Poklic: Vzgojiteljica, Pomočnica vzgojiteljice
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- kinna
- Kofetarica
- Na forumu od: 24. 5. 2009
vzgojiteljica zasluži nekje 1250 do 1500 evrov, pomočnica le dobrih 750 do 800evrov... seveda je to približek... baje pa je vzgojiteljic v slo kar dosti, tako da moraš imeti srečo da prideš na delovno mesto... upam da ga js čes par let dobim
- sanjaanja
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 24. 10. 2007
- Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let
kinna napisal/-a:nazadnje ko sm se pogovarjala na praksi z vzgojitlco je rekla da ma okol 1300 evrov plače. da pomočnica pa zasluži dosti manj- okrok 750 evrov...
Ne vem zakaj bi pomočnica zaslužila skoraj polovico manj. Saj 750 se meni ne zdi malo za srednješolsko izobrazbo.
Da pa bi vzgojiteljica dobila 1300 pa jaz tudi dvomim. Mogoče ti je povedala skupaj z vožnjo. Če imajo 1300 se pa še jaz prekvalificiram. Imam isto 7. stopnjo pa zaslužim 700 eur.
-
black_bird - Komunikatorka
- Na forumu od: 18. 7. 2008
- Kraj: far away
orhideja1 napisal/-a:Dvomim, da vzgojiteljica zasluži 1500 eur, če jih moja sestrična, ki je profesorica dobi 1100.
Vzgojiteljica danes z končano višjo izobrazbo(kar je danes nujno potrebno, drugače ne smeš sam paziti otrok;s 4-letno vzgojiteljsko šolo si namreč samo pomočnik vzgojitelja) in z nekaj leti delovne dobe lahko zasluži 1500 eur. Kaj pa tvoja sestrična kot profesorica uči, pa kako dolgo že?lp
-
Libido. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 30. 7. 2007
black_bird napisal/-a:Vzgojiteljica danes z končano višjo izobrazbo(kar je danes nujno potrebno, drugače ne smeš sam paziti otrok;s 4-letno vzgojiteljsko šolo si namreč samo pomočnik vzgojitelja)
kako to misliš ne smeš sam pazit otrok?
Let's swim to the moon .....
- cvetkaaa
- Kofetarica
- Na forumu od: 15. 5. 2008
- Kraj: Postojna
black_bird napisal/-a:orhideja1 napisal/-a:Dvomim, da vzgojiteljica zasluži 1500 eur, če jih moja sestrična, ki je profesorica dobi 1100.
Vzgojiteljica danes z končano višjo izobrazbo(kar je danes nujno potrebno, drugače ne smeš sam paziti otrok;s 4-letno vzgojiteljsko šolo si namreč samo pomočnik vzgojitelja) in z nekaj leti delovne dobe lahko zasluži 1500 eur. Kaj pa tvoja sestrična kot profesorica uči, pa kako dolgo že?lp
Kar jaz vem višja vzgojiteljska šola sploh ne obstaja več, ampak samo visoka.
- chiqqa
- Cosmofrik
- Na forumu od: 9. 9. 2006
sanjaanja napisal/-a:kinna napisal/-a:nazadnje ko sm se pogovarjala na praksi z vzgojitlco je rekla da ma okol 1300 evrov plače. da pomočnica pa zasluži dosti manj- okrok 750 evrov...
Saj 750 se meni ne zdi malo za srednješolsko izobrazbo.
.
pol ti raj ne povem kok ma moj fant ker te bo kap
- nivea9
- Kofetarica
- Na forumu od: 5. 6. 2009
chiqqa napisal/-a:sanjaanja napisal/-a:kinna napisal/-a:nazadnje ko sm se pogovarjala na praksi z vzgojitlco je rekla da ma okol 1300 evrov plače. da pomočnica pa zasluži dosti manj- okrok 750 evrov...
Saj 750 se meni ne zdi malo za srednješolsko izobrazbo.
.
pol ti raj ne povem kok ma moj fant ker te bo kap
Sam a je pomočnik vzgojiteljice?
-
cvetkaaa napisal/-a:black_bird napisal/-a:orhideja1 napisal/-a:Dvomim, da vzgojiteljica zasluži 1500 eur, če jih moja sestrična, ki je profesorica dobi 1100.
Kar jaz vem višja vzgojiteljska šola sploh ne obstaja več, ampak samo visoka.
Nisem rekla višjo šolo, ampak višjo izobrazbo, s tem sem mislila študij predšolske vzgoje na pedagoški fakulteti. Ne obstaja niti visoka šola za vzgojitelje, temveč je to že univerzitetni program. Po končanem programu na faksu so dipl.vzgojitelji ali kakorkoli že:)
-
Libido. napisal/-a:black_bird napisal/-a:Vzgojiteljica danes z končano višjo izobrazbo(kar je danes nujno potrebno, drugače ne smeš sam paziti otrok;s 4-letno vzgojiteljsko šolo si namreč samo pomočnik vzgojitelja)
kako to misliš ne smeš sam pazit otrok?
Če imaš končano 4-letno vzgojiteljsko srednjo šolo, ne smeš samostojno paziti skupine otrok. Itak moreta biti vedno dva vzgojitelja ali več, odvisno od števila otrok v skupini. Drugače pa(ne vem kdaj natančno, zadnjih par let moraš za PRAVEGA vzgojitelja na UNI program)sam otrok NAJ ne bi smel paziti. Nevem kako je po vrtcih po Sloveniji, ampak veliko starejših vzgojiteljc je moralo na stara leta delat nekaj izpitov, da so diplomirane vzgojiteljice. Po 4 letih srednje šole si pomočnik vzgojitelja.Nevem zakaj:)
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov