podaljšanje statusa
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 6 prispevkov
• Stran 1 od 1
- branchy
- Komunikatorka
- Na forumu od: 25. 7. 2007
Živjo!
V letošnjem študijskem letu sem bila absolventka, in imam namen podaljšati status. Na našem faxu do letošnjega leta to sicer ni bil čisto noben problem, samo dal si prošnjo, in so skoraj vsem podaljšali. Letos pa zaradi uvedbe bolonjca uvajajo neke nove fore, kao da bojo te prošnje preverjali na Univerzi (tako sem jaz razumela), in bo zato zelo malo možnosti za podaljšanje, razen če bo študent imel neke opravičljive razloge - tu imamo pa tiste trimesečne bolezni, študij v tujini, pa take... Je kdo na tem forumu že šel skozi to proceduro podaljševanja statusa, in kakšni so bili rezultati? Jaz nekih hudih opravičil nimam - opravljala sem 6-mesečno prakso, delala izpite za nazaj, ... Mislite, da bo to dovolj?
LP
V letošnjem študijskem letu sem bila absolventka, in imam namen podaljšati status. Na našem faxu do letošnjega leta to sicer ni bil čisto noben problem, samo dal si prošnjo, in so skoraj vsem podaljšali. Letos pa zaradi uvedbe bolonjca uvajajo neke nove fore, kao da bojo te prošnje preverjali na Univerzi (tako sem jaz razumela), in bo zato zelo malo možnosti za podaljšanje, razen če bo študent imel neke opravičljive razloge - tu imamo pa tiste trimesečne bolezni, študij v tujini, pa take... Je kdo na tem forumu že šel skozi to proceduro podaljševanja statusa, in kakšni so bili rezultati? Jaz nekih hudih opravičil nimam - opravljala sem 6-mesečno prakso, delala izpite za nazaj, ... Mislite, da bo to dovolj?
LP
-
ribicaX - Kofetarica
- Na forumu od: 9. 2. 2005
- Kraj: Prelepa Dolenjska
na našem faksu so ti status podaljšali, če si imel kakšne zdravstvene težave, socialne težave,.... jst sm šla do svoje zdravnice in mi je napisala zdravniško spričevalo, katerega sem potem priložila prošnji za podaljšanje absolventa. prošnjo so odobrili, vendar ker sem imela vse izpite narejene, so mi odobrili podaljšanje statusa samo za 6 mesecev
-
frigga - Kofetarica
- Na forumu od: 23. 12. 2005
- Kraj: Ljubljana
Na FF npr., pa mislim, da tudi na veliko drugih faksih, po končanem 4. letniku sledi absolventski staž (traja 1 leto). V tem letu naj bi opravil izpite, ki so ti še ostali, in napisal diplomo. Včasih ti to ne znese, zato zaprosiš za podaljšanje tega statusa. Če ti takšne prošnje ne odobrijo, je treba plačat vse izpite, ki jih še imaš za naredit + diplomo.
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
-
kikyca - Cosmopsiho
- Na forumu od: 17. 9. 2006
Na katerem faksu pa si branchy? Tud sama si mam namen podaljšat absolventa, ker sem zdaj opravljala prakso pa še izpite za nazaj, tako da diplome še nisem uspela dokončat. Majo pa na našem faksu enake finte tako si jih ti naštela.
Zdaj kao v pravilniku piše, da če nisi ponavljal pa pavziral da podaljšajo absolventa brez problema. Ampak na našem faksu baje resno komplicirajo in nočejo podaljšat npr. če ti je ostala samo diploma. Baje pa maš več možnosti za podaljšanje, če ti je še ostal kak izpit... ker mam par sošolk ki ravno zaradi tega ne hodijo zdaj na izpite, ker upajo da bodo absolventa dobile podaljšanega. Drugače pa moreš met opravičilo in tehtne razloge za podaljšanje. Zakaj taka komplikacija nevem... Upam, samo da bo meni uspelo podaljšat absolventa, da vsaj diplomo zaključim.
Zdaj kao v pravilniku piše, da če nisi ponavljal pa pavziral da podaljšajo absolventa brez problema. Ampak na našem faksu baje resno komplicirajo in nočejo podaljšat npr. če ti je ostala samo diploma. Baje pa maš več možnosti za podaljšanje, če ti je še ostal kak izpit... ker mam par sošolk ki ravno zaradi tega ne hodijo zdaj na izpite, ker upajo da bodo absolventa dobile podaljšanega. Drugače pa moreš met opravičilo in tehtne razloge za podaljšanje. Zakaj taka komplikacija nevem... Upam, samo da bo meni uspelo podaljšat absolventa, da vsaj diplomo zaključim.
Yada, yada, yada...
- branchy
- Komunikatorka
- Na forumu od: 25. 7. 2007
Jaz hodim na Fakulteto za gradbeništvo v Mariboru (na VS program)... Do zdaj ni blo nikoli nekih problemov kar se tiče podaljševanja, letos pa se grejo bolonjski sistem (čeprav na VS programu SPLOH ŠE NI uveden) in samo komplicirajo... Izpitov tudi jaz še nisem naredila vseh (6 jih še mam), nisem pa vedela, da tudi na to gledajo...
Prvi neprebran prispevek • 6 prispevkov
• Stran 1 od 1
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov