Odpoved v službi [ZT]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
LARIKA
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 6. 2. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a LARIKA » 12. Dec. 2007 18:55

Jaz sem bivšemu šefu samo po pošti poslala pisno odpoved, brez obrazložitve zakaj in čemu, ter zamenjala službo. Sicer me je še nekaj prosila, ampak NE, jaz sem šla stran.
Sicer pa povej šefu na miren način zakaj odhajaš, še posebej če te motijo kakšne stvari in mu daj vedeti da v novem podjetju delajo na drug naćin. In nikakor mu ne povej kam greš, ker ga to ne briga. Konec koncev so nekateri šefi tok žleht, da ti lahko v novi firmi mečejo polena pod noge če koga tam poznajo.
Ženske moramo biti lepe, da nas moški ljubijo, in neumne, da lahko ljubimo njih.
Coco Chanel
karnem
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 11. 12. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a karnem » 12. Dec. 2007 22:30

Pozdravljeni! Najlepša hvala za vaše nasvete :D Sem upoštevala večino in danes na koncu službe poklicala šefa k sebi in se z njim odkrito pogovorila. Sem mislila da ne bom spregovorila ampak pol mi je pa zlaufalo in kar nisem mogla nehat govort. Mu nisem pustila tudi vprašat kaj je narobe , ko sem rekla da bi se rada nekaj pogovorila, sem kar drdrala.

Hvala za nasvete, pa še kdaj poiščem vašo pomoč :wink:
Uporabniški avatar
Foxy-lady
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 17. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Foxy-lady » 17. Mar. 2008 18:31

Združena tema

Zanima me vase mnenje. Zgodba je sledeca.

Sluzbo sem iskala dolgo. Problem je bil v tem, da sem mlada, brez izkusenj. Pred malo vec kot enim mesecem zasledim razpis za to sluzbo. Delo je v trgovini, kjer iscejo blagajnicarko. Posljem prosnjo. Povabijo me na razgovor. Sefica mi da obcutek, kot da je sluzba ze moja. Boljse ne bi moglo biti. Niti izkusenj niso zahtevali. Juhu. Zacnem delati. Ucim se, trudim se. Pa se dobro mi je slo, glede na to, da nisem v sluzbi niti en mesec. Kolektiv super, odlicno smo se zabavali, razen parih izjem, kot ponavadi, seveda.

Danes pa se je zgodilo nekaj hudega. Pridem v sluzbo. Guzva pred prazniki. Ogromno dela. Nisem vedla, kje naj zacnem. Morala sem biti na blagajni ves dan. Niti svojih polic si nisem imela casa urediti. Koncno nekaj casa za malico, da se najem in pridem malo k sebi. Dovoljeno mi je bilo kaditi enkrat na dan in to med malico. Hitro pojem, da lahko se enega pokadim, saj je malica pri nas dovoljena le 20minut. Grem po cigarete. Glih v tistem trenutno pride ena ukazovalna sodelavka z vozickom, polnem robe, s katero gre napolnit police. Ko me zagleda, mi rece, naj to peljem iz skladisca. Samo da bi komandirala. Rekla sem, da sem na malici in da takoj pridem. Sla sem vem, nazgem si cigaret in ze je ta sodelavka bila tam. Zacela se je pizditi, da to nisem dobro naredila, da prvo je bi morala robo ven peljat in potem bi lahko sla kadit. Pa sem ji rekla, da sem se na malici in da imam dovoljeno iz strani sefice, da lahko enega na dan pokadim pri malici. Ona pa zacne meni nazaj govoriti, da to se tako ne dela, da moram ubogati in da bo povedala sefici. Rekla sem ji, naj pove sefici in da niso vsi moji sefi, da bi mi komandirali.

Ok, pokadim do konca, grem nazaj na blagajno, ko kar naenkrat me sefica poklice po zvocniku naj pridem v pisarno. Pa sem sla.

Ze ko me je od dalec zagledala, se zacne dreti na mene, da kaj si jaz mislim, ce mi vec pomeni cigaret kot kruh, da ne morem nazaj govoriti zenski, ki ima 25 let delovne dobe pa da itak da mi lahko vsi komandirajo, ker sem nova in moram vse po vrsti ubogati, da nimam pojma, da je slisala, da sem se jaz na to sodelavko drla, da jaz pa tega ze ne bom delala pa da naj se odlocim, ali bom si sluzila kruh, ali pa mi da knjizico in grem. Mislim halo? Ocitno je ta sodelavka malo napihnila zgodbo kot da sem jaz najvecji kriminalec. Sefica se je 5 minut drla na mene in ko je se zadnjic rekla, da naj se odlocim ali ostanem ali grem, sem rekla, da grem.

Zakljucila sem blagajno, napisala odpoved na list papirja s kemicnim in odsla.

Kaj mislite? A bi se mogla se bolj ponizati in ostati? Sem naredila prav? Je sodelavka naredila prav? Bi res vse in vsakogar morala ubogati, samo da bi ostala in vso leto bi morala biti tam deklica za vse, samo da bi osrecila sodelavce in sefico? In to za 400 evrov na mesec??

Jaz mislim, da sem naredila prav, da sem odsla. Najmanj, ker potrebujem je izkoriscevanje, garanje kot konj vsak dan, tudi za vikende za 400 evrov. In se najvec za eno leto, ker sem kao nadomescala nosecnico.
/\/\4t3j
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 2. 12. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a /\/\4t3j » 17. Mar. 2008 18:43

Glej jaz bi tak rekel:
Glede tistega čika je imela prav, ne moreš ti pač kadit, če veš, da je res ogromno dela itd. Včasih se je treba čemu tudi odreči. Seveda tudi ni prav, da te je tako napadla in se začela dreti. Zdi se mi pa, da si se prav odločila, ker tistih 400€ res ni dosti, sploh pa ne, če je samo za eno leto.

Je pa res, da tisti, ki imajo več delovne dobe kot ti mislijo, da so bogovi....
Uporabniški avatar
Tigi
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 1. 2005
Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...

Neprebrana objavaNapisal/-a Tigi » 17. Mar. 2008 18:51

Jaz pa mislim, da si šla prehitro.
Jaz bi počakala, da se šefica neha dreti name...potem bi ji rekla da bi rada povedala še svojo zgodbo. In bi potem videla kaj bi rekla...

Zdej ko si pa nehala delati pa poskušaj na nek način zafrknt to bivšo sodelavko ki ti je to naredila...:)

Kakšna prodajalna je to?
Živilska?
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
Uporabniški avatar
Foxy-lady
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Foxy-lady » 17. Mar. 2008 18:58

/\/\4t3j Ja, mogoce res ni bilo prav, da sem sla kadit, ampak zakaj pa ni bilo problema, da so vsi, ki kadijo, sli med malico kadit, le jaz ne bi smela? Ker sem nova, zato?

Tigi sem ji hotela recti, da se vidimo na sodiscu, ampak sem si premislila. :) Ja, sem ji hotela povedati se svojo plat zgodbe, ampak se mi je zdelo brezveze, ker me itak ne bi upostevala.

Pozabila sem omenit, da je ta sodelavka natvezila sefici, da jaz nic nocem delati in da samo hodim kadit.

Res mi je hudo. Nisem se mogla zadrzat in sem se tam jokala :( Prav prizadelo me je, da obstajajo taksni ljudje, ki te hocejo zajebat. Ampak mislim, da tej sodelavki tudi ni bilo vseeno za to, kar se je zgodilo, ker sem potem slisala sefico, ko ji je rekla, naj se ne sekira, naj gre domov in pozabi.
Zadnjič spremenil Foxy-lady, dne 18. Mar. 2008 14:54, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 17. Mar. 2008 19:32

hmm...najprej bi me zanimalo to kako imaš lahko samo 20 minut malice, če je zakonsko določeno da je malice 30 minut?
druga stavr pa mislm da si naredila prav.ker neglede na ta dogodek, bi se potem naprej sam še kregali in grdo gledali, sodelavka bi se dvignila in si pri šefici verjetno s tvezenjem nebuloz pridobila še kakšen glas več in potem bi bil cel cirkus.
nevem, jst za delo v takem kolektivu in s takimi pogoji nisem, tko da bi se čist strinjala da je boljš da najdeš kej drugega kot tole.
Uporabniški avatar
keya
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 12. 2005
Kraj: wajt krajna

Neprebrana objavaNapisal/-a keya » 17. Mar. 2008 19:37

Po eni strani si prov nardila.. če so ostali lahko med malico pokadili čik, kljub gužvi.. nevem zakaj ti nebi smela. :?
Zdej pa, če so se (se je kdo) drugi odpovedali čiku zarad gužve - pol pa nevem, bi se tud ti lahko (seveda dokler gužva ne mine)..

Pa vrjamem, da je tisti sodelavki žal.. po moje se zaveda da je pretiravala, vsaj ko se je pomirila.. nevem, kazni so res ful ful visoke (še posebej če pogledamo glede na višino plače, ki jo dobijo trgovke), če pride inšpektor in niso police nafilane, itd itd.. tako da vrjamem da je bila živčna, če je bila res taka gužva (že brez inšp. v mislih)
Ko si živčen te še toliko bolj kakšna stvar razpizdi in pretirano odreagiraš, potem ko malo pomisliš je pa drugače in nebi tako odreagiral..
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 17. Mar. 2008 19:38

Jst bi vrjetn nardilo isto, k ti, s tem, da bi še obe napizdla k vola! To gre men tud ful na živce, ker te vsi postran gledajo, k prideš nekam delat in nimaš nč pravic, ker si nov, čeprov maš čist enake pravice, kokr pa en/a, k dela tam že 30 let! Čeprov bi mogu po njihovem skakat, kokr bi njim pasal. Aha, my ass! Ok, ne vem pa, kako poteka, če je gužva, a so se drugi lih tko odpovedal malci, čiku...nč nis povedala.
Zadnjič spremenil Yazmeen, dne 17. Mar. 2008 19:50, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Foxy-lady
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Foxy-lady » 17. Mar. 2008 21:35

No ja, ne gre se tu samo za neki denar. Gre se tudi za spostovanje do delavcev in za nek osnovni bonton, za nek nacin al kak naj povem. Ne morem jaz delati nekje, kjer bom izgubila ne vem kolko zivcev, pa kaj me briga za tistih 400 evrov. Ne morem dovoliti, da pometajo z mano, pa ceprav sem nova.

Vsakdo si zasluzi malico, saj niti prazna vreca ne more stat. Ce pa mi je bil dovoljen tudi cigaret, potem pa ne vem, zakaj tak halo. Sefica bi se lahko ze na zacetku zjasnila. Ce bi rekla, da ne smem kaditi, pa ne bi kadila. No big deal.

Marsikaj sem pripravljena pozreti, marsikaj sem tudi ze pozrla, pa ceprav niti en mesec nisem bila tam. Ampak seveda ima vse svoje meje. Marsikdo trepeta vsak dan v sluzbi, jaz pa ne morem nenehno ziveti pod stresom ker od tega pa res nic nimam.

Nimam se druzine, zivim pri starsih, tako da mi je res vseeno za tisti drobiz. Jaz sem samo hotela nekje zaceti, ampak pod takimi pogoji pa sem raje brez sluzbe, pa ceprav jo je tako tezko najti.
Uporabniški avatar
Smreka
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 16. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Smreka » 18. Mar. 2008 16:21

u glavnem takole bom rekla, bom probala čisto objektivno. Name se v parih službah kjer sem bila še noben ni drl.V zadnji službi smo sicer imeli direktorja, ki je pa tak bil. Ampak name se ni drl niti enkrat. Ker če bi to naredil, bi tisti trenutek rekla, da nisem žival in šla.
To, da ti očitajo (predvsem Jochie :!: ) da je treba če je pač veliko dela se čemu odpovedat ima po eni strani prav, po drugi pa - ti si bila čisto na novo zaposlena, privajala si se njihove kulture in verjetno ti ni prišlo na pamet, da se ob takih primerih pač to naredi. Kar je popolnoma razumljivo. Jaz tudi nisem poznala "nenapisanih" pravil v podjetjih na začetku. Sploh pa če nisi bil nikol v službi!
In da ti na tak način "razložijo", kako se dela, je pa podn od podna in ne bi bila tam niti sekunde več. Da ne znajo lepo človeško punci, ki je komaj začela, razložiti, kako pri njih delujejo je pa žalostno. In v takem podjetju bi očitno imela same probleme. da ne govorim o tem, da te napadejo ne da bi se lahko branila!
Jaz recimo če bom kmalu koga zaposlila - nikoli in nikdar se ne bom na nobenga drla, če bom jezna oz. če bo kaj narobe bom to razložila na lep način. Vsak človek si zasluži spoštovanje, sploh se pa vsak moti!
Ne sekiraj se in vedi, da je ogromno služb, kjer se znajo obnašati!
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 4. 11. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Zvoncica » 18. Mar. 2008 17:37

Pomoje je fora v tem, da bi imela punca, ki je odprla temo, malico pol ure KASNEJE in ne, da je sploh ne bi imela. Šefom se zdi samoumevno, da se takrat, ko je kaj nujnega za anrediti pač dela in se gre prej/kasneje na malico. Tudi meni se zdi to samoumevno...folka, ki samo komaj čaka malico, namreč šefi ponavadi ne marajo...

Še enkrat, pomoje bi imeli šefi in una druga prodajalka veliko rajši, da greš takoj zložit tisto na police pa greš po tem na čik. Noben te ne bi postrani gledal, ker bi imela malico v dveh delih. Glede tega, da imaš pravico do malice 30m..ja definitivno se strinjam ;) Samo včasih se je treba malo prilagajati.

jaz tudi včasih sploh nisem šla na malico, pa se mi ni zdelo, da se mi dogaja največja krivica na svetu.

Mimogrede, meni na kraj pameti ne bi padlo, da bi rekla, da ne grem nečesa narediti, ker imam malico in grem na čik ;) Mogoče bi vprašala, če lahko pridem čez tri minute, če bi rekli, da se res mudi, bi seveda brez vprašanj šla pa to naredila ;)
Uporabniški avatar
CommandykA
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 11. 2004
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a CommandykA » 18. Mar. 2008 22:58

Jaz v svoji sluzbi sploh nimam malce, nimam moznosti za normalen odhod na wc in mi ravno tako nic ne manjka.. ce mislis delat delaj, ce ne pac idi tja ko je lepse in tam ko majo pol ure malco... Pa sama ravno tako delam vcasih tut 8 ur in niti na kosilo ne morem! Vem pac po svojih izkusnjah, ko sem delala preko studenta sem si vec "upala" privoscit, zdaj pa nocem neke zgage delat okol teh stvari in se raje prilagodim...

Se pa popolnoma strinjam, da se nima nihce pravice dret na tebe pa naj bo to sefica al pa zarat mene sam direktor. V takem primeru pa bi najvrjetneje tut meni film pokno in bi sla... naj se dere na kako drugo budalo..
Riba plava in rdeca.Bil je bled in bohinj.Srbela ga je peta in sesta.Znal je brat in sestra.
Uporabniški avatar
Foxy-lady
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Foxy-lady » 19. Mar. 2008 13:23

Ne razumete nekateri. Brez problema sem se ze nekajkrat v tem enem mescu odpovedala malici. Ce je bilo delo, sem prej tisto naredila in potem sem sla na malico, ce je bil cas. Niti nikoli nikomur nisem rekla, da dela ne bom opravila, tej sodelavki sem rekla, da takoj pridem in bom tisto naredila, ona pa je natvezila sefici, da sem ji rekla da ne bom to naredila, tako da Zvoncica spet nisi dobro razumela. Res si ne bi upala recti, da tega pa jaz ze ne bom delala.

Gre se za to, da je sodelavka taka, ki rada vsem komandira. Ker sem pac samo sla mimo, se je ona spomnila, da bi lahko ta vozicek jaz peljala ven. Drugace pa si ga je ona pripeljala, da bo robo davala na police. In ker sem seveda imela dovoljeno kaditi, sem pac sla. Itak bi nekdo drug moral tisti vozicek sprazniti, ker so mene cez par minutk klicali na blagajno, ker se je nabrala guzva. In ona je to vedela.

In ne - nikakor in pod nobenim pogojem ni to taka sluzba, ker bi dobil vecjo placo, ce bi vec delal. Razen nadur, to pa je spet drugo. To so ze dodatki.
mimikad
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 9. 2006
Kraj: bregovi Kolpe

Neprebrana objavaNapisal/-a mimikad » 19. Mar. 2008 22:08

Če ima človek malico nevem zakaj ti jo bi kdo odvzel, sej ni zdravnica ki ima nujni primer in mora malico prestaviti in ni direktor, ki bi sklepal nevem kakšne pogodbe/posle. Je navadna delavka in nebi trgovina propala za tistih 5, 10 minut kolikor je imela do konca malice.

Zanima me kdo se bo predajal delu za 500 evrov plače :?: Kdo bo dal od sebe več kot 100%?

Razumem da se direktorji predajajo, ampak so potem tudi nagrajeni za to, en navadni delavec pa ni.

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov