nevšečnosti pri privatnikih

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Živite privat?

da
4
36%
ne
4
36%
ne, vendar razmišljam o tem
3
27%
Skupaj glasov : 11

Uporabniški avatar
Legally_blond
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 242
Na forumu od: 28. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Legally_blond » 29. Maj. 2009 12:36

Mamo temo o iskanju stanovanj oz. cimer, ampak se mi zdi, da bi bilo pametno met še temo, v kateri bi povedali izkušnje z lastniki oz. najemodajalci. So vas že "opeharili" oz. kakorkol ogoljufali? Sama sicer letos šele iščem stanovanje, tako da s tem nimam izkušenj, sem pa opazila, da jih večina v oglasu napiše neko ceno, pol po telefonu spet rečejo drgač, v živo pa še višje nabijejo. :? Mislim, tega si ne morejo kar tako dovolit. :roll: In ko vprašaš, kera od teh treh cen je torej fiksna, bo obveljala najvišja. Pa ja, mene taki več ne vidjo. Pa baje ene kr dost nadzirajo. Sicer v vsaki sklenjeni pogodbi piše, kaj se sme in kaj ne, ampak eni baje tud tega ne upoštevajo (mislim lastnike, drugo je, če je podnajemnik problematičn). :? Moja kolegica, ki že nekaj let živi v Ljubljani, je doživela že marsikaj. Izmed drugim, da kdaj ni delala net povezava (a je to sploh možno?) in to takrat, ko jo je najbolj rabla za fax, pa da ni smela čez dan niti sošolke povabit na kavo ali kaj podobnega (čez noč valda ne smeš, razen če prijaviš prenočitev al kko gre to). V glavnem, groza. V študentu bi bla, sam ne morš, če delaš preko ŠS (al pa da si delal), a je tko? :evil:
Dejte se mal razpište, sigurno se najde kdo s takimi in drugačnimi izkušnjami, in dobro je vedet na kaj je treba bit pozoren pri iskanju stanovanja. :!:
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2239
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 29. Maj. 2009 12:47

ma daj no pretiravas. vecina najemodajalcev je cist ql, mors pa razumet da je to njihovo stanovanje in mal se bodo valda pobrigali zanj...

Legally_blond napisal/-a: So vas že "opeharili" oz. kakorkol ogoljufali?


ne, moj najemodajalec je moj fant, in je supr :D

Legally_blond napisal/-a: Izmed drugim, da kdaj ni delala net povezava (a je to sploh možno?) in to takrat, ko jo je najbolj rabla za fax,


ja, je mozno, LOL =) internet pac vcasih steka, vcasih se kje kak kabl pretrga in najemodajalec nima res nobenga vpliva na to..razn ce je to res nonstop, je mozna kaka okvara modema al pa preobremenjenost, to bi pac ona mogla se z njim zmenit

Legally_blond napisal/-a: V študentu bi bla, sam ne morš, če delaš preko ŠS (al pa da si delal), a je tko? :evil:


od kje ti pa to?! :D definitivno ne drzi :D :P
Uporabniški avatar
Savannah
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 255
Na forumu od: 17. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Savannah » 29. Maj. 2009 12:55

^^ Ja lej, ti maš slučajno dobre izkušnje (zlasti, če je tvoj najemodajalec tvoj fant), je pa dost takih lastnikov, ki so mal premaknjeni. :wink:
Drugače sama nimam tovrstnih izkušenj oz. sploh nikakršnih in kljub marsikateri negativni izkušnji znancev ali sorodnikov, še vedno nameravam bivat privat. :wink:
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 2524
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 29. Maj. 2009 14:33

Moje skromno mnenje, pa ne me napadit, prosim, čeprav ni točno odgovor na prvi post, kjer so opisane bolj tehnične težave v stanovanju.

Če bi jaz oddajala svoje stanovanje, bi bila tud zelo zatežena verjetno s strani najemnika. Zakaj? Ker ga želim potem nazaj dobit v prav tako dobrem stanju kot sem ga oddala. Če bi ga oddajala, seveda. Gotovo ne bi pustila zabav notri, hoje v čevljih, zahtevala bi redno čisščenje, opozarjanje na napake, ipd.

Konkretno sem bila že velikokrat na obisku pri kakšni kolegici študentki, kjer je pač več cimrov notri. Jaz sem sicer zelo natančna glede čiščenja in vzdrževanja stvari (npr. naša kuhinja je star 25 let, pa ji resnično nihče ne da toliko let, omare ful ohranjene, nič razpokano, nič popacakano, ipd. ipd.) in seveda meni se je zdelo tisto njihovo stanovanje v takem razsulu da ni res, tudi glede čistoče. Zakaj - ker je razumljivo - plačujejo, da so notri, ampak stanovanje pa ni njihovo in jim dol visi zanj.

Seveda odvisno od študentov, razumljivo.

Bi bila pa jaz tudi vesela izkušenj predsevm študentov in njihovega pogleda na stanovanje, v katerem začasno bivajo.
Uporabniški avatar
Savannah
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 255
Na forumu od: 17. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Savannah » 29. Maj. 2009 14:46

Ja, to je pa čisto res. Odvisno sicer od vsakega posameznika, ampak večina študentov in študentk ima stanovanje oz. sobo takšno, kakršne verjetno niti doma nimajo (razmetano, umazane cunje vsepovsod). :? Kar še niti ni tako hudo, ampak tudi kakšna materialna škoda, če vabijo v svoj flat celo četo kolegov. Sem videla na lastne oči že nekaj takih primerov, in nočem si predstavljat, kakšna žalost je to za lastnika, čeprav ne vem, kakšen red imajo ti najemodajalci (očitno nikakršnega). Pred kratkim sem si ogledala nekaj stanovanj, od tega je bilo samo eno zares urejeno, pa še to sta bila cimra (fant in dekle, vendar ne par) mlada zaposlena, ne več študenta.
AbbA
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 323
Na forumu od: 18. 6. 2006
Kraj: Somewhere over the rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a AbbA » 29. Maj. 2009 18:28

Da te malo popravim, v študentski dom lahko greš tudi, če delaš na servisu. Večina študentov nekako dela, tudi jaz sem delala in bila v domu. Pogoji za iti v dom so status študenta, nepreseganje cenzusa (se pravi da nimate prevelikih dohodkov) ter določena oddaljenost od Ljubljane. Prej prideš na vrsto, če so prihodki v družini manjši ter če imaš dobre ocene. Pogoje si poglej bolj natančno na strani študentskih domov.

Glede obiskov ponoči: samo v študentskem domu je tako, da moraš prenočevalca prijaviti do polnoči tisti dan, neprijavljenih obiskov pa ne smeš imeti med polnočjo in šesto uro zjutraj. Ostalo ni problema.
Pri privatnih stanovanjih pa se je najbolje glede obiskov zmeniti preden podpišeš pogodbo. Ko sem jaz iskala stanovanje je bil moj pogoj ta, da lahko fant kdaj tudi prespi pri meni in da imam lahko obiske kadar hočem, sem pa tudi povedala, da ne bom imela žurov, ampak prijateljice, ki se bojo učile z mano, kdaj kakšne palačinke,... Obiskov niso marale kakšne stare mame, ki so oddajale samo sobo v stanovanju, v stanovanjih, kjer so pa sami študentje pa navadno ni problema s tem. Ko iščeš stanovanje si napiši seznam stvari, ki so ti pomembne (lastna soba, pralni stroj, internet, tv, obiski, kajenje, karkoli kar se ti zdi pomembno) in za vsako stvar iz seznama vprašaj že na ogledu, da boš točno takoj vedela pri čem si, in da tudi lastniki ne bojo presenečeni, če boš imela veliko žurov.

Sama nisem imela negativnih izkušenj z lastniki, saj sem stanovanje iskala šele moje tretje leto bivanja v Ljubljani in sem se iskanja naučila iz negativnih izkušenj prijateljic, pa tudi doma oddajamo stanovanje, tako da sem že vedela kako potekajo te stvari. Naletela nisem niti na kakšna zviševanja cen, kar je pisalo v oglasu, tako je bilo tudi po tem. Moraš pa upoštevati, da je cena v oglasu največkrat cena brez stroškov, ki so pa odvisno od stanovanja različno veliki. To pa ni zviševanje najemnine.

Če iščeš stanovanje oz. sobo, gre moja prijateljica ven hmalu in išče zamenjavo, tako da mi napiši PM in ti pošljem link do oglasa. V tem stanovaju ni problemov z obiski, dokler so to kavice, eno pivo,... Žurov pa ni. Tudi lasniki so super in cena je ugodna (in se ne zvišuje).
Uporabniški avatar
Legally_blond
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 242
Na forumu od: 28. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Legally_blond » 29. Maj. 2009 18:46

Sestavljanka: nisem mislila, da bi lastniki kasneje še stroške zraven omenili (saj to je itak logično, da so povsod), ampak to, da je v oglasu pisala cena 150 € + stroški, kasneje po telefonu so nekaj mencali in rekli 165 € + stroški (poleti baje okoli 40 €, pozimi še dosti višji), na ogledu pa so mi celo rekli tako ceno, da sem rekla, da je abolutno previsoka in da sem v oglasu videla dosti nižjo, sicer niti na ogled ne bi prišla.
Drugače pa maš PM :)
Uporabniški avatar
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1427
Na forumu od: 14. 3. 2008
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objavaNapisal/-a [vanessa] » 29. Maj. 2009 20:53

UG84 napisal/-a:Če bi jaz oddajala svoje stanovanje, bi bila tud zelo zatežena verjetno s strani najemnika. Zakaj? Ker ga želim potem nazaj dobit v prav tako dobrem stanju kot sem ga oddala. Če bi ga oddajala, seveda. Gotovo ne bi pustila zabav notri, hoje v čevljih, zahtevala bi redno čisščenje, opozarjanje na napake, ipd.



ok, to je pa malo too much :roll: sej če pride do kakršne koli škode se itak plača, nvem pa zakaj naj bi blo skozi vse čisto, če pa itak ti ne živiš v tem stanovanju.. če drugi živijo v svinjaku & ko se izselijo spucajo do kocna stanovanje nvem kaj je s tem narobe

sm pa že slišala bolane glede lastnikou, tko da morem rečt da mamo srečo.. edino kar nam je prepovedala so ble živali (oz. v primeru da bi jih meli bi mogle plačat več), pretirano žuranje in kajenje v stanovanju..
hodi sam 1x na mesec h nam pobrat denar in to je to.. seveda je ne spuščamo v določene sobe stanovanja kr mamo vse stene polepljene (to naj ne bi smele met, sam glede na to da smo plačale tudi barvanje sten, kr ma ženska naavdo da vsako leto prenovi stanovanje, nvem zakaj nbi smele) in smo v eni sobi premaknli vsa pohištva..
ponavadi pride sredi tedna ko nimamo spravljeno (vsak konc tedna prend gremo domou sčistimo stanovanje) kr se nam ne da vsega sproti pucat in je niti najmanj ne gane.. sicer pa, če bi vedla, da smo precej glasne, da nonstop kdo prespi pr nas , da včasih cimre kadijo notr itd, ji najbrž ne bi blo prou, sam dokler ne ve ni panike :P

zadnjič nam je pa rekla da mormo spucat okna & oknske police kr mamo vse posrano od golobou.. zmotlo me je to, da mi smo tudi dobili stanovanje lih tko posrano (čene še bolj) tkod a nvem zakaj bi mogla js to pucat :roll:

sicer pa, življenje pr privatnikih al v študentskem - oboje ma dobre & slabe strani

če pa kera išče cimro, lahko tudi meni piše na ZS :wink:
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 2524
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 29. Maj. 2009 21:08

[vanessa] napisal/-a:ok, to je pa malo too much :roll: sej če pride do kakršne koli škode se itak plača, nvem pa zakaj naj bi blo skozi vse čisto, če pa itak ti ne živiš v tem stanovanju.. če drugi živijo v svinjaku & ko se izselijo spucajo do kocna stanovanje nvem kaj je s tem narobe

sm pa že slišala bolane glede lastnikou, tko da morem rečt da mamo srečo.. edino kar nam je prepovedala so ble živali (oz. v primeru da bi jih meli bi mogle plačat več), pretirano žuranje in kajenje v stanovanju..
hodi sam 1x na mesec h nam pobrat denar in to je to.. seveda je ne spuščamo v določene sobe stanovanja kr mamo vse stene polepljene (to naj ne bi smele met, sam glede na to da smo plačale tudi barvanje sten, kr ma ženska naavdo da vsako leto prenovi stanovanje, nvem zakaj nbi smele) in smo v eni sobi premaknli vsa pohištva..
ponavadi pride sredi tedna ko nimamo spravljeno (vsak konc tedna prend gremo domou sčistimo stanovanje) kr se nam ne da vsega sproti pucat in je niti najmanj ne gane.. sicer pa, če bi vedla, da smo precej glasne, da nonstop kdo prespi pr nas , da včasih cimre kadijo notr itd, ji najbrž ne bi blo prou, sam dokler ne ve ni panike :P


Zakaj naj bi bilo vse čisto? Ker bi bilo to moje stanovanje. To je hipotetično, ker ko gledam po stanovanjih bi bila oddaja stanovanja študentom res zadnja alternativa. Seveda bi me motilo, če bi se kadilo (veš kako se to zažre v tkanino?), itak bi vse zavohala, še vedno sem, ker ne kadim. Da je kot v svinjaku itak da bi me motilo, saj se s tem vpliva tudi na kakovost stvari - če bi imela jaz kuhinjo zapacano in bi jo enkrat na teden mogoč spucala od vse maščobe pa tko, verjem da ne bi izgledala pol tok dobr kot zdaj. In ravno ta odnos, kar si napisala na koncu je tisto kar me najbolj zmoti - saj ne bo vedela...

Ne vem, sem pač drugače vzgojena. Meni ne bi bilo vseeno, še zdaleč ne. Ker v bistvu ti daš tistih 150 EUR+stroški (al kok že?) in pol se ti v bistvu j**e za stanovanje. To je pol tist odnos - "zakaj bi pa jaz mogla to delat? Sj ni moje, sj to je pa že blo." Ja, madonca, sj šipe se tud hitro umažejo, boste njo poklicale, da vam jih spuca?

Ampak spet poudarjam - odvisno od študenta in od lastnika (nekaterim je za to prav malo mar).
AbbA
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 323
Na forumu od: 18. 6. 2006
Kraj: Somewhere over the rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a AbbA » 30. Maj. 2009 5:42

Čistoča je pomembna toliko, da se stanovanje s tem ne kvari, recimo da ne kje kaj splesni, ne segnije, podobno. Če pa se jim ne da počistiti vodnega kamna iz pipe pa je to čisto vseeno, če ga bojo počistili ko grejo ven. To je moje mnenje.
Uporabniški avatar
Savannah
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 255
Na forumu od: 17. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Savannah » 30. Maj. 2009 7:29

Ma nek red mora bit, drugače bo pol recimo po štireh, petih letih izselitve, ko se bo stanovanje (al sam soba) znova oddajala, vrednost padla zaradi tega, ker nekdo ni ohranjal pohištvo al druge stvari takšne kot jih je dobil. :? Je pa res, da so nekateri lastniki preveč picajzlasti...
Sem pa zadnjič vidla ene dva oglasa, kjer oddajajo sobo, stanovanje (kuhno in ostalo) pa si deliš z lastnico. :D A je kera že živela tako? Sigurno je več slabosti kot prednosti, razen če je lastnica ful vredu. :wink: Drugače pa ponekod piše, da je uporaba kuhne omejene, cena je pa še vedno tako visoka da joj.
Uporabniški avatar
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Prispevkov: 1427
Na forumu od: 14. 3. 2008
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objavaNapisal/-a [vanessa] » 30. Maj. 2009 9:01

UG84 napisal/-a:
[vanessa] napisal/-a:ok, to je pa malo too much :roll: sej če pride do kakršne koli škode se itak plača, nvem pa zakaj naj bi blo skozi vse čisto, če pa itak ti ne živiš v tem stanovanju.. če drugi živijo v svinjaku & ko se izselijo spucajo do kocna stanovanje nvem kaj je s tem narobe

sm pa že slišala bolane glede lastnikou, tko da morem rečt da mamo srečo.. edino kar nam je prepovedala so ble živali (oz. v primeru da bi jih meli bi mogle plačat več), pretirano žuranje in kajenje v stanovanju..
hodi sam 1x na mesec h nam pobrat denar in to je to.. seveda je ne spuščamo v določene sobe stanovanja kr mamo vse stene polepljene (to naj ne bi smele met, sam glede na to da smo plačale tudi barvanje sten, kr ma ženska naavdo da vsako leto prenovi stanovanje, nvem zakaj nbi smele) in smo v eni sobi premaknli vsa pohištva..
ponavadi pride sredi tedna ko nimamo spravljeno (vsak konc tedna prend gremo domou sčistimo stanovanje) kr se nam ne da vsega sproti pucat in je niti najmanj ne gane.. sicer pa, če bi vedla, da smo precej glasne, da nonstop kdo prespi pr nas , da včasih cimre kadijo notr itd, ji najbrž ne bi blo prou, sam dokler ne ve ni panike :P


Zakaj naj bi bilo vse čisto? Ker bi bilo to moje stanovanje. To je hipotetično, ker ko gledam po stanovanjih bi bila oddaja stanovanja študentom res zadnja alternativa. Seveda bi me motilo, če bi se kadilo (veš kako se to zažre v tkanino?), itak bi vse zavohala, še vedno sem, ker ne kadim. Da je kot v svinjaku itak da bi me motilo, saj se s tem vpliva tudi na kakovost stvari - če bi imela jaz kuhinjo zapacano in bi jo enkrat na teden mogoč spucala od vse maščobe pa tko, verjem da ne bi izgledala pol tok dobr kot zdaj. In ravno ta odnos, kar si napisala na koncu je tisto kar me najbolj zmoti - saj ne bo vedela...

Ne vem, sem pač drugače vzgojena. Meni ne bi bilo vseeno, še zdaleč ne. Ker v bistvu ti daš tistih 150 EUR+stroški (al kok že?) in pol se ti v bistvu j**e za stanovanje. To je pol tist odnos - "zakaj bi pa jaz mogla to delat? Sj ni moje, sj to je pa že blo." Ja, madonca, sj šipe se tud hitro umažejo, boste njo poklicale, da vam jih spuca?

Ampak spet poudarjam - odvisno od študenta in od lastnika (nekaterim je za to prav malo mar).


ok, tko hudo pa še vedno ni, da se bo vsak čas stanovanje sesulo.. preprosto niti nimamo časa da bi vse vsak dan brezhibno spucali in če pač ostane kak majhen flek na pultu v kuhnji al pa ena nepomita posoda, dvomim da bo zaradi tega uničena kakovost pohištva.
spucat do konca stanovanje 1x na tedn mislim da je več ku dovolj.. sploh pa, kr mam tak občutek da prejšnji študenti niso nikoli slišali ne za sesauc, ne za raznorazna čistila, kr umivalniki komi da požirajo, golobji dreki so stari vsaj 2 leti kr je že vse strjeno in ne ge dol niti z vročo vodo, pohištva so polepljena z nalepkami k ne grejo dol z omare, postelja je taka da bo vsak čas padla dol itd.. tko da mislim da smo v primerjavi z njimi še preveč čiste

glede kajenja pa očitno ni neč zavohala, kr itak mamo odprta balkonska vrata + vsa okna v dnevni skori da 24ur na dan in tudi kadijo ne vedno, mogoče 1x na tedn, zvečer da nas ne bi sosedi slišali kko govorimo na balkonu. uničle pa tudi nismo še neč.

če bi pa js oddajala stanovanje bi nrdila lih tko ku naša lastnica - dala staro pohištvo v stanovanje, tko da ne bi blo prevelike škode, če bi pršlo do nesreče.
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
*QueenBitch*
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 879
Na forumu od: 6. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *QueenBitch* » 30. Maj. 2009 9:30

No prav še ena izkušnja s strani najemodajalca. Mi oddajamo stanovanje in smo ga najprej oddali študentom, cena je bila precej nizka ampak pač tko je mami postavla in ok. Bilo je dobro ohranjeno in spucano v nulo, ko smo šli mi ven.
Moja mami nikol ne gre tja, ker ji najemnino nakazujejo in to je to, se pač sploh ne vtika v nič. Potem smo bili pa tam ko so šli te študentje, prevleke za stole so bile strgane (se zgodi ampak a lahko poveš vnaprej pa se opravičiš), stene umazane, na stropu dnevne sobe je bilo en kup flekov...kako jim je to ratala ne vem, ajde ne rečem v kuhinji k se kej kuha al pa cvre pa olje spricne...ampak to pa res ne stekam. Pa dobr ajde tud stekam, da se zgodi mas kak zurcek al pa kej ampak dej povej a ne, smo pač mal poflekal se opravičujem. No tud sosedje so nas parkrat klical, da so ful glasni itd. ampak so sosedje res mal čudni tko, da nismo kej dost dal na to.
Potem ko sta šli že ene 2 al pa 3 runde študentov skozi smo stanovanje prebelili in zdj ga ma v najemu en mlad par, ki zlo lepo skrbita za vse pa tud onadva sta zadovoljna tm tko, da bosta najbrž še nekaj časa notr.

In ja, valda, če ni tvoje skrbiš manj za tisto stvar - to je dejstvo. Ampak vsaj malo bi pa vseeno moral, jaz sm takrat mami vprašalače bo zahtevala kako varščino oz. jim kaj odbila od tega, ker sva midve potem še 3 dni pucale tist stanovanje pa je rekla da ne, da se ne misl ukvarjat s tem ampak da bo res rajš dala pare notr kt pa študente.
Uporabniški avatar
*skokica*
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 411
Na forumu od: 1. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *skokica* » 30. Maj. 2009 9:46

*QueenBitch* napisal/-a:In ja, valda, če ni tvoje skrbiš manj za tisto stvar - to je dejstvo. Ampak vsaj malo bi pa vseeno moral, jaz sm takrat mami vprašalače bo zahtevala kako varščino oz. jim kaj odbila od tega, ker sva midve potem še 3 dni pucale tist stanovanje pa je rekla da ne, da se ne misl ukvarjat s tem ampak da bo res rajš dala pare notr kt pa študente.


Sicer se strinjam s tvojim postom, ampak tale odebeljen del ... Sicer ne vem, a sem jaz čudna, ampak jaz na tuje stvari še bolj pazim. :? Pa naj gre za stanovanje, avto, ali pa eno mahno stvar, ki mi jo nekdo posodi. Seveda pazim tudi na svoje stvari, ampak na tuje pa še skoraj bolj, ker vem da niso moje in da bom nekoga drugega zafrknila, če bo kaj narobe.

Drugač sem pa jaz letos prvič iskala stanovanje in ga našla na prvem ogledu. :D Je pa res super lastnica, najemnino ji nakazujem na račun, tako da ne hodi sem, pa v bistvu tudi če bi, ker itak lepo skrbiva zanj. Ga pa žal prodaja. Sicer nama je zagotovila, da do novega leta naju sigurno ne bo vrgla ven, pa najemnino nama je znižala, ker ima na vsake toliko časa kakšen ogled. Ravno danes ga je imela, pa nama je pustila čokoladice. Ma res je super.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7612
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 30. Maj. 2009 9:53

Legally_blond napisal/-a:. Izmed drugim, da kdaj ni delala net povezava (a je to sploh možno?) :


ja verjetno bo lih lastnik tega kriv :D kaj pa če bi zavrtela telefon od operaterja od katerga je biu internet in pouprašala zakaj ne dela in bi ji na help desku probal pomagat?če pač ne vid metra naprej od sebe, ne more najemodajalca obtožt da je kriv on, sploh glede na to da se zdej večalimanj use internete plačuje paušalno in je popolnoma useeno al ma 24/dan vklopljen net, al ne.

drgač je pa men logično, da so nekateri najemodajalci strogi,ker kar se vse vidi/sliši po svetu, mislm da noben nebi želu take situacije s svojim stanovanjem, ki btv ne stane sto evrou, ampak kr krepko več.in glede na to, kolk so nekateri brezobrazni in jih baš briga kaj se s tistim fletom dogaja, bi tud jst posegala po strogih alternativah.
Mislm, če ti najemodajalc reče, da se notr ne kadi, ker ma verjetno tehtn razlog, se pač notr ne kadi in pika konec!Sama kadim, ampak prvo kot prvo bi iskala flet kjer bi lahko notr kadila, al pa flet s teraso,če pač nebi tazga našla, pač nebi notr kadila.
in nevem kako je z vami, ampak men vest nebi pustila uničevat tuje stvari kr takole (govorim nasplošno),mene bi blo sram, da bi nekdo potem zjal name da se mu uničla stanovanje.Mislm, da bi desetkrat bolj merkala, kot merkam doma!
Mi smo svoj čas imeli tud študente v bajti,pa so po 14 dneh šli, ker se niso znal obnašat.Polno enih avtou na našem dvorišču nonstop parkiranih, čeprou so imeli obiske omejene,ker nismo hoteli nobenih žurk v bajti.pa preglasna muska, ropotanje, ponočevanje in motenje miru ponoč....In jih je fotr en dan ob polnoči ven napodu pa so šli..kam pa nas ni brigalo, ker smo meli tistih 14 dni ko so bli oni notr pravi peku doma!in študenta, nikol več, razen kšn umirejn par.
jst mislm, da če se držiš pravil in si uvideven, ne bo nobenih večjih problemou.glede cene se morš pa že na začetku zment.

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google Adsense [Bot]