Poniževanje s strani učiteljev
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
MilkyWay - Cosmopsiho
- Na forumu od: 1. 3. 2007
- Kraj: ...en tu corazón..
sej so...so tudi poniževanja s strani učiteljev in profesorjev...če niso neposredna, so pa posredna...taka tiha, ignoriranja in take, kar je ponavadi še huje...
ampak moramo priznati tudi našo napako...koliko pa nekateri učitelji pretrpijo zaradi nas (še posebi tisti, ki jim je nekaj do tega, da nas kaj naučijo)? tudi oni morajo poslušati in preslišati dosti naših žaljivk in odgovarjanja...na nas pa ne pogledamo al kaj?
ampak moramo priznati tudi našo napako...koliko pa nekateri učitelji pretrpijo zaradi nas (še posebi tisti, ki jim je nekaj do tega, da nas kaj naučijo)? tudi oni morajo poslušati in preslišati dosti naših žaljivk in odgovarjanja...na nas pa ne pogledamo al kaj?

- spermij
- Debatorica
- Na forumu od: 27. 7. 2007
V srednji šoli sem dostkrat gobcal nazaj prfoksem, enemu (za statistiko) sem pa po njegovih besedah celo grozil. Skregal sem se pa zato, ker me je hotu ruknt, čeprav so ocene kazale na 2. (Ja, statistika mi ni šla. Shit happens.)
Sledil je pogovor z ravnateljico, ker je tip zahteval ukor. (Čeprav, tudi če bi ga dobil, ne bi prišel do izraza, ker je bil to pri koncu leta, ob zaključevanju ocen.)
Sledil je pogovor z ravnateljico, ker je tip zahteval ukor. (Čeprav, tudi če bi ga dobil, ne bi prišel do izraza, ker je bil to pri koncu leta, ob zaključevanju ocen.)
-
Absint - Sramežljivka
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Ljubljana
Načeloma sta za konflikt potrebna dva, torej prfoks in dijak. Mene občasne pripombe, sploh če so imele kakšno realno podlago niso tako zelo motile. Če je bila pripomba duhovita, tem bolje.
So pa bili in verjetno še vedno so med prfoksi tudi taki, ki si dovolijo preveč. Tukaj se najbolj obnese tisto, kot vedno, ko te kdo žali - ne pokaži prizadetosti.Če pa zmoreš, pa čimbolj mirno vprašaj, kaj bi moral narediti, da popraviš vtis. Običajno potem vsak slej ali prej neha bevskati vate.
So pa bili in verjetno še vedno so med prfoksi tudi taki, ki si dovolijo preveč. Tukaj se najbolj obnese tisto, kot vedno, ko te kdo žali - ne pokaži prizadetosti.Če pa zmoreš, pa čimbolj mirno vprašaj, kaj bi moral narediti, da popraviš vtis. Običajno potem vsak slej ali prej neha bevskati vate.
-
račka - Komunikatorka
- Na forumu od: 26. 7. 2007
- Kraj: somewhere over the rainbow
jz tut nism mela lih kšnih problemov s profesorji... je pa edn za fizko pr ns na šoli ko usak dan pove dijakom kok so zabiti, in d itk nebodo nrdil mature pa d se nej prepišejo pa take... itk sm ga 3 leta mela tut jz pa vem d najprej k je pršu u razred je biu pozdrav dober drage dame, gospodje, živali in usi ostali ki niste nič izmed tega pa take... zdj pa uni k majo fizko na maturi so tut čist bogi...
-
Vermilion - Kofetarica
- Na forumu od: 16. 3. 2005
- Kraj: Kranj
kakšni prfoksi te znajo kar fajn zjebat, mi smo mel v gimnaziji za gefo eno prf**** kozo, ki nam je ocene dajala tako kot se je njej zdel, če si ji bil lih všeč in js ji jasno nisem bla z črnimi nohti itd... pol sm se pa komad skregala z njo, kako ne zna ocenjevat, itaq je ona mislla kaj da je z mano, kako si dovolim...
sicer smo mel pa tud za slovo eno k je mela dost komentarjev, sploh v prvem letniku, recimo je mela sošolka bolj slabe ocene, pa ji je rekla, da ne ve zakaj se sil na gimnaziji, da naj gre za cvetličarsko, ker oni itaq full dobr služjo okol prvega novembra. Eni je pa rekla, da je sam za k šporget pa enga desca z debelo denarnico...
Pa še kaj bi se našlo...

sicer smo mel pa tud za slovo eno k je mela dost komentarjev, sploh v prvem letniku, recimo je mela sošolka bolj slabe ocene, pa ji je rekla, da ne ve zakaj se sil na gimnaziji, da naj gre za cvetličarsko, ker oni itaq full dobr služjo okol prvega novembra. Eni je pa rekla, da je sam za k šporget pa enga desca z debelo denarnico...
Pa še kaj bi se našlo...
-
MilkyWay - Cosmopsiho
- Na forumu od: 1. 3. 2007
- Kraj: ...en tu corazón..
ma sej tud naši dostikrat žalijo, ampak nevem, zakaj bi se zarad tega kej sekirala...okej pač bejba žali, ker se bo verjetno tako bolj pomirila in je...kaj čem zdaj? a nej se kregam z njo, samo zato, ker mi je rekla da sm nesposobna??
raje se bom potrudla in ji dala "kajlo" z znanjem, ne pa s kreganjem...
raje se bom potrudla in ji dala "kajlo" z znanjem, ne pa s kreganjem...
- Marcela123
- Komunikatorka
- Na forumu od: 12. 4. 2008
- Kraj: Štajerska
ja men je v SŠ rekla ene prfoksa za telovadbo k smo se učil neki, pa nisem prav delala, da sem ko fijakarski koj! Sj smo se pol ful režale punce, jaz sm jo pa sko sovražla po malem..
Pa v drugem letniku SŠ sem ob petkih velik mankala kr sm mela vaje za maturanca na eni drugi šoli, pa me v petk spet ni blo in je rekla prfoksa da kaj me že spet ni, da bi lahko prišla, razen če mi kdo drži pištolo nad glavo, potem razume da ne. Ker fuknena babnca stara - idiotizem. So mi sošolci povedal, k so me tudi baje pridno zagovarjali.
Pa v drugem letniku SŠ sem ob petkih velik mankala kr sm mela vaje za maturanca na eni drugi šoli, pa me v petk spet ni blo in je rekla prfoksa da kaj me že spet ni, da bi lahko prišla, razen če mi kdo drži pištolo nad glavo, potem razume da ne. Ker fuknena babnca stara - idiotizem. So mi sošolci povedal, k so me tudi baje pridno zagovarjali.
Always look on the bright side of your life.
-
prinzessin - Kofetarica
- Na forumu od: 29. 3. 2006
- Kraj: tu pa tam
Uf, ja, jaz tudi poznam "malo" f******e profesorje in profesorice...
Za zgodlo nas je poniževala vsako uro, označevala nas je za vse mogoče
Bolj me je motilo tisto razlikovanje med dijaki-ja, ti si v debatnem krožku, ti bom zaključila kar 5, ostali ste si pa sami krivi, kaj se mi pa ne prilizujete
Najbolj me je pa razjezila naša prof. za kemijo v 2. letniku, ker je bila nora na fante, punce je očitno prezirala. Konkreten primer: dva sta bila vprašana enako snov, sošolca je vprašala RES čist na izi, mu dala 5 in se skor poslinla po njemu, nato je vprašala še sošolko-ki je imela par zlatih in srebrnih priznanj iz tekmovanja iz kemije, kemijo skos 5, cel razred je pred testom njo spraševal za razlage-pa to res uno na hard, kar večinoma sploh nismo še jemali, pa ji je skor vse prav povedala, jaz ne bi znala NIČ, pa sem mela kemijo 4, no, in pol jo tk gleda in reče:"Ja, ne vem, no...grozno slabo si se naučila...danes naj ti bo, ti dam 2." Mislim

Za zgodlo nas je poniževala vsako uro, označevala nas je za vse mogoče

Bolj me je motilo tisto razlikovanje med dijaki-ja, ti si v debatnem krožku, ti bom zaključila kar 5, ostali ste si pa sami krivi, kaj se mi pa ne prilizujete

Najbolj me je pa razjezila naša prof. za kemijo v 2. letniku, ker je bila nora na fante, punce je očitno prezirala. Konkreten primer: dva sta bila vprašana enako snov, sošolca je vprašala RES čist na izi, mu dala 5 in se skor poslinla po njemu, nato je vprašala še sošolko-ki je imela par zlatih in srebrnih priznanj iz tekmovanja iz kemije, kemijo skos 5, cel razred je pred testom njo spraševal za razlage-pa to res uno na hard, kar večinoma sploh nismo še jemali, pa ji je skor vse prav povedala, jaz ne bi znala NIČ, pa sem mela kemijo 4, no, in pol jo tk gleda in reče:"Ja, ne vem, no...grozno slabo si se naučila...danes naj ti bo, ti dam 2." Mislim

- metla111
- Sramežljivka
- Na forumu od: 20. 4. 2008
- Kraj: Ljubljana
Mene tut nikol niso žalil.
Mi je šlo pa na živce, ker sem zadnji mesec v šoli veliko manjkala, ker imam alergijo na cvetni prah, in se mi tok močno vnamejo oči, da gledat ne morm, in sem večino časa preživela doma v pojstli pod deko v temi in je potem to ena prfoksa jemala kot špricanje, in me je potem rugala v glavo zadn mesec.
kt da me ne more lepo uprašat zakaj me ni blo tok časa pa bi ji vse lepo razložila.
Vem pa da je mela ena frendica full probleme z eno prfokso. Že tko je čis nesamozavestna in mal zakompleksana, mela je probleme doma, s sosolkami, uglavnem nabral se ji je velik, pol ji je pa prfoksa skos morila da je k vreča kromperja pa še ene hujše je mela. sicer se ne sliš tok hudo, sam njej je full zamuril.
Prfoksi se včasih pomoje sploh ne zavedajo, da kar rečejo mi vzamemo drgač, oziroma to bolj vpliva na nas in naše počutje kokr si oni mislijo...
Mi je šlo pa na živce, ker sem zadnji mesec v šoli veliko manjkala, ker imam alergijo na cvetni prah, in se mi tok močno vnamejo oči, da gledat ne morm, in sem večino časa preživela doma v pojstli pod deko v temi in je potem to ena prfoksa jemala kot špricanje, in me je potem rugala v glavo zadn mesec.
kt da me ne more lepo uprašat zakaj me ni blo tok časa pa bi ji vse lepo razložila.
Vem pa da je mela ena frendica full probleme z eno prfokso. Že tko je čis nesamozavestna in mal zakompleksana, mela je probleme doma, s sosolkami, uglavnem nabral se ji je velik, pol ji je pa prfoksa skos morila da je k vreča kromperja pa še ene hujše je mela. sicer se ne sliš tok hudo, sam njej je full zamuril.
Prfoksi se včasih pomoje sploh ne zavedajo, da kar rečejo mi vzamemo drgač, oziroma to bolj vpliva na nas in naše počutje kokr si oni mislijo...
-
Pontifex Maximus - Kofetarica
- Na forumu od: 30. 8. 2007
Meni je bilo pa vedno smešno, ko so profesorji žalili. V OŠ sem bil "osel trapast", "kreten zmešan", "bumbar", "idiot"... Punce so bile večkrat "koze zmešane", "krave nevzgojene" itd. V SŠ se pa spomnim, ko je profesor rekel sošolki:"Jej, jej, kaj ti sploh delaš na tej šoli, ko imaš pa same kole. Pojdi raje na Jezersko ovce past, bo še najbolje!" Na faksu pa je prof. sošolcu rekel:"Tebe ne smejo dat "na teren", ampak boš najmanj škode naredil za "to in to", če te zaprejo v arhiv!"
V glavnem, meni se to ne zdi nič takega...treba imet določeno mero humorja.

V glavnem, meni se to ne zdi nič takega...treba imet določeno mero humorja.
-
^cherry^ - Debatorica
- Na forumu od: 16. 3. 2008
Mi smo nevem kolkrat slišal v SŠ od določene profesorce kak smo nepismeni, da se sploh ne znamo izražat, kak smo omejeni and so on. In zdej čist na koncu v 4. letniku, ko smo mel zadnjo uro je bla pa cela tko sladka in nas nagovarjala z ''bodočimi intelektualci'' in kok smo bli super razred in da je tko vesela da nas je učila.
Za bruhat. 

-
metuljčica* - Cosmofrik
- Na forumu od: 23. 1. 2007
No, ampak nekdo, ki dela v vzgojno-izobraževalni ustanovi, mora brzdati svoje izrazoslovje.
Jaz pa na srečo nisem nikoli imela takih negativnih izkušenj.

Jaz pa na srečo nisem nikoli imela takih negativnih izkušenj.
-
MaLicKa* - Sramežljivka
- Na forumu od: 22. 10. 2007
Mah nam prefosorica vedno govori, kako je ona že pri 2eh letih prerastla slovence, kako smo beden narod. Ker hodi na predavanja v ZDA in kako so ljudje tam oh in fajn itd..
Naj se ne obnašamo kot slovenci saj tako ne bomo nikamor prišli
pa dobro no potem pa se naj preselijo v ameriko,nemčijo in ne vem kam še, če imajo toliko razlogov proti svojemu poreklu 

Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov