Odpoved v službi [ZT]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

maca
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 24. 6. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a maca » 13. Jul. 2004 17:49

v prejšnji službi sem se ful razumela s sodelavci. ampak nisem imela občutka, da rastem. nisem posebno ambiciozna ampak na eni točki, pa tudi nisem hotela ostati.
v tej službi se s šefico nikakor ne razumem. prav ne da sem mi ji več prilagajat. ko je dobre volje je jezna, če jaz delam in se ne pogovarjam z njo, čeprav bi se ona takrat celih osem ur pogovarjala. naslednjič je pa tečna in sitna (po navadi je tako), pride v službo in se zapre v pisarno in ne vem, če ji lahko rečem, da bi spile kavo skupaj.
verjemi, da v takem vzdušju tudi ni prijetno delat. delam napake, ker sem samo človek. ampak jaz svojo napako priznam. in sem nekako mnenja, da se večina napak da popravit. ona pa svoje vali na druge in vsaka napaka je kot, da bi ji nekoga bližnjega razmesaril. in ker je šefica, ji noben nič ne upa reč, razen eno par ji še kdaj rečemo kdaj kaj nazaj, pa še to brez uspeha, ker si je v glavo vbila, da smo mi krivi.

iščem si novo službo. verjamem, da se vsepovsod najde nekdo, ki te j... v glavo. ampak bo vsaj sveže, to ki ga prejemam od svoje šefice je že preveč predvidljivo. točno ji na obrazu razberem, da se je prišla dret name samo zato, ker je slabe volje; ponavadi nima to njeno vreščanje nič opraviti z mojim delom, ampak samo spraznit se mora.
Uporabniški avatar
marateja
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 6. 2004
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a marateja » 14. Jul. 2004 7:50

Ja v današnjih časih se moraš non stop nečemu ali nekomu prilagajat. Nekaterim to uspe, nekaterim ne.
Nekateri (malokateri) dobijo idealno službo z direktorjem vred (če mu že na začetku lezejo v rit), večina pa se mora pač sprijazniti s tem kar ima. In če delodajalcu kratkomalo nisi všeč, že nekaj najde, da te lahko isti moment vrže na cesto.

Se mi zdi, da imajo naši zakoni glede delavcev in zaposlitvenih možnosti veliko lukenj, ki jih podjetniki in vsi na visokih položajih s pridom izkoristijo. Zato pa moramo biti danes delavci samo tiho in delati, tako kot nam je naročeno, pa mogoče še kaj zraven.

V glavnem vse je nekje globok v p.....
Za človeka so samo trije dogodki: da se rodi, živi in umre. Ne čuti, ko se rodi, trpi, ko umira in pozabi živeti.
Jean de La Bruyere
maca
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a maca » 05. Avg. 2004 14:19

odpovedi še nisem dala, sem pa bila pridna in poslala kakšnih 40 prošenj za službo :D
na začetku so kapljali negativni odgovori. ta teden se je pa odprlo :D . včeraj sem imela dva razgovora, naslednji teden imam tudi :P

nekaj me zanima: če ima slučajno katera izkušnje, mi lahko pove kako vse skupaj zgleda? jaz imam momentalno občutek, da se strašno zanimajo zame. me je že malo strah, da mi ne bo glava preveč zrastla, pol pa ne bo nič. a ti dajo že takoj vedet, da nekako nisi za v njihov tim? razmišljam, če bi že dala odpoved, da mi potem slučajno ne bi težili, ker imam vseeno dva meseca odpovednega roka.

pa za plačo moram tudi vprašat. kako se to naredi čimbolj diplomatsko? stvar je v tem, da se bom morala preselit iz svojega kraja in bom morala plačevati najemnimo. pa še šolo si plačujem, ker študiram ob delu - šolnine pa kot veste so zelo visoke. ja nič. direktna bom. če so me že spraševali, če se nameravam preseliti iz svojega kraja pol bodo tako razumeli, da potrebujem za to tudi denar. drugače se mi ne splača zamenjat službe, če bom na koncu več dolžna kot sem vredna.

verjetno sem bila strašno živčna, ampak vseeno mi je uspelo v pogovor vnesti malo humorja. za vse tiste, ki hodite na razgovore: samo pogum, ne grizejo. prav prijazni so. ker še nisem nikol prej šla na pravi razgovor (vse preko vez), sem mislila, da so pravi bav-bavi, ti ki se ukvarjajo z iskanjem novih delavcev.

veliko sreče in optimizma tistim, ki iščejo službo :P
Uporabniški avatar
marateja
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a marateja » 06. Avg. 2004 8:41

Nekateri ti že samo s pogledom ali pa majhno kretnjo povedo, da ne sodiš v njihov kolektiv. Zato je zelo dobro, da sogovornika ves čas opazuješ. Sam ne tist da bulš vanjga k trot. Sej razumeš ne.

Glede plače pa lahko vprašaš, seveda v pravem trenutku, na splošen način. Recimo, kake so povprečne plače v podjetju, ali pa kaj podobnega. Ampak samo potipaj.

Humor na razgovorih še kako pomaga, ker sogovornik (kadrovnik) vidi, da si sporščena, kar seveda izboljša možnosti za zaposlitev.
Pomembna pa je tudi splošna komunikacija. Na razgovorih je najbolje da fuuulll velik govoriš. Pa tud magar če 3x poveš en stavk sam da ga drugač obrneš.
Za človeka so samo trije dogodki: da se rodi, živi in umre. Ne čuti, ko se rodi, trpi, ko umira in pozabi živeti.
Jean de La Bruyere
Meri
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Meri » 06. Avg. 2004 11:31

Par drobnih nasvetov iz preverjenih virov:
- če imaš na razgovoru več kot enega izpraševalca, se ne pogovarjaj samo z enim, čeprav sta v prostoru npr. dva. Vem, da nervoza včasih naredi svoje in se potem osredotočimo na tistega, ki nam od obeh deluje še najbolj prijazno/dostopno/..., ampak to ni good. Pogovarjaš se z vsemi, ki so v prostoru!
- če te vprašajo, zakaj želiš zamenjati delovno okolje, zakaj nočeš več delati v prejšnjem podjetju, ne direkt povedat, da zato, ker so glupi, neprofesionalni, whatever, ampak pač diplomatsko razložiš, da npr. tam ni več izziva zate, karkoli, samo ne šimfat čez bivšo firmo. Včasih s kakimi takimi trick questions preverjajo tvojo lojalnost do firme. Najbrž nihče v svojem delovnem okolju ne želi človeka, ki mu ni moč zaupati.
Bite me!
Uporabniški avatar
darchy
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 5. 7. 2004
Kraj: EU :-)

Neprebrana objavaNapisal/-a darchy » 06. Avg. 2004 12:14

pri razgovorih je pomembno, da se ne pretvarjaš - da si to, kar si. če daš takoj napačno predstavo o sebi, bo potem to vedno težje vzdrževat.
ko ti rečejo, da poveš kaj o svojih izkušnjah, povej vse (dobro je, da si doma narediš seznam, da potem kaj ne pozabiš!) kaj si počela in povej zakaj je to dobro (npr., delala si v trgovini, kar pomeni, da si imela stik z ljudmi, torej si komunikativna in prijazna in toje dobro za...).
glede plače pa kar lepo vprašat (saj to tudi pričakujejo, brez skrbi) kolikšen dohodek lahko pričakuješ, ali je urna postavka,...

samo lepo prijazno, pa te ne bo nihče ugriznil :gut:

glede prejšnje službe, pa kot je bilo že rečeno, enostavno povej, da tisto delovno mesto ni bilo zate, da iščeš druge možnosti, nove izzive,...

pa SREČNO :kleeblatt:

:hallo:
*I love sunshine*
maca
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a maca » 06. Avg. 2004 16:42

vse ste ful prijazne :bussi:

delam ravno tako kot govorite :D praktično sem naravna. nisem se preveč pripravljala na te pogovore, ker sem nekako mnenja, da lahko dandanes narediš fenomenalen ovitek za prodajanje, ampak ko pa preteče tisti poskusni mesec, pa ne vejo kam bi s tabo, ker ni blo nekih temeljev.
Uporabniški avatar
beepsi
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 6. 8. 2004
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a beepsi » 06. Avg. 2004 17:51

Maca, samo tolk: kar se ti dogaja s tem tvojim nadrejenim, šteje za verbalno nadlegovanje na delovnem mestu. Če se ti bo to nadaljevalo, ga mirno prijavi višji inštanci, seveda bi bilo fajn, da imaš priče oz. če ti rata kaj posneti. Ogromno je bilo že na to temo napisano v raznih člankih in me kar razkuri, ko slišim, da se to dogaja bejbam. Sama imam eno izkušnjo iz preteklosti, ampak sem k sreči imela normalnega nadrejenega, ki je pač v trenutku alkoholiziranosti na eni zabavi samo predlagal določene zadeve, pa sem ga strogo zavrnila in se je potem naslednji dan skesano opravičil in nikoli več ponovil tega.
maca
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a maca » 07. Avg. 2004 8:02

beepsi hvala :)

težko je, ker je firma majhna, kraj je majhen, vsi so povezani - pol je sorodnikov ali pa znancev. če bi bla naredla kaj konkretnega, bi ziher zgubila službo, v mojem kraju je pa 100% ne bi dobila oz. lahko bi šla kvečjemu h kakšnemu drugemu privatniku, ki sovraži tega mojega. iz enega sranja v drugo.

hudo je, če ima človek denar in misli, da si je s tem kupil dušo človeka :roll: . na naših koncih je kriza za službo in marsikdo to izkorišča na različne načine. eni dajo majhne plače, posledično so delavci nezadovoljni in manj delajo, s tem so stroški večji in zato delodajalec manj zasluži, za kar krivi delavce. začaran krog. drugi pa vedo, da lahko z denarjem koga pridobiš. sicer imajo doma ženo, ampak kakšno frišno meso tudi prav pride. in če je ženska še za stvar, toliko boljše. in če je bla ena za stvar, mislijo da bo kakšna druga tudi. jok brate, odpade. :x

odločla sem se za potrpežljivost. tako ali tako bom zdaj zamenjala službo in to grem čisto v drug kraj :D .
v tej službi so mojo samozavest totalno poteptali, ko sem dobila vabila na razgovore v enem tednu kar s štirih različnih koncev sem bila totalno presenečena. vem, da to, če me pokličejo še nič ne pomeni, da bom službo tudi dobila, ampak vseeno je dober občutek. :D

če oz. ko bom začela kje drugje delat in če me slučajno kdaj ne pokličejo okoli devetih zvečer, da je treba it v službo al pa da mi ob treh povejo, da bo treba bit malo dlje, al pa noben ne bo uporabljal for na temo seks - se bom počutila izguljeno v novi službi :lol: ampak, ker sem prilagodljiva, se bom že navadla. :D
Uporabniški avatar
želvica
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a želvica » 07. Avg. 2004 11:54

jaz ti pa še priporočam, da se pred vsekim razgovorom pozanimaš čim več o tisti firmi, zaposlenih, s katerimi podjetji sodeluje, v glavnem o vsem, da boš vedla, kaj jih na primer bolj zanima in to. pa sproščena kolk se le da. že to je dosti, da so te povabili na razgovor in se jim že zdiš dovolj zanimiva.
držim pesti, da se bo vse izteklo najboljše zate.
karnem
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 11. 12. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a karnem » 11. Dec. 2007 15:51

Novo vprašanje

Pozdravljeni, že več dni ne spim, ker premlevam in premlevam, kako naj šefu :evil: povem, da bom zamenjala službo. Tega nisem bila še nikoli primorana naredit, ampak vse je enkrat prvič! Če ima kdo takšne izkušnje bi prosila za pomoč.
Uporabniški avatar
Josephina
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 20. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Josephina » 11. Dec. 2007 18:01

Nic te bit strah, ti mu samo lepo povej razlog zakaj gres stran oz zakaj si si najdla novo sluzbo.
Uporabniški avatar
Foxy-lady
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 17. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Foxy-lady » 11. Dec. 2007 18:12

Ti samo napiši odpoved in mu odnesi. Kaj pa njega briga zakaj ne boš več tam delala.
You want me to be something I can never ever be.
@smrketka@
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 13. 10. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a @smrketka@ » 11. Dec. 2007 18:13

pač lepo poveš.jst ne vem kaj je to težava. rečeš mu če se lahko pogovorita. in začneš, da pač si si nekje najdla boljšo službo in da greš. pa da si mu povedala tolk prej, da bo pač vedel za kaj se gre.
ker verjemi, 100x huje je, da mu to tajiš. bodi vsaj toliko fer pa povej kaj se dogaja. itak vsi vejo,da vsak lahko menja službo. noben normalen človek ti tega ne bi zameril
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 11. Dec. 2007 21:18

prideš, rečeš da je ilo lepo sodelovati z njimi, ampak ker ljudje vedno hrepeimo po boljšem si si tudi ti pač našla nekej boljšega za tvojo dušo :D
takole jst ponavadi rečem, tistim s katerimi se pa nisem razumela, sem pa samo povedala en dan prej da grem.In sem šla :)

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov