Prošnja za delo - nasveti

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

*kristyna*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 7. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *kristyna* » 09. Jun. 2009 19:07

za CV-je mi je jasno. ampak pri študentskem delu vrjetno ni ti treba pošiljat CV-ja (sploh če nimaš nekih izkušenj). Zanima me za samo prošnjo. Kot priponko ali v meil?
Love me or leave me. Hey! Where''s everybody going??
Uporabniški avatar
*gigita*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 6. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *gigita* » 16. Jul. 2009 12:28

Mene pa zanima kaj moraš napisat če v oglasu za študentsko delo piše da se je potrebno prijavit na mejl? A morš to prov CV poslat ali samo določene stvari napisat?
It's all about dancing...
Uporabniški avatar
*skokica*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 1. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *skokica* » 16. Jul. 2009 12:39

CV dodaš kot priponko, mail naj bo pa v obliki prošnje.
Babangida
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 11. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Babangida » 16. Jul. 2009 15:31

Vidim da je tukaj gor kaj nekaj zelo kreatinih ljudi.
Jaz bi rabil pomoč pri pisanju življenepisa.Potreboval bi pomoč kakšne zelo kreativne osebe,da mi pomaga napisati življenepis.V podjetju kjer delam moram sestaviti življenepis.Plačam.Kontakt pm
MEKOBINA
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 21. 7. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a MEKOBINA » 21. Jul. 2009 15:28

za eno delovno mesto je treba napisat v njihov vprašalnik, če si bolan...ali lahko to pustiš prazno čeprav si na tabletih?
my_self
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 6. 2008
Kraj: Daleč...

Neprebrana objavaNapisal/-a my_self » 28. Avg. 2009 18:12

sm naletela na 2 študentski deli (prodajalka) k bi me znale zanimat, ampak piše da je treba poslat tudi CV. problem je, da jz s prodajo nimam izkušenj, nasploh jih nimam tolko. 2 leti (oz. 2 mesca na leto) zapored sm delala v pisarni v družinski firmi - delo za rčaunalnikom, excell access in podobno, 1 mesec pa v skladišču. pa to "znanje" k sm ga pridobila nima nič veze s prodajo oblačil/nakita. se komu sanja kaj naj sploh napišem v CV?
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 28. Avg. 2009 18:25

my_self napisal/-a:sm naletela na 2 študentski deli (prodajalka) k bi me znale zanimat, ampak piše da je treba poslat tudi CV. problem je, da jz s prodajo nimam izkušenj, nasploh jih nimam tolko. 2 leti (oz. 2 mesca na leto) zapored sm delala v pisarni v družinski firmi - delo za rčaunalnikom, excell access in podobno, 1 mesec pa v skladišču. pa to "znanje" k sm ga pridobila nima nič veze s prodajo oblačil/nakita. se komu sanja kaj naj sploh napišem v CV?

Napiši vseeno te izkušnje v CV, saj ti kvečjemu lahko koristita. Od prodajalk se ponavadi zahteva računalniška znanja, omeniš katera imaš in dodaš da ti delo z računalnikom ne predstavlja težav ter se hitro učiš dela z novimi programi. Tudi delo v skladišču ti je lahko samo plus, saj s tem pokažeš da si pripravleja opravljati tudi fizična dela, imaš smisel za urejanje in podobno.
Uporabniški avatar
inaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 9. 11. 2005
Kraj: tu pa tam

Neprebrana objavaNapisal/-a inaa » 10. Sep. 2009 9:01

hmm...ravno sm se dogovarjala za eno delo in mi je rekla gospa po tel. po posti oziroma mejlu zbiramo prijave, mal napisi pa se bomo odlocili? kaj za vraga se napise ko ti recejo da zbirajo prijave? napisem kr v mejl al v priponko?! cjooo..pa res si zelim tega dela, mal nasvetov prosm od vs k ste ze izkusene s takim pisanjem :wink:
Zivljenje je piskotek!
*QueenBitch*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *QueenBitch* » 10. Sep. 2009 9:07

V mejlu naj bo spremni dopis oz. prijava.

Na primer:

Spoštovana gospa Novak,

prijavljam se na razpisano delovno mesto pralca zaves.

Menim, da bi se na razpisanem delovnem mestu zaradi svojih izkušenj s pralnimi praški, obešanjem zaves, šivanjem kaveljčkov dobro izkazala.

Podrobnosti o mojih izkušnjah in znanjih najdete v priponki.

Lp,
Tapata
Uporabniški avatar
inaa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a inaa » 11. Sep. 2009 17:38

haha ful dober primer... hvala! :wink:

upam da mi šivanje klinčkov in pranje zaves prnese srečo :D :wink:
Zivljenje je piskotek!
Uporabniški avatar
inaa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a inaa » 14. Sep. 2009 10:59

anoyel napisal/-a:včeri sm neki slučajno brskala o mednarodni poslovni fakulteti in sem na njihovi spletni strani pokukala mal pod studentski svet in pogled se mi je zaustavil na na dečku z imenom Žiga Vavpotič. men firbc ne da miru in sem mal poguglala in odkrila, da je sam mal genij. D

js sm bla z njim v egiptu in morm rect da je ful uredu oseba..simpaticn, ni cudn da je tko delc prsu :wink:
Zivljenje je piskotek!
my_self
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 6. 2008
Kraj: Daleč...

Neprebrana objavaNapisal/-a my_self » 14. Sep. 2009 11:31

^^ ker če si simpatičen lahko prideš daleč.
Uporabniški avatar
inaa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a inaa » 15. Sep. 2009 13:07

ni blo tko misleno...verjetno pa ni tko zlo pikolovski, if u know what i mean :wink:
Zivljenje je piskotek!
Uporabniški avatar
Ursa7
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 8. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Ursa7 » 13. Okt. 2009 10:18

Mene pa zanima, kakšne življenjepise pošiljate podjetjem. V taki obliki kot jo je predstavil Jochie? A mogoče kdo že uporablja formular Europass?

LINK:

http://www.europass.si/dokumenti_europa ... aspx#Kajje
MeetMeHalfway
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 13. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a MeetMeHalfway » 13. Okt. 2009 19:49

Ursa7 napisal/-a:Mene pa zanima, kakšne življenjepise pošiljate podjetjem. V taki obliki kot jo je predstavil Jochie? A mogoče kdo že uporablja formular Europass?

LINK:

http://www.europass.si/dokumenti_europa ... aspx#Kajje

Kul povezava. Hvala, Ursa7.

Zaenkrat še nisem s prošnjami pošiljal takšnega CV-ja, vsekakor pa je bil moj CV vedno v podobni skrčeni obliki.

Malce sem si pogledal primera Europass CV-ja in ugotovil, da je v bistvu zelo primeren za uporabo in zelo pregleden ter da resnično pokaže vse človekove potenciale (kolikor jih en CV lahko, seveda).

Že oblikujem svojo različico Europass življenjepisa - saj ne, da tisti na njihovi strani ni primeren. Sem pač picajzlast in imam rad določene oblikovalske prijeme, ki se kanček razlikujejo od njihovega vzorca, zatorej ga bom malce priredil (predvsem oblikovno, da sovpada z mojo prošnjo).

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov