Poniževanje s strani učiteljev
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
virginiaNOmore - Komunikatorka
- Na forumu od: 1. 8. 2005
Šestnajsto leto hodim v šolo in v teh letih sem s strani učiteljev in profesorjev slišala že marsikatero krepko čez inteligenco slovenskih učencev. Kako vi dojemate in kaj si mislite o tovrstnem žaljenju? Nisem neka huda nacionalistka, me pa moti, če slišim, da profesor poveličuje trinajst črt in petdeset zvezd nad belo-modro-rdečo trobojnico z grbom. Moti me, ko vidim, da profesor ni niti malo ponosen na to, da uči Slovence in daje občutek, da iz nas itak ne bo nič, ker smo Slovenci.
V 16letih od kar je bila Slovenija ustanovljena smo naredili toliko, da smo Američane skoraj dohiteli. v naslednjih šestnajstih letih jih bomo zagotovo prehiteli v vseh pogledih. Pa ne samo, da se najde prof., ki si upa svoj narod primerjat z narodom, ki je na čisto drugem kontinentu, primerja nas tudi z drugimi Evropejci, ki so itak nad Slovenci-bili in vedno bodo. Žal mi je, da me uči nekdo, ki ni niti malo ponosen na SQ.
Če se ne motim je mleko v prahu slovenski patent. Plačevanje z Moneto je slovenski patent, carving smuči je prvi izdelal Elan, Puch/Puh (iznajditelj kolesa, kakršnega poznamo sedaj) je bil Slovenc, pa kaj bi še radi madona, no?
Res mi je žal, da morm poslušat tovrstno blatenje na predavanjih. Potem pa se zgodi, da se tip toliko zagovori, da pozabi na uro in tako se zgodi, da sem na predavanje prišla zamanj.
Koliko ste vi tega doživeli in kaj mislite o tem?
V 16letih od kar je bila Slovenija ustanovljena smo naredili toliko, da smo Američane skoraj dohiteli. v naslednjih šestnajstih letih jih bomo zagotovo prehiteli v vseh pogledih. Pa ne samo, da se najde prof., ki si upa svoj narod primerjat z narodom, ki je na čisto drugem kontinentu, primerja nas tudi z drugimi Evropejci, ki so itak nad Slovenci-bili in vedno bodo. Žal mi je, da me uči nekdo, ki ni niti malo ponosen na SQ.
Če se ne motim je mleko v prahu slovenski patent. Plačevanje z Moneto je slovenski patent, carving smuči je prvi izdelal Elan, Puch/Puh (iznajditelj kolesa, kakršnega poznamo sedaj) je bil Slovenc, pa kaj bi še radi madona, no?
Res mi je žal, da morm poslušat tovrstno blatenje na predavanjih. Potem pa se zgodi, da se tip toliko zagovori, da pozabi na uro in tako se zgodi, da sem na predavanje prišla zamanj.
Koliko ste vi tega doživeli in kaj mislite o tem?
Ko boš prišla na Bled, boš moja punčka spet. Za naju ves bo svet kot češnjev cvet.
-
bubbles - Debatorica
- Na forumu od: 8. 11. 2004
- Kraj: heaven
priznam, da sem sicer že slišala hvalnice nad ameriškim sistemom šolstva, dam bi pa nekdo slovenske učence poniževal in jih na tak način primerjal z ameriškimi, pa niti slučajno. in to ne v oš, ne v gimnaziji in ne na faksu.
se mi pa absolutno ne zdi na mestu kej tazga govort, in je pač tud za moje pojme bedarija in ne drži. poleg tega, da smo tut slovenci se že marsikje izkazali (npr. tiste zadeve, ki si jih že sama napisala), je (če se že gremo primerjat z ameriko) potrebno upoštevat, da smo mnogo manjši in to tut vpliva na količino strokovnjakov (ne vem, če je tole ravno posrečen stavek, ampak upam, da razumete, kaj hočem povedat). poleg tega se dosti slovencev odloči na nadaljevanje svoje poti v tujini (dosti tudi v ameriki).
se mi pa absolutno ne zdi na mestu kej tazga govort, in je pač tud za moje pojme bedarija in ne drži. poleg tega, da smo tut slovenci se že marsikje izkazali (npr. tiste zadeve, ki si jih že sama napisala), je (če se že gremo primerjat z ameriko) potrebno upoštevat, da smo mnogo manjši in to tut vpliva na količino strokovnjakov (ne vem, če je tole ravno posrečen stavek, ampak upam, da razumete, kaj hočem povedat). poleg tega se dosti slovencev odloči na nadaljevanje svoje poti v tujini (dosti tudi v ameriki).
...just breathe...
-
Fairytale - Sramežljivka
- Na forumu od: 4. 11. 2006
In kakega rodu so ti učitelji?
Jaz nimam neke prakse s poniževanjem "slovenskih" učencev, ampak učencev na splošno. Da se učitelj spravi na njega. Ampak za takšne stvari obstaja varuh dijakovih pravic.
Nikdar ne bom pozabila primera iz 1. letnika. Brali smo nek odlomek dramskega besedila in profesorica je razdelila vloge. En sošolec je dobil vlogo Budale in je reku neki, ne vem kaj več, v glavnem, oporekal je. Profesoria mu je pa nazaj zabila:"Jah, včasih je pač tako, da se stvari v življenju pokrivajo!"
Ne veš, al bi se zjokal od smeha al bi jo pa parkrat okol lic

Jaz nimam neke prakse s poniževanjem "slovenskih" učencev, ampak učencev na splošno. Da se učitelj spravi na njega. Ampak za takšne stvari obstaja varuh dijakovih pravic.
Nikdar ne bom pozabila primera iz 1. letnika. Brali smo nek odlomek dramskega besedila in profesorica je razdelila vloge. En sošolec je dobil vlogo Budale in je reku neki, ne vem kaj več, v glavnem, oporekal je. Profesoria mu je pa nazaj zabila:"Jah, včasih je pač tako, da se stvari v življenju pokrivajo!"
Ne veš, al bi se zjokal od smeha al bi jo pa parkrat okol lic

-
Zvoncica - Cosmofrik
- Na forumu od: 4. 11. 2005
- Kraj: Ljubljana
Pri nas v šoli so konstantno poveličevali partizane in kritizirali komuniste... toliko o nepristranskem navajanju dejstev. Tako sem sama, ko sem bila še majhna, mislila, kako so komunisti vsi slabi, potem sem se pa nekoč pogovarjala z mami, pa je rekla, da je bil moj oči v Partiji...
In ja, že precejkrat sem bila zraven, ko je kakšen profesor ali tovariš malo preveč grobo odgovoril kakšnemu učencu. Pismo, enkrat v OŠ je profesor za telovadbo VRGEL KLJUČE nekomu v glavo

In ja, že precejkrat sem bila zraven, ko je kakšen profesor ali tovariš malo preveč grobo odgovoril kakšnemu učencu. Pismo, enkrat v OŠ je profesor za telovadbo VRGEL KLJUČE nekomu v glavo

-
polly-polly - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 31. 12. 2005
Ah jest sm hodila v gimnazijo k je znana po temu, da te ponižuje in zatira, pa poskuša vcept v glavo občutek manjvrednosti. npr.: mi je prfoksa enkrat rekla nej se ustrelim. Pa f**k off pa tak se je drla po razredu.
Drgac pa, da bi prfoesor tko nas primerjal z Američani pa se nism dozvela. Loh bi si ksn bl normaln narod zbrau. Zakaj pa majo američani tok strokovnjakov? Ker iz Evrope in Azije prvabjo študente na študij in oni potem tut ostanejo v USA, in pač potem ko postanejo strokovnjaki so pa smatrani za američane.
A zaupaš na kermu faksu uči ta profesor?
Drgac pa, da bi prfoesor tko nas primerjal z Američani pa se nism dozvela. Loh bi si ksn bl normaln narod zbrau. Zakaj pa majo američani tok strokovnjakov? Ker iz Evrope in Azije prvabjo študente na študij in oni potem tut ostanejo v USA, in pač potem ko postanejo strokovnjaki so pa smatrani za američane.
A zaupaš na kermu faksu uči ta profesor?
- Sae
- Sramežljivka
- Na forumu od: 20. 9. 2005
velikokrat so nam rekli, da ne bomo nikamor prilezli
samo kot se spomnem, ni bilo takih scen kot da smo slovenci slabši od katerega drugega naroda.. sam velikokrat kj takega rečejo, da folku sam dol pade. tiste scene, v tem letniku jih pa 50% pade al pa ta izpit je najtežji, morte znat vse, če se hočte poj zaposlit morte že zj v kak študentski svet al whatever. jst tega raj resno ne vzamem pa si mislm, matr so budale. namest, da bi nas motiviral, nam hočejo moralo zbit.
se pa spomnem iz nedavnih predavanj, ko so eni se mal pogovarjal in to jih jst sploh slišala nism. je predavatelj totalno popizd.. nad napačno osebo. vpil je k ena ženska in sploh ni hotel dojet, da se tisti niso pogovarjali, ampak eni eno vrsto zadi. pa en študent je rekel, če lahko prosim ponovi zadnji stavek in ga je nazaj zabil, da če ne zna hitro pisat, nej gre pa nazaj v vrtec. ni hotel ponovit stavka. medtem, ko je čez nekaj minut nekdo drug rekel, je pa koj ponovil stavek.

se pa spomnem iz nedavnih predavanj, ko so eni se mal pogovarjal in to jih jst sploh slišala nism. je predavatelj totalno popizd.. nad napačno osebo. vpil je k ena ženska in sploh ni hotel dojet, da se tisti niso pogovarjali, ampak eni eno vrsto zadi. pa en študent je rekel, če lahko prosim ponovi zadnji stavek in ga je nazaj zabil, da če ne zna hitro pisat, nej gre pa nazaj v vrtec. ni hotel ponovit stavka. medtem, ko je čez nekaj minut nekdo drug rekel, je pa koj ponovil stavek.

"A positive attitude may not solve all your problems, but it will annoy enough people to make it worth the effort" - Herm Albrite
-
allessya - Kofetarica
- Na forumu od: 9. 4. 2006
Kdaj pa kdaj se najde takšen učitelj/profesor, ki ni vreden svojega naziva, res. Meni je najbolj ostalo v spominu prvo predavanje na faxu (sicer na pravnem), ko smo ženske že takoj na začetku dobile porcijo: 'Ženske so itak samo za metlo pa štedilnik!' In to je profesor povedal v predavalnici, kjer je bilo med približno 200 študenti vsaj 150 žensk, če ne še več. 

-
astra_mb - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 25. 8. 2005
no..jaz sem imela v gimnaziji profesorco, ki je bila 5 let v ameriki...so bile pa njene ure zelo zanimive, ker je zmeraj povedala kak dogodek...in potem povezala s snovjo...pa primerjala s slovenijo...no..poniževala ni nikoli...niti nas ni primerjala...vsaj jaz nisem imela takega občutka...je pa res, da je bila amerika super super..
tudi na faksu sem imela profesorja...ki pa je tud bil v ameriki...in je bila spet amerika oh in sploh...pa florida..itd..je pa nam govoril, da bomo v ameriki z izobrazbo, ki jo bomo dosegli na tem faksu zelo cenjeni in bomo dobivali najboljše službe...poniževal pa nas ni nikoli...ampak spet je bila amerika super super..
tudi na faksu sem imela profesorja...ki pa je tud bil v ameriki...in je bila spet amerika oh in sploh...pa florida..itd..je pa nam govoril, da bomo v ameriki z izobrazbo, ki jo bomo dosegli na tem faksu zelo cenjeni in bomo dobivali najboljše službe...poniževal pa nas ni nikoli...ampak spet je bila amerika super super..
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
- *QueenBitch*
- Kofetarica
- Na forumu od: 6. 6. 2006
* v srednji soli me je hisnik s kljuci po riti useku ker sm se naslanjala na okno in se kao ne bi smela
*ravnateljica v srednji soli je rekla da nej se prepisemo, ce nismo sposobni pisat matematike v prvem poskusu vsaj dve, to da v bistvu je pisalo negativno 20 dijakov izmed 26 pustmo a ne..pustmo tud to da sm jaz pol ena izmed redkih v prvem roku skor najboljs na soli opravla maturo
*hm na faxu niti ni blo tega, smo bli pac nekak stevilke do druzga, tretjega letnika..sam zal nimas kej..ceprov ok mas tud profesorje k svoje travme mal na studentih izzivljajo..recmo na kksnih zagovorih al pa kej.
*ravnateljica v srednji soli je rekla da nej se prepisemo, ce nismo sposobni pisat matematike v prvem poskusu vsaj dve, to da v bistvu je pisalo negativno 20 dijakov izmed 26 pustmo a ne..pustmo tud to da sm jaz pol ena izmed redkih v prvem roku skor najboljs na soli opravla maturo
*hm na faxu niti ni blo tega, smo bli pac nekak stevilke do druzga, tretjega letnika..sam zal nimas kej..ceprov ok mas tud profesorje k svoje travme mal na studentih izzivljajo..recmo na kksnih zagovorih al pa kej.
-
inaa - Cosmofrik
- Na forumu od: 9. 11. 2005
- Kraj: tu pa tam
v srednji soli sem vsako uro matematike poslusala kaksna budala nesposobna sem....pri ostalih predmetih zalitve niso prsle tolk do izraza. no in ta doticna ucitelca mi je en tedn pred maturo rekla (ob zaklucevanju ocen) 'dam ti dve, ki si jo itak ne zasluzis, mature pa ne bos zdelala tako da se itak vidiva drugo leto'.... ja, matematika mi res ni lezala, sem pa maturo nardila s pdb uspehom in se nje in celega kolektiva hvalabogu resila.
+ stran takih zalitev - dobila sm trdo kozo in mi take in drugacne zalitve s strani ljudi s katerimi mam pac stike ker jih morm imet, ne pridejo vec do zivega.
+ stran takih zalitev - dobila sm trdo kozo in mi take in drugacne zalitve s strani ljudi s katerimi mam pac stike ker jih morm imet, ne pridejo vec do zivega.
Zivljenje je piskotek!
-
Tigi - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 1. 2005
- Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...

No pri njem imam 4 in 5 ane...in da mi danes 1 pa reče, da to nebo za pozitivino da je itak brez veze ker itak nism bla nič pri njem pri pouku kar ni res...
In da bomo vidl v petek naj se pripravim pa urejen zvezek moram imeti pa sem mu lepo rekla, da ga že imam urejenega pa sploh slišati ni hotel...
Že vidm kako me bo zajebavu

...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
-
Ann* - Komunikatorka
- Na forumu od: 28. 3. 2008
jz pa nikol nebom pozabila k smo se u osnovni vpisval naprej in povem pač eni profesorci kam grem pa ona tko pa kaj se sploh upisuješ tja k itk neboš nardila
no nardila sm jo že skor s pravdobrim v zadnjem letniku še finiš pa maturo mam

no nardila sm jo že skor s pravdobrim v zadnjem letniku še finiš pa maturo mam
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]