Poklic: Turistični vodič

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

ekvator
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 12. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a ekvator » 12. Sep. 2005 10:36

Jaz sem opravila tecaj za turisticnega vodnika, sedaj pa se pripravljam za izpit pri GZS. Mal se pa bojim tega prakticnega dela, ker z vodenjem do sedaj se nimam nobenih izkusenj-vse agencije jemljejo samo vodnike z licenco, tko da nimam moznosti, da bi se prej lahko kje uvajala-ali se motim?
A je zelo pomembno, da imas ze pred izpitom kaj izkusenj, al je dovolj da se fajn pripravis na prakticni del?
Tinka8888
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Tinka8888 » 22. Jun. 2008 19:19

Novo vprašanje

Lep sončen pozdrav! :razz:

Zadnje čase se navdušujem, da bi postala lokalni turistični vodnik po Ljubljani, zato me zanima, če ima katera izkušnje s tem. Torej, zanima me, kako se pridobi licenco, kako je potem z delom, kakšno je plačilo...
Uporabniški avatar
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 30. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a renatka_ » 25. Jun. 2008 19:02

Greš na obrtno zbornico in se dogovoriš za opravljanje licence. Potem maš pa izpit in sicer se pelješ v avtobusu in razlagaš kje se vozite, kaj vidite,... Npr. moraš povedat kaj se bo vidlo za nasledjim vogalom. Al pa npr. rečeš: Pri naslednjem kipu poglejte na levo in videli boste,... Pač morjo videt, da maš mal pojma čemu se približuješ in, da kej o tem poveš.

Daš prošnje na tur. agencije, TIC,...

Plače so pa od 80€ - 120€/dan. Morš pa vedet, da v tujini (će pelješ slovenske turiste v tujino) dobiš bolje plačano ko npr. v Sloveniji. To je okvirna cena (gibljejo se v tej coni, seveda pa lahko najdeš koga, ki ti bo plačal ve ali pa manj), odvisn kok se s kom dogovoriš in kolk ti je pripravljen plačat.

Aja, pa če narediš licenco za LJ, ti potem velja samo v LJ. Tko kot, če narediš za CE, lahko potem vodiš samo po Celju. Če se misliš podat v to se ti bi mogoče splačal, da narediš komplet, tudi za tujino in celo Slovenijo, pa boš mela tudi več dela. :)
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
Uporabniški avatar
cReAmY
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 27. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a cReAmY » 28. Jun. 2008 22:03

joooj js bi šla delat licenco za tur. vodnika..mam to željo, sam še realizirat pa učit se je treba začet :)

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov