Prostovoljstvo

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
mycosmogirl
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a mycosmogirl » 25. Okt. 2008 10:42

A se je katera že ukvarjala s prostovoljstvom?
Jest sem med počitnicami mal pomagala v Narodnemu muzej, sam bi zelo rada delala še kaj na področju mode, al pa ustvarjanja?! :)

Kakšne izkušnje?
Ali pa lahko tukaj kdo kaj reče, če rabi prostovoljce! :D
bovha
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 9. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a bovha » 25. Okt. 2008 11:22

idi na http://www.prostovoljstvo.org/
tam ziher kaj najdeš... :D
Uporabniški avatar
Roisin
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 3. 6. 2008
Kraj: ankaran

Neprebrana objavaNapisal/-a Roisin » 25. Okt. 2008 16:27

Ne vem, če boš kaj najdla na področju mode ... kar se ustvarjanja tiče, maš pa dosti kakih delavnic za otroke, kjer kaj izdelujejo, rišejo, slikajo itd. Kot ti je že predhodnica svetovala, obišči spletno stran prostovoljstvo, drugače pa ima zavod voluntariat tudi zanimive tabore v tujini, npr. lahko pomagaš pri izpeljavi kakega festivala itd. Ampak to je bolj poleti aktualno. Imajo svojo spletno stran, tako da prečekiraj.
Uporabniški avatar
kepka
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 24. 10. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a kepka » 25. Okt. 2008 22:39

Ja, jaz sem delala kot prostovoljka, ampak sem pomagala tamalim pri ucenju (osnovna sola). takim, ki niso doma meli urejenih razmer, imeli tezave s slonescino ipd. Moje izkusnje so dobre, vsi so mi bili hvalezni, ceprav so se zarad mene moral ucit mal vec :D
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 25. Okt. 2008 22:50

jst bi bla ful prostovljka kakšnega društva za zaščito živali ali azila, ampak kukr berem, mislm da nisem čist pripravljena počet in videt vsega kar vidijo oni.vsekakor imam rada živali ampak precej težko bi mi bilo gledat use tiste primere :?
Uporabniški avatar
anoyel
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a anoyel » 26. Okt. 2008 12:42

plus pri prostovoljstu glede živali ni vse samo v kontaktu z živalmi. moraš tudi goreče verjeti v to, kar opravljaš. moraš biti tudi pripravljena iskati sponzorje za društvo, v katerem opravljaš prostovoljno delo. moraš tudi pomagati glede vzdrževanje živali. prostovoljstvo na tem področju še zdalec ni samo sprehajanje s psom 1x na teden :wink:
Čas je vrednota,
ne mineva,
temveč ga uporabljamo.
Uporabniški avatar
tani24
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a tani24 » 26. Okt. 2008 13:29

Midva s fantom sva oba člana prostovoljenaga gasilskega društva..jaz sem se včlanila zarad njega, zdej pa itak večino časa preživiva v gasilnem domu..on je gasilec, inštruktor,tajnik ma vse..jaz pa mu pomagam pri kakšni pošti, sodelujem na tekmovanjih, pomagam pri mladini itd. sama nebi nikoli tega počela, če nebi spoznala njega in je včasih zelo napono, veliko časa pobere, zaslug nobenih...moj velikokrat reskira svoje življenje, kar vpliva tudi na pisho, ma uglavnm...moraš biti človek za tako delo, ne morejo biti vsi gasiilci in tudi ne morejo biti vse punce tako aktivnega gasilca...je potrebno veliko razumevanja in odrekanja.
Uporabniški avatar
Roisin
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 3. 6. 2008
Kraj: ankaran

Neprebrana objavaNapisal/-a Roisin » 26. Okt. 2008 15:51

*purple* napisal/-a:jst bi bla ful prostovljka kakšnega društva za zaščito živali ali azila, ampak kukr berem, mislm da nisem čist pripravljena počet in videt vsega kar vidijo oni.vsekakor imam rada živali ampak precej težko bi mi bilo gledat use tiste primere :?

lahko že vsak dan hodiš pse sprehajat, pa ti bodo hvaležni :) mene drgač tud to zanima, sam v našem kraju ni nobenega zavetišča. ponavadi tem zavetiščem najbolj prav pridejo prostovoljni prispevki :)
Uporabniški avatar
mycosmogirl
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a mycosmogirl » 26. Okt. 2008 17:42

Lahko se včlaniš v društvo za zaščito živali! :) Vem, da tam lako pomagaš tudi s protesti, ki jih prirejajo, stojnicami, raznimi izdelki flajerjev!
Se tut jaz mislim včlanit! :D Bi šla na kakšen protest aka i'd rather go naked then wear fure :wink:
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 27. Okt. 2008 11:10

Jaz sem tudi prostovoljka. Delam honorarno (poleg redne službe) in dobim tako bedno plačano, da je to praktično "prostovoljstvo" :D Tega dela pa ne pustim zaradi tipično prostovoljskih motivov: vem, da me rabijo, da jim veliko pomeni, da sem tam - zakoni so pa pač takšni kot so. Za isto delo dobim trikrat manj kot lani. :?
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 14. 6. 2005
Kraj: Sonce

Neprebrana objavaNapisal/-a ryu10kyu » 27. Okt. 2008 11:12

Jaz sem v preteklosti nehote že pogosto opravljal družbeno koristna dela za katera nisem bil plačan. Neke vrste prostovoljstvo :D :D :D
Celo stroške za prevoz in malico sem si sam plačeval...madonca sem bil priden ej :lach:
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
linnka*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 7. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a linnka* » 27. Okt. 2008 13:29

mycosmogirl napisal/-a:Lahko se včlaniš v društvo za zaščito živali! :) Vem, da tam lako pomagaš tudi s protesti, ki jih prirejajo, stojnicami, raznimi izdelki flajerjev!
Se tut jaz mislim včlanit! :D Bi šla na kakšen protest aka i'd rather go naked then wear fure :wink:

To v bistvu niso društva za pomoč/zaščito živalim, ampak razne organizacije, ki se večinoma dajejo samo s to oz. podobno problematiko.
Društva za pomoč/zaščito živalim se pa ukvarjajo predvsem s problematiko brezdomih, trpinčenih, zavrženih živali in ne s problematiko krzna, testiranj na živalih itd.

Drugače pa, prostovoljstvo v Društvu ni samo "pobiranje" živali in reševanje njihovih življenj. Veliko je tudi birokratskega dela, marketinga, izdelovanja izdelkov za prodajo (da se v kakšnih primerih lahko financira oskrbo živali), kontaktiranje medijev oz. PR, sodelovanja na dnevih odprtih vrat, osveščanja ter svetovanja ljudem, prevozov živali do klinik (največkrat samo na osnovni pregled+sterilizacijo, kastracijo), sodelovanje pri lovljenju prostoživečih, divjih mačk z živolovkami, izdelovanje letakov, fotografiranje itd. Delo se pač razporedi na člane in vsak opravlja tisto kar lahko in kadar lahko - glede na to, da se vse opravlja v prostem času.
Uporabniški avatar
small_star
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 30. 3. 2008
Kraj: made & heaven

Neprebrana objavaNapisal/-a small_star » 27. Okt. 2008 16:49

Tudi jaz sem prostovoljka... Pomagam pri Medobčinski zvezi prijateljev mladine. Pripravljamo razna srečanja, delavnice, otrokom se nudi določena pomoč (inštrukcije - kar pač kdo obvlada) ... So pa pri nas v službi (dom upokojencev) tudi prostovoljci (eden vodi pevski zbor, druga gospa vodi Biblično skupino, iz Rdečega križa prihajajo, prihajajo tudi dijaki srednjih šol in preprosto klepetajo z našimi varovanci in še mnogi drugi).
NiKoLi Ne ReCi NiKoLi
Uporabniški avatar
gregalina
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 20. 3. 2007
Kraj: toti Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a gregalina » 27. Okt. 2008 21:35

Js sem bla neki časa prostovoljka (animatorka) na Oratoriju - počitnice za otroke malo drugače (vsako leto smo letovali v Ankaranu). Lansko leto sem pa tut delala v domu za ostarele (družabništvo).
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 28. Okt. 2008 0:38

anoyel napisal/-a:plus pri prostovoljstu glede živali ni vse samo v kontaktu z živalmi. moraš tudi goreče verjeti v to, kar opravljaš. moraš biti tudi pripravljena iskati sponzorje za društvo, v katerem opravljaš prostovoljno delo. moraš tudi pomagati glede vzdrževanje živali. prostovoljstvo na tem področju še zdalec ni samo sprehajanje s psom 1x na teden :wink:

jst to use vem in glede usega tega sem seznanjena in se z vsem strinjam.ampak ko bi nekoč prišlo do resnega stika z obolelo/poškodovano ali celo mrtvo živaljo, vem, da bi se zlomila v momentu in neverjamem, da bi lahko kdaj glede tega dobila trdno kožo :?
Sprehanjanje psov ma pa en majhen problem.Sicer ne vem kako točno zadeva gre, ampak če se pse lahko sprehaja v gmajnicah (to zavetišče mi je najbližje in pri roki) samo v točno določenih urah, ki jih imajo spisane na spletni strani, žal zaradi službe, ne gre.
Sicer poznam dekle, ki dela v gmajnicah ampak useeno ne vem kako je to zares določeno in nočem da bi bili kakršnikoli problemi.
linnka, še enkrat.jst to vse vem, ampak ko bi nekoč prišlo do kakšne take zadeve z ubogo živaljo, nevem če bi zmogla.Imam rada živali, želim jim pomagati, ampak mislim, da se to nekako nebi obneslo, razen če tega dela prostovoljstva ne opravljam in sodelujem pri drugih stvareh.

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov