Pripomočki na faksu

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 1. 3. 2007
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objavaNapisal/-a MilkyWay » 12. Avg. 2008 21:47

^^Js bi po moje to počela nekaj tednov, potem pa se mi ne bi več dalo in bi vsi listi kar naenkrat frčali po celi sobi :D
Uporabniški avatar
*lilica*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *lilica* » 12. Avg. 2008 21:55

_ninchyka_ napisal/-a:Js ne nosim cele akte zraven na fax... ampak mam tak zvezek, iz katerega se dajo listi iztrgati in so že preluknjani za v akto... in na fax nesem sam ta zvezek (za vsa predavanja)... pol si pa doma urejam in devam liste u mapco, kamor sodijo :D :razz: ta način mi najbolj ugaja...

Jest mam tud ta način. Imam blok, kjer se listi trgajo vn in so že preluknjani. Potem pa vzamem samo ta blok al pa še nekaj listov od prejšnje snovi, da lepo nadaljujem pa je to tko.
Mi je zelo všeč, ker ni težko za nosit, je tako kot bi imela samo en zvezek.
Ko pa pridem domov pa potem to uredim lepo v akti :)
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 28. 5. 2005
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a rammsteingirl » 13. Avg. 2008 10:52

uporabljam zvezke, da nimam vse zmešano pa liste bi izgubila, vse liste, ki jih dobimo in katere si kopiram pa lepo luknjam in spravljam v fascikel. iz zvezkov se potem ponavadi tudi ne učim, ampak si iz vse literature in iz zvezkov prepišem snov na liste, ker se tako lažje učim. z markerji še pobarvam tisto, kar je pomembno. liste potem tudi spravim v fascikel, kjer jih imam ločene po predmetih.

fascikli so zakon, ker imaš lep pregled, se pa splača sproti sortirati, drugače se tega res ful nabere, sploh pred izpiti.

mogoče se pa letos odločim za ta blok z že zluknjanimi listi. bomo videli.
Uporabniški avatar
*Lilli*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 21. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *Lilli* » 03. Sep. 2008 16:43

berem vaše poste..pa vidim, da so mnenja nekak deljena eni zvezke drugi akto..
sama bom oktobra postala ponosna študentka geografije in slovenščine..ok to zdaj niti ni tko pomembno :D ..sam zanima me kaj mi svetujete naj si nabavim zvezke ali naj kupim akto?? Pa tud vsi ostali bodoči študentje kaj boste imeli? Res, res nevem kaj naj imam...izkušenj nimam tak da nimam pojma, kaj je pametnejše..morda se nekak malo bolj nagibam k akti..sam kakšne so pa kaj cene teh listov, ki bi jih potem kupovala? Da ne bi na koncu bilo dražje od celega zvezka :lach:
Torej kaj svetujete za prvič?? Vsak nasvet je dobrodošel :wink:
Uporabniški avatar
trepalnica
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 18. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a trepalnica » 03. Sep. 2008 17:42

jaz imam zvezke na spiralo... zdijo se mi najboljsa resitev... imela sem pa tudi akto in da ne govorim o zmesnjavi z listi... tako, da akte nikoli vec ne kupim...
Uporabniški avatar
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a gaby_ » 03. Sep. 2008 17:44

^jaz sem tudi bodoča študentka.
v srednji šoli sem imela nekaj časa akto. seveda se mi je nekaj listov kar zgubilo, pa ko je zmanjkalo prostora in si še nisem nabavila novih listov, sem pisala na kar neke liste, ki so pozneje prav tako zginili neznano kam. no potem sem imela pa zvezke na spiralo s trdimi platnicami, ki so zame najboljša izbira. ker tisti z mehkimi platnicami so se mi vedno strgali. pa tudi spirala mora biti trda.
te zvezke bom prakticirala tudi naslednje leto. morajo pa biti to posebni zvezki, taki malo barvasti. ker se potem lažje učim. tak da dzs me že pričakuje. :D

glede laptopa pa: mislim, da ga za faks ne bom pretirano uporabljala. ker sem tudi jaz na naravoslovnem in bi enostavno bilo preveč vseh grafov, formul, enačb in še česa. čeprav je pisanje na računalnik dosti enostavneje in mi gre tudi hitreje od rok, kot pisanje na roko mi verjetno vseh grafov in formul ne bi uspelo napisati.

no bomo pa videli po nekaj mesecih, ali je moja odločitev glede zvezkov pravilna. :)
Uporabniški avatar
freaky
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a freaky » 03. Sep. 2008 18:23

*Lilli* napisal/-a:sam kakšne so pa kaj cene teh listov, ki bi jih potem kupovala?

Jaz kupujem kar une A4 blokce v Sparu (točne cene ne vem), kjer se lahko listi ven trgajo in so že preluknjani. Enkrat sem kupila liste od Akte, pa so mal preveč dragi, tko da to tisti blokci čist super rešitev.

Sicer sem imela jaz v SŠ vedno zvezke, za na faks sm si pa kr eno lepo akto kupila in sem zadovoljna. Ko je polna, dajem liste v fascikle in imam potem doma vse lepo po predmetih urejeno. Pa še lažje se učim, če držim liste v rok, kot pa samo zvezek. :D
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
Uporabniški avatar
Maychy
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 6. 2004
Kraj: Se selim...

Neprebrana objavaNapisal/-a Maychy » 03. Sep. 2008 19:01

Pri meni je bilo odvisno od predmeta do predmeta. Ponakod sem svoje zapiske samo dodajala v knjigo, drugje smo dobili izročke, ki smo jih nato dopolnjevali, spet drugje se je dalo izvohat kako skripto in sem spet samo dopolnjevala... Če pa je bila z materialom bolj revščina je bila pa zame še najboljša rešitev ta, da sem vzela sabo kup belih listov, ki sem jih popisala, potem pa doma urejala in po potrebi prepisala.

Zvezkov pa nekako ne morem več... V času študija je bilo toliko dodatnega materiala, da nikakor nebi šlo, da bi liste "limala" v zvezek. Akte pa se mi tudi niti pod razno ni dalo nositi na faks... Par listov v torbo in gas :cool:
--- Evil Is Just A Point Of View ---

--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
Uporabniški avatar
Jagodkaa
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Jagodkaa » 03. Sep. 2008 19:17

jz sm tudi bodoča študentka.
v srednji šoli sem imela zvezke in mislim da jih bom tudi na faxu. se mi zdi da bi vse liste izgubila če bi imela akto. če bomo pa kake liste na faxu dobil jih bom pa spravlala v fascikle ali pa v mape. glede prenosnika bom videla... verjetno ga na začetku ne bom vzela s seboj, mogla bom tudi kupit malo boljšo baterijo, ker se mi zdi da ni veliko vtičnic na faksu in baterija ne bi zdržala cel dan.
Uporabniški avatar
_ninchyka_
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 8. 7. 2008
Kraj: *paradiž*

Neprebrana objavaNapisal/-a _ninchyka_ » 03. Sep. 2008 19:32

jao, kok use govorite, da bi zgubile liste, če bi mele akto in take fore...
Jah, je pač treba poskrbet za svoje stvari, bit mal bl odgovoren pa to... ker kr tk od sebe listi ne zginejo...
Če pa si take vrste človek, da res nikol ne postoriš nič sproti je pa res boljše da maš zvezke, kjer ne more noben list nikamor zbežat ali se zamešat...
Ker v tele akte je potrebno sproti vlagat liste od posameznega predmeta, drugače se res izgubiš... treba se je navadit na to, sicer pa tistih par listkov na dan itak ni problem vložit v mapco vsak dan sproti, no vsaj meni ne...
Zvezki se pa men na faxu zdijo butasti pa otročji, to je bl za oš pa sš :D ker kolker js vidim moje sošolke, majo večina akte... :roll: sicer pa, sto ludi sto čudi... vsak si nardi, kakor mu najbolje ustreza... :wink:
Kdor išče nebesa na zemlji je med zemljepisom spal
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *hox* » 03. Sep. 2008 19:34

Js bom za na fax imela akto, kupila pa si bom tut tist zvezek, ko se potem listi vn utrgajo in se dajo v akto. :P
Uporabniški avatar
hmm
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 24. 4. 2005
Kraj: mb

Neprebrana objavaNapisal/-a hmm » 03. Sep. 2008 19:35

No, jaz sem celo srednjo imela zvezke, ki so bili bolj ali manj v uporabi.
Lani sem pa na faksu mela prvi semester akto, ki pa je naenkrat postala pretežka, prepolna, itd... pol sem si kupla blokce, kjer se listi ven trgajo, te pa sem itak vse pogubla, pomešala..itd.. tak da grem letos nazaj na zvezke, kar verjetno ne bo pretežko, ker imam glih dva predmeta predavanja na dan, že res da morem pol še haljo in te fore zravn tovorit, sam to bi itak mogla

moje izkušnje, vzamte si nekaj, kaj je lahko, kr te začne pol hudičevo rama bolet, ko celi dan na rami vlačiš torbico polno knjig..
---------
Is this the real life?
Is this just fantasy?
Uporabniški avatar
*Lilli*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 21. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *Lilli* » 03. Sep. 2008 19:42

freaky napisal/-a:Pa še lažje se učim, če držim liste v rok, kot pa samo zvezek. :D

jaz tudi :D Sem to ugotovila zdaj, ko je bilo res ooogromno snovi za maturo, da mi dost boljše bilo ko sem imela en kup listov v rokah, kot pa zvezek (sem delala izpiske v zvezek pol pa liste iztrgala in dala v mapo)..tak da vedno bolj se nagibam k akti..če ne pa k unim lepim spiralnim zvezkom z trdimi platnicami..sam že vidim kako lušno bom spet trgala liste ven :)
Sicer sem zadnjič bila v knjigarni pa saj niti ni tko velik razlika med akto in enim mal boljšim zvezkom..sam teh aktinih listov nisem videla, sem pa slišala, da baje niso poceni..ok bom mal še premislila pa pol grem enkrat v nabavo :)
Ja glede laptopa, imela ga bom definitivno seboj, doma ga ne bom pustila..sam nevem kako bi men to kaj funkcioniralo, da bi ga nosla na fax in tam tipkala..raje pišem vse na roko..nekak laptop ne pride v poštev za fax..ostajam raje pri akti ali zvezkih
Uporabniški avatar
_ninchyka_
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 8. 7. 2008
Kraj: *paradiž*

Neprebrana objavaNapisal/-a _ninchyka_ » 03. Sep. 2008 19:45

mah kako torbo polno knjig pa akto pa ne vem ka use,,, nima smisla to vlačit vse na fax... vzameš en zvezek z luknami, kjer se dajo listi iztrgat in maš za vse predmete... Čist na izi... Js to metodo uporabljam že tri leta in me še ni razočarala... :wink: in pol greš na fax kt da bi šou na plažo :lol:
Kdor išče nebesa na zemlji je med zemljepisom spal
Uporabniški avatar
Josephina
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 20. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Josephina » 03. Sep. 2008 21:38

Jaz bom tudi cez en mesec ( ze :eek: ) studentka, pa bom vrjetno kar ostala na zvezkih, ker mi akte nikoli niso bile kej preveč všeč.

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov