"Prekvalifikacija"

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
miss_kitty
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 29. 7. 2005
Kraj: hollywood

Neprebrana objavaNapisal/-a miss_kitty » 07. Nov. 2007 10:50

Pozdravljeni!

Ker študiram na enem izmed družboslovnih faksov, se (tako kot večina) sprašujem kje dobiti službo. Predvsem je problem dobiti delo, za katerega boš plačan, kot je za tvojo stopnjo primerno.
Zanimajo me vaše izkušnje (ali vaših prijateljev) z prekvalifikacijo, dodatnimi izpiti (kot napr. pedagoško-andragoški izpiti), itd.
Študiram sociologijo, a bi rada delala na področju ekonomije, ali naredila povezavo s kadrovskim menedžmentom (tak program je v lj na fdv).
Vem da gre za različne poklice in profile, a ravno zato me zanima, kako je s to prekvalifikacijo ali pa dodatnimi izpiti?! Se mi kateri izpiti priznajo? Faksi sploh razpisujejo programe, kjer je možna prekvalifikacija (enkrat vem, da je bilo v mb za predšolsko vzgojo)? Skratka polno imam vprašanj, zato bom vesela kakšnih izkušenj, ali zgolj nasvetov kam se obrniti po pomoč.
Aja,..študiram še po "starem" programu, zato me med drugim skrbi, če bo čez leto ali dve, ko bodo že skorajda vsi programi po bolonjskem sistemu, težje "prehajat" med programi ali lažje?!
Iskala sem podobno temo, a je nisem našla.
Just dance!
Uporabniški avatar
linkica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 5. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a linkica » 07. Nov. 2007 10:53

ker nimam nekih izkusenj, a te razumem, ti priporocam, da klices v referat EF ali celo gres tja in si izpolnis zeljo. :razz: sledi svojim sanjam. aja, a mislis, da je dipl. ekon. lazje zaposljiv?
Uporabniški avatar
miss_kitty
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a miss_kitty » 07. Nov. 2007 10:59

Hm,..ne bi rekla da je lažje zaposlijiv, ampak se mi zdi da vseeno bolj kot sociolog. Med drugim je moje mnenje (morda tudi napačno), da neka podjetja, institucije prej vzamejo nekega ekonomista, ali nekoga ki ima izkušnje na področju manedžmenta, kot nekega sociologa. Čeprav me študij zelo veseli, pa je na žalost tako, da bom morala narediti neke stvari "zraven", da bom prišla do službe, ki si jo želim.
Just dance!
Uporabniški avatar
linkica
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a linkica » 07. Nov. 2007 11:16

in kaj bi rada delala? :razz: meni se pa zdi, da ekon. kar veliko iscejo. ce ne drugega za pisarniska dela, administracijo... a slucajno ves, ce imas dva jezika na ekonomiji ali le prvi tuj jezik?
Uporabniški avatar
miss_kitty
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a miss_kitty » 07. Nov. 2007 12:16

^glede tujih jezikov ne bi vedela, poglej na njihovi spletni strani pod "predmetnik" :wink:
Just dance!
Uporabniški avatar
linkica
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a linkica » 07. Nov. 2007 12:23

bom ja, ker se tudi jaz zanimam za to solo...

sporoci, kako si se odlocila. upam, da se bo dalo in da si bos lepo sledila v svojih sanjah. aja, pa se za prehod med merili bi se jaz pozanimala. da ti priznajo izpite. :cool:
mmmayamm
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 29. 10. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a mmmayamm » 07. Nov. 2007 15:28

jaz študiram na fmf in na našem faksu lahko kadarkoli spremeniš študij in ti priznajo vse izpite-predmete ki so si podobni. vem da tudi iz vsš na uni ni problema.

a pa si sigurna da hočeš kaj v zvezi z ekonomijo? kolikor jaz vem jih tam vsakoleto toliko diplomira da itak nimajo vsi možnosti delat kot ekonomisti.
Uporabniški avatar
miss_kitty
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a miss_kitty » 08. Nov. 2007 11:49

^ Sem se pozanimala v referatu fdv-ja, kako je s tem "priznanjem" izpitov. Vpisat se moraš normalno v prvi letnik in za vsak predmet, ki si ga že opravljal na kaki drugi fakulteti dati prošnjo da ti ga priznajo.

Sicer bom še malce premislila kako in kaj,...potem bomo videli.
Just dance!
marimeri
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 18. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a marimeri » 16. Sep. 2008 17:24

Da ne bom po nepotrbnem odpirala nove teme...

Končala sem gimnazijo, s študijem se je vse zalomilo, za izrednega trenutno nimam denarja. Zanima me, če katera ve kako priti do prekfalifikacije za npr. zdravstveega tehnika ali podobno. Obstajajo taki programi?
keksy
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 6. 4. 2009
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a keksy » 17. Avg. 2009 20:06

Mene pa zanima če je katera delala prekvalicikacijo?sploh za varuha predšoslkih otrok?ma kdo izkušnje z zarisom?razmišljam da bi jo šla letos delat,je pa res da je ful drago..
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 17. Avg. 2009 20:12

Če ste na bolonjskih programih, ni problema iti na drugačen bolonjski magisterij, pri večini potrebujete pač dodatno leto, da naredite diferencialne.

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]