prošnja obvezne strokovne prakse

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

anaap
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a anaap » 14. Avg. 2010 13:21

živjo,

v tem študijskem letu moram opravit obvezno strokovno prakso v kateremkoli podjetju. Pa me zanima ali lahko prošnjo za prakso pošljem kar preko e-maila na določeno podjetje? Namreč študiram v mb. Kot 1. nimam tiskalnika da bi lepo sprintala in poslala po navadni pošti, kot 2. pa tudi stanovanje, kjer sem podnajemnica še nima oziroma lastnik nima urejen naslov in ne bi mi mogli potem iz podjetja poslat pošto ko bi me obvestili (lastnik je šele pred časom kupil to stanovanje in sem jas prva ki živi kot podnajemnica v tem novem stanovanju, tako da bo šele čez nekaj mesecev uredil naslov).

Kako gledajo na to v podjetju, če nekdo pošlje svojo prošnjo kar preko elektronske pošte? ima katera izkušnje s tem?
Uporabniški avatar
hubabuba
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 6. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a hubabuba » 14. Avg. 2010 14:11

Men se vse bolj dozdeva, da je danes kar treba vzeti telefon v roke in poklicati v podjetje, ne glede na to, ali želiš pri njih opravljati prakso, ali potrebuješ njihovo pomoč pri diplomski nalogi, če pa pošiljaš ponudbe za zaposlitev, se te pa itak otepajo kot hudič križa. :)

Namreč, na službene mejle ljudje dnevno prejemajo milijon in eno prošnjo, spam, razne fore... Še posebej so temu izpostavljeni mejli tipa info@podjetje.si, tako da lahko tvojo prošnjo kar hitro kdo spregleda ali pa si celo misli, da boš že poklicala, če je stvar nujna.

Torej, pripravi si predgovor, izberi nekaj podjetij in jih pokliči. Če ne gre za specifično smer (na primer mikrobiologija), ampak splošno, družboslovno, potem lahko tudi na študentskem servisu spremljaš oglase, greš na razgovor, pričneš delati in hkrati to študentsko delo uveljavljaš kot strokovno prakso - pač, ne iščeš dela izključno zaradi strokovne prakse (če boš to preveč omenjala, se ti hitro lahko zgodi, da kakšen delodajalec zavoha priložnost in ti reče, da pa oni prakse ne plačujejo itd.), ampak iščeš delo zaradi zaslužka, delovnih izkušenj ter tudi zaradi strokovne prakse. Seveda je odvisno od tega, na katerem faksu si.

Good luck!

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov