Po diplomi
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
*Penelope* - Komunikatorka
- Na forumu od: 5. 9. 2008
LP!
Ok, minilo je nekaj časa odkar ste pisale sem, pa me zanima če se je katera zdaj spet znajdla v tej situaciji in kaj je naredila? jaz ne vem kaj naj naredim, saj bom kmalu diplomirala, status pa imam do oktobra..Hvala
Ok, minilo je nekaj časa odkar ste pisale sem, pa me zanima če se je katera zdaj spet znajdla v tej situaciji in kaj je naredila? jaz ne vem kaj naj naredim, saj bom kmalu diplomirala, status pa imam do oktobra..Hvala
- Smetka_
- Kofetarica
- Na forumu od: 2. 9. 2006
Jst mam eno vprašanje.
Če nisi nikoli padel ali pa ponavljal... Kdaj tega absolventa (sem v tretjem letniku, imamo pa 9 semestrov + diploma) lahko vpišeš in ali imam pravico do koriščenja statusa eno leto, s tem da mi ne zamrznejo štipendije, če še nisem ponavljala/pavzirala?
Kar hočem rečt je, da bi rada en let imela na free, zase, in diplomirala po tem.
Če nisi nikoli padel ali pa ponavljal... Kdaj tega absolventa (sem v tretjem letniku, imamo pa 9 semestrov + diploma) lahko vpišeš in ali imam pravico do koriščenja statusa eno leto, s tem da mi ne zamrznejo štipendije, če še nisem ponavljala/pavzirala?
Kar hočem rečt je, da bi rada en let imela na free, zase, in diplomirala po tem.
-
Roisin - Debatorica
- Na forumu od: 3. 6. 2008
- Kraj: ankaran
*Penelope* napisal/-a:LP!
odvisno. imaš že službo (preko ŠS)? če že delaš in če se z delodajalcem zmeniš, da bi nadaljevala z delom (ki je v bistvu na črno), se da delat, ampak jaz osebno se ne bi igračkala. če te dobijo, sledijo sankcije, to verjetno veš. predlagam, da začneš pošiljat prošnje za redno zaposlitev, pa vidiš, če boš kaj dobila. dokler ne diplomiraš, pa lahko normalno delaš naprej na napotnico.
-
Mimi_M - Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: Primorska
Smetka_, ti nisi še v bolonjskem sistemu, a ne?
jaz sicer nism čist ziher, posebej glede štipendije nimam odgovora, ampak pri nas (na FF) je bilo tako, da so tistim, ki niso nikoli ponavljali ali pavzirali, brez komplikacij podaljšali absolvenstki staž za eno leto.
Se pravi, da so prvič vpisali absolventa po 4. letniku, potem pa oddali vlogo za podaljšanje še za eno leto. So ga pa podaljšali tudi ostalim, na osnovi prošnje, vsaj za 6 mesecev...
jaz sicer nism čist ziher, posebej glede štipendije nimam odgovora, ampak pri nas (na FF) je bilo tako, da so tistim, ki niso nikoli ponavljali ali pavzirali, brez komplikacij podaljšali absolvenstki staž za eno leto.
Se pravi, da so prvič vpisali absolventa po 4. letniku, potem pa oddali vlogo za podaljšanje še za eno leto. So ga pa podaljšali tudi ostalim, na osnovi prošnje, vsaj za 6 mesecev...
-
*Penelope* - Komunikatorka
- Na forumu od: 5. 9. 2008
Diplomirala bom kmalu. Zanima me, koliko časa še lahko delaš ko diplomiraš?Ali moraš isti dan nehati? prek ŠS mislim. ZA eno vem, da je še en teden potem delala, ena en mesec..Ker takoj tudi ne dobiš potrdila, da si diplomiral..
- Smetka_
- Kofetarica
- Na forumu od: 2. 9. 2006
Mimi_M ja jaz sem še po starem sistemu
Okej super, vsak info je dobrodošel...Sam pri vas mate verjetno 4 letnike + diploma, jst mam pa še 9 semester (5 letnik je sestavjen iz enega semestra + drugi semester oz. 6 mesecev naj bi bila diploma).

-
KLEMY - Komunikatorka
- Na forumu od: 16. 12. 2005
- Kraj: ljubljana
*Penelope* napisal/-a:Diplomirala bom kmalu. Zanima me, koliko časa še lahko delaš ko diplomiraš?Ali moraš isti dan nehati? prek ŠS mislim. ZA eno vem, da je še en teden potem delala, ena en mesec..Ker takoj tudi ne dobiš potrdila, da si diplomiral..
V bistvu je tako, da ne bo noben servis šel preverjat kdaj si diplomirala ker si jim ti dolžna sporočit vsako spremembo. Ko diplomiraš, statusa nimaš več. In potemtakem bi kot poštena državljanka morala prenehat delat prek servisa.

www.svetovalnica.com
Don 't hurry. Don't worry. You're only here for a short visit. So don't forget to stop and smell the roses. Walter Hagen
-
small_star - Kofetarica
- Na forumu od: 30. 3. 2008
- Kraj: made & heaven
Jaz sem diplomirala lansko leto junija in sem delala preko študenta vse do začetka septembra. Težko je najti službo med počitnicami in dopusti. Imela sem srečo, da me inšpekcija ni ujela. Sicer pa moja mami dela na ZZZS in njim nihče ne javi, kdaj kdo diplomira. Uradno ti takrat zapadejo pravice iz zdravstvenega zavarovanja. Jaz tako nisem nikamor javila, hvalila okoli se pa tudi nisem. Malo sem sicer cvikala, kako bo. A sem imela res srečo.
NiKoLi Ne ReCi NiKoLi
- psenica
- Komunikatorka
- Na forumu od: 31. 1. 2006
- Kraj: sončna pega
Smetka_ napisal/-a:Jst mam eno vprašanje.
za zoisovo štipendijo se mi zdi, da jo dobivaš celo leto absolventskega staža (torej do marca naslednje leto al kak že). če si pa podaljšaš absolvetna še za 1 leto pa tisto leto ne dobivaš več. za vsak letnik 1 leto.
lp
-
Mimi_M - Cosmopsiho
kepka napisal/-a:Kako zalostnoNamest, da bi studentje hoteli cimprej diplomirat, da se bodo lahko zaposlil in zacel sluzit denar. Neki je res narobe tukaj.
Se popolnoma strinjam

Ko zdaj gledam nazaj, mi je žal, da se nisem že prej poskušala zaposlit, ker nimam popolnoma nič od tistega leta sli dveh, ko sem vlekla status za BZ...

Dveh let delovne dobe mi pa nihče ne bi mogel vzet.
-
Roisin - Debatorica
- Na forumu od: 3. 6. 2008
- Kraj: ankaran
Mimi_M napisal/-a:kepka napisal/-a:Kako zalostnoNamest, da bi studentje hoteli cimprej diplomirat, da se bodo lahko zaposlil in zacel sluzit denar. Neki je res narobe tukaj.
Se popolnoma strinjam![]()
Ko zdaj gledam nazaj, mi je žal, da se nisem že prej poskušala zaposlit, ker nimam popolnoma nič od tistega leta sli dveh, ko sem vlekla status za BZ...![]()
Dveh let delovne dobe mi pa nihče ne bi mogel vzet.
je narobe in meni je žal že zato, ker sem eno leto vlekla absolventa. ampak sem si vsaj nabrala nekaj izkušenj. in nihče mi ne bo rekel, da izkušnje preko študentskega servisa ne štejejo, ker sem si redno službo dobila takoj po diplomi, medtem ko je večina mojih sošolcev, ki niso nič delal še v življenju, brezposelnih ...
najtežje je narediti prehod, torej diplomirati in se zaposliti, ker se pri nas tako težko dobi dobro službo, zato pa raje vlečemo status, da lahko delamo vsaj nekaj. preko študenta itak dobiš službo z danes na jutri, pa imaš vsaj za živet.
-
Mimi_M - Cosmopsiho
Z delom preko študenta ni nič narobe, zdaj, ko sem dala to čez, se mi zdi zmotno to, da ima večina mladih nek strah pred redno službo in raje štukajo z delom preko študenta, kot pa da bi se resno zavzeli za zaposlitev. Seveda ne dobiš službe naslednji dan po diplomi, zato bi bilo pa treba že pred diplomiranjem delat na tem in poslat čimveč vlog za zaposlitev...
- V_Rose_V
- Debatorica
- Na forumu od: 7. 7. 2008
jaz delam preko študenta od 16-ga leta, kar pomeni, da delam prek študenta že 8 let. in kot ste že omenile, ni v tem nič slabega, je lepridobivanje izkušenj. zadnji 2 leti imam konstantno delo pri sti firmi in delam redno ob študiju, tako da letos, ko bom diplomirala, ne bo "težko" preiti v redno službo- ČE JO BOM SPLOH DOBILA! Dandanes je problem dobiti redno službo, zato je kar nekaj takih, ki se "švercajo" še kako leto prek študenta in vmes iščejo šanso za redno zapslitev. In če se mi ne pokaže šansa za redno zaposlitev, bo definitivno nekako skrampala podaljšanje statusa, da bom mela vsaj neko delo, ker na borzi ne mislim bit.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov