Plača po diplomi
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
v-e-s-n-a - Cosmopsiho
- Na forumu od: 10. 5. 2010
hočeš, da ti povem do centa natančno?
Drugače je pa tako: poznam večino ljudi, ki imajo končano VII stopnjo, in delajo stvari, ki jih drugače lahko opravlja nekdo s V spopnjo izobrazbe. Seveda so tudi plačani za V stopnjo.
Po eni strani to ni ok, po drugi plati pa hvala bogu, da ima vsaj službo.
Pomoje smo redki tisti, ki dobimo plačilo primerno svoji izobrazbi.
Drugače je pa tako: poznam večino ljudi, ki imajo končano VII stopnjo, in delajo stvari, ki jih drugače lahko opravlja nekdo s V spopnjo izobrazbe. Seveda so tudi plačani za V stopnjo.
Po eni strani to ni ok, po drugi plati pa hvala bogu, da ima vsaj službo.
Pomoje smo redki tisti, ki dobimo plačilo primerno svoji izobrazbi.
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Jp, obstaja tema z vprašanjem "koliko zaslužite", ampak je zaklenjena.
- breza28
- Sramežljivka
- Na forumu od: 27. 2. 2011
^^ Sem vidla ja, a tja se ne da pisat. Jaz bi rada to mal vedla kako je zdaj v času krize in za redno zaposlene, ne študentke.
Vesna nisi odgovorila na vprašanje in dvomim, da imaš tako nizko plačo. Ker večina ima plačo višjo od dosežene stopnje izobrazbe.
Vesna nisi odgovorila na vprašanje in dvomim, da imaš tako nizko plačo. Ker večina ima plačo višjo od dosežene stopnje izobrazbe.
- Džeki
- Cosmofrik
- Na forumu od: 7. 2. 2010
Fora je v tem, da se soočamo z inflacijo visoko izobraženega kadra družboslovne smeri.
Včasih je tajnica imela srednjo ekonomsko. Danes pa ima marsikatera višjo ekonomsko, visoko ekonomsko, ali pa kar ekonomski faks.
Dost ljudi s faksom bo večino lajfa, ali pa celo cel, delalo na delovnem mestu, za katerega je pred 10 leti bila dovolj srednja šola.
Da ne začnem, kolk folka se vpisuje na faks po principu "grem na nekaj, kar ni pretežko in preveč tečno". In ravno taki so pol najbolj glasni, da "ne dobijo izobrazbi primerne službe".
Včasih je tajnica imela srednjo ekonomsko. Danes pa ima marsikatera višjo ekonomsko, visoko ekonomsko, ali pa kar ekonomski faks.
Dost ljudi s faksom bo večino lajfa, ali pa celo cel, delalo na delovnem mestu, za katerega je pred 10 leti bila dovolj srednja šola.
Da ne začnem, kolk folka se vpisuje na faks po principu "grem na nekaj, kar ni pretežko in preveč tečno". In ravno taki so pol najbolj glasni, da "ne dobijo izobrazbi primerne službe".
- sanjaanja
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 24. 10. 2007
- Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let
Džeki napisal/-a:Včasih je tajnica imela srednjo ekonomsko. Danes pa ima marsikatera višjo ekonomsko, visoko ekonomsko, ali pa kar ekonomski faks.
Džeki a visoko ekonomska ne spada pod faks?
Se pa časi spreminjajo, in če je bila včasih za tajnico dovolj srednja šola, še ne pomeni, da je tudi danes. Pri nas mora imeti fakulteto.
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
breza28 napisal/-a:...medtem ko tisti, ki molčijo dobro zaslužijo...
Marsikdo je dobro plačan ravno zato, ker ze zna profesionalno in diskretno obnašat, ne pa naokrog razlagat, koliko zasluži.
Zame to, kakšno cifro imam v POZ, vedo samo fant in starši. Še s kolegi iz istega poklica ne razpravljam o tem, ker se mi zdi brezpredmetno. Jaz sem se tako zmenila, oni naj se pa po svoje.
V resnici ne bo nihče nič več zaslužil, če bo vedel, koliko jaz dobim, ker dvomim, da kakšen šef kot argument za povišico sprejme "če ima pa jullia 100 evrov več". Če že kaj, je relevantno, koliko tebi drugje ponujajo.
- dot
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 4. 2010
^^ Aja, ti si že doštudirala, fino, sem mislila, da si še nekje na sredi faksa Jah, sej takoj po diplomi se itak ne moreš kej zelo zmišljevat, barantat in menit, te verjetno hitro v rit brcnejo drugače Pri nas smo imeli itak vsi pripravniki isto cifro, tako da noben ni nikogar spraševal, kvečjemu pritoževali so se, da je nizka in da nas morajo še vedno starši deloma preživljat / moramo živet doma Se bo treba pa kasneje bolj potrudit pri 'tazaresni' službi
- nivea9
- Kofetarica
- Na forumu od: 5. 6. 2009
Jaz upam brez problema izdat, da zaslužim 1.300 eur neto. To je osnovna plača skupaj z minulim delom. Dodatno so potem še dodatki.
Tudi s kolegicami imamo plačo večkrat v debati, tako da pri nas to ni tabu tema. Ne vem zakaj bi mogle to skrivat med samo, medtem ko eni še spolne prigode razglašajo okrog, ki so pa za moje pojme res zasebna stvar.
Tudi s kolegicami imamo plačo večkrat v debati, tako da pri nas to ni tabu tema. Ne vem zakaj bi mogle to skrivat med samo, medtem ko eni še spolne prigode razglašajo okrog, ki so pa za moje pojme res zasebna stvar.
Nivea
- nivea9
- Kofetarica
Kje sem se hvalila? Hvališ se edino ti, da dobro zaslužiš, jaz tega nisem napisala. Ne vem, če je to plača za hvalit, pomoje da ne, sploh če vzamem, da kolegica, ki dela v gostinskem podjetju s poklicno izobrazbo zasluži več, medtem ko moram jaz imeti faks. Če prav razumem se gre za plačo po diplomi. 800 eur najbrž ni povprečna plača diplomirancev.
Nivea
-
v-e-s-n-a - Cosmopsiho
- Na forumu od: 10. 5. 2010
Jaz se nisem nikjer hvalila. Napisala sem le, da imam za svoje pojme dobro plačo, nisem pa napisala cifre.
Večina, ki jih jaz poznam, noben ne dobi plačano za VII. stopnjo, pa čeprav imajo končano fakulteto in diplomo v žepu. Moja prjatlca zasluži 800 eurov na mesec, pa ma diplomo.
Večina, ki jih jaz poznam, noben ne dobi plačano za VII. stopnjo, pa čeprav imajo končano fakulteto in diplomo v žepu. Moja prjatlca zasluži 800 eurov na mesec, pa ma diplomo.
- nivea9
- Kofetarica
Jaz pa sem napisala cifro, nisem pa napisala, da je to dobra plača. Jaz pa kar jih imam okoli s VII. stopnjo izobrazbe dobijo vsi več plače kot je predpisana za stopnjo. Če misliš, da 800 eur po zakonu ni plača za VII. stopnjo se motiš, ker predpisana plača precej nižja. Lahko rečeva, da slabo zasluži, ne pa, da ne dobiva plače za svojo izobrazbo.
Nivea
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov