Poklic: Varuška

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
slivica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a slivica » 21. Feb. 2009 8:44

Glede tega, kje bi lahko dobila delo: Nekje je ena dodala link na dva foruma, ali pa vpisi v Google, kjer imajo prav rubriko Varuske. Pa lahko tam pogledas, ce kdo isce ali pa das oglas. Sicer je menda MilkyWay napisala, da jo je tako odkrila inspekcija in je mela neke probleme, ampak saj lahko napises, da bos delala preko napotnice. Lahko gres tudi v kake otroske svete (ne vem od kod si) v teh nakupovalnih srediscih ali pac kje jih mate (pri nas v MB so tudi v mestu) in vprasas, ce vejo, da kdo kaj rabi, pri nas je ogromno mamic, ki sprasujejo in govorijo, da bi rable. Potem, ko bos pa enkrat ze delala, pa se dosti hitreje najde, oz. sami najdejo tebe. To gre hitro med temi mamicami okrog in te prav klicejo, ustavijo v mestu...

To, kar pa je kr.ena napisala, pa se sicer delno strinjam, ampak samo v smislu tega, da nikoli ne ves, kaj se lahko zgodi oz. na koga naletis. Saj naceloma spoznas starse prej in dobis nek filing, ampak siguren pa ne mores nikoli bit. In kljub temu se nisem imela priloznosti spoznati starsev, ki bi koga tozili, ali vsaj slisati za podoben primer.

Tako da res no, kot sem ze v oni temi prej (Koliko zasluzite...) napisala je to lahko cudovito delo, ki ti lahko ogromno prinese. Je pa res, da vsi niso za to. Aja, pa ko je ena napisala, da ce imas malega mores tak na vse pazit... Ko sem jaz zacela pazit tisto puncko je bila stara 10 mesecev in se sploh ne spomnim, da bi bila kdaj panicna glede tega, pac nekak avtomatsko gledas na to, da nevarne stvari odstranis, ne znam opisat, vse je tak spontano, da se ti niti ne zdi, da se nekaj posebej trudis. Vsaj pri meni je blo tak.
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 9. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a chiqqa » 23. Feb. 2009 15:42

jp, jz utipkam: iščem varuško, varstvo otrok, varuška, delo varuška..ma najde se ogromno! Je pa res, da sm jz ogromno folku pisala, pa eni neodgovorijo, drugi so že našli, tretji ne rabijo več.... bom pa še uztrajala ja :) itk, škorpijonka :P
Uporabniški avatar
Libido.
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 30. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Libido. » 23. Feb. 2009 20:03

Punce, eno vprašanje!
Jutri se dobim z eno mamico, sva že zmenjene da naj bi čuvala njihovo 1 letno punčko, ker nujno rabijo od marca naprej. Jutri se dobiva da se zmeniva še kje jo bom čuvala in kako in pa kako bo z plačilom. Zdej pa tako, mam ful izkušenj s čuvanjem otrok, nism pa nikoli še delala kot varuška (tako da bi redno čuvala tujega otroka, predvsem sem čuvala otroke sorodnikov zastojn ali pa za občasno plačilo, druge usluge). Prosim tiste, ki imate že izkušnje s tem - kolko bi zahtevale na mesec za redno varstvo 3× na teden po 4 ure? Ne bi rada zahtevala preveč, premalo pa tudi ne hehe :D
Let's swim to the moon .....
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a chiqqa » 24. Feb. 2009 0:09

jz sm gledala cene (če utipkaš cene varušk) je to bolj kot ne zlo nedonosen posel. za 5 dni v tednu po 6-8 ur dobijo po povprečno 200€ za CEL mesec. zlo malo, ampk če pogledaš, starši nemorjo dat cele plače za otroka, je pa res, da odvisno na kok premožne naletiš, lohka da boš mela tut po 400,600€ mesečno, pravjo pa, da je to zlo oderuško (zdj glede teh for, kakšno odgovornost maš pa otrok gor pa dol pa da morš bit še bl prisotn u taki 'službi'..ne bom o tem k smo že dost o tem debatirale u neki drugi temi)..
Uporabniški avatar
Libido.
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Libido. » 24. Feb. 2009 11:54

No tko, ravnokar sem bla na 'razgovoru'. So se kar odločli zame, čeprav so imeli že ful punc na razgovoru pa še z nekaterimi so zmenjeni ta teden, ampak jim bojo odpovedali.
Tako da zdej bom par dni hodla tja takrat ko bo mamica doma, tolko da se me punčka navadi, mi bojo pa to že plačali. Zmenli smo se pa za 5€ na uro .. Tolko so zmožni plačat, se pravi plačevali mi bojo tedensko 60€, mesečno pride okoli 250€, če bojo finančno zmogli bom tudi kej več dobila ... Meni je tako plačilo super, ker kolkr sm se tudi s svojo mami pogovarjala je rekla nej zahtevam tam 40€ tedensko, manj pa ne ...
Je bla pa ženska ful, ful navdušena nad mano in ful jo je skrbelo to, če se mi zdi 5€ na uro premalo, ampak da ful več pač ne morejo dat, pa sm rekla da meni je to prav super ... In še tako službo imata z možem, da ubistvu jima je vseeno kdaj gresta delat, tako da si lahko sama zberem katere tri dni v tednu jo bom čuvala, lahko tudi 4 al pa 2 dni kdaj, uglavnem kolkr sva se zmenle sm super zadovoljna .. Tamala je tud ful pridna, ko sm prišla tja je spala, je pa takoj ko se je zbudila šla k meni v naročje, tako da je tudi to mamico ful prepričalo, ker je rekla da drugače rabi malo več časa da se na nekoga navadi, jst sm ji bla pa očitno takoj všeč ;)
Komaj čakam da jo začnem čuvat, mislim da se bova imele ful dobro :)
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a chiqqa » 24. Feb. 2009 16:22

oo hudo!! ful si dobr najdla! Pa plačilo maš res VEČ KOT SUPR!! Lohka si ful zadovoljna pa srečna, ker drugi računajo tko od 3-5€ max, pa še to zdj bl težko najdeš tko veliko plačilo...ful res dobr si najdla! Če ti kej gdaj ne bo šlo, al boš pa nehala tm delat iz razlogov, ti mi sam piš na ZS, prec uskočm!!! :D

Res, še ekrt, ful dobro! S tem da eno merkaš, pa ful naudušeni nad tabo,pa še kej več lohka dobiš,pa še tko par dni na teden in to kadar sama želiš :P
Uporabniški avatar
slivica
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a slivica » 24. Feb. 2009 17:15

To se meni zdi realno placilo. In mislim, da je danes ze redko katera varuska placana manj. Ce se seveda pogovarjamo o delu tako, parkrat na teden po nekaj ur. Je pa res, da tiste, ki pazijo otroke cel teden po vec ur dobijo precej manj.
Sem vesela zate, potrudi se in delaj to z veselje, ker se to zelo pozna. :)
Pa porocaj. :)
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a chiqqa » 27. Feb. 2009 8:49

Jz grem pa lihkar na razgovor wiiiiii kumi čakam res, že 2 dni sam o tem razmišlam hehehe zanimiv da sm sploh lohka spala da nism skos gledala kok je ura LOL :D pa pol poročam ;) mam pa ful dobr filing :) i'm soo excited :D
Uporabniški avatar
slivica
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a slivica » 02. Mar. 2009 17:10

chiqqa nisi nic porocala, kako je bilo... :)
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a chiqqa » 19. Mar. 2009 20:58

mi se mamo fuuuuuul fajn :P je pa dvojčke ful težko krotit k hoče bit vsaka 'taglavna' pa se prkazat v boljši luči kot sestrca :) Sprejele sta me pa res takoj, ena je sicr mau na postran gledala prvi dan (je tko tut nasploh bolj 'boječa') amapk zdj se mamo vse več al mn skos rade, pa mi to tut pokažeta wiii res ni lepšga!! Pa k vidš da si jima zanimiva, pa da se smejčkata, kričita od naudušenja, da jima kej novga pokažeš pa jima je to wow, pa da rečeta 'Tut chiqqa bo :P' itd.. res fuul dobr! Mata sicr tut svoje muhe, jz mam problem ju omejevat pa jima prepovedat stvari ker potem je pač jok in stok (ne za doulgo), amapk tko je,treba jima postavt meje.so tut starši mi rekl nej bi ne bo bad al pa da bi si misnla, da sm 'grda' do njiju ker je to edino prou (heheh). Je pa cel projekt menat plenice pa roke it umit ker jima hitr pade koncentracija pa sto enih stvari majo za počet pa majo dela sami s sabo hehe pa še une igračke pa levo tretje :) Sej veste, otročki hehe.
bi napisala kej več, pa mi čas zdle ne dopušča

Me zanima pa še s strani Libido. kako pa kaj :P me firbec matra..

me se mamo res fajn, majo bl razgibano pa aktivno preživlanje časa kot v vrtcu al pa če bi jih pazla npr. babica :) Ma sm zihr hehe
Uporabniški avatar
Libido.
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Libido. » 19. Mar. 2009 21:05

chiqqa napisal/-a:Me zanima pa še s strani Libido. kako pa kaj :P me firbec matra..

so dobili eno sestrično, ki lahko čuva tamalo, tako da ni nič :(
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 26. Mar. 2009 16:43

Pri meni pa je zdaj malo krize,mala je zbolela, jaz pa takoj za njo-sem se nalezla.In zdaj je mala bila cel čas v naročju,pa tudi skapirala je, da jaz pridem ,mama odide in je cela kriza spet, jok in stok, prav trma.Sicer je stara 11 mesecev, ampak vseeno.In pol jo seveda mama takoj vzame v naročje preden gre ko mala joka itd, isto ko pride in je še huje, ker to tamala čuti kot potuho.Kak nasvet?Sama imam pač namen potrpeti to jokanje itd, ker se bo morala navaditi, pa je kar je.
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a chiqqa » 26. Mar. 2009 17:20

jz mam isto težavo. ker je ena od tamal res ful trmasta in se neki napunta in ni joku konc. še posebi če sta mami pa oči v bližini, to hočta ful pozornost in se kr naenkrt spomnta da onedve pa nočta da gresta npr. v službo in potem spet sledi jok in to za brezveze, ker ko smo same se mamo res fajn, se stiskata pr men, me mata najrajš, s emamo fino,smejimo..potem pa starši vse spet zmešajo, oni misljo da je pač punčke nemorte brez njiju in potem mislta da jokata k smo same (pa še ena varuška) amapk sploh ni tko..isto v vrtcu, se navadta da tm ni mamice&očija in ju je brez problema previt, pa to bilokdo..čim je en od staršev zravn..neeeee mami booo, ne ti!! in trma in pozornost na mt,fotra in v jok.... nevem, jz nism bla taka..je pa res, da nism mela še ene sestrce k pa res tko dost tekmujeta pa kera bo bla večkrat v naročju oz. da bosta mele obedve enako.

ti res neznam svetovat, se pa strinjam, da je grozn občutk ker se tkrt res uprašaš, a kej narobe delam, da sta 1x jokale ko je fotr šu v službo, pa da ko pridejo starši da sta čist upaljene na njih (seveda, če ena začne skos mami mami..če pa ne potem sm pa jz IN)..res ene igrce, težko je poštekat :D najbolš je da pustiš pr miru, staršem pa dej vedt da ko ju ni se mate res fajn in da čisto pozabta na njiju, na starša in da tazga joka ko si z otrokom ni :)

sicr so pa vsi otroci taki, i guess...jz se ne spomnm da bi trmarla pa iskala pozornost pr starših ko bi bli oni zravn pa jokcala da bi me dal v naročje--vem da pr njima jok ne prinese naročja in bjemčka s strani staršev tko da razvajene zihr nista :D

aja pa tko je pr 'nas', da oči velikrat kam gre in potem tamale začneta zganjat paniko prec ko se oči npr. preobleče in v jok, očii ne še ittttt in isto 'grožnje' če ne bosta pridne bo oči šou--jz mislm da je vs problem v teh staukih s strani staršeu...ker že tko bolj mal vidta očija, mami ma pa tut tko službo..

res,drgač sta pa res sweet punčki, se kr navežeš tko, prou mela bi svojga, sma NE dvojčke!! :D
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 27. Mar. 2009 15:29

No jaz sem pa danes z drugo taktiko probala: ko je začela jokat, tam nekje po 10 min ko je skužla da mame ni, sem jo pustila pri miru.Odplazila se je do vrat, malo jokala in ko je videla da se ne menim za njo, je počasi priplezala nazaj k meni in igračam.Posebej zanimivo je bilo med jedjo:malo joka, ko je žlica pred njo ham, potem spet jok, žlica,itd.Nisem vedela ali ima kje gumb za off in on ali kako.No sekirat se ne smemo pa bojo se tamali hitro navadili, ne bo druge izbire :)
Uporabniški avatar
Libido.
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Libido. » 21. Apr. 2009 8:12

jst sm bla pa danes v vrtcu, sm nesla napotnico ... 4.maja začnem, verjetno po 7 ur na dan, no tko kot me bojo rabli .. sm bla pa kar presenečena da dajo 4€/uro ker kot sm se s puncami pogovarjala je drugod 3€ al pa manj ... no, meni je super :)

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov