Plača po diplomi
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- Mahagonij
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: LJ
Tega ti nihce ne bo povedal. Jst sm te stvari izvedu iz osebne izkusnje in poizvedovanja.gaby_ napisal/-a:mene zanima, koliko pribl dobi uni.dipl.inžinir kemijske tehnologije
sem iskala že po netu, pa ne najdem nič. službe menda ni težko dobiti, ker se praktično lahko zaposlimo povsod, vendar nam nihče ne pove,koliko lahko pričakujemo začetne plače.
Nivea9...lepa lepa....nasplosno vidm da med VII in VI stopnjo ni skor nobene razlike v placah, tko da je vseen za tist UNI.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
-
gaby_ - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 22. 8. 2006
^ja, ampak recimo ko greš na razgovor in te vprašajo, kakšno plačo pričakuješ, pa nimaš pojma koliko okvirno lahko poveš, da se ne boš precenil oz. nasprotno, povedal premalo.
sicer so glede kemikov najboljše plače menda v krki (tudi najnižja osnovna plača je menda 800€ neto), ampak dejansko pa noben noče povedati, koliko ima.
sicer so glede kemikov najboljše plače menda v krki (tudi najnižja osnovna plača je menda 800€ neto), ampak dejansko pa noben noče povedati, koliko ima.
“Fashion does not only exists in dresses;
fashion is in the air, it is brought in by the wind,
one feels it coming, breathes it in,
it is in the sky and on the pavement,
it depends on ideas, customs, and happenings” - Coco Chanel
fashion is in the air, it is brought in by the wind,
one feels it coming, breathes it in,
it is in the sky and on the pavement,
it depends on ideas, customs, and happenings” - Coco Chanel
- nivea9
- Kofetarica
- Na forumu od: 5. 6. 2009
Mahagonij napisal/-a:Nivea9...lepa lepa....nasplosno vidm da med VII in VI stopnjo ni skor nobene razlike v placah, tko da je vseen za tist UNI.
Jaz sem zadovoljna. Običajno ni razlike. Splošno pa se mi zdi, da ni nekega pravila, povsod so odstopanja. Mislim, da je bolj važno kdo je delodajalec kot pa sama izobrazba.
Fant npr. je inženir strojništva, se pravi sploh ni dipl. pa zasluži okrog 1500. Njegova sestra je učiteljica in dobi manj kot 1000. Tako, da pravila ni, edino povprečje je boljše pri določeni izobrazbi.
Nivea
- Mahagonij
- Cosmopsiho
Poznam ta problemgaby_ napisal/-a:^ja, ampak recimo ko greš na razgovor in te vprašajo, kakšno plačo pričakuješ, pa nimaš pojma koliko okvirno lahko poveš, da se ne boš precenil oz. nasprotno, povedal premalo.
-
nanamiša - Cosmofrik
- Na forumu od: 28. 12. 2009
- Kraj: ljubljana
mateja79 napisal/-a:^^Jaz pa z diplomo manj. Vse bolj opažam, da okrog mene več zaslužijo tisti z manj izobrazbe. A je terg že prenasičen z diplomami ali kaj?
res je ravno o tem sem včeraj poslušala po tvju.
Žalostno...
Fantje ne pozabite, ženske so nemočne le tako dolgo, dokler se jim ne posuši lak za nohte.
- panterica
- Komunikatorka
- Na forumu od: 6. 3. 2010
- Kraj: Tam nekje
nanamiša napisal/-a:mateja79 napisal/-a:^^Jaz pa z diplomo manj. Vse bolj opažam, da okrog mene več zaslužijo tisti z manj izobrazbe. A je terg že prenasičen z diplomami ali kaj?
res je ravno o tem sem včeraj poslušala po tvju.
Žalostno...
Mal smešno ja. No bolj žalostno. Ampak se to res dogaja.
No jaz sem s svojo plačo zelo zadovoljna.
- Mahagonij
- Cosmopsiho
To se ne "dogaja", to je kr sistematsko. Večina obrtnikov zasluzi več, kot diplomiran folk. Če delaš v gospodarstvu je pa plača skoraj čisto neodvisna od izobrazbe. V firmi, kjer jst delam, ima 90% folka nižjo izobrazbo od mene(od tega je vsaj 66% V. stopnje). Jst pa zaslužim najbrz najmanj, ker sm nov. Nek mini bonusek imam od izobrazbe(tm cirka 100 eur).
- panterica
- Komunikatorka
- Na forumu od: 6. 3. 2010
- Kraj: Tam nekje
Mahagonij napisal/-a:To se ne "dogaja", to je kr sistematsko. Večina obrtnikov zasluzi več, kot diplomiran folk. Če delaš v gospodarstvu je pa plača skoraj čisto neodvisna od izobrazbe. V firmi, kjer jst delam, ima 90% folka nižjo izobrazbo od mene(od tega je vsaj 66% V. stopnje). Jst pa zaslužim najbrz najmanj, ker sm nov. Nek mini bonusek imam od izobrazbe(tm cirka 100 eur).
To že res, samo jaz nisem obrtnik.
-
McLarnovc - Cosmofrik
- Na forumu od: 26. 6. 2007
Mahagonij napisal/-a:
Univ. dipl. inž. strojnistva pa okol 900 do 1000.
Točno. In ta plača je SRAMOTNO nizka. Človek se vpraša če se mu res splača 5 let zajebavat na faksu, potem pa en strugar s 3 letno šolo dobi večjo plačo...
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov