Prijava na zavod za zaposlovanje

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

speaker1
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 7. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a speaker1 » 09. Sep. 2009 20:38

Živjo

Prosim, če mi lahko pomagate z nasveti.

Konec Septembra mi poteče status, zato se bi prijavil na zavod za zaposlovanje z namenom, da si poiščem delo.

Kaj vse moram narest?
Nekak sem seznanjen takole:
- grem na zavod za zaposlovanje se prijavim
- grem na csd in vložim vlogo za socialno pomoč
- grem na občino, da mi občina plačuje obvezno (samo ne vem, če mi bo, ker bom dobil socialno pomoč)
- grem recimo na vzajemno, da si zrihtam dodatno.

Je to vse. :?:
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 09. Sep. 2009 21:47

pojdi na zavod in tam ti bodo dali vse potrebne informacije.
Uporabniški avatar
lovefrance
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 19. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a lovefrance » 11. Sep. 2009 12:44

- na zavodu potrebuješ osebni dokument in delovno knjigo (če delovne knjige še nimaš, greš na upravno enoto in ti jo tam naredijo, plačaš nekaj malega)
- na centru za socialno delo potrebuješ potrdilo, da si na zavodu za zaposlovanje in bančne izpiske zadnjih 3 mesecev
- občina ti krije osnovno zavarovanje, ampak zdaj morajo straši oz. ti res mal zaslužit, da ti ga občina krije (če presegaš cenzus, greš na upravno enoto, se prijaviš, da živiš v svojem gospodinjstvu in potem tisto potrdilo neseš na občino)
- dodatno zavarovanje pa sam plačuješ (priporočam vzajemno), tam tud potrebuješ samo osebni dokument

zdaj veš pa vse :D :D
TOM-Lady
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 31. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a TOM-Lady » 11. Sep. 2009 14:09

lovefrance napisal/-a:- na zavodu potrebuješ osebni dokument in delovno knjigo (če delovne knjige še nimaš, greš na upravno enoto in ti jo tam naredijo, plačaš nekaj malega)
- na centru za socialno delo potrebuješ potrdilo, da si na zavodu za zaposlovanje in bančne izpiske zadnjih 3 mesecev
- občina ti krije osnovno zavarovanje, ampak zdaj morajo straši oz. ti res mal zaslužit, da ti ga občina krije (če presegaš cenzus, greš na upravno enoto, se prijaviš, da živiš v svojem gospodinjstvu in potem tisto potrdilo neseš na občino)
- dodatno zavarovanje pa sam plačuješ (priporočam vzajemno), tam tud potrebuješ samo osebni dokument

in katere podatke moraš podati na občini za prijavo lastnega gospodinjstva?? (Je mogoče še vedno pogoj, da imaš ločen števec za stroške?)
Uporabniški avatar
**medyka**
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 12. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a **medyka** » 11. Sep. 2009 15:00

Pri Vzajemni je sedaj tako narejeno, da ti ni treba plačevati, če dobivaš socialno pomoč. Neseš na vzajemno odločbo, ki jo dobiš od centra.
Uporabniški avatar
lovefrance
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 19. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a lovefrance » 12. Sep. 2009 9:52

TOM-Lady napisal/-a:
lovefrance napisal/-a:- na zavodu potrebuješ osebni dokument in delovno knjigo (če delovne knjige še nimaš, greš na upravno enoto in ti jo tam naredijo, plačaš nekaj malega)

in katere podatke moraš podati na občini za prijavo lastnega
gospodinjstva?? (Je mogoče še vedno pogoj, da imaš ločen števec za stroške?)

lastno gospodinjstvo prijaviš na upravni enoti. Ko sem js šla (februarja), sem rabla samo osebni dokument pa mogoče davčno številko(za to nisem 100%). Mi nimamo ločenega števca, ker živim s starši v bloku :) torej to ni pogoj.
TOM-Lady
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a TOM-Lady » 29. Sep. 2009 7:30

kaj pa če prijaviš, da si v podnajemu? Rabiš kopijo pogodbe? Sicer nisem podnajemnica, ampak sostanovalka podnajemnika, ali lahko v tem primeru prijavim lastno gospodinjstvo?
Zanima me še, koliko dejansko preverjajo to vsakodnevno dosegljivost (od 8-11) ali (13-16) al kk je že?!
Sprašujem namreč ker živim v podnajemniškem stanovanju, prijavljena sem še doma, in v tem času bm bolj težko dosegljiva.
Ima mogoče kdo podobno situacijo in izkušnje z zavodom in vsem tem.
keksy
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 6. 4. 2009
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a keksy » 29. Sep. 2009 10:07

Mene niso nikoli preverjal,klicali.Mojo mami so pa ene 2x u 1 letu
TOM-Lady
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a TOM-Lady » 29. Sep. 2009 11:00

keksy napisal/-a:Mene niso nikoli preverjal,klicali.Mojo mami so pa ene 2x u 1 letu

Torej še to pokličejo, ne pridejo osebno (kot mi je ena dejala!).

Poleg tega bom pa tako nedosegljiva le 2-3 mesece, upam, da se v tem času ne spomnejo česa takšnega!
TOM-Lady
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a TOM-Lady » 29. Sep. 2009 11:00

keksy napisal/-a:Mene niso nikoli preverjal,klicali.Mojo mami so pa ene 2x u 1 letu

Torej še to pokličejo, ne pridejo osebno (kot mi je ena dejala!).

Poleg tega bom pa tako nedosegljiva le 2-3 mesece, upam, da se v tem času ne spomnejo česa takšnega!
ribica_1
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 30. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a ribica_1 » 30. Sep. 2009 16:46

kolikor je meni znano, so delovne knjižice s 1.1.2009 ukinile.
zdravstveo zavarovanje ti plača občina pod pogojem, da si v lastnem gospodinjstvu, dodatno pa plača država. denarna socialna pomoč in razne štipendije, ki si jih dobival ali še jih dobivaš se ne štejejo med prihodke, ker so socialni transferji.
TOM-Lady
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a TOM-Lady » 30. Sep. 2009 18:55

Osnovno zavarovanje se uredi na ZZZS in občina nima nič s tem. Ker je vsak prejemnik denarne socialne pomoči upravičen do kritja stroškov obveznega zdravstvenega zavarovanja, in to nima nobenih vez s tem, ali prijaviš lastno gospodinjstvo ali ne.
*milka*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 24. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *milka* » 26. Okt. 2009 14:56

Mene pa zanima kakšen je rok za prijavo. Slišala sem, da se lahko prijaviš po 30 dneh, ko ti poteče status. Sedaj ne vem ali po 30 dneh ali v roku 30 dni in imam napačne informacije.
Hvala!
Lp
Uporabniški avatar
linkica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 5. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a linkica » 26. Okt. 2009 20:18

TOM LADY - na obcini se komot lahko zrihta osnovno zdravstveno zavarovanje, ce si zavarovan po svojem starsu, ki je sam NEZAPOSLEN in se ti solas. ce ne pa preko ZZZS, ce stars dela. ce se pa sam zavarujes, ker si sam nezaposlen se pa tudi vse na obcini ureja.

MILKA - ce ti je potekel status 30.9. bi se lahko sla ze 2.10. prijaviti, saj je to tudi smiselno, da cimprej dobis denarna sredstva - denarno socialno pomoc, da nisi totalno brez prihodkov. ne vem, ce je rok za prijavo. pojdi cimprej na svoj najblizji zavod za zaposlovanje in povprasaj.
Uporabniški avatar
Ursa7
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 8. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Ursa7 » 27. Okt. 2009 13:00

Ah, ja, kolk napačnih informacij je v tej temi. :)

- delovne knjižice so ukinili, ja

- občina plača osnovno zdravstveno zavarovanje v primeru, da mesečni dohodek na družinskega člana ne presega x evrov. Ta x vsota je res zelo nizka (pozabila sem natančni znesek), zato je res redko kdo do tega upravičen. Sicer se osnovno zdr. zavarovanje uredi na ZZZS, ga sam plačuješ

- roka za prijavo na ZRSZ ni, vsaj jaz še nisem slišala zanj :eek: Najbolje je, da se prijaviš takoj ko zaključiš šolanje. In linkica, socialne denarne pomoči ne dobiš na osnovi prijave na ZRSZ, ampak je za to treba it na Center za socialno delo, kjer je treba priložit spet en kup stvari.[/b]

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov