Prva zaposlitev

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

KOLIKO ČASA JE POTEKLO OD ZAKLjUČKA ŠOLE - ŠTUDIJA DO PRVE SLUŽBE?

SLUŽBO SEM DOBIL-A TAKOJ
14
41%
OD 1 - 3 MESECE
11
32%
OD 3 - 6 MESECEV
2
6%
OD 6 - 12 MESECEV
7
21%
Skupaj glasov : 34

limoncaa
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 2. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a limoncaa » 02. Mar. 2006 18:00

Jaz nisem zaposlena, samo ko diplomiram bom ful težko dobila službo, ker je ekonomistov preveč. V naši regiji jih je ful, na en razpis se prijavi 150 ljudi, jaz itak takoj odpadem ker nimam izkušenj.
Uporabniški avatar
_kocka_
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 5. 2. 2006
Kraj: Dolenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a _kocka_ » 02. Mar. 2006 20:14

Pa je slo skoz Mimi... Drgac pa glede papirjev in ostalega... Jah, tko pac je na tem nasem planetu... Moj brat je delal v Ameriki (bil tam prjavljen), v Slo istocano pa dobival socialno pomoč in to za 10.000 sit vec kot jaz 2 leti pozneje... Sm se cist razburjala glede tega... :D

Znađi se je reku Tito :D
Življenje je potovanje, ne smer. Nosi udobne čevlje.
Uporabniški avatar
LARIKA
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 6. 2. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a LARIKA » 02. Mar. 2006 20:38

Po SŠ sem se zaposlila čisto slučajno, mi je sošolka uredila razgovor,pa sem šla in so me vzel. Če se ne motim okoli 3 mesece po maturi. Šele čez 2 leti me je srečala pamet in sem se vpisala naprej na faks :wink:
Ženske moramo biti lepe, da nas moški ljubijo, in neumne, da lahko ljubimo njih.
Coco Chanel
Uporabniški avatar
Dančy
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 3. 7. 2005
Kraj: tu in tam

Neprebrana objavaNapisal/-a Dančy » 17. Avg. 2006 16:43

Zdej bom pa jst tkole bolj na široko vprašala....kako je z socialo, zdravstvenim zavarovanjem...malico, dopustom...delovno dobo, če si zaposlen za polovični delovni čas?
Misli pozitivno....
Uporabniški avatar
MIGRENA
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 6. 5. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a MIGRENA » 18. Avg. 2006 8:17

Evo preberi si 64. člen klik
Ljubav je kao šah, uvjek te zajebe neki konj dok osvajaš kralja.
Uporabniški avatar
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi_M » 20. Sep. 2006 8:05

Jeeeej, kok sm jest hepi!!!!! :tanz:
V ponedeljek sem bila na razgovoru za delo v logistki ene naše uspešne firme in so mi zdej sporočili, da sm prišla v ožji izbor in sm vabljena še na dodatni razgovor!!
Torej me občutek ni varal, saj sm imela res dobrega, ko sm odhajala iz pisarne. :D
Sam zdej si ne predstavljam, kako bo izgledalo na dodatnem razgovoru, ve kdo kaj o tem vsaj približno??
Uporabniški avatar
MIGRENA
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 6. 5. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a MIGRENA » 20. Sep. 2006 13:32

^^ Mimi čestitam :wink:

Na dodatnem razgovoru boš mela pa verjetno še šefa zraven (če ga zdej ni blo) al pa ti bodo dal še par bolj specifičnih vprašanj. Pa velik sreče :P
Ljubav je kao šah, uvjek te zajebe neki konj dok osvajaš kralja.
Uporabniški avatar
malavila
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a malavila » 26. Sep. 2006 18:42

Joj, jaz sem pa tako vesela, sem danes dobila pogodbo o zaposlitvi za podpisat :flower: :D tako da bom s 1. oktobrom letos zaposlena :razz:
Uporabniški avatar
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi_M » 28. Sep. 2006 8:41

Dobila sem to službo, juhuhu!! :D :D

Včeraj slabi 2 urci po končanih razgovorih so me že poklicali, da sem izbrana in da zelo kmalu začnem delat!
Uporabniški avatar
Muckica*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 20. 8. 2007
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Muckica* » 03. Sep. 2007 23:18

Jaz sem pa zdaj junija končala prekvalifikacijo za vzgojiteljico predšolskih otrok, pred enim tednom pa sem zvedela, da sem dobila službo :D. Ker sem v tem vrtcu imela tudi prakso, upam da sem bom fajn znašla :D komaj čakam :)
Nikoli ne reči nikoli
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 22. Sep. 2011 10:10

Pogrevam staro temo malce.... :D Čeprav ni čisto v stilu ankete, ampak mislim da ni prehud kiks mimo :)

Torej jaz sem trenutno iskalka prve redne zaposlitve, v torek sem oddala prvi dve prošnji s CV, v ponedeljek me čaka prvi razgovor. Dala sem čez že par razgovorov za študentski job prej, ampak se tole kar precej razlikuje, pa imam par vprašanj za vse vas ki ste dali že to čez, itd....

Kaj povedat vse na razgovoru, a omenim tud da sem prek študenta delala kaka občasna dela, če me vprašajo (pa jih zaradi nerelevantnosti nisem navedla v CV)? A je bolje odgovarjat v kratkih, jedrnatih stavkih ali bolj vehementno? Kaj bi lahko predstavila kot prednost tega da sem iskalka prve zaposlitve, npr. pred kakimi, ko majo že več let izkušenj na tem delovnem mestu? A se morem fejst lepo oblečit? :D A slučajn če si frišni diplomiranec kej sprašujejo po ocenih na faksu?

Sicer pa tak ne, imam ustrezno izobrazbo, tud glede izkušenj ustrezam (sicer so bila preko štud.dela), glede jezikov in računalniških kompetenc. Je pa res da sn diplomirana tak na frišno.... Lih dva kedna je od tega. Tak da ustrezam vsem zahtevkam. Zdaj morem sam še dušo prodat tam :)

Če ma kdo kak nasvet, kak se prodat ko da sn vredna miljon evrov.... Bom bla vesela vsakiga namiga :)
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 16. Okt. 2011 10:40

Se mi zdi, da moje vprašanje spada v to temo... Na katerih straneh iščete oglase za delo? Jaz spremljam na Zavodu za zaposlovanje in mojedelo.com. Obstaja še kakšna spletna stran za iskalce dela?
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 16. Okt. 2011 11:24

^^Se mi zdi, da sta tidve strani še tko najbolj aktualni, da imajo še največ oglasov gor. Pol če že kje drugje gledaš že vidiš, da se oglasi večina kar ponavljajo. Jaz včasih še pogledam Adecco, Manpower...
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 16. Okt. 2011 12:14

Jz poleg ZZRS in mojedelo.com še mojazaposlitev in kariera.si.
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a Mahagonij » 16. Okt. 2011 18:00

Ce imas dolocene skillsete priporocam da po mailu tezis firmam ki jih uporabljajo. Nekatere firme ne objavljajo prostih delovnih mest, ampak imajo neke splosne nacrte ("v naslednjih dveh letih bomo najdli se tri analitike").
Men and women agree on one thing: they both distrust women.

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov