obupana!!

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

AtomicKitty
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a AtomicKitty » 02. Sep. 2009 10:31

ne ne saj nisem zginila naslednji dan...en mesec je pretekel vmes, da so vedli da grem da so lahko dobili zamenjavo....
AtomicKitty
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a AtomicKitty » 02. Sep. 2009 11:12

:oops:
Zadnjič spremenil AtomicKitty, dne 14. Sep. 2009 14:54, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
***Ally***
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 7. 2006
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a ***Ally*** » 02. Sep. 2009 16:09

Malo off topic ampak se počasi pridružujem naslovu teme..

danes sem šla malo za foro malo za res na en razgovor (pričakovala sem, da nas bo 300, give or take 100 in da nimam realne šanse), ampak problem je nastal, ko mi je tam odgovorna oseba povedala, da imam sicer lep življenjepis in vse, ampak da oni bodo vzeli samo nekoga, ki je prijavljen na zavodu, ker jim neke stroške krije država in da ne mislijo nikogar jemat, ki ni (jaz nisem na zavodu, ker sem še vpisana na drugem faxu in ker bom še kandidirala za Zoisovo, če ne dobim zaposlitve, kar pa se z zavodom izključuje)..vglavnem, skoraj mi je odbilo pokrov :?
človek se res lahko trudi in trudi, ampak brez vez razen patetičnih del preko študenta pač ne more nič :(
Houd de wereld tegen
Miss_M
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 2. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Miss_M » 02. Sep. 2009 18:52

Hm...ja administracija pa mislm da nikol ne pokriva potnih stroskov. Se pa gibljejo tud do 5eur postavke, odvisno kaksni so pogoji.

Glede dela po 26.letu si preber na studentu, ti kr neki čez 20% odbijejo..(nevem točne cifre)..na studentu lepo pise..

Res je zal so veze vse.. :evil:
Vagabund
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 3. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Vagabund » 02. Sep. 2009 20:02

Veze so vedno dober izgovor. Osebno nisem še nikoli dobil službo preko vez oziroma da bi mi jo kdo dal na lepe oči. Samo nekaterim je popolnoma nemogoče doumeti, da delavne izkušnje v smislu administracije, promocije, filanja polic, premikanja pohištva, kelnarjenja itd. NE štejejo v realnem svetu popolnoma NIČ. Taka dela lahko opravljajo vsi in ker jih opravljajo vsi, je pač konkurenca velika, plače pa nizke. In če imaš faks in iščeš službo v tej smeri, potem se lahko vprašaš, kaj je narobe s teboj. Zakaj? Ker iščeš nekaj za kar je dovolj srednja šola ali manj. Samo očitno nekateri še vedno mislite, da je plača odvisna od papirja. Mogoče v javni upravi, v realnem sektorju pa že dolgo ne več.
TOM-Lady
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 31. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a TOM-Lady » 02. Sep. 2009 20:19

***Ally*** napisal/-a:Malo off topic ampak se počasi pridružujem naslovu teme..

danes sem šla malo za foro malo za res na en razgovor (pričakovala sem, da nas bo 300, give or take 100 in da nimam realne šanse), ampak problem je nastal, ko mi je tam odgovorna oseba povedala, da imam sicer lep življenjepis in vse, ampak da oni bodo vzeli samo nekoga, ki je prijavljen na zavodu, ker jim neke stroške krije država in da ne mislijo nikogar jemat, ki ni (jaz nisem na zavodu, ker sem še vpisana na drugem faxu in ker bom še kandidirala za Zoisovo, če ne dobim zaposlitve, kar pa se z zavodom izključuje)..vglavnem, skoraj mi je odbilo pokrov :?
človek se res lahko trudi in trudi, ampak brez vez razen patetičnih del preko študenta pač ne more nič :(

To sem danes tudi jaz izvedela... Ce je nekdo prijavljen na Zavodu (zlasti če gre za prvo zaposlitev, do dol.leta), pač Zavod delodajalcu ponudi subvencijo v zameno, da zaposli nekoga izmed prijavljenih (iskalcev zaposlitve)..Marsikatero podjetje se potem verjetno na podlagi teh subvencij odloči za to varianto..
Miss_M
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Miss_M » 02. Sep. 2009 20:21

Vagabund napisal/-a:Samo očitno nekateri še vedno mislite, da je plača odvisna od papirja. Mogoče v javni upravi, v realnem sektorju pa že dolgo ne več.

se čist strinjam :wink:
Uporabniški avatar
Calorie
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 16. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Calorie » 04. Sep. 2009 13:37

Hotela sem že odpreti novo temo, potem pa sem videla naslov te teme in se mi je zdelo primerno, da kar sem napišem. Sama sem tudi že povsem obupana pri iskanju službe.

Marca sem diplomirala na FDV-ju (vem, FDV-jevska izobrazba sucks, a poti nazaj ni) in od takrat pošiljam prošnje. Praktično v prazno. Do zdaj nisem bila povabljena niti na en razgovor. Sama sebi se zdim totalno nesposobna in milo rečeno se počutim kot kup gnoja. :(

Zanima me, ali je kdo od vas slučajno že prek oglasa dobil honorarno ali redno službo, odkar je udarila ta bedna recesija? Rada bi slišala kak pozitiven odgovor, da bi vsaj ohranila upanje, da se danes da dobiti službo in to brez vez. A je tu še kaka duša, ki že mesece neuspešno pošilja prošnje?
*QueenBitch*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *QueenBitch* » 04. Sep. 2009 14:17

Jochie tukaj imaš po moje premalo podatkov, da bi lahko sklepal o tem, ker nikjer ne piše da je ona kr na vrat na nos šla, lahko da se je poizkusila pogajat pa pač ni šlo.

Drugače pa nekega recepta zate nimam, edino mogoče pač to, da sprejmeš katerokoli delo na študentu tudi, če je slabše plačano in ne v tvojem poklicu ali smeri v kateri bi rada delala - če pač res rabiš denar boš šla delat tudi kaj kar ti mogoče ne bo ravno všeč. Vsaj jaz vem, da sem šla.

Pod drugo, ko pravite veze...jaz imam tudi narejen EF pa sem dobila sluzbo popolnoma brez kakršnikoli vez tko, da ni vse v tem. Se pa strinjam, da lahko pomaga - če ne drugega kakšno priporočilo.

Pod tretje, razumem da si brez motivacije za vse ampak ne obupat, ker je brezveze.

In tudi to je res, da mogoče morala pogledati kako imaš narejen življenjepis...ne vem sicer kakšnega imaš in kakšne izkušnje ampak ob nekaterih skrpucalih, ki jih mi dobimo se samo primeš za glavo. Slovnično nepravilno, manjkajo kontaktni podatki, na dolgo in široko piše kaj počne njena/njegova družina in otroci...o sebi pa skoraj nič napisanega...itd. itd.
Miss_M
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Miss_M » 04. Sep. 2009 20:24

Calorie ne obupat, če mene vprasas je recesija (pri nekaterih podjetjih) samo izgovor za sluzbo... :? Po drugi strani pa ne obupaj z prošnjami pošiljaj pošiljaj..

Sicer sem pa mislila rečt, kaj pa če med tem časom ko pošiljas prošnje izpils svoje atribute, ker je konkurenca res huda, nevem naprimer jezik, retoriko itd..enkrat se ti bo ze nasmehnila sreča, pa srečno. :D
Uporabniški avatar
***Ally***
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a ***Ally*** » 05. Sep. 2009 9:08

najraje imam, ko delodajalci niti ne javijo, da te niso povabili na razgovor..in potem čakaš in čakaš, si misliš, da še niso gledali prošenj..vglavnem sucks :? če bi šla še enkrat na fax bi definitivno študirala nekaj, kjer so diplomanti iskani..čeprav se trend lahko v 4h letih, preden končaš, zelo spremeni
Houd de wereld tegen
Uporabniški avatar
Calorie
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 16. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Calorie » 05. Sep. 2009 14:10

Miss_M, hvala ti za spodbudo. :bussi: Če bi imela malce več motivacije, bi res lahko v tem času pridobila kake nove veščine. A težko se je disciplinirat.

***Ally***, se podpišem pod tvojo izjavo. Mene še dodatno podžge, ko izvem, da je delodajalec dal razpis, a je delovno mesto že vnaprej zasedeno. Pa kaj hudiča sploh dajejo potem razpis? :angry: Sramotno, da nam s takimi oglasi dajejo lažno upanje.

Ah, ni druge kot še naprej pisat prošnje. Kdor čaka, dočaka, pravijo. Očitno rabim samo malce sreče. :?
Uporabniški avatar
***Ally***
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a ***Ally*** » 05. Sep. 2009 19:21

to tudi ja, in potem se počutim kot največji osel, da sem se sploh trudila s (še eno) prošnjo, nosila na pošto..vglavnem, brezveze
Houd de wereld tegen
lutkica*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 26. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a lutkica* » 05. Sep. 2009 21:32

Ko tole berem, se počutim, kot da živim na drugem planetu. Jaz pa še nikoli nisem delala nič, kar bi bilo v povezavi z mojim bodočim poklicem. Bom pa od oktobra naprej absolventka, in čez eno leto začela iskat službo z diplomo v roki. Verjetno se bo kar treba pripravit na zavrnitve in, še huje, da sploh ne bodo odgovarjali na prošnje :? Če zdaj pomislim, me je kar groza.

Ne morem verjet, da vas plačujejo na roke... No saj, boljše polovični delovni čas na papirju, kot dejansko polovični delovni čas. Ne vem, če smem to vprašat, samo.. kakšno izobrazbo pa imaš ti, seyfullah?
when you wake up it's a new morning,
the sun is shining it's a new morning
i'm coming.. i'm coming home
lelija
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 18. 3. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a lelija » 05. Sep. 2009 22:55

:)
Zadnjič spremenil lelija, dne 08. Sep. 2009 9:58, skupaj popravljeno 1 krat.

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov