iskanje sebe v prostranstvih, hlastanje po lepoti giba, pospeševanje ritma, borba s časom in svoboda v absolutnem...
-
kr.ena - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 9. 2005
^^
Zakaj takšna privoščljivost? Če si nekdo želi večje plače, še ne pomeni, da se ne zaveda razmer na trgu dela in da bo naredil samomor, ko bo ugotovil, da je realnost drugačna.
Menda pa lahko vsak napiše, kakšno plačo bi si želel ...
Zakaj takšna privoščljivost? Če si nekdo želi večje plače, še ne pomeni, da se ne zaveda razmer na trgu dela in da bo naredil samomor, ko bo ugotovil, da je realnost drugačna.
Menda pa lahko vsak napiše, kakšno plačo bi si želel ...
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
da l čovek išta rešava
- jullia
- Debatorica
- Na forumu od: 10. 7. 2006
ampak tukaj je vprašanje, s kakšno plačo bi bil zadovoljen. je razlika, a si ti pač želiš 2000 evrov, tako kot si jst recimo želim trenutno čokoladni sladoled, pa bom brez tudi preživela, a bi bil šele pri taki cifri res zadovoljen, ker se ti zdi z manj nemogoče shajat. tudi tako obstajajo.
2k za slovenijo ni ravno majhna cifra. seveda pa ni nemogoče do nje prit.
2k za slovenijo ni ravno majhna cifra. seveda pa ni nemogoče do nje prit.
-
kr.ena - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 9. 2005
Ko sem par strani nazaj govorila o 2000€ je bilo to v smislu, da si po moje toliko zaslužim in glede na to, da bi minimalna plača morala biti 800€. Ter seveda glede na to, da nekateri zaslužijo precej več.
Trenutno pa čisto krasno živim in denar mi na koncu meseca še ostaja ... In če bi se mi ljubilo žrtvovati nekaj svojega prostega časa, bi lahko tudi prišla do cifre 2000. Pa mi to ni prioriteta ...
Trenutno pa čisto krasno živim in denar mi na koncu meseca še ostaja ... In če bi se mi ljubilo žrtvovati nekaj svojega prostega časa, bi lahko tudi prišla do cifre 2000. Pa mi to ni prioriteta ...
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
da l čovek išta rešava
-
Mimi_M - Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: Primorska
Meni se zdi malo zgrešeno to, oz. imam tak vtis, da mladi, ki se še šolajo, pričakujejo začetniške plače v višini najmanj 1000 evrov neto, plus še dodatki za prevoz in malico.
Moja generacija (vsaj kar jih poznam in ki zaupajo ta podatek) namreč nima niti približno že v štartu takih plač,
seveda se potem z leti nzviša z delovno dobo in dodatnimi stimulacijami na delovnem mestu.
Moja generacija (vsaj kar jih poznam in ki zaupajo ta podatek) namreč nima niti približno že v štartu takih plač,
seveda se potem z leti nzviša z delovno dobo in dodatnimi stimulacijami na delovnem mestu.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov