Odpoved v službi [ZT]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

montana
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 14. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a montana » 19. Mar. 2008 22:17

foxy, jaz ti dam ful prov, nardila si najboljš kar si lohk, moraš imet spoštovanje do sebe, lej moraš se znat cent, ker če se sama ne boš, te tud drugi ne bojo, in konc koncev, zakaj nek bi pa se morala zadovoljit s 400 E, pa delat za ta keš ko blesava, da te izkoriščajo do konca, zmer si moraš reč, samo najboljš je dobr zame, zakaj pa ne, :roll: no, tko mislm , da si nardila OK in naj ti res ne bo žal :lol:
bibas
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a bibas » 22. Apr. 2008 21:11

Združena tema

Zdravo,

imam eno vprašanje, pa upam, da ima kdo kakšen zanimiv nasvet.

V službi bi rada dala odpoved, ker sem dobila boljšo ponudbo za službo, pa ne vem čist dobr kako naj se tega lotim. Kako bi bilo najboljše, da pristopim do direktorja, on o tem še nič ne ve, pa se mu po mojem tudi sanja ne o mojem odhodu. Z njim imam kar v redu odnos in ne bi rada, da bi se preveč zaostril, ker bi v nadaljnje mogoče še kaj sodelovala s tem podjetjem.

Problem je tudi ta, da je zdaj v firmi kar gužva, ker se dela na enem projektu, meni pa so v novi službi rekli, da me rabijo čim prej.

Koliko časa pred odhodom moram odpoved dati?

Ali me v stari službi lahko zadržijo dokler se projekt ne konča - to bi bila zelo zapletena zadeva, ker ne vem kako bodo na to gledali v novi službi?

Ali je odpoved treba dati v kakšni posebni obliki, pisno ali zadostuje, da o tem direktorja samo obvestim?

Hvala za odgovore.
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 22. Apr. 2008 23:14

najprej...kaj piše v pogodbi o zaposlitvi? kakšen je odpovedni rok? imaš morda konkurenčno klavzulo? si sploh redno zaposlena ali je to delo preko študenta?

boljša ponudba v novi sluzbi vključuje le denar ali tudi kaj drugega? mogoče bi bila pa varianta izboljšati si pogoje tudi v stari službi! :wink:

kakorkoli, odpoved se daje pisno.

če te zanima še kako napisati, povej! :wink:
Uporabniški avatar
Pontifex Maximus
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 30. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Pontifex Maximus » 23. Apr. 2008 0:45

Pa previdnostno ne bi bilo slabo, da odpoved daš, že po tistem, ko imaš podpisano pogodbo o zaposlitvi na novem delovnem mestu. Da je vse garantirano.
bibas
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a bibas » 23. Apr. 2008 6:59

odpovedni rok v pogodbi je 30 dni, ja zaposlitev je redna, ne gre za delo preko študenta. Problem glede odpovednega roka je ta, da mene v novi službi rabijo čim prej, mesec dni je kar dolga doba. V novi službi pa ne gre samo za denar - malo višja plača sicer je :) , predvsem gre za vrsto dela, to delo mi bolj odgovarja, saj je bolj kreativno in dinamično, kot to, ki sem ga delala zdaj.

Ali ti lahko skleneš novo pogodbo o zaposlitvi, če ti velja še stara?
Nasvet kako napisati odpoved bi mi vsekakor prišel prav.
Uporabniški avatar
Ashley***
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 11. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Ashley*** » 23. Apr. 2008 12:34

Če maš odpovedni rok 30 dni, pod nobenim pogojem pomoje ne morš zapustit starga delovnega mesta pred iztekom roka..k ponavad v tem roku uvajaš tistega, ki bo prišel na delovno mesto za tabo. Pomoje tut novo pogodbo o zaposlitvui težko sklenš, če maš še staro razmerje sklenjeno, ali pač?
Uporabniški avatar
son_čnica
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 5. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a son_čnica » 23. Apr. 2008 13:29

ne moreš sklenit nove pogodbe. lahko pa v zdajšni službi pisno zaprosiš za skrajšanje odpovednega roka. vendar, če imajo gužvo, ni zelo verjetno, da ti bodo to odobrili. če ti ne bodo je edina možnost, da v novi službi začneš 8na črno), še preden nehaš v stari (popoldan).
Uporabniški avatar
Vermilion
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 16. 3. 2005
Kraj: Kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a Vermilion » 25. Apr. 2008 9:14

mislim, da se da odpovedni rok skrajšati, vsaj moji mami so ga, ona bi mogla imeti 3 mesece, pa so se vse v 14 dneh zmenili, čeprav imajo zdaj kar dost gužvo v njenji stari službi, ker je ni več (jo večkrat kličejo domov, ker kaj ne znajo ali imajo kakše probleme).

31 v mesecu se ji je zaključila stara služba, 1. je že začela z novo.

Jst ti predlagam da napišeš odpoved, pa greš s tem k direktorju al kdor koli je že pač tvoj šef in se z njim pomeniš kaj bi se dalo narest.

Zanimivo je da ponavadi ne komplicirajo šefi pač pa kadrovska (ful te zaslišujejo kam greš, pa če res nebi tam ostal, pa če maš ziher novo službi itd.), vsaj v teh primerih, ki jih jaz poznam.
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 27. Apr. 2008 17:32

kako se napiše odpoved:

ime priimek
naslov

Ljubljana, xx.xx.xxxx

ime firme
naslov

Zadeva: Obvestilo o prekinitvi delovnega razmerja

Na podlagi xx odstavka yy člena pogodbe o zaposlitvi št. zz prekinjam delovno razmerje.

s spoštovanjem

ime priimek

nekaj takega v glavnem. sklicuješ se na pogodbo o zaposlitvi med tabo in podjetjem.

najprej pa pojdi do šefa, mu povej, da boš prekinila delovno razmerje ter ga vprašaj, če je možno skrajšati odpovedni rok s tem da dodaš, da jim boš na razpolago za pomoč po telefonu.

kar se pa z idejo sončnice tiče...z novim podjetjem ni glih potrebno delati na črno v času odpovednega roka, mogoče je skleniti podjemno pogodbo. :wink:
tashykaa
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 13. 7. 2008
Kraj: Novo mesto

Neprebrana objavaNapisal/-a tashykaa » 09. Nov. 2009 21:24

^^^^ Zdravo!!! jst tud razmišljam d bi dala odpoved. sicer sem tle samo za 3 mesece (pač poskusna doba). vendar sm mela že po enmu mescu poln kufr usega. zanima me sam kje to piše odstavki pa členi o zaposlitvi? na pogodbi? namreč še nikoli nisem dala odpovedi. :? pa je to dovolj da se napiše d se prekinja pogodba? :?: vem da ni treba pojasnjevati zakaj greš stran.

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov