Prošnja za delo - nasveti
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
v-e-s-n-a - Cosmopsiho
- Na forumu od: 10. 5. 2010
Jaz vedno najprej napisem svoje ime in priimek. Kater faks sem koncala in napisem naziv, potrem pa se da sem trenutno prijavljena na Zavodu za zaposlovanje, kot iskalka prve zapolsitve....
....to je seveda za tiste, ki iscejo prvo redno zaposlitev.
Jaz na koncu vedno napisem PRILOGE:
- CV
...in dodam se fotokopijo kakega dokazila, ce je to potrebno. Ce to zahtevajo v razpisu. Drugace ne. Ce npr. hocejo v razpisu da dobro obvladas MS Office in delo z racunalnikom, potem v prosnji seveda to omenis in ce imas, dodas fotokopijo dokazila, da si recimo opravljala kak racunalniski tecaj (npr.: ECDL spricevalo).
....to je seveda za tiste, ki iscejo prvo redno zaposlitev.
Jaz na koncu vedno napisem PRILOGE:
- CV
...in dodam se fotokopijo kakega dokazila, ce je to potrebno. Ce to zahtevajo v razpisu. Drugace ne. Ce npr. hocejo v razpisu da dobro obvladas MS Office in delo z racunalnikom, potem v prosnji seveda to omenis in ce imas, dodas fotokopijo dokazila, da si recimo opravljala kak racunalniski tecaj (npr.: ECDL spricevalo).
-
Dioniz - Cosmo moderator
- Na forumu od: 21. 1. 2010
- Kraj: Maribor
kaj pa, če pošiljaš prošnjo preko maila. Kaj napišeš v mail?
zdravo sem ta pa ta in v prilogah vam pošiljam prošnjo in življenjepis?
zdravo sem ta pa ta in v prilogah vam pošiljam prošnjo in življenjepis?
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
― Ralph Waldo Emerson
-
Tearjerker - Cosmopsiho
- Na forumu od: 12. 7. 2007
Al pa ''Spoštovani'' V prilogi vam pošiljam bla bla prijavo, CV/Europass CV, sliko svoje mačke.... bla bla In je to to.
-
Nesanica - Cosmofrik
- Na forumu od: 23. 7. 2008
- Kraj: Ljubljana
hmmm pri nas sem opazila da prijavljeni na delovno mesto ne zna našteti pet naših produktov-še spletno stran si ne pogledajo pa je zelo dobro narejena. Kako torej prčakovati da te bodo vzeli v službo. Takšni odpadejo v prvem krogu. Sploh je zanimivo ko človeka vprašaš zakaj bi delal pri nas in ne zna povedati. WTF?
-
Dioniz - Cosmo moderator
Tearjerker napisal/-a:Al pa ''Spoštovani'' V prilogi vam pošiljam bla bla prijavo, CV/Europass CV, sliko svoje mačke.... bla bla In je to to.
no na tak način jaz delam. Seveda ne napišem zdravo. To bi blo res silly.
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
― Ralph Waldo Emerson
-
haley - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 11. 2007
Mene tudi nekaj zanima...
Če recimo pošiljaš 'ponudbo' za zaposlitev (za delovno mesto, ki ni razpisano) a napišeš kaj katero delo bi rad opravljal v njihovem podjetju? Recimo je kako tako podjetje v katerem bi lahko delal v več oddelkih glede na izobrazbo, izkušnje... Kaj v takem primeru napišeš? Napišeš, da bi rad delal v tem pa tem oddelku ali tega nič ne omenjaš?
Če recimo pošiljaš 'ponudbo' za zaposlitev (za delovno mesto, ki ni razpisano) a napišeš kaj katero delo bi rad opravljal v njihovem podjetju? Recimo je kako tako podjetje v katerem bi lahko delal v več oddelkih glede na izobrazbo, izkušnje... Kaj v takem primeru napišeš? Napišeš, da bi rad delal v tem pa tem oddelku ali tega nič ne omenjaš?
-
UG84 - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 18. 2. 2009
Jaz v mail napišem: "v prilogi vam pošiljam prijavo za prosto delovno mesto XXX. Zraven prilagam tudi vso potrebno dokumentacijo." nekaj takega.
Imam pa skenirane pdf dokumente (priporočila in dokazila) in jih vedno zraven pošljem, poleg CV in prijave.
Če je delovno mesto razpisano se sklicujem pač na razpis, če pa pošiljam na blef pa napišem nekaj takega:
"Zavedam se, da trenutno nimate razpisanih prostih delovnih mest, toda v kolikor boste v bližnji prihodnosti razmišljali o razširitvi vašega kolektiva in novih sodelavcih, dovolite, da se vam na kratko predstavim..."
Imam pa skenirane pdf dokumente (priporočila in dokazila) in jih vedno zraven pošljem, poleg CV in prijave.
Če je delovno mesto razpisano se sklicujem pač na razpis, če pa pošiljam na blef pa napišem nekaj takega:
"Zavedam se, da trenutno nimate razpisanih prostih delovnih mest, toda v kolikor boste v bližnji prihodnosti razmišljali o razširitvi vašega kolektiva in novih sodelavcih, dovolite, da se vam na kratko predstavim..."
-
Dioniz - Cosmo moderator
končno se obrača na bolje! danes os me na prvi razgovor poklicali po večmesečnem pošiljanju prošenj.
kaj pa vi naredite, če ste vabljeni na več razgovorov? kak se potem pogovarjate s potencialnimi delodajalci? ker se mi zdi, da ne moreš se z njim nekaj za ziher pogovarjat, če veš, da še maš dva razgovora pred sabo ali pa za sabo. primer pač.
kaj pa vi naredite, če ste vabljeni na več razgovorov? kak se potem pogovarjate s potencialnimi delodajalci? ker se mi zdi, da ne moreš se z njim nekaj za ziher pogovarjat, če veš, da še maš dva razgovora pred sabo ali pa za sabo. primer pač.
― Ralph Waldo Emerson
― Ralph Waldo Emerson
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Tako, ja.UG84 napisal/-a:Jaz vsak razgovor obravnavam, kot da je edini.
Plus, védenje, da to sicer ni edini razgovor, verjetno doda še mal samozavesti k tvojem nastopu.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]