Pisanje člankov za revije

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7639
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 30. Avg. 2010 13:21

Alinna
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 1
Na forumu od: 9. 10. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Alinna » 09. Okt. 2010 11:00

Pozdravljene,

punce ve pišete že tako dolgo o pisanju člankov, jaz pa iščem nekoga za pisanje člankov, lahko v bistvu več oseb, seveda za plačilo. Če še katero zanima se lahko oglasi na privat, pa se dogovorimo, morda pa najdemo skupen interes.
Lp, :D
Uporabniški avatar
LeillaLee
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 150
Na forumu od: 20. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a LeillaLee » 06. Mar. 2011 18:56

Že kar nekaj časa pišem članke za različne spletne revije in ker imam kar nekaj prostega časa bi še več pisala.
Če katera potrebuje pisca člankov me kontaktiraj in bom z veseljem kaj napisala.
Pišem o modi, kozmetiki, ekologiji, športu...
Kontaktirajte me na ZS.
Lp
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 2743
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 14. Mar. 2011 16:30

Hm, mogoče kdo ve - danes mi je en kolega poslal link do ene spletne strani, kjer je bil objavljen moj članek, ki sem ga sicer spisala za drugo revijo in sem bla mal.... no, precej presenečena. Jaz sem članek napisala s točno določenim namenim za to revijo in ne z namenom da se brez moje vednosti posreduje naprej oziroma obljavlja še kje drugje. Zdaj pa ne vem, čeprav je spodaj navedeno od kod je članek vzet in navedeno moje ime, ali smejo to oni objavljat brez mojega dovoljenja? Sicer nimam namena delat kakšnih pi*darij in dvigat prahu, ampak vseeno mi je tole malce .... nefer recimo.

Edit: no, če bo slučajno se kdo našel v podobni situaciji sem malo pobrsakala. Kopiranje člankov (in drugih avtorskih storitev) je dovoljena samo, če v to privoli avtor, lahko tudi urednik revije ali odgovorni pri reviji/portalu ali pa če revija/portal eksplicitno navede da so vsebine niso avtorsko zaščitene in se jih lahko kopira prosto po preškotu.

Jaz sem sedaj stopila v kontakt z urednikom, da mi razjasni, ali je on posredoval to naprej in če se je politika revije medtem spremenila, ne da bi jaz vedela. :evil:
Uporabniški avatar
LeillaLee
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 150
Na forumu od: 20. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a LeillaLee » 28. Mar. 2011 10:25

Tudi meni se je to že zgodilo, mene so celo obtožili, da sem kopirala članek, ki ga je neka radiska postaja kopirala od mene... stvar se je razrešila, bila sem pa ful razočarana nad vsem tem.
Članke se lahko objavlja na spletu kjerkoli in to lahko počne kdorkoli, če je naveden avtor in stran na kateri se prvotno članek nahaja.
Uporabniški avatar
donna.
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 516
Na forumu od: 22. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a donna. » 13. Jul. 2011 17:21

A bi mi lahko prosim kdo povedal, ali pri spletnem portalu Mikavna.si torej plačujejo ali ne? :) Hvala za odgovor!
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 2524
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 27. Jul. 2011 8:10

Meni ni plačeval nekaj časa, potem pa je rekel da bo najboljšim plačal nekaj malega - tj tistim, ki bodo napisali najbolj brane članke (s tem je očitno hotel doseči da me reklamiramo med prijatelji njegovo spletno stran da čimveč berejo in povečujejo obiskanost strani in pa da med seboj konkuriramo da so članki čimbolj zanimivi).

Jaz sem napisala prek 20 člankov vse skupaj od tega sem zadnje plačilo od njega skorda izsilila, ker se je stalno izgovarjal, da sej bo, sam trenutno nima denarja. Recimo, če vse skup pogledaš da sem dobila manj kot 2 EUR/članek, pa še to ker sem težila.

Pač lej, jaz razumem, da je šele začenjal, ampak zastonj nisem hotela več delat, na začetku ok, potem me je pa že zanimalo kdaj bo kaj plačal. Kako je pa zdej pa žal ne vem, mogoče se mu je obisk strani in oglaševanje že tolko povečalo, da punce plačuje redno, ne vem. Kolikor mi je znano je registrariran na tem forumu in bi lahko odgovoril v to temo, da ne bo vse skupaj enostransko.
Uporabniški avatar
Elle.*
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 328
Na forumu od: 25. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Elle.* » 27. Jul. 2011 11:12

A zdaj pa plačuje?

Jaz sem mu pisala, ker res rada pišem članke, pa še dolgčas mi je. Bom vsaj kaj koristnega naredila. Ampak da bi brez plačila cel cajt.... No, nekaj časa še gre, pol pa.. :roll:

Kaj pa katere druge revije/portali? Veste kje še iščejo?
Inside every blonde is a blonder blonde waiting to get out.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 2524
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 27. Jul. 2011 12:16

Sej pravim:

UG84 napisal/-a:Kako je pa zdej pa žal ne vem, mogoče se mu je obisk strani in oglaševanje že tolko povečalo, da punce plačuje redno, ne vem. Kolikor mi je znano je registrariran na tem forumu in bi lahko odgovoril v to temo, da ne bo vse skupaj enostransko.


Za druge pa žal ne vem, mogoče katera druga?
Uporabniški avatar
Bombonči
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 33
Na forumu od: 26. 7. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Bombonči » 27. Jul. 2011 12:28

Jaz sem se tudi zanimala za Mikavno, pa me je odvrnil pristop ker mi je bilo rečeno isto kot UG84, da bojo plačani najboljši pisci :roll: sej ne da bi dvomila v svoje sposobnosti napisat fajn članek, ampak... to ni profesionalno na noben način. Lahko bi tip vsaj rekel da je prostovoljno in da delaš/pišeš za lastno razpoznavnost ali kaj, ne pa da se potem vadi ven s takimi da nima denarja itd.

ProPlus išče ponavadi kakšne študente za pisanje člankov, jaz sem ravno par dni nazaj izpolnila tisti obrazec na njihovi strani (24ur.com, spodaj "zaposlitev") in bomo videli, če me bojo poklicali ali karkoli. :)
Happines is living whithout expectations.

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov