poklicni tečaj- predšolska vzgoja
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
ŽuŽa - Cosmofrik
- Na forumu od: 22. 11. 2006
Moja kolegica je obiskovala ta tečaj na srednji vzgojiteljski šoli v Ljubljani. Omejitev ne vem točno kok je bila, vem pa da je bila nizka.
Drugač pa na ta tečaj morš hodit redno, traja eno leto in po zaključku si pomočnica vzgojiteljice predšolskih otrok.
Drugač pa na ta tečaj morš hodit redno, traja eno leto in po zaključku si pomočnica vzgojiteljice predšolskih otrok.
-
*daddy's girl* - Komunikatorka
- Na forumu od: 15. 2. 2007
Moja prijateljica obiskuje ta tečaj na Ljudski univerzi. Glede omejitve nisem prepričana, traja eno leto, stane pa 1500€. Je zelo zadovoljna, predavanja ima popoldne, nekje 3x na teden. Če te še kaj zanima, kar vprašaj.
-
nanamiša - Cosmofrik
- Na forumu od: 28. 12. 2009
- Kraj: ljubljana
eh to še ni najhujš...
Men je žalostno, da lahko dela v vrtcu že vsak ne glede na to za kakšno smer se je šolal. Ali imas narejeno srednjo ekonomsko ali si doštudiral sociologijo boš dobil možnost za zaposlitev, čeprav nimaš pojma o tem delu.
Men je žalostno, da lahko dela v vrtcu že vsak ne glede na to za kakšno smer se je šolal. Ali imas narejeno srednjo ekonomsko ali si doštudiral sociologijo boš dobil možnost za zaposlitev, čeprav nimaš pojma o tem delu.
Fantje ne pozabite, ženske so nemočne le tako dolgo, dokler se jim ne posuši lak za nohte.
-
haley - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 11. 2007
nanamiša napisal/-a:eh to še ni najhujš...
Se strinjam!
- lauren
- Sramežljivka
- Na forumu od: 3. 1. 2009
Mahagonij napisal/-a:Vesel sem, da za nase otroke skrbijo tako temeljito izsolani pedagogi.
Uf, je kr fajn bit pametn, če nimaš niti najmanjše ideje kako stvari tečejo v nekaterih vrtcih. Če bi vedel, bi to bil še najmanjši problem. Če sm povem primer iz enega vrtca, kjer sem pomagala. Otroci imajo točno določeno količino hrane, ki jo lahko pojedo. Tisti, ki bi želeli še jesti, hrane pač ne morejo dobiti. Tisti, ki česa ne marajo, morajo to vseeno pojesti. Če nočejo, jih vzgojiteljice dajo v drugo učilnico, kjer tako dolgo sedijo, da vsega ne pojedo.
Torej mislim, da te ne rabijo skrbeti pomočnice vzgojiteljic, ki so po tvojem mnenju premalo izšolane, ravno tako gredo skozi izobraževanje. Bolj je treba pogledati, kakšne sisteme imajo nekateri vrtci. Na srečo so ti v manjših mestih dosti boljši.
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
lauren napisal/-a:Uf, je kr fajn bit pametn, če nimaš niti najmanjše ideje kako stvari tečejo v nekaterih vrtcih. Če bi vedel, bi to bil še najmanjši problem. Če sm povem primer iz enega vrtca, kjer sem pomagala. Otroci imajo točno določeno količino hrane, ki jo lahko pojedo. Tisti, ki bi želeli še jesti, hrane pač ne morejo dobiti. Tisti, ki česa ne marajo, morajo to vseeno pojesti. Če nočejo, jih vzgojiteljice dajo v drugo učilnico, kjer tako dolgo sedijo, da vsega ne pojedo.
To pa ni ravno najboljši primer vzgojiteljice, a ne?
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
- lauren
- Sramežljivka
- Na forumu od: 3. 1. 2009
*mala* napisal/-a:lauren napisal/-a:Uf, je kr fajn bit pametn, če nimaš niti najmanjše ideje kako stvari tečejo v nekaterih vrtcih. Če bi vedel, bi to bil še najmanjši problem. Če sm povem primer iz enega vrtca, kjer sem pomagala. Otroci imajo točno določeno količino hrane, ki jo lahko pojedo. Tisti, ki bi želeli še jesti, hrane pač ne morejo dobiti. Tisti, ki česa ne marajo, morajo to vseeno pojesti. Če nočejo, jih vzgojiteljice dajo v drugo učilnico, kjer tako dolgo sedijo, da vsega ne pojedo.
To pa ni ravno najboljši primer vzgojiteljice, a ne?
Ja normalno da ni, sm očitno to nima ravno kake veze s tem koliko je vzgojiteljica usposobljena. Če je sistem tak, je pač tak. Je pa tudi res, da imajo otroci včasih celo rajši mlajše vzgojiteljice, ki mogoče nimajo fakultetne izobrazbe, imajo pa energijo in zagon za delo. Otroci pač ne vedo, koliko let je njihova vzgojiteljica hodila na faks, ali pa mogoče sploh ni študirala
-
nanamiša - Cosmofrik
- Na forumu od: 28. 12. 2009
- Kraj: ljubljana
lauren, to tvoje mišljenje je popolnoma zgrešeno. Da ti povem mora biti vzgojiteljica, da lahko v takšni skupini normalno deluje, kar dobro šolana. In po tvoji izjavi, češ da otroci itak ne vejo koliko šol imaš, lahko vidiš, da za takšno delo nikakor nisi primerna. Če razmišljaš o tem kako te bodo otroci imeli radi in ne o tem kaj se lahko od tebe naučijo bolje da se sploh ne podaš v ta zelo težak poklic!
Ravno v tem obdobju, ko se otrok najbolj razvija je potrebno da ga vodi dobro šolan vzgojitelj!
In ta primer ki si ga povedala glede hrane...me prav zanima v katerem vrtcu se tako grozne stvari dogajajo A sedaj še otroci nimajo pravice povedati koliko bojo jedli ali bodo jedli... katastrofa! Da moj otrok kaj takšnega doživi v vrtcu ga v tistem momentu izpišem!
In ja, še kakšno vezo ima to s tem koliko je vzgojiteljiva šolana. Vzgojiteljica, ki ima vsaj malo pojma na tem področju bi lahko vedela kako poteka hranjenje v vrtcu
Ravno v tem obdobju, ko se otrok najbolj razvija je potrebno da ga vodi dobro šolan vzgojitelj!
In ta primer ki si ga povedala glede hrane...me prav zanima v katerem vrtcu se tako grozne stvari dogajajo A sedaj še otroci nimajo pravice povedati koliko bojo jedli ali bodo jedli... katastrofa! Da moj otrok kaj takšnega doživi v vrtcu ga v tistem momentu izpišem!
In ja, še kakšno vezo ima to s tem koliko je vzgojiteljiva šolana. Vzgojiteljica, ki ima vsaj malo pojma na tem področju bi lahko vedela kako poteka hranjenje v vrtcu
Fantje ne pozabite, ženske so nemočne le tako dolgo, dokler se jim ne posuši lak za nohte.
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Ni nič nenavadnega tole, žal, se mi zdi, da jih je kar nekaj, ki imajo podobne "travme" iz vrtca, sploh glede prehrane (kako so nekatere silili pojest vse, pa četudi otroku nikakor ni šlo)..in tole verjamem, da ni samo od vzgojiteljice odvisno (res je, da bi lahko ble bolj mile glede tega), ampak tudi od organizacije vrtca.nanamiša napisal/-a:In ta primer ki si ga povedala glede hrane...me prav zanima v katerem vrtcu se tako grozne stvari dogajajo
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov