Praksa
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
25 prispevkov
• Stran 1 od 2
•
1, 2
Naslednja
-
**SiMoN@** - Kofetarica
- Na forumu od: 20. 6. 2005
mene zanima kak to poteka plačana praksa v vrtcih...jst namreč opravlam prakso v vrtcu med šolo, ker jo pač moram pa sem zasledila da naj bi bile prakse v vrtcu plačane...men ni nikol noben tega omenu...pa tu so mi rekl da v vrtcu ne morš delat polet dokler nisi star 18 let...ve kdo kako je s tem...pa še to-->glede plačil-mora meti res šola in vrtec podpisano pogodbo, katero pa v mojem primeru šola najbrž nima podpisano, zato ne dobim dnarja?
hvala
hvala

-
Chica Guapa - Komunikatorka
- Na forumu od: 17. 1. 2005
- Kraj: skoraj Ljubljana
Lahko ti odgovorim glede polnoletnosti: v vrtcu lahko delaš samo, če si polnoleten. Mislim, da obstajajo neki izjeme, samo ne vem, kakšne.
HASTA LUEGO
-
Sunshine - Cosmo administrator
- Na forumu od: 6. 7. 2004
- Kraj: Ljubljana
Za tvoj primer ne vem, lahko ti pa napišem svojega in sicer:
obvezna praksa (na faxu) 1 mesec in sem delala na Ministrstvu, kjer sem dobila nagrado (je skromna, ampak nekaj vseeno je).
Višina nagrade je bila zakonsko določena in je različna (odvisno od letnika- v 1. letniku je bila nižja kot v 2.)
obvezna praksa (na faxu) 1 mesec in sem delala na Ministrstvu, kjer sem dobila nagrado (je skromna, ampak nekaj vseeno je).
Višina nagrade je bila zakonsko določena in je različna (odvisno od letnika- v 1. letniku je bila nižja kot v 2.)
-
Playgirl - Komunikatorka
- Na forumu od: 3. 9. 2004
Glede prakse nimam pojma. Pomoje tut mal odvisn od vrtca.
Drugače pa...glede počitniškega dela...jst sm 5 let delala v vrtcu, med letom in med počitnicami. Star morš bit 18 let, pa žal velikokrat prideš notr le po vezah.
Plačilo je bilo različno: prvo leto, po 4. letniku, ko sem bila še dijakinja, sem dobila 500 na uro, potem kot študentka 600.
Pa mislm, da je šlo bolj mal gor...
Je pa fajn delat v vrtcu.
Drugače pa...glede počitniškega dela...jst sm 5 let delala v vrtcu, med letom in med počitnicami. Star morš bit 18 let, pa žal velikokrat prideš notr le po vezah.
Plačilo je bilo različno: prvo leto, po 4. letniku, ko sem bila še dijakinja, sem dobila 500 na uro, potem kot študentka 600.
Pa mislm, da je šlo bolj mal gor...

Je pa fajn delat v vrtcu.

-
Zvezdica007 - Komunikatorka
- Na forumu od: 2. 1. 2005
- Kraj: Med zvezdicami...
Moji prijateljici niso nič plačali... Odvisno tudi od tega kako se boš z njimi zmenila. Sam tud k sm mela sama prakso k sm bla še na ekonomski šoli nism nč dobila.
-
.:sonchika:. - Komunikatorka
- Na forumu od: 11. 3. 2005
- Kraj: Malo tu, malo tam
Po zakonu je praksa plačana. Ne veliko, ampak simbolično. Prav tako ti morajo plačati malico in potne stroške. jaz sem en mesec delala na GURSu in sem dobila ene 50 tisočakov.
Zakonsko je določeno, da ti morajo plačati. (če je to res praksa in ne prostovoljno delo ali karkoli drugega).
Zakonsko je določeno, da ti morajo plačati. (če je to res praksa in ne prostovoljno delo ali karkoli drugega).
-
matea - Sramežljivka
- Na forumu od: 12. 9. 2004
- Kraj: PrImOrSkA
eh js med prakso nisem dobila nič... niti kosilo pa malca mi nista pripadali, čeprav sem ju js na srečo dobila (zahvala gre fajn ljudem
) ostale niso mele take sreče. nekatere šole majo prakso plačano, vzgojitelska pa nima...vsaj naša je ni mela.
upam da bo na faksu kj drugače, čeprav stežka verjamem. sicer pa zj ko sem polnoletna ne delam v vrtcu, kr baje niti ne rabijo. in ne vem za nobeno od sošolk, ki bi delala tam. lohk da je drugje po sloveniji tudi kj drugače kt tle na primorskem 

This is me for forever
One of the lost ones
The one without a name
Without an honest heart as compass
One of the lost ones
The one without a name
Without an honest heart as compass
-
Sunshine - Cosmo administrator
- Na forumu od: 6. 7. 2004
- Kraj: Ljubljana
.:sonchika:. napisal/-a:Zakonsko je določeno, da ti morajo plačati.
Je odvisno tudi od organizacije. Jaz sem dobila nagrado in stroške za prevoz ( do "službe" sem imela več kot dve avtobsni postaji) ter malico
- ¤MajC¤
- Kofetarica
- Na forumu od: 3. 8. 2004
jaz ko sem delala v fotostudiju praksu mi je on sef vse placal po urah...vcasih me je se poklical da sem pomgala pa to.
pol pa se mi je seminarsko pomagal napisat.
ah kak so eni fajn...
wecino mojih sosolcev pa ni dobla plačano. oz dve sosolki sta se doble,ostalo pa nic.
pol pa se mi je seminarsko pomagal napisat.
ah kak so eni fajn...
wecino mojih sosolcev pa ni dobla plačano. oz dve sosolki sta se doble,ostalo pa nic.
- ula
- Sramežljivka
- Na forumu od: 5. 11. 2004
končala sm srednjo vzgojitelsjko in sm mela prakso v vrtcu in NIKOLI nisem dobila niti tolarja plačila, tut zdj na faksu ni kaj drugače, čeprav se mi to ne zdi prav, vsaj kakšna simbolična "nagrada" bi lahko bila
pa tut za ostale sošolke lahko povem da ne dobijo plačila, tko pač je z VRTCI
pa tut za ostale sošolke lahko povem da ne dobijo plačila, tko pač je z VRTCI

-
Mark - Kofetarica
- Na forumu od: 24. 9. 2004
- Kraj: Steiermark
Obvezna praksa v vrtcih ni plačana, ker je obvezna... Maš pa možnost jesti zastonj obroke. Če pa si pridna pa lahko dobiš kakšno nagrado.
Če pa delaš preko študentskega servisa, tisto pa je plačano!
Če pa delaš preko študentskega servisa, tisto pa je plačano!
The best way to have a good idea is to have lots of ideas.
25 prispevkov
• Stran 1 od 2
•
1, 2
Naslednja
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov