Poklic: Vojakinja

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
marateja
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 6. 2004
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a marateja » 09. Dec. 2005 0:28

kako pa je z izobrazbo? Moja kolegica se je tud prjavlain je pol dobila odgovor da ima prenizko izobrazbo (imela je četrto stopnjo). Potem se je šla naprej izobraževat, in ji je bila priznana peta stopnja. Se je spet hotla vpisat, pa so ji nazaj odgoovrl, da ima previsoko izobrazbo. Kva zdej?
Za človeka so samo trije dogodki: da se rodi, živi in umre. Ne čuti, ko se rodi, trpi, ko umira in pozabi živeti.
Jean de La Bruyere
Uporabniški avatar
ushergirl
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 10. 2004
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a ushergirl » 01. Jan. 2006 15:28

tut jst se zanimam za ta poklic.edino kar me muci je to, da je najmanjsa spremeljiva visina 160 cm, jst mam pa 157cm :cry: :cry:
salsasora
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 29. 12. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a salsasora » 02. Jan. 2006 18:51

jzt sem se tud zanimala da bi šla v vojsko, pol sm se pa mal pozanimala in mi nek "prijazen " gosopod razložil, da je v slovenski vojski 14% žensk v Eu pa 12% in mi se moramo približat Evropi. Tko da mi je dal na lep način vedat da niso glih neki zaintereserani, da mel še kšne ženske v vojski...... Mal mem.
mđea
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 2. 2009
Kraj: ceLje

Neprebrana objavaNapisal/-a mđea » 22. Feb. 2009 22:33

hja evo mene spt ja t oje drugi pokLicza katerga se zanimam:D sam baje mors met velikost js sm ma že skos fuL mejhna no ka več mogoče še se u ttih 3 letih pretegnem kej hehe:D ja sm 1 letnik in ko končam grem za vojakinjo če bo le mogoče :P .. drgč pa un druk poklic=) že od malega sm drgč hotla bit vojakinja =P no ja ka je pomembna velikost pa če je kuk?? see ya
rada bi bila stevardesa saj rada potujem sam nwm kako sql rabiš za to ..:D hF*
Uporabniški avatar
GoldenEye
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a GoldenEye » 22. Feb. 2009 22:54

marateja, mislem, da naj bi mel vojaki končano vsaj srednjo šolo. Ne vem, kk pol tvoja kolegica ni pršla zravn. Mogoče je zaradi kakšne druge stvari niso sprejeli?

Jst sm drugač kr ta prava za kaka moška dela. Orožje pa mal razgibavanja, to bi že šlo...tud blat me ne moti. Baje sploh ni kej posebnga v vojski, eni pravjo, da jim je tam dolgcajt in nmajo kej počet :) Sam na dolgi rok mi ta služba ni všeč, ker te lahk kam pošljejo pa morš it. Pol si pa tam, kjer ni muh...
Uporabniški avatar
majaoko
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 21. 7. 2006
Kraj: okolica ljubljane

Neprebrana objavaNapisal/-a majaoko » 22. Feb. 2009 22:54

ushergirl napisal/-a:tut jst se zanimam za ta poklic.edino kar me muci je to, da je najmanjsa spremeljiva visina 160 cm, jst mam pa 157cm :cry: :cry:

To je pa čudno, sej če si majhna se lahko prej v kakšno luknjo skriješ :D hec
Ja to je pa beda, samo že mora biti tako :wink:
Pridi med policiste tu ni teh mej :D
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 23. Feb. 2009 8:08

marateja napisal/-a:Jst si niti predstavljat ne morm, da bi se mi na vse zgodaj en drl na ušesa, še manj pa da bi mogla kje laufat ob 7 zjutraj okol vojašnice....ne ne...to ni zame

Ma vi imate same ameriške filme v glavi! Pri nas ni tako.

Vojake ful rabijo, ker jih veliko odhaja iz vojske zaradi slabih plač, sploh zdaj , ko so jim še voznino zmanjšali. Tako da za vojake komot, za častnike pa ni povpraševanja. V vojsko greš lahko tudi kot pilot na primer (jih rabijo) , sam kaj ko Adria za isti del plača dvakrat več, pa gredo pol stran raje...
Uporabniški avatar
brunett
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a brunett » 23. Feb. 2009 14:08

Heh, na usposabljanju to res tko zgleda. In tut kasneje, vedno mas zjutri telovadbo. :D

Drugac pa tiste ki se sekirate za visino, js sm bla na sluzenju prostovljnega vojaskega roka( isti program kot za poklicne ) in sem mela sovojakinjo ki je bla visoka ene 150-155cm. Pa na Nato testih je bla boljsa od vecine fantov.
Tut tisto da nocejo zensk v poklicno vojsko ni res.
Ja, rabis pa met srednjo solo koncano, katerokoli.

Anyway, tiste ki ne veste ce bi al ne bi vam predlagam da greste odsluzit prostovoljni vojaski rok pa boste vidle ce je to za vas al ne. In ko to koncate se lahko zaposlite brez nekih dodatnih usposabljanj.

Meni je blo fajn in mi ni zal da sem sla...
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 23. Feb. 2009 14:19

Ko sem bila mlajša, sem si zamišljala kako bom nekoč vojakinja in me je to tako motiviralo, da sem doma delala sklece. :D Z leti pa ugotoviš, da ni vse tako ozko kot sprva misliš da je. Ko te pošljejo na misijo nekam bogu za hrbtom, kjer obenem tudi reskiraš svoje življenje... Ne hvala! :wink:
Uporabniški avatar
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 30. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a renatka_ » 23. Feb. 2009 20:26

Js bi bla, sam ne, da bi me en tam pod komando meu. :D Jz bi bla glavna! :cool: :D
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 23. Feb. 2009 20:56

mđea napisal/-a:hja evo mene spt ja t oje drugi pokLicza katerga se zanimam:D sam baje mors met velikost js sm ma že skos fuL mejhna no ka več mogoče še se u ttih 3 letih pretegnem kej hehe:D ja sm 1 letnik in ko končam grem za vojakinjo če bo le mogoče :P .. drgč pa un druk poklic=) že od malega sm drgč hotla bit vojakinja =P no ja ka je pomembna velikost pa če je kuk?? see ya

ti sam naret sQl, da bos loh ful kul, ktt gi jane. kjuuut. Fuuul. mall boš mustala še growat. pa ksn year se posstaraTT. no paniCcCcCc.
xoxo

sam ne it za slovenistko.

drugače mi pa ta omejenost z višino ni ravno jasna, mam namreč cimra, ki je visok le malo nad 160, pa je v vojski, tako da res ne vem zakaj bi bila za ženske omejitev 160.
se mi zid, da mu je kar všeč, niti približno ni tako zelo 'vojaško' kot včasih, ampak prapor se pa še vedno dviga zjutraj in še vedno laufajo ko blesavi.
misije pa....z natom majo podpisano, da misija traja 6 mesecev, enkrat mač 3-tedenski dopust. ni ravno najbolj super in oh in sploh, ker je komaj čakal da pride domov, pa je res navdušen vojak.
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 9. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a chiqqa » 24. Feb. 2009 1:00

jz bi šla samo zato, ker vem da bi tko dobila samodisciplino pa vse kar se reda tiče, shujšla bi ke kamr bi rada pa utrdila telo :D sam zato bi šla (sj vem, zgrešene predstave)..ampk ena trda roka bi mi koristla LOL

slovenistko

slavistko si misnla? :D
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 24. Feb. 2009 11:30

nevem točno, vem da je na FF oddelek za slavistiko, kjer so pol rusisti, slovenisti, bohemisti...ipd....
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 24. Feb. 2009 12:22

Je ja, obstaja oddelek za slovenistiko. :wink:
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 9. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a chiqqa » 24. Feb. 2009 16:32