Prošnja za delo - nasveti
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
kikyca - Cosmopsiho
- Na forumu od: 17. 9. 2006
Zanima me, če pošiljate za nišjo stopnjo izobrazbe (V.) vseeno napišete, da imate tud diplomo? Nekteri menda zamolčijo, osebno sem pa zmeraj v življenjepisu pustila, da sem dipl. Priložila sem pa zmeraj samo spričevalo mature oz. kar se pač zahteva.
Yada, yada, yada...
-
v-e-s-n-a - Cosmopsiho
- Na forumu od: 10. 5. 2010
^^ to lih da ne sme bit ne vem, ampak verjetno je vse to bolj iz estetskih razlogov. Če daš tisto malo podolgovato kuverto je vse tak natlačeno noter, pa če maš kake priloge, sploh ne spraviš vsega v tisto malo kuverto....je zato bolj praktično, da kupiš večje. Pa tudi lepše izgleda se mi zdi...
-
BaByBlu - Komunikatorka
- Na forumu od: 15. 11. 2007
- Kraj: lost
Želim si redno delati v določeni trgovini, vendar nimajo razpisanega delovnega mesta...a je predrzno da pošljem prošnjo za delo...ali naj raje pokličem in vprašam? kaj bi vi naredili na mojem mestu, glede na to da še nisem imela redne zaposlitve in da nimam veliko izkušenj?
-
haley - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 11. 2007
BaByBlu napisal/-a:Želim si redno delati v določeni trgovini, vendar nimajo razpisanega delovnega mesta...a je predrzno da pošljem prošnjo za delo...ali naj raje pokličem in vprašam? kaj bi vi naredili na mojem mestu, glede na to da še nisem imela redne zaposlitve in da nimam veliko izkušenj?
Jaz tudi tako pošiljam naokoli vloge za delo, čeprav podjetja nimajo razpisanih delovnih mest. Tudi jaz še nisem imela redne zaposlitve, pa zadnje čase vedno na tak način pošiljam vloge, ker razpisov, ki bi bili primerni zame, itak skoraj ni.
- markiz
- Sramežljivka
- Na forumu od: 11. 6. 2012
- Kraj: Ljubljana
Če ni razpisanega dela je najbolje direktno poklicat na firmo. Prej se je pa seveda smiselno dobro pripraviti. Ne pozabite si odgovoriti na vprašanja, kot so:
- zakaj bi vzeli ravno mene?
- edinstvena znanja/osebnostne lastnosti, ki lahko prispevajo k pridobitvi dela?
Dobro se je predhodno pozanimati o dotičnem podjetju....google dela čudeže.
Drugače pa ima zaposlitveni portal mojazaposlitev novo kategorijo - Moje delo moja kariera - http://www.mojazaposlitev.si/kariera/mo ... a-kariera/. Precej zanimivo branje...
Vso srečo pri iskanju službe.
- zakaj bi vzeli ravno mene?
- edinstvena znanja/osebnostne lastnosti, ki lahko prispevajo k pridobitvi dela?
Dobro se je predhodno pozanimati o dotičnem podjetju....google dela čudeže.
Drugače pa ima zaposlitveni portal mojazaposlitev novo kategorijo - Moje delo moja kariera - http://www.mojazaposlitev.si/kariera/mo ... a-kariera/. Precej zanimivo branje...
Vso srečo pri iskanju službe.
- sončnica
- Komunikatorka
- Na forumu od: 28. 2. 2007
Moje prvo študentsko delo v stroki se je končalo z "odpovedjo" dobesedno čez noč brez kakršnegakoli naznanila (par dni pred tem smo se celo dogovarjali za delo v naslednjih tednih) in sredi meseca z razlago da niso zadovoljni z mano v takšni meri kot so pričakovali.
Ker sedaj ponovno iščem delo, me zanima koliko pametno je to delovno izkušnjo vključit v prošnjo? Glede na to, da je to edina izkušnja in bi mi definitivno prinesla boljšo možnost za novo delo.
Torej me zanima, v koliki meri se pri študentskem delu kliče bivšega delodajalca? Poznate kakšne primere oziroma zanima me vaše mnenje ali naj vključim ali je boljše zamolčati.
Ker sedaj ponovno iščem delo, me zanima koliko pametno je to delovno izkušnjo vključit v prošnjo? Glede na to, da je to edina izkušnja in bi mi definitivno prinesla boljšo možnost za novo delo.
Torej me zanima, v koliki meri se pri študentskem delu kliče bivšega delodajalca? Poznate kakšne primere oziroma zanima me vaše mnenje ali naj vključim ali je boljše zamolčati.
-
haley - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 11. 2007
^^Seveda navedi, da si opravljala to delo. Nisem še slišala, da bi pri študentskem delu kdo klical bivšega delodajalca. Ponavadi te samo vprašajo kaj si že delal pa recimo kje, da bi pa kdo kam klical, pa se meni in ostalim, ki jih poznam, še ni zgodilo.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov