Prosim za pomoč kadrovika/-ce

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
prinzessin
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 961
Na forumu od: 29. 3. 2006
Kraj: tu pa tam

Neprebrana objavaNapisal/-a prinzessin » 25. Jan. 2023 13:32

Pozdravljeni.

Se opravičujem, če podobna tema že obstaja - sem iskala kar precej časa, pa nisem našla nič podobnega, tako da pač odpiram novo temo.

Opravila sem super intervju pri eni firmi in mam ful filing, da mi bodo v naslednjem tednu ponudili zaposlitev, je bilo zelo močno namignjeno. Službo tudi nujno rabim. Sedaj sem pa dobila povabilo na razgovor iz druge firme, kjer bi pa še raje delala in izpolnjujem tudi vse pogoje. Ker pa kadrovska kolesja meljejo sila počasi, se to vse tako vleče...

Da končno pridem do problema - kaj, če jaz sprejmem zaposlitev pri prvi firmi, grem na zdravniškega itd., potem me pa npr. hoče zaposliti ta druga, bolj meni zaželjena firma? V kakšnem času imam potem možnost še v dobrih odnosih (če je možno) rečt "ne" prvi firmi? Mi potem zaračunajo strošek zdr. pregleda? Če pa že podpišem pogodbo s prvo firmo, potem tako sklepam, da pač potem ostaneš tam v skladu z odpovednim rokom, ki je določen v pogodbi?

Je tu kakšen kadrovik, ki bi mi lahko svetoval, je mogoče že imel podobne izkušnje s kandidati? Ali pa je bil kdo od vas forumašev v istem precepu?
I am not an enigma, just a contradiction!
mmm
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1676
Na forumu od: 5. 11. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a mmm » 26. Jan. 2023 21:31

prinzessin napisal/-a:Če pa že podpišem pogodbo s prvo firmo, potem tako sklepam, da pač potem ostaneš tam v skladu z odpovednim rokom, ki je določen v pogodbi?

Za to pač so odpovedni roki. Ni pa najbolj taktno tako delati.

(Dodatnih stroškov nimaš nobenih. Vse oddelaš v odpovednem roku. V kolikor imaš poskusno dobo je odpovedni rok itak smešno kratek.)

Mislim, saj sama veš. Follow your hearth :wink: Včasih - oz. vedno v kolikor verjamemo - višje sile popravijo naše napake.

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov