Prošnja za delo - nasveti
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
v-e-s-n-a - Cosmopsiho
- Na forumu od: 10. 5. 2010
Tukaj vsi pišete samo o prošnjah za službo preko oglasa oz. da ste našli primerno delovno mesto na strani Zavoda za zaposlovanje....torej oni napišejo koga potrebujejo, kaj pričakujejo in kaj morate za to imeti, čeželite delovno mesto zasesti.
Kaj pa če pošiljaš PONUDBO?
Če pač pošlješ ponudbo nekemu podjetju, ki ne razpisuje delovnega mesta, ampak bi ti v tem podjetju rad delal in si nabral izkušnje? Da pač vidiš, če le koga potrebujejo in se jim tako ponudiš...kako naj izgleda ponudba? Podobo kot prošnja kot jo je opisal J. na prvi strani?
Ker jaz sem bila okoli tudi že osebno in klicala,....pa so mi povsod rekli, naj pošljem prošnjo in CV na njihov email ali po pošti....
Pa nisem več študentka!!!! kar se pa izkušenj tiče, ne samo da jih imam zelo malo, tudi čisto x s tistim so, kar sem doštudirala....
Kaj pa če pošiljaš PONUDBO?
Če pač pošlješ ponudbo nekemu podjetju, ki ne razpisuje delovnega mesta, ampak bi ti v tem podjetju rad delal in si nabral izkušnje? Da pač vidiš, če le koga potrebujejo in se jim tako ponudiš...kako naj izgleda ponudba? Podobo kot prošnja kot jo je opisal J. na prvi strani?
Ker jaz sem bila okoli tudi že osebno in klicala,....pa so mi povsod rekli, naj pošljem prošnjo in CV na njihov email ali po pošti....
Pa nisem več študentka!!!! kar se pa izkušenj tiče, ne samo da jih imam zelo malo, tudi čisto x s tistim so, kar sem doštudirala....
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
^^jz bi rekla, da je podobno kot prošnja s katero se javljaš na oglas.
Pač, se predstaviš nekako, lahko si tud probaš zamislit kako naj bi neko delavno mesto izgledalo, kakšne so zahteve in potem pišeš v tej smeri..predvsem pa je treba dodat zakaj se zanimaš za njihovo podjetje in kaj misliš, da lahko doprineseš k podjetju - ta mi je zmagovalna, jz tle kr ne vem kaj napisat..
Skratka, treba se je znat "dobr prodat", sam nej bo realno, ne pretiravat s superlativi.
Pač, se predstaviš nekako, lahko si tud probaš zamislit kako naj bi neko delavno mesto izgledalo, kakšne so zahteve in potem pišeš v tej smeri..predvsem pa je treba dodat zakaj se zanimaš za njihovo podjetje in kaj misliš, da lahko doprineseš k podjetju - ta mi je zmagovalna, jz tle kr ne vem kaj napisat..
Skratka, treba se je znat "dobr prodat", sam nej bo realno, ne pretiravat s superlativi.
-
haley - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 11. 2007
Jaz sem v zadnjem času poslala kar nekaj takih ponudb oz. sm poslala prošnje za delo brez tega, da bi kje videla razpis.
Js napišem čist klasično-kje sm se šolala, kaj sm kej delala, kakšne so kej moje lastnosti (predvsem take izpostavim, za katere mislem da mi bodo pri tem delu prišle prav), moja znanja... Potem pa js na koncu napišem, da bi si rada pridobila še kakšna nova znanja in izkušnje iz turizma (oz. napišeš tisto kar si doštudirala) in da se s to prošnjo obračam na njih. Ponavad še napišem, da sm pripravljena sprejeti vsako pošteno delo in ga vestno opravljati.
Js napišem čist klasično-kje sm se šolala, kaj sm kej delala, kakšne so kej moje lastnosti (predvsem take izpostavim, za katere mislem da mi bodo pri tem delu prišle prav), moja znanja... Potem pa js na koncu napišem, da bi si rada pridobila še kakšna nova znanja in izkušnje iz turizma (oz. napišeš tisto kar si doštudirala) in da se s to prošnjo obračam na njih. Ponavad še napišem, da sm pripravljena sprejeti vsako pošteno delo in ga vestno opravljati.
-
v-e-s-n-a - Cosmopsiho
- Na forumu od: 10. 5. 2010
Ja meni so bile take stvari vedno Prošnje.
Potem pa sem parkrat prebrala kje, ali pa so mi na Zavodu za zaposlovanje rekli:
- če se prijavljaš na razpisano delovno mesto, pošlješ PROŠNJO
- če pa sam od sebe pošlješ na kako podjetje svoje podatke, brez razpisanega delavnega mesta, pošlješ PONUDBO
Ne vem no, to sem že od parih slišala....in če je torej v tem seveda razlika, mora obstajati razlika tudi v načinu kako jo napisati - ponudbo.
In mene malo bega to, kje so tiste res vidne razlike....
Potem pa sem parkrat prebrala kje, ali pa so mi na Zavodu za zaposlovanje rekli:
- če se prijavljaš na razpisano delovno mesto, pošlješ PROŠNJO
- če pa sam od sebe pošlješ na kako podjetje svoje podatke, brez razpisanega delavnega mesta, pošlješ PONUDBO
Ne vem no, to sem že od parih slišala....in če je torej v tem seveda razlika, mora obstajati razlika tudi v načinu kako jo napisati - ponudbo.
In mene malo bega to, kje so tiste res vidne razlike....
-
purple_rain - Cosmopsiho
Tako, ja, razlika je verjetno res samo v poimenovanju in da pač ne pišeš zraven, da se javljaš na oglas ^^, ampak da želiš sodelovati z njimi in tralala.
-
Mimi_M - Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: Primorska
Ma tudi prošnja naj se ne bi več uporabljalo ...
Jaz sem že pred 4 leti, ko sem iskala službo, pisala prijave in vloge, nikoli pa prošnje. Pač se prijavljaš na razpisano prosto delovno mesto, pošiljaš vlogo za zaposlitev...
Ponudba je pa mal drugačna, jaz sem izhajala iz tega, da že na začetku dopisa izpostaviš svoj namen in ne šele na koncu.
Začneš recimo v stilu: "Morda v vašem podjetju potrebujete / boste potrebovali sodelavca na področju lalala / nekoga z odličnim znanjem tega in tega, poznavanjem določenega področja (vstavi po želji, hehe)
Jaz sem že pred 4 leti, ko sem iskala službo, pisala prijave in vloge, nikoli pa prošnje. Pač se prijavljaš na razpisano prosto delovno mesto, pošiljaš vlogo za zaposlitev...
Ponudba je pa mal drugačna, jaz sem izhajala iz tega, da že na začetku dopisa izpostaviš svoj namen in ne šele na koncu.
Začneš recimo v stilu: "Morda v vašem podjetju potrebujete / boste potrebovali sodelavca na področju lalala / nekoga z odličnim znanjem tega in tega, poznavanjem določenega področja (vstavi po želji, hehe)
- sončnica
- Komunikatorka
- Na forumu od: 28. 2. 2007
Mene pa zanima, kakšno sliko lahko dam v cv? V tem primeru je oglas za hosteso in me zanima a dam samo obraz, ali celotno postavo?A se moram prav slikat za to ali lahko pripopam tud slikco, iz kakšne zabave/piknika na kateri pa sem sama in "normalno" zgledam..torej ne izgledam pijano niti nisem neprimerno oblečena, ampak v petkah, hlačah in majčki..čist klasično.
Hvala za odgovor
Hvala za odgovor
-
purple_rain - Cosmopsiho
^^nimam pojma, samo ugibam: verjetno bi tud taka slikca lahko bila primerna, če le ni preveč "motečih" dejavnikov okol (ne mislim samo alkohola & pijanih ljudi ), pač pa, da naj bo ozadje čim bolj "mirno", al kako čem rečt.
- T00Mika
- Debatorica
- Na forumu od: 26. 2. 2010
Tudi sama zadnje čase napišem veliko več ponudb kot pa "prošenj" oz. jst jih bolj poimenujem "prijava".
Ker kolikor spremljam razpisana delovna mesta na zavodu in spletnih portalih, je tega toliko malo, da lahko leta in leta čakaš, če se poslužuješ tega. No sej kar se tiče zaposlitve, je danes težko priti do nje, tako ali drugače.
Ker kolikor spremljam razpisana delovna mesta na zavodu in spletnih portalih, je tega toliko malo, da lahko leta in leta čakaš, če se poslužuješ tega. No sej kar se tiče zaposlitve, je danes težko priti do nje, tako ali drugače.
-
Ursa7 - Komunikatorka
- Na forumu od: 8. 7. 2008
Imam dva vprašanja glede pošiljanja prošenj in sicer... ali poleg prošnje in cv-ja pošiljate tudi fotokopijo maturitetnega spričevala & diplome? Jaz sem do sedaj to dvoje pošiljala, pa dobim tako malo povabil na razgovore, da nisem prepričana, da se to splača?
In drugič... imate kakšno idejo, kako drugače začeti prošnjo kot s spodaj podpisani ta in ta. Sem zadnjič v Niki brala, da naj ne bi začenjali s tem oguljenim stavkom in se nekako kar strinjam s tem, čeprav nimam ideje, kako to nadomestiti s čem drugim. Vaše ideje?
In drugič... imate kakšno idejo, kako drugače začeti prošnjo kot s spodaj podpisani ta in ta. Sem zadnjič v Niki brala, da naj ne bi začenjali s tem oguljenim stavkom in se nekako kar strinjam s tem, čeprav nimam ideje, kako to nadomestiti s čem drugim. Vaše ideje?
-
purple_rain - Cosmopsiho
^^
/grammar nazi rant ON:
Vsekakor je zelo pomembno tudi, da je vse skupaj pravilno slovnično spisano ("dva vprašanja" "dve vprašanji"). Sam v vednost.
/grammar nazi rant OFF
Ne, verjetno ni potrebni pošiljat kopij spričeval/diplom, razen če izrecno tako ne piše v navodilih ob oglasu (tudi že videno).
Glede druge zadeve: hm, verjetno odvisno a pošiljaš prošnjo/prijavo/še-neki? (mal višje se je o tem razglabljalo, jz priznam, da še ne razločim najboljš teh pojmov)
Ne vem, nisem dost kreativna, da bi uspela kdaj kaj bolj zanimivega si zmislit za uvodni stavek.
/grammar nazi rant ON:
Vsekakor je zelo pomembno tudi, da je vse skupaj pravilno slovnično spisano ("dva vprašanja" "dve vprašanji"). Sam v vednost.
/grammar nazi rant OFF
Ne, verjetno ni potrebni pošiljat kopij spričeval/diplom, razen če izrecno tako ne piše v navodilih ob oglasu (tudi že videno).
Glede druge zadeve: hm, verjetno odvisno a pošiljaš prošnjo/prijavo/še-neki? (mal višje se je o tem razglabljalo, jz priznam, da še ne razločim najboljš teh pojmov)
Ne vem, nisem dost kreativna, da bi uspela kdaj kaj bolj zanimivega si zmislit za uvodni stavek.
-
haley - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 11. 2007
Ursa7 napisal/-a:Imam dva vprašanja glede pošiljanja prošenj in sicer... ali poleg prošnje in cv-ja pošiljate tudi fotokopijo maturitetnega spričevala & diplome? Jaz sem do sedaj to dvoje pošiljala, pa dobim tako malo povabil na razgovore, da nisem prepričana, da se to splača?
Jaz na tvojem mestu neb pošiljala fotokopij, razen če je tako navedeno v oglasu.
Drugač pa tudi jaz zmeraj začnem s 'spodaj podpisani'. Vem, da je že čist zguljena fraza, ampak žal se tudi jaz boljše ne spomnim.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov