Prošnja za delo - nasveti

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 3540
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 30. Sep. 2012 19:58

To se strinjam s CaliLove*, ampak na 1 strani cel CV napisat, pa si tut lih ne predstavljam.....no ja, vsaj meni ga ni uspelo na 1 stran spravit.

Da napises najprej svoje osnovne podatke pa potem kje si studiral (po moznost se kaksna tujina malo vmes), delovne izkusnje (redno delo in student), pa potem zadeve kot so znanje jezikov, kaksne delavnice, rac. znanja ipd....za to je pomoje treba vsaj stran pa pol ce ne 2.
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1633
Na forumu od: 29. 7. 2009
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a s0nckic4 » 30. Sep. 2012 20:47

na eni strani podatki in delovne izkušnje + reference, na drugi izobrazba in znanja. lepo po alinejah. men niti slučajno ne pride na 1 stran, sploh če hočem lepo pregledno naredit in še malo oblikovat. ni mi všeč, če je pol delovnih izkušenj na en strani, pol pa na drugi. ali pa pol šolanja na eni, pol pa na drugi.

s tem da pri delovnih izkušnjah pridejo še 3 alinejce pod vsak vnos: kaj sem delala; kaj sem se naučila in zakaj je zadeva relevantna za delovno mesto v oglasu.

pri šolanju pa pridejo še kaki relevantni projekti, ki so s področja oglasa, kaki posebej relevantni dodatni predmeti, diplomska, če je iz relevantnega področja..
Zadnjič spremenil s0nckic4, dne 30. Sep. 2012 20:55, skupaj popravljeno 1 krat.
Vsak raj ima svojo kačo.
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1011
Na forumu od: 31. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a CaliLove* » 30. Sep. 2012 20:55

Sem slabo prebrala in razumela, da imas izkusnje enega leta na dveh straneh. Celoten CV na 2 straneh je pa ok, ja.
I can explain it to you. But I can't understand it for you.
dot
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2076
Na forumu od: 27. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 30. Sep. 2012 22:36

^^ Opravljen vozniški izpit je vse pogosteje pomemben oz. ga delodajalci podajajo kot pogoj, ja (pa ne le za razne dostavljalce, tudi druga področja). Ne vem pa, če je treba to sam od sebe omenjat noter, pomoje ne nujno, razen če je zahtevano :)
Senzation
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 2
Na forumu od: 10. 12. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Senzation » 10. Dec. 2012 20:15

buubbika

ti to resno?
1. Tako za mimgrede CV nikoli ni samostojni dokument in je vedno obvezna priloga k prijavi
2. Misliš da se delodajalec takoj loti tvojega CV-ja? napaka delodajalec prvo zagleda prijavo če pravilno vložiš v kuverto (navodila se dajo najti na netu), zato mora biti (avtor tega članka zelo lepo urejen članek ampak ker sem perfekcionist me moti to da si napisal vloga- to ni nikakršna vloga nič ne vlagaš to je prijava na objavljeno delovno mesto oz. prošnja za delovno mesto, če le-to ni objavljeno), kratko, jedrnato in udarno da delodajalcu pade v oči, ter da se sploh odloči za pregled CV-ja in ostalih prilog, ki so priporočljive, če navajaš, da imaš neka znanja
3. prijava deluje kot reklama samega sebe, zato je potrebno da napišeš vse tudi bla bla bla in vse najboljše o tebi vendar ne sme biti več od 1 strani
4. avtor kraj in datum morata biti vedno in vedno v liniji z poštno številko in krajem pošiljatelja na desni strani kot ekonomist bi to moral vedeti
5. ne pozabite da mora prijava biti obojestransko poravnana
6. CV je odvisen od oblike, jaz imam zaradi tabelarične oblike 2-stranski CV, Europass CV pa imam na 3 straneh in je zelo pregleden
7. izpit? če imaš ti ne škodi da napišeš
8. promoviranje? torej ja vendar v mejah normale nikakor ne smete naštevati dobre lastnosti, katerih ne premorete kajti na razgovoru se to vidi in tudi skozi čas to ugotovijo in zaradi laži mečete sabo luč nase
Senzation
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 2
Na forumu od: 10. 12. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Senzation » 10. Dec. 2012 20:34

Še glede dilem s kuvertami.
Glede na to da obstajajo 3 vrste kuvert je pomembno samo kako stvari vložiš sicer ni težko vendar če ne veste se raje pozanimajte ker s tem ko pravilno vstaviš papirje v kuverto sporočiš tudi doslednost in da imaš nekaj znanja pa tudi naslavljanje ni kar tako dobro si poglejte vse oblike naslavljanja pa če je osebno oziroma neosebno

če nič drugega delodajalcu sporočiš vsaj to da si resen in da si se pripravljen potruditi, ter da si nekaj že spravil iz sebe da si to naredil
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1633
Na forumu od: 29. 7. 2009
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a s0nckic4 » 10. Dec. 2012 21:09

ojoj, a res??
pomoje se s takimi bedarijami kot je pravilno vstavljanje prošnje in cv-ja v kuverto se pomoje sam še glupi slovenci ukvarjamo. za tujino niti ene prošnje nisem poslala po pošti, vse po mailu.

hočeš dobrega delavca, pa ne greš niti gledat rezume folka, ki 'nepravilno' vstavi stvari v kuverto!! če to ni preseravanje, pol pa tud ne vem..
Vsak raj ima svojo kačo.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 7089
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 10. Dec. 2012 21:49

To pa res. Na enem delovnem mestu, kjer sem delala kot študentka je delodajalko zmotilo to, da so pošiljali prošnje, ki so bile zložene po sredi in počez, namesto trikrat počez-če si znate predstavljati :)
The world is as you are.
Uporabniški avatar
Nesanica
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1813
Na forumu od: 23. 7. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Nesanica » 11. Dec. 2012 19:21

no jz mislim da majhna bela laž včasih ne škoduje... Jz sm se neki zlagala da znam v življenjepisu, zdej pa je to interna šala v službi. Fora je da me je čez eno leto šef dobil da tega ne znam in se je prav spomnil da je to pisalo v življenjepisu. Ampak se je zabaval ob tem. Je pripomoglo da sem dobila službo ni pa bilo ključno za dobro opravljanje dela.

Drugače pa emanuela to bi tuid mene zmotilo, da dobim majhen štirikotnik v roke. :) Je pa res da pri nas vse potela elektronsko.

Ne štekam pa folka ki se pride pokazat čeprav še sploh ni bila njegova prošnja za delo obdelana in ga nihče ni klical na razgovor. Tega po moje nihče ne mara, ker tkrade dragocen čas, ki bi ga lahko porabili za kaj drugega. Če se delodajalcu zdi oseba zanimiva bo že vabljena na razgovor.
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 3540
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 11. Dec. 2012 19:51

Jaz sem dozivela celo naslednje: klicem delodajalca za dolocene informacije glede razpisa, kjer prav posebej pise, da moras poslati prijavo s CV v kuverti po posti.
In mi zenska na koncu rece: pa prosim, da posljete prijavo s prilogami po posti, ker do sedaj noben tega se ni naredil. So posiljali prijave po e-posti. Ampak smo jih vseeno pogledali in bomo videli, kdo bo najboljsi.

Halo? Po eni strani se tezi zaradi neumnih malenkosti, ki te lahko stanejo razgovora ali celo sluzbe. Na drugi strani pa vseeno sprejemate prijave s prilogami, ceprav niso bile poslane tako kot je bilo navedeno v razpisu. Ce se mene kaj vprasa, nobena od prijav po e-posti ne bi smela biti pregledana, ce je v razpisu pisalo, da jih je nujno potrebno poslati v kuverti po posti!!!
Uporabniški avatar
*mala_miška*
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 31
Na forumu od: 25. 11. 2009
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala_miška* » 16. Mar. 2013 19:14

Glede na to da danes večinsko vsi želijo prijavo preko maila (govorim za študentsko delo) me zanima kako spišete tako prijavo? Kako je z "glavo" prijave, samimi prilogami itd.? Mi je kar problem ker nevem točno kako spisat da bo ok ... :oops:
The man on top of the mountain didn't fall there
Uporabniški avatar
Nesanica
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1813
Na forumu od: 23. 7. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Nesanica » 17. Mar. 2013 11:44

jz bi ti priporočala sledeče:

Spoštovani,

prijavljam se na delovno mesto .. bla bla bla.... ( in ja je pomembno kjer si videl oglas, ker tudi delodajalca zanima , kje se splača oglaševati prosta delovna mesta naslednjič)

To delovno mesto me zanima ker... bla.. bla... bla... Sem bi dodala še kaj jim nudiš in kaj pridobijo če te vzamejo.
to jeto. Pa kot prilogo daš CV. V tem je zajeto vse kar delodajalca dejansko zanima.

In ja s tem sem bila vabljena na vse razgovore, še nikoli se ni zgodilo da me ne bi poklicali na razgovor. Je šlo pa vedno za študenstko delo takrat. Tudi v sedanji službi sem začela kot študentka.

Meni se zdi bistveno, da je mail sproščen, ampak ne neuraden. Kratek ampak z vsemi informacijami.
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 5012
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 18. Mar. 2013 23:15

^^Tole je fajn, tudi jaz nekaj podobnega napišem. Ampak danes ti skoraj noben več ne odgovori na mail, da te povabijo na kakšen razgovor je že čudež.
Uporabniški avatar
mastermind
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 593
Na forumu od: 4. 2. 2013
Kraj: London, UK

Neprebrana objavaNapisal/-a mastermind » 18. Mar. 2013 23:22

Prek študenta iskat delo je utopija, razen če ne ustrezaš res specifičnim pogojem..
Sam sem prišel do sedanjega dela tako, da sem se enostavno obrnil na šefa prejšnje službe, ta pa me je kasneje priporočil sedanjemu šefu. Poskusno en teden in voila. :)
Danes samo prek vez in poznanstev prideš v kako firmo, da ne govorimo kasneje o kakšni redni zaposlitvi..
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 5012
Na forumu od: 20. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a haley » 19. Mar. 2013 0:02

^^Bo že res. Pred leti si ful hitro dobil študentsko delo, danes pa res skoraj misija nemogoče!

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov