Plača po diplomi

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a Mahagonij » 05. Mar. 2010 13:28

gaby_ napisal/-a:mene zanima, koliko pribl dobi uni.dipl.inžinir kemijske tehnologije
sem iskala že po netu, pa ne najdem nič. službe menda ni težko dobiti, ker se praktično lahko zaposlimo povsod, vendar nam nihče ne pove,koliko lahko pričakujemo začetne plače.
Tega ti nihce ne bo povedal. Jst sm te stvari izvedu iz osebne izkusnje in poizvedovanja.

Nivea9...lepa lepa....nasplosno vidm da med VII in VI stopnjo ni skor nobene razlike v placah, tko da je vseen za tist UNI.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
Uporabniški avatar
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a gaby_ » 05. Mar. 2010 13:34

^ja, ampak recimo ko greš na razgovor in te vprašajo, kakšno plačo pričakuješ, pa nimaš pojma koliko okvirno lahko poveš, da se ne boš precenil oz. nasprotno, povedal premalo.

sicer so glede kemikov najboljše plače menda v krki (tudi najnižja osnovna plača je menda 800€ neto), ampak dejansko pa noben noče povedati, koliko ima.
“Fashion does not only exists in dresses;
fashion is in the air, it is brought in by the wind,
one feels it coming, breathes it in,
it is in the sky and on the pavement,
it depends on ideas, customs, and happenings” - Coco Chanel
nivea9
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 5. 6. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a nivea9 » 05. Mar. 2010 13:40

Mahagonij napisal/-a:Nivea9...lepa lepa....nasplosno vidm da med VII in VI stopnjo ni skor nobene razlike v placah, tko da je vseen za tist UNI.

Jaz sem zadovoljna. Običajno ni razlike. Splošno pa se mi zdi, da ni nekega pravila, povsod so odstopanja. Mislim, da je bolj važno kdo je delodajalec kot pa sama izobrazba.
Fant npr. je inženir strojništva, se pravi sploh ni dipl. pa zasluži okrog 1500. Njegova sestra je učiteljica in dobi manj kot 1000. Tako, da pravila ni, edino povprečje je boljše pri določeni izobrazbi.
Nivea
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Mahagonij » 05. Mar. 2010 14:02

gaby_ napisal/-a:^ja, ampak recimo ko greš na razgovor in te vprašajo, kakšno plačo pričakuješ, pa nimaš pojma koliko okvirno lahko poveš, da se ne boš precenil oz. nasprotno, povedal premalo.
Poznam ta problem :)
mateja79
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 10. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a mateja79 » 05. Mar. 2010 14:36

700 eur :(
panterica
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 6. 3. 2010
Kraj: Tam nekje

Neprebrana objavaNapisal/-a panterica » 10. Mar. 2010 10:57

Diplome nimam. Zaslužim pa kljub temu zelo dobro. 1000 EUR neto in to v navadni prodajalni.
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Mahagonij » 10. Mar. 2010 11:51

Samo opozorilo, ce je kdo pozabil: kar dobite na racun ni vas neto. V neto se ne stejejo dodatki za malico, prevoz itd...
panterica
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a panterica » 10. Mar. 2010 12:01

Mahagonij napisal/-a:Samo opozorilo, ce je kdo pozabil: kar dobite na racun ni vas neto. V neto se ne stejejo dodatki za malico, prevoz itd...

Če je to letelo name. Vem. Pri meni je neto 1000 eur + prevoz + malica
mateja79
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 10. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a mateja79 » 10. Mar. 2010 14:08

^^Jaz pa z diplomo manj. Vse bolj opažam, da okrog mene več zaslužijo tisti z manj izobrazbe. A je terg že prenasičen z diplomami ali kaj?
Uporabniški avatar
nanamiša
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 28. 12. 2009
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a nanamiša » 10. Mar. 2010 14:26

mateja79 napisal/-a:^^Jaz pa z diplomo manj. Vse bolj opažam, da okrog mene več zaslužijo tisti z manj izobrazbe. A je terg že prenasičen z diplomami ali kaj?

res je :? ravno o tem sem včeraj poslušala po tvju.
Žalostno...
Fantje ne pozabite, ženske so nemočne le tako dolgo, dokler se jim ne posuši lak za nohte. ;)
panterica
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a panterica » 10. Mar. 2010 22:26

nanamiša napisal/-a:
mateja79 napisal/-a:^^Jaz pa z diplomo manj. Vse bolj opažam, da okrog mene več zaslužijo tisti z manj izobrazbe. A je terg že prenasičen z diplomami ali kaj?

res je :? ravno o tem sem včeraj poslušala po tvju.
Žalostno...

Mal smešno ja. No bolj žalostno. Ampak se to res dogaja.
No jaz sem s svojo plačo zelo zadovoljna.
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Mahagonij » 15. Mar. 2010 15:13

To se ne "dogaja", to je kr sistematsko. Večina obrtnikov zasluzi več, kot diplomiran folk. Če delaš v gospodarstvu je pa plača skoraj čisto neodvisna od izobrazbe. V firmi, kjer jst delam, ima 90% folka nižjo izobrazbo od mene(od tega je vsaj 66% V. stopnje). Jst pa zaslužim najbrz najmanj, ker sm nov. Nek mini bonusek imam od izobrazbe(tm cirka 100 eur).
panterica
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a panterica » 15. Mar. 2010 16:58

Mahagonij napisal/-a:To se ne "dogaja", to je kr sistematsko. Večina obrtnikov zasluzi več, kot diplomiran folk. Če delaš v gospodarstvu je pa plača skoraj čisto neodvisna od izobrazbe. V firmi, kjer jst delam, ima 90% folka nižjo izobrazbo od mene(od tega je vsaj 66% V. stopnje). Jst pa zaslužim najbrz najmanj, ker sm nov. Nek mini bonusek imam od izobrazbe(tm cirka 100 eur).

To že res, samo jaz nisem obrtnik.
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 26. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 15. Mar. 2010 18:53

Mahagonij napisal/-a:
Univ. dipl. inž. strojnistva pa okol 900 do 1000.

Točno. In ta plača je SRAMOTNO nizka. Človek se vpraša če se mu res splača 5 let zajebavat na faksu, potem pa en strugar s 3 letno šolo dobi večjo plačo...
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
Oly
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 15. 3. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Oly » 15. Mar. 2010 19:48

Vse je odvisno od ponudbe in povpraševanja...en k ploščice polaga lahko zaračuna tolk kkr mu paše(mal pretiravam) zato ker je folka, ki obvlada ta foh v sloveniji vedno manj..pač vsi gredo na gimnazije k da so poklicne šole manjvredne.

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov