Poklic: Varuška

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Lastovica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 12. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Lastovica » 03. Nov. 2006 11:27

Ojla!!

Jaz sem lani pazla 3- letnega fantka. 2 do 3x na teden. Sem ga sla iskat v vrtec in sma potem pri njih doma pocakala, da je prisla mama iz sluzbe. Blo je prav fino. Fantek je bil ful pameten in skuliran (je ze od nekdaj navajen na varuske), me je mel ful rad in sma se prav dobro razumela. Velikokrat sma hodla na igrisce al pa se igrala kaksne fantovske igre in sestavljala avione :D Tolk na kratko.

Placilo pa je bilo 1000 sit na uro.

lp

P.S. Ce pazis kaksnega zoprnega otroka, pa zna bit grozno. Sem tud ze slisala, da so se otroci po cele popoldneve samo drli.
Maudisa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 29. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Maudisa » 02. Jan. 2007 2:28

Joj,to bi jaz delala..Čist nora na male otroke :D
Sam zna pa bit nerodno ja če se samo dere..drgač pa bi se preizkusla v tem :)
Uporabniški avatar
slivica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a slivica » 02. Jan. 2007 10:43

Jaz pa delam v enem otroškem svetu, kar pomeni, da pazim na otroke, ki jih starši pustijo pri nas medtem ko nakupujejo, itd. Plačilo je vredu, problem je samo s starši. Ok, ne z vsemi, ampak ni se mi še zgodilo, da bi mela kake probleme z otroki, vedno s starši. Pri tem delu takoj opaziš neodgovornost staršev in se samo čudiš enim. S tem ne mislim, da jih je večina takih, ampak se jih kr najde.
Sicer ni to ravno isto, kot prav varstvo na domu, je pa podobno. Delo samo je pa itak super..
Miss_M
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 2. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Miss_M » 02. Jan. 2007 13:54

No zdaj pa se moja izkusna z čuvanjem otrok v sloveniji

Enkrat sem se prijavila za delo varuske..Čuvala punčko staro 6-7 let ..zivela sama z mamo!.Ko se je mami od punčke odpravila po nakupih za par ur (je bila po mojih domnevah punčka preveč navezana na mamo..in jo skos klicarla po gsmju..)..Čeprav sem jo zamotila z raznimi igrami..Okey..prvi dan..
Drugi dan..sem imela v varstvu se enega otroka več (brez predhodnega pogovarjanja o tem).. :D ..ampak ni panike....Ko sm opazovala punčko staro 6-7 let se mi je zdela zelloo razvajena in napdalna do druge punčke..tako je nastal manjši prepir med njima..katastrofa.. :roll: oz fajt..seveda se je na koncu vse uredilo.

Kot je ena punca rekla, vse odvisno kakšnega otroka dobis..tudi ta mala punčka se je zloo drla..(navezanost na mamo :?: )
Uporabniški avatar
*spela*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 2. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *spela* » 04. Jan. 2007 19:37

js pa poleg faxa delam v vrcu, takrat ko me rabjo. pa morm rečt d mi je full ušeč d so otroc full uredu (ok, valda so problemi), pa full sm vesela k mam stika s starši tko max.kkšno minuto med vrati. plačan mam pa 650 sin/h. ok, ne vem kok je to evrov :wink:
pa tut razmišlam o tem d bi se poskusla še kot varuška v popoldanskem času. mislm, pazla sm že otoke raznoraznih sorodnikov sam ni isto kot neznani k ti plačajo.
js mislm d je za probat. gledala sm pa že na študencu kok plačajo pa piše od 800-1000 sit/h, ampak odvisen kok otok maš, kok stare, pa kaj še zraven delaš, aja pa kok maš izkušenj pa kakšno šolo delaš-verjem to starše vse zanima.
upam, d boš kej zase najdla.
Uporabniški avatar
sinička
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 8. 4. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a sinička » 06. Jan. 2007 10:14

v lj obstaja neko društvo (sm pozabla kako se imenuje), ki ti organizira varstvo pri kakšni družini... dobiš pa 600 sit/h (vsaj tok je dobivala ena kolegica dve leti nazaj)

če ne, pa daš oglas na forumu na www.med.over.net ali pa na forumu na www.soncek.si

ampak te opozarjam, da nekateri oz. večina staršev ni pripravljena plačat razumne cene, čim manj bi plačali, kar se mi zdi prav bedno, navsezadnje se gre za njihovega otroka in ti si odgovorna zanj, ko jih ni... jaz osebno sem vedno zahtevala od 700 sit/h ali več... pod to ceno se nisem spustila
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 20. Feb. 2009 16:23

najdla temo :D

skratka če nadaljujem:

red_rose napisal/-a:blo je par sekund nepozornosti (bil je na vrtu, js sm si pa sla notr sok nardit - pa se to sem ga cez okno gledala, sam sm pac mogla kozarc poiskat in to) in on je nasu flaso in vrgu u tla in se nekak porezu. na konc je mama njegovga oceta ''krivila'' ker bi mogu ze zdavnaj vrzt tiste steklenice proc.
valda da bi se lahk hujse koncalo, ampak tut po drevesih je plezal (so mu dovolili, tut ko so bli starsi doma in je bil sam zunaj) in lahko kadarkoli pade na glavo, lahko gre u kopalnico na stranisce, se spotakne, in udari z glavo ob umivalnik...itd. tolk je tega da je NEMOGOCE pazit na vse. nesrece se pac dogajajo in to je dejstvo. itak da je treba pazit kolikor je v nasi moci, ampak NE MORES na vse pazit! in to je na starsih da razumejo! sej pa se vidi kdaj je varuska malomarna (ko se nesrece non stop dogajajo) ali pa se res samo enkrat zgodi...

res je nemogoče pazit na use, ampak določene zadeve se da že prej zavarovat.Moja tamala je tud po gledanju tominđerija,vtaknla oba prsta v vtikač,v momentu ko sm se stran obrnla, pa zna že razmišljat in ve kaj so vtikači in štrom in posledice.In sm tko zaupila, da so me pomojem u Fužine slišal.Ampak useeno me je to naučilo tega, da določene risanke useeno niso dobre za otroke (recimo tominđeri ker se garbata, padata,nevemkaj, pa jima nkol nč ni),da smo potem kupili varovane vtičnce, itn....Lahko bi se ji kej zgodilo in še zdej me je groza ko se sploh spomnim na to.
Ampak hotla sm povedat, da so nekateri dejansko neodgovorni.Gledajo televizijo, briga njih.Pa ne samo varuške, tud nekateri starši so res obup!
fora je v tem, da če nisi res stoodstoten da boš z vso glavo pri otroku, rajš ne delaš kej tazga.

no, sej načeloma se strinjava ane, verjetn tud veš kaj želim povedat.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 20. Feb. 2009 17:12

*purple* napisal/-a: Ampak hotla sm povedat, da so nekateri dejansko neodgovorni.Gledajo televizijo, briga njih.Pa ne samo varuške, tud nekateri starši so res obup!
fora je v tem, da če nisi res stoodstoten da boš z vso glavo pri otroku, rajš ne delaš kej tazga.

no, sej načeloma se strinjava ane, verjetn tud veš kaj želim povedat.

ja zdej sma pa nekak prisle skup :D

pac ce bi vsako potencialno varusko sel nekdo strasit: kaj ce se otroku kaj zgodi blabla...ne bi nobena bla varuska. tut starsi se morjo zavedat da se nesrece pac dogajajo, in poskusat poiskat najbolj mozno zanesljivo varusko... :) ki bo na vsak nacin poskusala preprecit vse nesrece, se vedno se pa lahko kaj zgodi... :)

sej kot sem ze rekla: mene je skor kap od strahu enkrat k se mi je tamali nekam skril in sm ga skor pou ure iskala :eek: mislim da me je tisto stalo ene par let zivlenja......hehe=) tk da je res treba dobr premislit pred tako odlocitvijo, sploh ce katera namerava pazit dojencke...js mislim da pod 4 leta ne bi sla.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 20. Feb. 2009 23:18

cvetkaaaa napisal/-a:No zdaj pa že nisi resna. Vsekakor pa jaz nikoli ne govorim 1 uro po telefonu pa četudi ne bi imela kaj početi in bi se do skrajnosti dolgočasila.

uprašala si me v kateri službi lahko govoriš po telefonu eno uro, pa sem ti povedala.nevem kaj zdej nism resna :gruebel:

mogoče ne govoriš ti eno uro po telefonu, se pa najdejo ljudje ki ne govorijo eno, ampak dve :wink: sploh pa nevem čemu zdej to razpravljanje,pomen je jasen.

red rose..ja sej je pač žal logično, da se lahko kej zgodi a ne.Ampak useeno, nekateri ljudje so ful neodgovorni in sploh ne razumem zakaj se odločajo za taka dela, če pa niso konkretno z glavo v njih.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 20. Feb. 2009 23:26

tudi jaz bom začela paziti na malo punčko, zdaj staro devet mesecev.ravno se plazi po tleh in moraš paziti, da ne da česa v usta, kar bi lahko bilo nevarno.pa tudi vse grabi z ročicami, tako da moraš vse držati , da si ne potegne česa nase.ne zdi se mi težka služba, ker na njo niti ne gledam tako.navsezadnje bomo enkrat tudi me mame-večinoma in nam bo vzgajanje del življenja in ne zaposlitev.in se strinjam z vami, da pri tako odgovornem delu ne smeš biti z glavo nikjer drugje kot pri otroku.
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 20. Feb. 2009 23:28

V današnjih časih ne vem, če bi si upala biti varuška ... kvečjemu pri ljudeh, ki jih poznam.
Folk zahteva popolnost povsod in za vsako malenkost laufa na sodišče. Če se otrok spotakne pri telovadbi v šoli - na sodišče. Če učitelj izreče neprimeren stavek - inšpekcija. Če se operacija ponesreči - gremo tožit zdravnike. Če otrok zboli - varuška ga je prehladila, ker je bila nemarna. :roll:

Služijo pa odvetniki in zavarovalnice.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 20. Feb. 2009 23:41

kr.ena napisal/-a:V današnjih časih ne vem, če bi si upala biti varuška ... kvečjemu pri ljudeh, ki jih poznam.
Folk zahteva popolnost povsod in za vsako malenkost laufa na sodišče. Če se otrok spotakne pri telovadbi v šoli - na sodišče. Če učitelj izreče neprimeren stavek - inšpekcija. Če se operacija ponesreči - gremo tožit zdravnike. Če otrok zboli - varuška ga je prehladila, ker je bila nemarna. :roll:

Služijo pa odvetniki in zavarovalnice.
No, tole je skor mal pretirano, ampak domnevam, da je blo mišljeno karikirano; in, imaš prav, sploh ni daleč od resnice.
Npr. pred kratkim sem nadomeščala starše na sestrinem roditeljskem sestanku (pa sej ni blo prvič, da sem mela kontakt z ostalimi) in se mi je zdel kar mal mimo, kako bi radi starši vsak svoje ideje uveljavljali in če slučajno kaj ni po njihovo, je takoj spet vse narobe in .. bi rekla, da se skoraj preveč vmešavajo v delo (v tem primeru učiteljev in vzgojiteljev)-ja madona, sej ravno zato pa ni čisto vsak pedagog.

Mam pa tud jz željo delat kot varuška, sem tud že kontaktirala Sezam, ampak tam so me zavrnili, češ, najprej si izkušnje naberi. Ja, sej imajo prav, se strinjam, sam potem smo spet tam (kot z vsakim delom), kako naj pa izkušnje pridobim, če nihče noče "začetnika"? (ok, ampak to je še svoja tema) Ne, sorodnikov s frocki pa žal nimam.

Kako ste pa, tiste ki se zdej ukvarjat s tem, prišle do tega dela oz. teh otrok/družin?
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 20. Feb. 2009 23:44

preko študentskega servisa.en dan smo se zmenili da se spoznamo-pri njih doma, mala mi je bila všeč in obratno in je to zdaj to.s tem da sem zdaj tam samo nekajkrat na teden, ker se recimo navajama druga na drugo, konec marca pa 8 ur na dan.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 20. Feb. 2009 23:54

emanuela napisal/-a:preko študentskega servisa.en dan smo se zmenili da se spoznamo-pri njih doma, mala mi je bila všeč in obratno in je to zdaj to.s tem da sem zdaj tam samo nekajkrat na teden, ker se recimo navajama druga na drugo, konec marca pa 8 ur na dan.
Aha.
Luštno; upam, da se bosta mele fajn. :)
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 20. Feb. 2009 23:57

hvala :) zaenkrat je mala pravi nasmejani sonček, tako da upam da bo vse ok :D

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov