Odprtje s.p. gostinstvo
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 4 prispevkov
• Stran 1 od 1
- ValeRossi
- Sramežljivka
- Na forumu od: 28. 10. 2006
Pozdravljene,
Zanimam se za odprtje s.p.-ja, pa me zanimajo vaše izkušnje? Kot prvo, kje se da kaj več zvedeti o tej obliki zaposlitve (pa ne rečit zavod za zaposlovanje, ker preverjeno nimajo žal veliko pojma), kakšni so mesečni stroški? A to se vsako položnico posebej plačuje (zdravstveno zavarovanje, pokojninski sklad, obveznosti do države....) ali se to plača skupaj tistih (baje) 300 eur na mesec pa mir?
Kot drugo, iščem gostinski lokal pa nevem kje iskati? Po internetu kar se prodaja / oddaja je vse tako rizično, težko spravit v zagon, jaz pa imam omejene vire, zato me je malo strah tveganja. Pa tudi z raznimi beznicami in pijančki imeti vsak dan težave...
Kako je s temi lokali v trgovskih centrih, ali večjih trgovinah, je sploh možnost pridi do biznisa brez poznanstev ali kuverte?
Hvala vsem za odgovore, vem, da tole ni mogoče najboljši forum za moje vprašanje, pa vendar ne vem kar se obrnat. Kakšen nasvet?
Hvala,Lp
Zanimam se za odprtje s.p.-ja, pa me zanimajo vaše izkušnje? Kot prvo, kje se da kaj več zvedeti o tej obliki zaposlitve (pa ne rečit zavod za zaposlovanje, ker preverjeno nimajo žal veliko pojma), kakšni so mesečni stroški? A to se vsako položnico posebej plačuje (zdravstveno zavarovanje, pokojninski sklad, obveznosti do države....) ali se to plača skupaj tistih (baje) 300 eur na mesec pa mir?
Kot drugo, iščem gostinski lokal pa nevem kje iskati? Po internetu kar se prodaja / oddaja je vse tako rizično, težko spravit v zagon, jaz pa imam omejene vire, zato me je malo strah tveganja. Pa tudi z raznimi beznicami in pijančki imeti vsak dan težave...
Kako je s temi lokali v trgovskih centrih, ali večjih trgovinah, je sploh možnost pridi do biznisa brez poznanstev ali kuverte?
Hvala vsem za odgovore, vem, da tole ni mogoče najboljši forum za moje vprašanje, pa vendar ne vem kar se obrnat. Kakšen nasvet?
Hvala,Lp
-
Tearjerker - Cosmopsiho
- Na forumu od: 12. 7. 2007
Če želiš mi lahko daš svoj mejl naslov, pa ti prepošljem eeeen doooolg spisek, kjer je vse spisano po korakih. Ga je spisal moj fant da sem ga preposlala kolegici pred časom, ko je njo enako zanimal.
- elektrobum
- Komunikatorka
- Na forumu od: 15. 7. 2012
- Kraj: Štajerska
raje odpri d.o.o. kot pa s.p
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo
-
punkie_ - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 17. 4. 2006
- Kraj: ljubljana
ena varianta, da pridobiš zanesljive informacije iz prve roke je, da se odpraviš h kakšnemu uspešnemu gostincu in se poskušaš zmenit za sodelovanje, v smislu da ti pomaga na tvoji samostojni poti, z informacijami, nasveti, ipd. seveda noben tega ne bo storil zastojn (razen če koga bolj osebno poznaš), ampak na dolgi rok je bolje, da investiraš v kaj takega, kot pa se sama matraš in loviš na napakah, ki te lahko tudi drago stanejo (sploh v teh časih, ki niso najbolj ugodni za kakšne tvegane poslovne poteze).
obstoji pa tudi nek projekt brezplačnega mentorstva (sam ne vem kako se v praksi izvaja): http://www.mentorstvo.si/
se strinjam glede zavoda, nimajo pojma oziroma niso pripravljeni pomagat kaj več kot jim narekujejo njihove službene obveznosti.
obstoji pa tudi nek projekt brezplačnega mentorstva (sam ne vem kako se v praksi izvaja): http://www.mentorstvo.si/
se strinjam glede zavoda, nimajo pojma oziroma niso pripravljeni pomagat kaj več kot jim narekujejo njihove službene obveznosti.
Prvi neprebran prispevek • 4 prispevkov
• Stran 1 od 1
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov