Prijava na zavod za zaposlovanje

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

KrvaviAnus
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 17. 6. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a KrvaviAnus » 27. Okt. 2009 13:21

Ej speaker a nisi rekel, da več nikoli ne prideš na ta forum??
V temi deichmann :)
Uporabniški avatar
linkica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 5. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a linkica » 27. Okt. 2009 15:08

Ursa7 napisal/-a:Ah, ja, kolk napačnih informacij je v tej temi. :)

- delovne knjižice so ukinili, ja

- občina plača osnovno zdravstveno zavarovanje v primeru, da mesečni dohodek na družinskega člana ne presega x evrov. Ta x vsota je res zelo nizka (pozabila sem natančni znesek), zato je res redko kdo do tega upravičen. Sicer se osnovno zdr. zavarovanje uredi na ZZZS, ga sam plačuješ

- roka za prijavo na ZRSZ ni, vsaj jaz še nisem slišala zanj :eek: Najbolje je, da se prijaviš takoj ko zaključiš šolanje. In linkica, socialne denarne pomoči ne dobiš na osnovi prijave na ZRSZ, ampak je za to treba it na Center za socialno delo, kjer je treba priložit spet en kup stvari.[/b]

si ze bila kdaj na zavodu prijavljena?? in si kdaj izpolnjevala obrazec za dodelitev denarne socialne pomoci? ravno tam notri pise, da oznaci, ce si prijavljen za zavodu... a mislis, da kar tako talajo denarne socialne pomoci in to po moznosti nekomu, ki bo kar doma cepel in nobene sluzbe iskal??

sicer imajo povezane baze (csd in zavod za zaposlovanje), a vseeno... tak je pac obrazec. in obrazec je povecini vsako leto drugacen.

vem o cem govorim, ker sem ze bila prijavljena na zavodu...
funny baby
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 9. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a funny baby » 01. Nov. 2011 14:24

Imam par vprasanj in, da ne odpiram nove teme bom kar tukaj pisala.

Pod kaksnimi pogoji ti pripada socialna pomoc, ce nisi prijavljen na zavodu oziroma, ce se odjavis? Kaksen pogoj sigurno mora bit, ker nasa soseda, ki je upokojena, prejema pokojnino, nek varstveni dodatek in se socialno :?:

Do kere meje gre lahko zavod? Si lahko kar vse dovolijo, medtem ko moras ti njih do zadnje pikice upostevat?
Namrec s svojo svetovalko sem se zmenila, da dolocenih del ne morem opravljat in je rekla, da je vredu, da pac iscem tocno doloceno delo naprej. Nakar mi zdaj pred prazniki zopet posljejo iz zavoda neko ponudbo za delo v proizvodnji oziroma skladiscu. In moram na razgovor. Kar je pa se pomembnejse, podpisana sploh ni moja svetovalka. In na drugi strani lista pise: "Napoteni Ime in Priimek (ni moje ime niti priimek :?: )
Dovolj imam tega zavoda, dovolijo si lahko vse napake, medtem, ko moramo biti mi natancni do zadnje pikice.
In zdaj sploh ne vem kaj naj naredim, razgovor imam zdaj takoj po praznikih, ko sem klicala v petek mojo svetovalko se seveda noben ni oglasil. Razgovor imam na totalno drugem koncu, vstati bi morala ob 5.30 zjutraj, na koncu pa da se zvem, da posta sploh ni bila namenjena meni :evil:
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl_85 » 02. Nov. 2011 11:31

Ne pripada. Pogoj je, da si aktivni iskalec zaposlitve. Se mi pa zdi najmanjši problem vstati ob 5.30, glede na to, da zahtevaš, da te drugi (država) preživljajo.

Sploh pa, a ni tko, da bodo tvoji otroci ob dedovanju vrnili vsak cent, ki ga boš ti dobila od države? Pejd na razgovor, bolš mesec v proizvodnji k pufe si delat. Moje mnenje.
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 02. Nov. 2011 11:57

funny baby napisal/-a:Imam par vprasanj in, da ne odpiram nove teme bom kar tukaj pisala.

Pod kaksnimi pogoji ti pripada socialna pomoc, ce nisi prijavljen na zavodu oziroma, ce se odjavis? Kaksen pogoj sigurno mora bit, ker nasa soseda, ki je upokojena, prejema pokojnino, nek varstveni dodatek in se socialno :?:

Do kere meje gre lahko zavod? Si lahko kar vse dovolijo, medtem ko moras ti njih do zadnje pikice upostevat?
Namrec s svojo svetovalko sem se zmenila, da dolocenih del ne morem opravljat in je rekla, da je vredu, da pac iscem tocno doloceno delo naprej. Nakar mi zdaj pred prazniki zopet posljejo iz zavoda neko ponudbo za delo v proizvodnji oziroma skladiscu. In moram na razgovor. Kar je pa se pomembnejse, podpisana sploh ni moja svetovalka. In na drugi strani lista pise: "Napoteni Ime in Priimek (ni moje ime niti priimek :?: )
Dovolj imam tega zavoda, dovolijo si lahko vse napake, medtem, ko moramo biti mi natancni do zadnje pikice.
In zdaj sploh ne vem kaj naj naredim, razgovor imam zdaj takoj po praznikih, ko sem klicala v petek mojo svetovalko se seveda noben ni oglasil. Razgovor imam na totalno drugem koncu, vstati bi morala ob 5.30 zjutraj, na koncu pa da se zvem, da posta sploh ni bila namenjena meni :evil:

kdor dela tudi greši in očitno so poslali napotnico na napačen naslov. civilizirano je, da se osebno zglasiš pri njih ali jim pošlješ napotnico nazaj ter jih obvestiš, da so poslali na napačen naslov. morda boš s tem rešila tudi tistega, ki bi to delo opravljal z veseljem.

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov