Prošnja za delo - nasveti

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Dorotheia
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 2. 11. 2006
Kraj: Na poti k sanjam...

Neprebrana objavaNapisal/-a Dorotheia » 31. Jan. 2011 18:51

Pri iskanju redne zaposlitve - oz. pri pošiljanju prijav sem sama vedno dala zraven tudi kopijo spričevala, ki nakazuje zadnjo pridobljeno izobrazbo (to nekako pomoje spada avtomatsko zraven) - če ne prej, moraš vse te listine predložiti potem, ko te zaposlijo oz. preden te zaposlijo, če si seveda izbran. :D

Je fajn imeti s sabo kako dokumentacijo, čeprav sama ponavadi nisem tega prakticirala.
...vedno si prvi prinesel mi sonce in jutro z okusom poljuba...
ancurna
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 7. 2. 2005
Kraj: vse pomalo

Neprebrana objavaNapisal/-a ancurna » 08. Feb. 2011 21:25

pozdravljeni!

Rabila bi kakšen nasvet pri pisanju prošnje za študijsko prakso. Vsi nasveti dobrodošli. Kaj je pomembno da se poudari? Če ima kdo kak primer pa naju kar priloži;)

Hvala!
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 09. Feb. 2011 1:00

^^Jaz sem najprej napisala kdo sem, kater faks delam in koliko ur prakse moram opraviti in da bi jo želela opravljati pri njih. Napiši, da bi rada znanja, ki si jih pridobila v času študija uporabila v realnih delovnih okoljih. Izpostavi še kako bistveno stvar, ki so jo naj bi naučila na praksi (mate sigurno kaj določeno) in če moraš potem nardit kak projekt, seminarsko nalogo...

Pomoje je čist dovolj, da je kratko in jedernato in da izpostaviš bistvene stvari.
Uporabniški avatar
lubenica
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 1. 4. 2006
Kraj: lublana

Neprebrana objavaNapisal/-a lubenica » 02. Mar. 2011 10:42

Živjo!
Je že kdo delal kot spletni novinar? Kakšno je to delo, koliko je plačano in vse ostalo, kar se spomnite :) hvala
mravljicaa
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 31. 3. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mravljicaa » 31. Mar. 2011 7:28

Jaz sem par let nazaj pisala, ampak je bilo to takrat čisto na prostovoljni bazi ker me je to takrat res veselilo. Šlo je pač za glasbene članke, reportaže ipd.

Zanč sem pa sicer vidla na študencu, da so tud na 24ur iskali mnogoo spletnih novinarjev za honorarno delo. Tako, da mogoče najbolj da kar pišeš takim večjim stranem.
Uporabniški avatar
rokerca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 20. 7. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a rokerca » 03. Avg. 2011 15:58

napaka ....
Ljudi cenimo bolj na osnovi tega, kako uporabni so za nas, kot pa na osnovi tega, kar so.
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 01. Sep. 2011 8:20

NOVO!

Kakšna je razlika, če se prijavljaš za službo preko javnega razpisa (natečaja) ali pa oddaš preprosti prijavo za eno določeno delovno mesto?

Mora biti struktura prijave, življenjepis ipd. sestavljena nekoliko drugače, kot pri navadnih prijavah za delo??
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 19. Sep. 2011 18:07

Eno vprašanje, ker sem trenutno izpostavljena na trgu dela kot iskalka prve redne zaposlitve (juhej), si zdej pišem ''masten'' CV.... Odločila sem se, da bom delodajalce posiljevala z Europassom, zdej pa se mi je zataknilo.... Na faksu sem namreč eno leto prostovljno delala na eni raziskovalni nalogi, ki pa je žal nismo uspel dokončat, ker je inštitutu pol zmanjkalo €. Zdaj pa ne vem, a naj to pišem pod delovne izkušnje al pod pridobljeno izobrazbo? Po eni strani je to blo na faksu in ni blo plačano, po drugi strani pa to ni bilo v sklopu učnega načrta, pač en asistent je javo da če je kdo interesent, pa sn js prva vskočla, pa dejansko sem tam dobila znanje in izkušnje (delala sn v laboratoriju, se pravi priprava vzorcev, obdelava, vse faze, interpretacija itd....). Any thoughts? Je pa tak, tega ne mislim izpuščat ker mi tte izkušnje lahko odprejo kaka vrata več v kakem sektorju, sam zaj nisn ziher ker je blo to prostovoljno, če paše med delovne izkušnje, ker vsepovsod drugač piše kak ki gledam.
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 29. 7. 2009
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a s0nckic4 » 19. Sep. 2011 18:53

jaz bi dala pod delovne izkušnje. sej te bodo na razgovoru potem bolj podrobno spraševal. pa osebno sem proti europasu.
Vsak raj ima svojo kačo.
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 19. Sep. 2011 18:56

No tak sn tud js razmišljala, da poanta je da predstaviš tam ka si do zdej delo, ne glede na to al je blo prostovolno, prek študenta al redno.

Osebno prot europassu kr tak al ker maš kake slabe izkušnje, da to ne pali pr delodajalcih? Vsaka informacija prav pride ;)
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 29. 7. 2009
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a s0nckic4 » 19. Sep. 2011 20:48

ma velika večina pošilja evropas in se mi zdi, da se potem CV izgubi v kupu. jaz ga raje malo po svoje oblikujem, ampak da še vedno obdrži pribljižno strukturo europasa. sama sem pa zaenkrat poslala še premalo prošenj, da bi lahko opazila kakšno razliko glede tega :)
Vsak raj ima svojo kačo.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 19. Sep. 2011 21:04

Men Europass ni preveč všeč (mogoče ker imam premal "materiala" :oops:)
Sem bla pred kratkim na nekih "delavnicah" in je ena kadr..kadrovnica (? um, moški je kadrovik, ženska pa..?) povedala, da še vedno (vsaj pri njej in nekaj kolegih v tej sferi) najbolj pali običen, pregledn ("ampak seveda vsebinsko bogat") CV v alinejah
(tudi men bolj všečen, ker ga lahko oblikuješ po svoje oz. okoli tega kar imaš pač za "predstaviti").

Tisto tvojo raziskovalno nalogo bi pa jz dala, hmmm, pod dodatna izobraževanja, al kaj takega; v EUpass, če ti je že tolk všeč, bi jz na koncu "izobraževanje & usposabljanje" dela enostavno vrinila kakšno "dodatno pridobljena znanja" vrstico.
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 19. Sep. 2011 21:16

Ja sej, odkrito, sem tudi jaz pomislila na to, da je to že kr neki vsakdanjega pa da se mogoče, kot si rekla s0nckic4 zgubi v kupu. Sem pa par dni nazaj dobila od kolegice tudi nek kao europass vzorec, ki pa je malo krajši in drugačne oblike kot ''ta navadni klasični europass'', ampak meni osebno bolj všečen, ker ma manj postavk (jaz sem si jih itak pol zbrisala,uno umetniška nagnjena pa to) ampak zajame bistvo. Definitivno sem pa za to, da se izoblikuje v alinejah, nekih unih blaznih bibilijskih litanij v obliki pripovedi mi ni za pisat. Pa pr europassu mi tud ni všeč ono kak si ocenjuješ znanje jezikov, tak no, ne morem si lih predstavljat da al vsi kr vejo ka je a1 ka pa b2 itd, al si morjo pol tabelce gledat al pa si misljo neki svojga. Pa tud tam ko je kao pridboljena znanja (na faksu npr) se mi zdi nesmisel nakladat o tem kire predmete sn mela, raje izpostavim ka znam praktično.

Meh sej zdaj vsak dan meljem in mencam tole, mam ene tri različne že sestavlene (ne vsebinsko, ampak po obliki). Drugač pa purple_rain, hvala tudi tebi za nasvet, kot sn rekla, vsak namig pride praf :wink:
Uporabniški avatar
kikyca
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a kikyca » 08. Nov. 2011 13:36

Eno vprašanje... ena firma ima razpisana dva delovna mesta, ki bi meni recimo oba odgovarjala pa me zanima a pošljem posebej dve prošnji ali v eni napišem, da se prijavljam na oba delovna mesta?

Pa še nekaj vas večina že pošilja Europass al še kr klasično prošnjo + življenjepis?
Yada, yada, yada...
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 08. Nov. 2011 13:41

hm, jeb**o...

jaz bi naredil prošnjo samo za eno delovno mesto, v tej prošnji pa bi na nek način omenil da bi bila pripravljena delati tudi na drugem delovnem mestu.

nenazadnje, če je firma pametna, bo poklicala na razgovor kandidate za obe delovni mesti in če bo drugouvrščeni iz prvega delovnega mesta dal boljši vtis kot prvouvrščeni iz drugega delovnega mesta, bodo, če so pametni, ponudili drugo delovno mesto drugouvrščenemu iz prvega delovnega mesta.

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov