prosim za nasvet!!!!!!!

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Mellyora
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 22. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Mellyora » 25. Jul. 2009 5:02

imam vprašanje na katerega upam, da mi bo kdo znal ćimveč odgovoriti...

gre namreč za to, da bi rada odprla s.p., ki bi se ukvarjal s prodajo določenih artiklov ( kape, majice , itd itd z napisi) pač po lastni izbiri...
me pa zanima če je mogoče da jaz te artikle kupim npr.( mojadarila.com)
tam tiskajo artikle s poljubnini napisi, slikami.. in npr.določeno količino tega jaz pri njih naročim in jih potem prodajam naprej kot samostojne izdelke..
če je kdo nekak razumel kaj sm hotla povedat nej se oglasi
Freedom is just another word for nothing left to lose..J.Joplin
Uporabniški avatar
flesherka_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 3. 2008
Kraj: maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a flesherka_ » 25. Jul. 2009 10:16

za to ne rabiš nove teme. poskusi v Karieri in Nujno potrebujem!!!! bi odgovorila pa nimam pojma.
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 25. Jul. 2009 10:33

jaz niti ne razumem, kaj bi ti hotela vprašati...

predvidevam, da imaš neke nore ideje za na majice in da bi rada te majice prodajala...oz. celo da boš uresničevala ideje kupcev, pomeni, da boš po njihovih željah stiskala unikatno majico samo za njih...

če je temu tako, so v tem poslu 3 pomembne stopnje: dobavitelj majic (kvaliteta in cena), grafični dizajner, ki ti bo logotipe za majice oblikoval in jih pripravil za tisk ter tiskar, ki bo vse skupaj kvalitetno natisnil... (potem so tu še distribucija oz. prodaja, računovodstvo, itd, ki s samim nastankom majice nimajo veze.)

verjetno veš, da je pri tisku priprava dela fiksen strošek in je relativno velik, zato je tisk majhnih serij zelo drag.

kar se tiče cene majic, je ta odvisna od naročene količine, plačilnih pogojev, itd..., seveda ob določeni kvaliteti...torej več istih majic boš naročila, prej boš plačala, ceneje boš majice dobila.

kakšne pa bi bile tvoje prodajne poti? bi prodajala preko interneta, bi imela lastno stojnico, bi prodajala podjetnikom, ki imajo lastne stojnice?

malo opiši, malo razloži...ker imam občutek, da se ti zdijo kul potiskane majčke in bi jih zaradi tega proizvajala in prodajala, ne veš pa niti kje bi začela oz. kaj vse to za sabo sploh potegne...
Uporabniški avatar
KLEMY
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 16. 12. 2005
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a KLEMY » 25. Jul. 2009 12:12

Kolikor jaz razumem, bi ona že narejene majice kupila in jih prodajala kot svoje. EEEm tako pa to ne gre. Ali nekaj narediš, oz. nekdo naredi zate in potem to prodajaš, ne moreš pa ti kupit majice s potiskom od enega xy in rečt da so tvoj izdelek. Lahko pa si prodajni zastopnik za nekoga drugega in prodajaš njegove majice, to pa ja. odpreš s.p., kontaktiraš proizvajalca majic in se dogovorite za posel.
V primeru, da bi pa imela biznis s svojimi majicami, rabiš pa podizvajalce...no, o tem piše pa v postu nad mojim.
Don 't hurry. Don't worry. You're only here for a short visit. So don't forget to stop and smell the roses. Walter Hagen

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google Adsense [Bot]