PRVA redna služba in LETNI dopust
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
23 prispevkov
• Stran 1 od 2
•
1, 2
Naslednja
- Marcela123
- Komunikatorka
- Na forumu od: 12. 4. 2008
- Kraj: Štajerska
Pozdravljene, zanima me slednje:
Za vse tiste, ki ste že zaposlene in tiste, ki nekaj veste o temu, kako je z dopustom, ko se redno zaposliš? Baje da prvih 6 mes. naj ne bi koristil letnega dopusta, je to res? Je vsepovsod tako, ali so kje izjeme? Jaz dopust že imam plačan, 30% celotnega zneska, saj marca še nisem velda, da bom službo dobila...kako je s tem, kakšne izkušnje imate?
Za vse tiste, ki ste že zaposlene in tiste, ki nekaj veste o temu, kako je z dopustom, ko se redno zaposliš? Baje da prvih 6 mes. naj ne bi koristil letnega dopusta, je to res? Je vsepovsod tako, ali so kje izjeme? Jaz dopust že imam plačan, 30% celotnega zneska, saj marca še nisem velda, da bom službo dobila...kako je s tem, kakšne izkušnje imate?
Always look on the bright side of your life.
-
Foxy-lady - Kofetarica
- Na forumu od: 17. 1. 2005
Ja, res je. Dopust lahko koristis komaj po 6 mesecih. Tak je po zakonu.
Ne vem, ce imam prav, ampak mislim, da je tudi tako, da nekaj dni ti lahko doloci nadrejeni, kdaj bos sel na dopust ali nekak tak... Nisem 100%.
Ne vem, ce imam prav, ampak mislim, da je tudi tako, da nekaj dni ti lahko doloci nadrejeni, kdaj bos sel na dopust ali nekak tak... Nisem 100%.
You want me to be something I can never ever be.
- Marcela123
- Komunikatorka
aha torej obstaja možnost, da ti delodajalec dopust odobri..no sej sem predvidevala, ampak v koliko primerih se to zgodi..je pa druga pesem
- Marcela123
- Komunikatorka
ja kako je zdej s tem..ti ga odobri če sam tako želi, ali kako. Če ne bo želel odobrit mojega dopusta, pol ga itak zakon ščiti, saj je pogodbeno zapisano da prvih 6 mesce se ne bi imelo letnega dopusta??
Brez zamere, ampak nikoli se nisem brigala za te stvari, ker se mi ni bilo treba, sedaj me zanimajo te stvari...in žalostno ampak o njih nimam pojma
Brez zamere, ampak nikoli se nisem brigala za te stvari, ker se mi ni bilo treba, sedaj me zanimajo te stvari...in žalostno ampak o njih nimam pojma
-
Foxy-lady - Kofetarica
- Na forumu od: 17. 1. 2005
Hja, pol leta moras cakati da mine, da lahko gres na dopust. Ce pa bos sla ali ne o tem odloca delodajalec. Ce je vredu, ti bo odobril, ce pa bo npr. dosti dela, pa bo treba pocakati in komaj po tistem bos lahko sla na dopust. Ampak mislim, da s tem ni problemov, le en cas pred dopustom bos morala povedati delodajalcu, da bi od takrat do takrat rada sla na dopust.
You want me to be something I can never ever be.
-
Pontifex Maximus - Kofetarica
- Na forumu od: 30. 8. 2007
Če je delodajalec faca, ti bo dal frej tudi pred pretekom 6ih mesecev. Ni pa nujno, da ti kadar koli odobri dopust...moj sodelavec npr. že 3 leta ni videl morja.
- Anelise
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 25. 2. 2007
določilo o letnem dopustu oziroma načinu določanja letnega dopusta mas zapisano v pog.o zaposlitvi.
za ostalo pa:
http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp? ... vilka=2006

za ostalo pa:
http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp? ... vilka=2006

-
***Ally*** - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 8. 7. 2006
- Kraj: Maribor
Pontifex Maximus napisal/-a:Če je delodajalec faca, ti bo dal frej tudi pred pretekom 6ih mesecev. Ni pa nujno, da ti kadar koli odobri dopust...moj sodelavec npr. že 3 leta ni videl morja.
je nujno...v zakonu o delovnih razmerjih so določila o dopustu (kdaj, koliko)
je pa res, da prvih šest mesecev nimaš pravice do dopusta, žal je tako
Houd de wereld tegen
- Alina21
- Sramežljivka
- Na forumu od: 28. 7. 2006
- Kraj: notranjska
Danes je pol leta odkar sem zaposlena. Prve 3 mesece sem bila kot na eni preizkušnji in sem dobila največ 2 dni dopusta na mesec. Potem pa sem dobila odločbo tako kot vsi ostali zaposleni. Za začetek sem dobila 20 dni. Nisem pa imela nobenih problemov glede tega. Avgusta imam rezervirano in sem se že dogovorila za dopust. Pri nas je to stvar dogovora. V tem oddelku smo samo dve, tako da se moramo skupaj dogovorit kdaj gre katera na dopust, šef pa se s tem ne ukvarja, glavno da delo pač teče normalno, pa da slučajno ne gremo obe naenkrat.
-
Mimi_M - Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: Primorska
Meni je bilo ob zaposlitvi rečeno, da mi prvega pol leta pripada sorazmerni del dopusta, kar je pomenilo 1 dan na mesec, ampak jaz sem že v prej kot pol leta (ker je bilo ravno na prelomu leta) potem dobila odločbo o odmeri letnega dopusta, kjer mi je bil odmerjen že cel dopust.
Pomoje, če boš do dopusta v službi vsaj že 3 ali 4 mesece, bi se lahko zmenila, da te pač 5 delovnih dni, kaj vem...
Itak je pa to stvar, ki jo moraš vprašat tvojega nadrejenega ali kadrovsko službo.
Naša firma je glede tega res ful prjazna do delavcev, zato nikoli ni problem. Dobila sem tudi sorazmerni del regresa in 13. plače, čeprav sem se zaposlila šele septembra.
Pomoje, če boš do dopusta v službi vsaj že 3 ali 4 mesece, bi se lahko zmenila, da te pač 5 delovnih dni, kaj vem...
Itak je pa to stvar, ki jo moraš vprašat tvojega nadrejenega ali kadrovsko službo.
Naša firma je glede tega res ful prjazna do delavcev, zato nikoli ni problem. Dobila sem tudi sorazmerni del regresa in 13. plače, čeprav sem se zaposlila šele septembra.

-
Jochie - Cosmopsiho
- Na forumu od: 17. 9. 2005
od kdaj pa delaš? jaz bi na tvojem mestu odšel čimprej do nadrejenega (ne zadnji trenutek, kajti dopusti se planirajo že prej), povedal bi zgodbo, kot si jo povedala nam in hkrati ponudil, da oddelam tudi kakšno naduro, da bi kao nadomestil svoj izpad.
je pa vse odvisno od firme, morda je pametno prej vprašati tudi sodelavce, ki firmo in razmere bolje poznajo...
je pa vse odvisno od firme, morda je pametno prej vprašati tudi sodelavce, ki firmo in razmere bolje poznajo...
- @smrketka@
- Debatorica
- Na forumu od: 13. 10. 2006
- Kraj: ljubljana
dopusta ti pripada sorazmerno na pogodbo. jst mam pogodbo za 6 mes. zato mi pripada polovica dopusta, ki sem ga lahko začela koristiti po 3 mesecih ko se mi je iztekla poskusna doba. sodelavka,ki ima pa pogodbo za 1 leto, pa res lahko šele po 6 mes. koristi dopust.
sicer je pa velik odvisn od tvojih nadrejenih. men so rekl, da če bi blo kej nujnega lahko vzamem kakšen dan dopusta, ampk res kej nujnega, zj da bi pa vzela dopust zato, da si npr. mal odpočijem od vsega pa ne.
aja pa glede na to kolk dopusta ti pripada, tud potem dobiš sorazmeren del regresa za dopust, takrat ko se izplačuje.
največ boš pa mogoče zvedla od sodelavcev, če veš za koga ki ga lahko vprašaš pa k ti zna kej povedat
sicer je pa velik odvisn od tvojih nadrejenih. men so rekl, da če bi blo kej nujnega lahko vzamem kakšen dan dopusta, ampk res kej nujnega, zj da bi pa vzela dopust zato, da si npr. mal odpočijem od vsega pa ne.
aja pa glede na to kolk dopusta ti pripada, tud potem dobiš sorazmeren del regresa za dopust, takrat ko se izplačuje.
največ boš pa mogoče zvedla od sodelavcev, če veš za koga ki ga lahko vprašaš pa k ti zna kej povedat
- Marcela123
- Komunikatorka
jaj folk, pa se javljam. po uspešnem razgovoru, je upanje da bom kljub temu da se mprišlek v firmi, lahko odšla na letni dopust. Šefe je faca, pravi da se oni držijo načela DAJ DAM, meni se je kar rit smejala....jejjjjj 

23 prispevkov
• Stran 1 od 2
•
1, 2
Naslednja
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov