Prostovoljstvo
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Dalila - Debatorica
- Na forumu od: 5. 8. 2004
- Kraj: Ljubljana
Jaz sem začela prostovolno delat ko sem bla stara 14 let in pri nas majo 14-letniki še vedno to možnost, čeprav stvar še zdaleč ni več taka kot je bla, na žalost. Za letovanja morš pa res najbrž bit vsaj polnoleten. To sem si nekoč želela dat skos, trenutno v bližnji prihodnosti nimam tega v planu, ampak sigurno bom dala eno tako letovanje čez kot vzgojiteljica.
pa pa
- jancy
- Debatorica
- Na forumu od: 17. 12. 2004
sončica napisal/-a:Jaz sem bila lani vzgojiteljica v Poreču preko zveze prijateljev mladine, pa grem letos spet.Tak da jancy ne bo ti žal če greš.
uu končno ena.

I don''t have to worry.
My mother does it for me.
Loesje
Loesje
-
sončica - Sramežljivka
- Na forumu od: 28. 6. 2004
- Kraj: Maribor
Prijaviš se na Zvezi prijateljev mladine na Razlagovi. Greš tja čisto na vrh v tajništvo, pa tam izpolniš eno prijavo, kjer pustiš pač svoje podatke, pa tudi v katero izmeno bi šla (imaš napisane datume letovanj in pa kdo je vodja te izmene). Zdaj če boš šla prvič, te pošljejo še na izobraževanje pred tem, ampak je ful fajn. Lani smo se šli ene igrice, pa z zdravnikom imaš predavanja, psihiatrom o različnih situacijah,... Potem pa ti pač povejo ali greš ali ne, ampak večina tistih novih, ki so na izobraževanju tudi gre. Aja, pa fajn je če si polnoletna, ker mislim da od lanskih novih, ki še niso bili polnoletni, ni šel potem nihče. Potem pa imaš naprej sestanke s tistimi vzgojitelji, ki so v enaki izmeni kot ti, da pripravite programe,..., par dni pred odhodom pa še dobiš seznam svoje skupine in ostala navodila. Meni je blo ful dobro lani, zato grem letos spet. 

- jancy
- Debatorica
- Na forumu od: 17. 12. 2004
sem polnoletna ja (19). kdaj približno pa začnejo zbirati prijave? a je res da, če greš prvič ne dobiš sam svoje skupine, ampak skupaj še z enim vzgojiteljem, ki je tudi prvič? al sem dobila napačne informacije?
čist sem se navdušla, sem skor 100% da grem, če me bodo le hotli met. 

I don''t have to worry.
Loesje
Loesje
-
sončica - Sramežljivka
- Na forumu od: 28. 6. 2004
Jaz ti svetujem da greš čim prej na ZPM, ker se baje kar dosti novih prijavlja, pa potem še tisti od lani, tako da kar idi počasi pa povprašaj, ali pa pokliči tja, sej ti bodo pomagali. Glede novih vzgojiteljev je bilo lani tak; v moji izmeni je bil en vzgojitelj s svojo skupino; jaz sem imela najmlajše v celi izmeni - stare 5-7 let punčke, pa sem bila tudi prvič, pa sem bila sama. Za niti eno skupino nista bila dva vzgojitelja. Tak da so to napačne informacije. Je pa res, da bi včasih bilo boljše če bi bila dva vzgojitelja, ne samo eden, ker je tudi lažje, sploh za te najmlajše.
-
kr.ena - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 9. 2005
Imam tako malo mešane občutke glede prostovoljstva... ful lepo in pohvalno in sploh, ampak za določene stvari bi morala poskrbeti država. Vsem nam pobirajo davke in prispevke in iz tega naj bi se financirala recimo tudi pomoč ljudem v stiski in podobne stvari.
Samo ena primerjava- ljudje, ki imajo ful denarja, po možnosti na črno zasluženega, od časa do časa darujejo v dobrodelne namene in si s tem delajo tudi samopromocijo, kako so prijazni in čuteči.... če bi pa davke plačevali in bi se ta denar za iste stvari porabil, pa ne bi bili zadovoljni- potem ne bi nihče videl njih, kako so dobrodelni.
Naj nobena ne jemlje tega osebno, če je prostovoljka; danes samo malo tako na splošno razmišljam o tem...
Samo ena primerjava- ljudje, ki imajo ful denarja, po možnosti na črno zasluženega, od časa do časa darujejo v dobrodelne namene in si s tem delajo tudi samopromocijo, kako so prijazni in čuteči.... če bi pa davke plačevali in bi se ta denar za iste stvari porabil, pa ne bi bili zadovoljni- potem ne bi nihče videl njih, kako so dobrodelni.
Naj nobena ne jemlje tega osebno, če je prostovoljka; danes samo malo tako na splošno razmišljam o tem...
-
classy - Kofetarica
- Na forumu od: 12. 3. 2005
Sm pomagala eni tamali, 12 let stara, na eni osnovni. Ampak....to je blo tako nevzgojeno, res un podn družbe. Če je kr po učilnci pluvala, skos je bla neki pametna, ni nč hotla da ji razložim, raj k da bi poslušala mi je razlagala kako se ona dol daje s Harisom na wcju...Tko da sm hodila ene 4 mesce, sam pol k sm vidla da itak ni nobenga učinka sm nehala. K js res ne bom nekoga prosila da mu pomagam pa zapravlala svoj čas, da potem še drugič pade peti razred 

-
SETA II - Komunikatorka
- Na forumu od: 15. 12. 2005
- Kraj: Ljubljana
V srednji šoli sem hodila obiskovat enga gospoda v dom za ostarele. Kolkr je bla izkušnja zlo koristna, je blo vse skupej tud zlo srhljivo na nek način... Pač... Ti domovi so zlo tko ... Neprizanesljivi v smislu - dajo ti vedt, kolk zlo osamljeni in onemogli so večinoma starejši ljudje in kako zelo veseli so, če se kdo ukvarja z njimi. Kolk jim pomeni vsaka minuta, ko ne razmišljajo o svojih spominih ali pa smrti.
Kar se tiče dobrodelnih organizacij kot so Unicef, Amnesty... in tudi prispevkov z sms-i, klici itd... : se mi zdi da so vsakršne take donacije fajn zadeva in se tega redno poslužujem, sam je pa tud res da se skos ob tem sprašujem, če ti ljudje sploh kdaj vidjo ves tist keš... Ravno zato mi je velik ljubša mal bolj konkretna oblika pomoči - da sem nekje res zraven in tud nekaj nardim za to koristnost.
Vsem ki še nameravate sodelovat pri teh rečeh, hodit na razne tabore in podobne misije... Vsa podpora! ker mislm da je to med drugim del človekovega poslanstva, da pomaga, če le lahko.
Kar se tiče dobrodelnih organizacij kot so Unicef, Amnesty... in tudi prispevkov z sms-i, klici itd... : se mi zdi da so vsakršne take donacije fajn zadeva in se tega redno poslužujem, sam je pa tud res da se skos ob tem sprašujem, če ti ljudje sploh kdaj vidjo ves tist keš... Ravno zato mi je velik ljubša mal bolj konkretna oblika pomoči - da sem nekje res zraven in tud nekaj nardim za to koristnost.
Vsem ki še nameravate sodelovat pri teh rečeh, hodit na razne tabore in podobne misije... Vsa podpora! ker mislm da je to med drugim del človekovega poslanstva, da pomaga, če le lahko.
"Bogovi nas spoštujejo, kadar delamo, ljubijo pa nas, ko plešemo."
-
Mimi_M - Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: Primorska
No, jst pač pomagam unmu fantku pri učenju pa tko, po potrebi, sva postala že prava kolega,
in so me na CSD-ju ful presenetli, ker so za nas, ki to počnemo, organiziral enodnevni izlet na našo obalo, tko da gremo drug teden v Portorož, če bo vse po sreči, jeeeee
Upam sam, da bo kej vremena, ker je predvideno kopanje, hahaha

in so me na CSD-ju ful presenetli, ker so za nas, ki to počnemo, organiziral enodnevni izlet na našo obalo, tko da gremo drug teden v Portorož, če bo vse po sreči, jeeeee

Upam sam, da bo kej vremena, ker je predvideno kopanje, hahaha

-
kr.ena - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 9. 2005
classy napisal/-a:Sm pomagala eni tamali, 12 let stara, na eni osnovni. Ampak....to je blo tako nevzgojeno, res un podn družbe. Če je kr po učilnci pluvala, skos je bla neki pametna, ni nč hotla da ji razložim, raj k da bi poslušala mi je razlagala kako se ona dol daje s Harisom na wcju...Tko da sm hodila ene 4 mesce, sam pol k sm vidla da itak ni nobenga učinka sm nehala. K js res ne bom nekoga prosila da mu pomagam pa zapravlala svoj čas, da potem še drugič pade peti razred
Tale bi rabila strokovno pomoč (psihologa...), ne prostovoljca.
-
sonč|ka - Komunikatorka
- Na forumu od: 2. 7. 2005
Jaz pa prijateljica pa pomagama enemu fantu, ki je zaradi velikih težav v šoli hotel naret samomor. Neke probleme so meli z razredničarko pa se je na njega znašala, tak da je mogo hodit k psihiatru, ker se je hoto obesit.
Z njim hodima enkrat na teden na pijačo ali pa se pač dobimo, da se malo menimo. Ful mu pomaga pogovor, da vsaj za nekaj časa pozabi na šolo pa vse skupaj. Ker drugač je postal ful zaprt v sebe pa ful ma probleme navezat stik z ljudmi okoli sebe tak, da nima glih kolegov.
Mi smo že postali fajn prijatli tak, da je super
Z njim hodima enkrat na teden na pijačo ali pa se pač dobimo, da se malo menimo. Ful mu pomaga pogovor, da vsaj za nekaj časa pozabi na šolo pa vse skupaj. Ker drugač je postal ful zaprt v sebe pa ful ma probleme navezat stik z ljudmi okoli sebe tak, da nima glih kolegov.
Mi smo že postali fajn prijatli tak, da je super

-
amyZ - Kofetarica
- Na forumu od: 31. 3. 2005
- Kraj: trbovlje
ja to prostovoljstvo je kr kul. mi ga mamo na fasku k hodm na FSD. delala sm pa letos na UVC Šiška, in je blo kr težko, k pr teh letih še nimaš avtoritete, te ne spoštujejo, obenem bi se jim pa rad približal ampak eni nočjo. tak da je to kr težk del ja. drugače pa mi ne smemo tak razpravlat o tem kar se je dogajalo tam, to je pravica uporabnika.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov